Onze ervaring met Beko RCNE366E70ZXBRN koelkast (2023)

Onze indruk van de Beko RCNE366E70ZXBRN: stil en functioneel.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

11 december 2023

Inleiding

Beko rcne366e70zxbrn koelvriescombinatie stainless steel

De Beko RCNE366E70ZXBRN koelvriescombinatie is een modern en efficiënte koel-vries combinatie. De totale inhoud is riant met 323 liter (215 liter koel, 108 vries). Het apparaat is uitgerust met geavanceerde functies zoals het HarvestFresh systeem dat helpt om uw groenten en fruit langer vers te houden, en heeft een laag jaarlijks energieverbruik (energieklasse B).

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse B Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 186 cm
Breedte 59,5 cm Energieklasse B
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 186 cm Breedte 59,5 cm

Prijzen

Ontwerp en Uitstraling

Beko rcne366e70zxbrn koelvriescombinatie stainless steel 2qp41yjxbkgv dwvpzq

De Beko RCNE366E70ZXBRN is een visuele aanwinst voor iedere keuken. Het strakke design combineert functionaliteit met een moderne uitstraling die in veel verschillende keukenstijlen past. Het zwart metaal met coating zorgt voor een elegante en stijlvolle look, wat de koelvriescombinatie meer maakt dan zomaar een keukenapparaat. Het oog wil ook wat, en dat heeft Beko goed begrepen.

De praktische kant van het ontwerp is dat het metaal met coating ook makkelijk schoon te houden is. Een vochtig doekje erover en hij blinkt weer als nieuw. Dit gaat hand in hand met de stevige handgrepen die niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de robuuste uitstraling van het apparaat.

Kenmerkende aspecten van het ontwerp zijn:

 • Strakke zwarte finish

 • Een tijdloos en modern uiterlijk

 • Stijlvolle metalen deur met coating

 • Functionele stevige handgrepen

Ondanks het gewicht van 89,5 kg, een indicatie van degelijkheid en stevigheid, is de koelkast ook handig ingedeeld. Het apparaat beschikt over twee groenten- en fruitladen waarin je producten langer vers blijft dankzij de HarvestFresh technologie. Dit probeert de nadelen van minder ruimte dan verwacht ietwat te compenseren.

De koelkastdeur die niet direct weer open kan nadat hij gesloten is, kan als een minpunt ervaren worden. Toch is dit ook een teken van een goed sluitende deur, wat de koelprestaties ten goede komt. Het is even wennen, maar ook een kwestie van aanpassen aan de werkwijze van de koelvriescombinatie.

Over de bouwkwaliteit kunnen we kort zijn: het apparaat behoort tot de middenklasse, waardoor je verzekerd bent van een degelijk product. Dit komt goed naar voren in het feit dat het geschikt is voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft. Daarnaast zorgt de netto inhoud van 323 liter ervoor dat de koelkast ruim genoeg is voor een 3-4 persoons huishouden.

Toch zijn er gebruikers die melden dat de koelkast na een maand nog niet naar behoren koelt. Dit kan zeer frustrerend zijn, zeker voor een apparaat met een waarde van circa 900 euro. Gelukkig lijken dit op zichzelf staande gevallen te zijn, en staat de fabrieksgarantie van twee jaar in voor eventuele defecten en mankementen.

Als je op zoek bent naar een moderne, stil en efficiënt apparaat om je voedingswaren te bewaren, dan is de Beko RCNE366E70ZXBRN zeker het overwegen waard. De koelkast voegt niet alleen functionaliteit toe aan je keuken, maar ook een stukje elegantie en design. Een lust voor het oog en een aanwinst voor het huishouden.

Stilte en Geluidsniveau

Beko rcne366e70zxbrn koelvriescombinatie stainless steel 3rqrkzk3d1yq dwvpzq

Als we over het geluidsniveau van de Beko RCNE366E70ZXBRN koelvriescombinatie praten, merken we direct op dat deze koelkast een plaatje is qua stilte. Met een geluidsniveau van 33 decibel heb je bijna niet door dat hij aanstaat. Dat is zachter dan het gefluister in een bibliotheek! Hierdoor integreert het apparaat moeiteloos in de leefomgeving, of dit nu een open keuken of een studio is. Het is daarmee de ideale kameraad voor diegenen onder ons die houden van rust en stilte thuis. Voor wie interesse heeft in een ander stil en compact model, mag zeker niet de review van de Inventum IKK1021D koelkast missen.

