Mijn Amerikaanse koelkast: de Haier HB18FGSAAA (2023)

Mijn ervaring met de Haier HB18FGSAAA: stijlvol, ruim en stil met innovatieve vrieslades en uv-licht voor minder bacteriën.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

11 december 2023

Inleiding

Haier easy access koelkast

De Haier HB18FGSAAA Amerikaanse koelkast, met een capaciteit van 424 liter (303 koel, 121 vries) biedt veel ruimte voor voedingswaren. Met zijn roestvrijstalen uiterlijk past hij stijlvol in elke moderne keuken. De koelkast is voorzien van geavanceerde technologieën zoals een No Frost-systeem om ijsvorming te voorkomen, en een energieklasse E label.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse E Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 190 cm
Breedte 83 cm Energieklasse E
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 190 cm Breedte 83 cm

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Haier hb18fgsaaa easy access 9 Haier hb18fgsaaa easy access 4 Haier hb18fgsaaa easy access 2 Haier hb18fgsaaa easy access 12 Haier hb18fgsaaa easy access 10

Design en Uitstraling

Haier hb18fgsaaa easy access 2

Met een strak design en een modern uiterlijk trekt de Haier HB18FGSAAA meteen de aandacht. De zilverkleurige afwerking en het glazen front geven het die luxe touch waar het moderne huishouden naar verlangt. Of hij nu vrij staat of in een nis geplaatst wordt, deze Amerikaanse koelkast is meer dan een praktisch apparaat; het is een statement in je keuken.

Laten we eens kijken naar enkele opvallende designkenmerken:

 • Metalen behuizing met coating: zorgt voor een duurzaam en stijlvol uiterlijk.

 • Digitale display: subtiel verwerkt in de deur voor een strakke look.

 • LED-verlichting: geeft een heldere uitstraling aan de binnenkant.

 • Geen ijsdispenser: hierdoor een meer uniforme voorgevel.

Hoewel de vormgeving lof verdient, stuiten sommige gebruikers op het niet-magnetische front wat het bevestigen van de typische koelkastmagneten verhindert. Dit kan door sommigen als een minpunt worden ervaren, maar voor anderen draagt het bij aan de strakke uitstraling die niet verstoord wordt door papieren en foto’s.

Toch is niet alles perfect. Het ontbreken van een ijsdispenser wordt door sommigen gemist, hoewel dit ook betekent dat de voorkant niet onderbroken wordt door extra compartimenten en knoppen. Daarbij zijn de plateaus en niveaus niet verstelbaar, wat de flexibiliteit enigszins beperkt. Grotere flessen kunnen niet altijd rechtop staan in de deurvakken, tenzij je een vakje wegneemt, wat weer ruimte kost.

Echter, laten we dit relativeren. De beauty van deze koelkast zit niet alleen in de uitstraling, maar ook in de stille werking en de goed doordachte indeling van de diepvries met zijn grote lades en extra plekken voor kleinere items zoals ijsjes. De gebruiker die deze problemen ondervindt, kan vaak met een beetje creatief herindelen alsnog een comfortabele situatie creëren.

In termen van grootte en afmetingen, met een hoogte van 190 cm en een breedte van 83 cm, past de koelkast mooi in de meeste moderne keukens, terwijl het toch voldoende opbergruimte biedt. Het gewicht van 136 kg benadrukt de stevigheid, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat verplaatsen geen eenvoudige taak is. Gelukkig hoeft dat maar zelden te gebeuren.

Samengevat, de Haier HB18FGSAAA Easy Access valt niet te ontkennen als een pronkstuk van design dat functionaliteit en uitstraling combineert in een apparaat waar een groter gezin dagelijks van geniet. Kleinere ongemakken worden overschaduwd door de totaalervaring die deze koelkast biedt. Het is, zoals velen al hebben gezegd, een koele keuze voor wie op zoek is naar ruimte, gemak, en een fraai design.

Praktische Indeling en Gebruiksgemak

Haier hb18fgsaaa easy access 3

De Haier HB18FGSAAA Amerikaanse koelkast is een ware verademing als het aankomt op de indeling en het gebruiksgemak. Zowel gezinnen met een grote honger als kookliefhebbers die graag hun verse producten geordend houden, zullen de praktische aspecten van deze koelkast kunnen waarderen.

Functionaliteit staat voorop bij dit model. Zo is er een aparte vershoudzone voor groenten en fruit, waardoor deze langer vers blijven. De vriezer is voorzien van twee ruime lades met een Fresher Pad die producten snel invriezen, met behoud van smaak en kwaliteit. Het overzichtelijke design van de vriezer wordt geprezen dankzij de grote schuiven, die zelfs verborgen lades bevatten voor kleinere items zoals ijsjes.

