Mijn ervaring met de Bosch KGN39AIAT: prima koel-vriescombinatie (2023)

Mijn ervaringen met de Bosch KGN39AIAT: een stille, energiezuinige en ruime koelkast.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

10 december 2023

Inleiding

Bosch kgn39a rvs koelvriescombinatie

Op zoek naar een nieuwe koel-vriescombinatie? Misschien is de Bosch KGN39AIAT dan wel iets voor jou. Hij is stil, zuinig en ruim. In deze recensie loop ik de goede en minder goede punten van dit model langs.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse A Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 203 cm
Breedte 60 cm Energieklasse A
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 203 cm Breedte 60 cm

Prijzen

Design en Bouwkwaliteit

Bosch kgn39a rvs koelvriescombinatie 7m3kp0vrwomq 7z4vxa

De Bosch KGN39AIAT koel-vriescombinatie is een pareltje als het gaat om design en bouwkwaliteit. Met zijn strakke uitstraling en roestvrijstalen deur oogt hij modern en tegelijkertijd tijdloos, wat hem ideaal maakt voor zowel klassieke als eigentijdse keukens. De metalen behuizing met coating, draagt bij aan de duurzaamheid en geeft de koelkast een degelijk gevoel.

Hier zijn een paar kenmerken die direct opvallen bij dit model:

 • Bouwkwaliteit: De topklasse afwerking zorgt ervoor dat deze koelkast niet alleen mooi is maar ook gemaakt om lang mee te gaan.

 • Afmetingen: Met een hoogte van 203 cm en breedte van 60 cm biedt deze koelkast zeeën van ruimte.

 • Deur: De deur is omdraaibaar en heeft een indrukbaar deurrubber; handig voor iedere keukenindeling.

 • Interieur: De binnenkant biedt flexibele opbergsystemen inclusief veiligheidsglas plateaus en een handig flessenrek.

Omdat niets perfect is, zijn er een paar kleine puntjes die sommigen als nadelen kunnen zien. Zoals de deur die niet vanzelf sluit als hij niet waterpas staat, maar dit kan ook gezien worden als een voordeel - het zorgt ervoor dat de deur goed dicht zit. Er wordt ook opgemerkt dat er misschien een bakje te weinig aan de deur is. Een kwestie van indelingsvoorkeuren, iets wat persoonlijk kan worden aangepast.

Ondanks de royale afmetingen kan het plaatsen van een grote koelkast als de KGN39AIAT een uitdaging zijn, maar eenmaal op zijn plek is het een echte blikvanger. De koelkast wordt geleverd met twee jaar garantie, wat vertrouwen wekt in de verwachte levensduur en de kwaliteit van het product.

Bovendien is de koelkast geschikt voor elke garage of schuur mits de temperatuur boven de 10 graden blijft, wat extra flexibiliteit in plaatsing biedt. Zo blijft de koelkast zelfs in minder gecontroleerde omgevingen een trouwe bewaarder van verse producten.

Een detail dat professionaliteit uitstraalt, is de inverter compressor, wat leidt tot minder slijtage en een langere levensduur met minder geluid. Dit onderdeel toont aan dat de Bosch KGN39AIAT met oog voor detail en duurzaamheid is ontworpen.

Laten we duidelijk zijn: deze koel-vriescombinatie is een toonbeeld van efficiency en stijl. Het is een praktisch apparaat met een design die gezien mag worden. Het mag dan soms even zoeken zijn naar de optimale indeling, maar de Bosch KGN39AIAT biedt voldoende ruimte en flexibiliteit om dit naar persoonlijke voorkeur in te vullen. Voor wie interesse heeft in een vergelijkbaar stijlvol en efficiënt model, is de Bosch KGN362ICF koelkast met €150 korting mogelijk een aantrekkelijke optie.

Met een netto inhoud van 363 liter, ruime koel- en vriesgedeelte, en geavanceerde snufjes zoals No Frost en VitaFresh, levert Bosch een koelkast die niet alleen mooi staat in je keuken, maar ook nog eens je voedsel langer vers houdt. Een kleine investering in tijd voor het instellen en het is een koelkast waar je jaren plezier van zult hebben. Het is een solide keuze voor wie op zoek is naar een mix van stijl, ruimte en bouwkwaliteit.

Geluidsniveau en Comfort

Bosch kgn39a rvs koelvriescombinatie 7m3kpmvw0wxb 7z4vxa

Met een geluidsniveau van slechts 29 decibel is de Bosch KGN39AIAT een ware verademing voor wie de keuken niet alleen als plaats ziet om te kokkerellen, maar ook als plek om te leven. Bij het genot van een open keuken, is een stille koelkast geen luxe, maar een noodzaak. Dit model beantwoordt daarom perfect aan de wens voor geluidcomfort.

De volgende punten springen eruit bij de Bosch KGN39AIAT:

 • Geluidsniveau: Met 29 dB is deze koelkast haast onhoorbaar, ideaal voor een open keuken of studio.