Belangrijke punten op een rijtje:

 • Geluidsniveau van 33 decibel: Extreem stil

 • No Frost functie: nooit meer ontdooien

 • HarvestFresh lade: simuleert dag en nacht voor langere versheid

 • Zware bouwkwaliteit: staat stevig en robuust

Er zijn ook gebruikerservaringen die melden dat de koelkast af en toe een rammelend geluid kan maken. Echter, dit lijkt meer op een incident dan op de regel en wordt veelal niet als storend ervaren. Het mooi afgewerkte metaal met coating draagt sowieso bij aan een smaakvolle verschijning die weinig kabaal maakt.

Een enkele recensent benoemde dat na verloop van tijd het apparaat begon te pruttelen als een oude waterkoker. Hoewel dit irritant kan zijn, is het de moeite waard om te vermelden dat nieuwe apparaten soms moeten ‘settelen’. Bovendien kan dit ook duiden op een afzonderlijk defect, wat niet representatief is voor het product als geheel.

Bij het beoordelen van de prestaties van deze koelvriescombinatie, is het onvermijdelijk dat de No Frost technologie genoemd moet worden. Deze functie is een zegen voor iedereen die een hekel heeft aan het ontdooien van de vriezer. Het bespaart niet alleen tijd, maar ook moeite en zorgt ervoor dat je diepvriesproducten vrij van ijs blijven.

Ondanks dat er een paar opmerkingen zijn over beperkte indelingsmogelijkheden en een diepvriesgedeelte met voor sommige gebruikers net iets te grote lades, kan gezegd worden dat dit kleine ongemakken zijn. Deze worden overschaduwd door de vele positieve kanten van de koelvriescombinatie, zoals het stille geluidsprofiel en het innovatieve HarvestFresh systeem.

Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met de koeling van de Beko RCNE366E70ZXBRN, maar in veel gevallen bleken deze problemen gerelateerd te zijn aan individuele defecten in plaats van structurele tekortkomingen van het ontwerp. Deze momenten van frustratie zijn ongetwijfeld vervelend, maar vaak goed op te lossen met de hulp van de tweejarige garantie en de goede service die bij de aankoop komt kijken.

Samenvattend, de Beko RCNE366E70ZXBRN bewijst een uitzonderlijk stille en kwalitatief goede keuze te zijn voor jouw keuken. Het onderscheidt zich met name door de geluidsarme werking en het onderhoudsvrije ontwerp. Kleinere kanttekeningen zijn er, maar deze vallen in het niet bij de algemene prestaties en gebruikservaring van deze koelvriescombinatie. Ben je op zoek naar een stille bewaarkampioen, dan zou dit zomaar jouw volgende grote keukenvriend kunnen zijn. Voor vergelijkbare prestaties kun je ook mijn ervaringen lezen met de Bosch KGN39AIAT, een andere koel-vriescombinatie bekend om zijn stille werking.

Functionaliteit en Indeling

Beko rcne366e70zxbrn koelvriescombinatie stainless steel 4vrmyal20xw6 dwvpzq

De Beko RCNE366E70ZXBRN Koelvriescombinatie is een echte uitkomst voor iedereen die op zoek is naar een praktische en ruime oplossing voor in de keuken. Het apparaat is met een netto inhoud van 323 liter geschikt voor een gemiddeld huishouden van 3 à 4 personen. Het koelgedeelte biedt 215 liter aan ruimte, terwijl het vriesgedeelte met 108 liter meer dan genoeg is voor die voorraad pizza’s of ingevroren maaltijden. Laten we eens kijken naar enkele opvallende kenmerken:

 • Twee luchtcirculatiezones voor evenredige koeling

 • HarvestFresh lade die door middel van lichtgroente en fruit langer vers houdt

 • No Frost technologie die handmatig ontdooien overbodig maakt

 • Drie ruime vriesladen voor georganiseerde opslag

Een pluspunt is de HarvestFresh lade. Dit snufje imiteert de natuurlijke dag- en nachtcyclus met behulp van verlichting om de versheid en vitamines van groente en fruit langer te bewaren. Zo hoef je dus minder vaak naar de winkel te hollen voor verse producten en bespaar je uiteindelijk ook in je portemonnee.

Wellicht dat de indeling even wennen is. Sommige gebruikers merken op dat het koelgedeelte kleiner lijkt dan verwacht. Maar met een slimme organisatie van de plateaus en lades haal je het maximale uit de beschikbare ruimte. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en gewenning.