De koelkast is zo ingedeeld dat hij maximaal gebruiksgemak biedt:

 • Ruime koelgedeelte van 358 liter

 • Handige lade voor onder andere vleeswaren

 • No Frost technologie, dus nooit meer ontdooien

 • Vershoudzone voor extra lang bewaren van verse producten

 • Vriesruimte van 181 liter, verdeeld in praktische lades

Hoewel veel gebruikers dol zijn op de slimme ruimteverdeling, zijn er suggesties dat de indeling van de deuren in de koelkast verbeterd kan worden om plek te maken voor echt grote flessen. Maar de consumenten zien dit kleine minpunt als een kwestie van gewenning en aanpassing.

De bediening van de Haier HB18FGSAAA Amerikaanse koelkast is zeer eenvoudig en wijst zichzelf uit. Het digitale display maakt de bediening inzichtelijk en draagt bij aan het gebruiksgemak. Ook het snel en eenvoudig kunnen aanpassen van de temperatuur wordt als een groot pluspunt ervaren, zodat bijvoorbeeld op warme dagen de koelkast koeler kan worden gezet voor een optimaal bewaarklimaat.

Toch zijn er ook gebruikers die vinden dat het maken van ijsblokjes wat omslachtig is en dus geen dagelijkse activiteit zal worden. De Haier HB18FGSAAA is echter zo stil en efficiënt dat dergelijke kleine hobbels nauwelijks afdoen aan de algehele tevredenheid.

Wanneer het product gearriveerd is, geeft het gewicht van 136 kg aan dat we te maken hebben met een stevige en solide koelkast. Dit kan het verplaatsen lastig maken, maar zodra de koelkast staat, staat hij ook echt als een huis.

Naast het praktisch nut is ook het uiterlijk niet vergeten. De koelkast heeft een strakke en moderne uitstraling die in vrijwel elke keuken zijn plaats vindt. Gebruikers geven aan dat het apparaat soms een gevoel van welvaart en luxe uitstraalt.

Kortom, de Haier HB18FGSAAA koelkast slaagt erin een goede balans te vinden tussen vorm en functie, waarbij het gebruiksgemak net zo hoog in het vaandel staat als het esthetische aspect. Het is een koelkast die niet alleen koelt, maar ook een eerbetoon is aan de moderne keuken.

Stille en Efficiënte Werking

Haier hb18fgsaaa easy access 4

De Haier HB18FGSAAA Amerikaanse koelkast maakt zijn entree in de Nederlandse keukens met een belofte van stilte en efficiëntie. En laten we wel wezen, in een huishouden waar de keuken vaak het hart van het thuisfront is, zijn dit geen loze kreten. Met 358 liter koelruimte en 181 liter vriesruimte voldoet dit apparaat ruimschoots aan de behoeften van gezinnen met vijf of meer personen.

Positieve punten:

 • Muisstil: Deze koelkast tilt het begrip ‘fluisterstil’ naar een nieuw niveau. Zelfs in een open woonkeuken dringt het geluid van de Haier nauwelijks door tot de woonkamer, een sterk pluspunt voor diegenen die houden van rust en kalmte.

 • Efficiënte indeling: De vriezer is een droom voor de liefhebber van organisatie. Met de grote lades en extra verborgen compartimenten voor ijsjes en andere kleinigheden is er altijd een perfect plekje voor elk diepvriesproduct.

 • Snel invriezen: Dankzij de Fresher Pad bevriezen etenswaren opvallend vlot, wat smaak en kwaliteit ten goede komt.

 • No Frost: Het ontdooien van de vriezer behoort tot het verleden.

Natuurlijk is geen enkel product perfect en stuit je bij dagelijks gebruik soms op kleine ongemakken. Bijvoorbeeld, de ruimte in de deuren van de koelkast kan uitdagend zijn voor extra grote flessen. Maar, een beetje creatief herindelen kan al een wereld van verschil maken. Daarnaast kan het maken van ijsblokjes wat omslachtig zijn, hoewel dit specifieke element voor veel gebruikers een bijzaak zal zijn.

Wat regelmatig naar voren komt, is het stijlvolle design van de koelkast. Het apparaat is niet alleen een kampioen in koelen en vriezen, maar ook een lust voor het oog, wat het een aantrekkelijke toevoeging maakt aan elke keuken.

Wat betreft het gebruiksgemak, stelt Haier niet teleur. Het digitale temperatuurbeheer is eenvoudig in te stellen, en de ruimtelijke flexibiliteit van de koel- en vriescompartimenten zorgt ervoor dat je altijd wel een manier vindt om je producten kwijt te kunnen.