Ook de No Frost technologie is een zegen. Nooit meer het vriesgedeelte ontdooien bespaart niet alleen tijd en moeite, maar ook je diepvriesproducten blijven vrij van ijsaanslag. Echter, het is niet allemaal rozengeur. Zo zou een extra lade in het vriesgedeelte voor een meer overzichtelijke indeling kunnen zorgen. De huidige drie lades kunnen namelijk als wat onhandig ervaren worden; vooral als je een fan bent van een strak ingedeelde vriezer.

De koelkast is een zwaargewicht, met een gewicht van 89,5 kg. Dit betekent dat het verplaatsen ervan een stevige klus is. Eens op zijn plek, blijkt de koelkast echter een stabiele en solide aanwinst.

Wanneer we kijken naar functionaliteit versus indeling, dan levert de Beko koelvriescombinatie een solide prestatie. Ja, het heeft wat kanttekeningen, maar geen enkel apparaat is perfect. De ladeindeling en -grootte zijn mogelijk aandachtpunten, maar deze vallen in het niet naast het gebruiksgemak van de koelkast als geheel.

Zo nu en dan komt er ook een geluidje of rammeltje vrij. Dit is vaak normaal voor nieuwe huishoudelijke apparaten die zich ‘settelen’ op hun nieuwe plek. Als het echter blijft aanhouden, kan dat voor sommige gebruikers een puntje van irritatie zijn.

Over het algemeen biedt de Beko RCNE366E70ZXBRN koelvriescombinatie een mooie balans tussen functionaliteit en indeling voor de moderne gebruiker die op zoek is naar een praktisch en efficiënt apparaat. Het kan een kleine aanpassingsperiode vergen, maar biedt uiteindelijk veel gemak en efficiëntie in het dagelijks gebruik.

Prestaties en Koelvermogen

Beko rcne366e70zxbrn koelvriescombinatie stainless steel

Met een netto inhoud van 323 liter biedt de Beko RCNE366E70ZXBRN koelvriescombinatie meer dan voldoende ruimte om je etenswaren koel te houden. Het HarvestFresh systeem is een fraaie innovatie die ervoor zorgt dat groente en fruit langer vers blijven door de simulate van dag- en nachtlicht, waardoor de koelkast niet alleen praktisch maar ook enorm energiezuinig is.

Bij het bekijken van de prestaties en koelvermogen, komen de volgende kenmerken naar voren:

 • No Frost technologie voorkomt ijsvorming waardoor ontdooien verleden tijd is.

 • Super koelen functie zorgt ervoor dat je nieuwe boodschappen snel op temperatuur komen.

 • Efficiënte luchtcirculatie die een gelijkmatige koeling garandeert.

 • Bewaartijd bij stroomuitval van 13 uur; je producten blijven zelfs bij een stroomstoring veilig.

Hoewel de koelkast aangemerkt staat als ruim, kan de indeling voor sommigen als minder worden ervaren. Dit is echter een kwestie van persoonlijke voorkeur en hoe men zijn ruimte graag georganiseerd ziet. De geluidsniveau van 33 dB, gecombineerd met de inverter compressor, maakt het een van de stilste modellen in zijn klasse. Voor wie de indeling net zo belangrijk vindt als de stilte, kan de Haier HB18FGSAAA Amerikaanse koelkast een goede optie zijn vanwege haar ruime en aanpasbare opbergsysteem.

De energieklasse B is zeker een pluspunt gezien de huidige energieprijzen. Het jaarlijks energieverbruik van slechts 133 kWh resulteert in lagere energiekosten. Bovendien is de koelkast uitgerust met een open deur alarm en temperatuurregeling die digitaal te besturen is, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Het koelgedeelte van 215 liter biedt voldoende ruimte, waarbij de vershoudzone een handige extra is voor het bewaren van groenten en fruit. Met een vriesgedeelte van 108 liter verdeeld over drie lades is er genoeg plek voor het opslaan van diepvriesproducten.

Het is jammer dat sommige gebruikers een nadeel ervaren in de vorm van lawaai of een rammelend geluid, hoewel dit niet vaak voorkomt en vaak niet als storend wordt beschouwd. Het kan voortkomen uit de initiele werking van de koelkast en in veel gevallen na verloop van tijd minderen.

De Beko RCNE366E70ZXBRN lijkt dus een solide keuze voor wie zoekt naar een koelvriescombinatie die zowel krachtig als stil is, en bovendien een goede hoeveelheid ruimte biedt met extra features die het leven makkelijker maken. Ondanks een enkele kanttekening over de indeling of incidentele geluiden, staan de energiezuinigheid en het koelvermogen centraal en lijken de meest overheersende punten van tevredenheid te zijn voor huidige eigenaren.