Het is duidelijk dat bij het ontwerp van de Haier HB18FGSAAA de gebruikerservaring centraal stond: van de makkelijk uit te trekken diepvrieslades tot de praktische lade voor bijvoorbeeld beleg in de koelkast. Zelfs in het drukke gezinsleven bewijst deze koelkast zijn waarde door de dagelijkse routines net iets gerieflijker te maken.

Slechts twee stelpootjes en het feit dat de koelkast redelijk zwaar is kunnen het plaatsen bemoeilijken. Eenmaal op zijn plek blijkt echter dat de Haier stevig staat en een solide aanwinst is voor de keuken.

Concluderend kunnen we stellen dat de Haier HB18FGSAAA met zijn stille en efficiënte werking zijn plek in de keuken meer dan verdient. Het is zeker geen impulsieve aanschaf, maar eentje die voor langdurig koel- en vriesgenot zorgt.

Bouwkwaliteit en Extra Functies

Haier hb18fgsaaa easy access 5

Na een grondige analyse van de Haier HB18FGSAAA Amerikaanse koelkast wordt één ding duidelijk: dit apparaat blinkt uit op het vlak van bouwkwaliteit en extra functies. De robuuste constructie en de weloverwogen extra’s onderscheiden deze koelkast van concurrenten en voegen een noemenswaardige waarde toe aan de huishoudelijke omgeving. Voor wie op zoek is naar een vergelijkbaar hoogwaardige optie, biedt de Haier HFR5719ENMG koelkast een combinatie van ruimte, versheid en innovatieve functies.

Laten we beginnen bij de bouwkwaliteit. Haier heeft met dit model bewezen dat:

 • Zij weten hoe je een stevige koelkast bouwt.

 • Kwaliteit zichtbaar en voelbaar is, van de metaal met coating afwerking tot aan de solide metaal van de deuren.

 • Een topklasse constructie vertaalt zich in een langdurige levensduur en betrouwbaarheid.

Een blik op de extra functies leert ons dat de Haier HB18FGSAAA meer is dan alleen een bewaarplaats voor etenswaren:

 • Het No Frost systeem voorkomt de vorming van ijskristallen, waarmee je het vervelende ontdooien achter je laat.

 • Een inverter compressor is verantwoordelijk voor de stille werking en efficiënt verbruik, wat de koelkast tot een stille kracht in de keuken maakt.

 • De Fresher Pad in de diepvrieslades laat etenswaren sneller invriezen, waardoor smaak en kwaliteit gewaarborgd blijven.

 • Met een digitaal temperatuurregeling systeem houd je controle over de gekozen koelinstellingen, makkelijk en overzichtelijk.

 • Het open deur alarm waarschuwt wanneer de koelkast te lang open staat, handig voor het besparen van energie en het behoud van de kou.

Niet alles aan de Haier HB18FGSAAA is perfect. Sommige gebruikers melden dat de indeling van de koelkast beter zou kunnen, vooral wat betreft de opslag van grotere flessen. Echter, met de aanpasbare indrukbaar deurrubber en het alarm dat klinkt bij het open laten staan van de deur, zijn deze minpunten niet van dien aard dat ze zwaar wegen tegen de vele positieve aspecten.

Ondanks zijn zwaarlijvig karakter – een gewicht van 136 kg is niet niks – is deze Amerikaanse koelkast verrassend wendbaar dankzij de aanwezigheid van wieltjes. Dit maakt plaatsing en eventuele verhuizing nét iets minder stressvol.

Het is ook goed om op te merken dat het energieverbruik van de Haier HB18FGSAAA jaarlijks op 318 kWh uitkomt. Dat kost je ongeveer 127,2 euro, wat hem tot een energieklasse E apparaat maakt. Niet de allerzuinigste, maar gezien zijn omvang en functies een acceptabel verbruik.

Om tot een afronding te komen; de Haier HB18FGSAAA overtuigt als een koelkast die staat voor bouwkwaliteit en extra functionaliteit. Het is een apparaat dat, ondanks zijn kleine onvolkomenheden, veel te bieden heeft voor gezinnen die behoefte hebben aan ruimte, gebruiksgemak en duurzaamheid. De gebruikerservaringen bevestigen dit: de Amerikaanse koelkast wordt geprezen om zijn handige indeling, stille werking en luxe uitstraling. Met deze koelkast haal je niet alleen een item in huis dat je etenswaren koel houdt, maar ook een stuk innovatie dat het leven in de keuken een stukje gemakkelijker maakt.