 • Ruimte: Deze koelkast biedt met een netto inhoud van 363 liter genoeg plaats voor een huishouden van 5 personen of meer.

 • Geluidsarm: Ook op maximale capaciteit blijft het geluidsniveau gering.

 • Energiezuinig: Met zijn A-energielabel is het ook een vriend voor de portemonnee.

 • Geurloos: Dankzij de afzonderlijke koelcircuits, geen geuroverdracht van koel- naar vriesgedeelte.

De afwerking van de koelkast draagt bij aan het comfort. De roestvrijstalen deur geeft het een moderne en strakke look die velen aanspreekt. Hoewel de koelkast groot en robuust is, kan dit als nadeel worden gezien wanneer je beperkte ruimte hebt of hem op een lastige plek moet installeren.

Ondanks de vele lof over de ruimtelijkheid, zou voor sommigen het aantal bakjes aan de deur of het onderste koelvak wat aan de kleine kant kunnen zijn. Echter, voor degenen die dit als probleem zien, is het vaak een kwestie van gewenning en het vinden van de juiste indeling.

Het gebrek aan een hevelgreep (anti-vacuum) kan als een minpunt worden gezien omdat het openen van de deur iets meer kracht vereist. Dit heeft echter als voordeel dat de deur goed sluit en niet onverhoopt op een kier blijft staan.

De VitaFresh lades en No Frost functie zijn duidelijke pluspunten, met name wanneer het gaat om het lang vers houden van voedsel. Zo wordt het organiseren van maaltijden eenvoudiger en wordt voedselverspilling verminderd.

In het dagelijkse gebruik bewijst dit model zich als een efficiënte, stille krachtpatser die onmiskenbaar bijdraagt aan het woonplezier. Terwijl bepaalde eigenschappen wellicht aanpassing vragen of persoonlijke voorkeuren voor optimalisatie, is de overkoepelende consensus duidelijk: de Bosch KGN39AIAT biedt comfort voor de oren en gemak voor het dagelijks leven.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat het A energielabel niet alleen aangeeft dat deze koel-vriescombinatie zuinig is, maar ook dat de gebruiker bijdraagt aan een beter milieu door minder energie te verbruiken. Hoewel de energiebesparingsfuncties niet uniek zijn voor dit model, versterken ze wel het totaalplaatje van een efficiënte en comfortabele koelervaring.

Energiezuinigheid en Vershoudtechnologie

Bosch kgn39a rvs koelvriescombinatie 7ml989jybljy xy35xj

Wanneer je op zoek bent naar een koel-vriescombinatie die de energierekening laag houdt en je producten langer vers, is de Bosch KGN39AIAT een uitstekende keuze. Deze koelkast valt meteen op door zijn energiezuinigheid. Met een energieklasse A label, kun je vertrouwen op een zuinig apparaat dat vriendelijk is voor zowel je portemonnee als het milieu. Dat betekent niet dat je inlevert op prestaties; integendeel.

Deze Bosch gaat nog een stap verder met zijn VitaFresh technologie. Deze slimme vershoudzone zorgt ervoor dat je groenten, fruit, vlees en vis onder optimale omstandigheden worden bewaard. Hierdoor blijft alles niet alleen langer houdbaar, maar smaakt het ook nog eens beter. Hoe Bosch dat doet? Door je de mogelijkheid te geven de luchtvochtigheid in de lade aan te passen, waardoor je producten niet uitdrogen of juist te vochtig worden.

Laten we enkele belangrijke punten op een rijtje zetten:

 • Energie-efficiëntie: Energieklasse A, bespaart kosten en is duurzaam.

 • VitaFresh technologie: Behoud van smaak en versheid door instelbare luchtvochtigheid.

 • No Frost functie: Nooit meer ontdooien, bespaart tijd en moeite.

Hoewel dit apparaat veel voordelen met zich meebrengt, is het wel belangrijk te vermelden dat er kritiekpunten zijn die, afhankelijk van je persoonlijke situatie, belangrijk kunnen zijn. De koel-vriescombinatie is bijvoorbeeld redelijk groot en kan daardoor wat lastiger te plaatsen zijn in kleinere woningen. Ook mist het model een hevelgreep, wat het openen iets lastiger kan maken. Maar voor velen wegen deze kleine punten niet op tegen de vele voordelen.

Het No Frost systeem is een andere eigenschap om te benadrukken. Dit systeem voorkomt ijsvorming, waardoor je de vriezer niet handmatig hoeft te ontdooien. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak en zorgt ervoor dat je ingevroren producten beter bewaard blijven en makkelijker toegankelijk zijn. Voor een voorbeeld van een koelkast met het No Frost systeem, lees onze ervaring met de Bosch KGE398IBP koel-vriescombinatie.

Als extra pro-tip voor potentiële kopers: neem de tijd om de koelkast bij ontvangst goed te luchten en schoon te maken met schoonmaakazijn. Dit zorgt ervoor dat eventuele geuren van nieuwe materialen verdwijnen en je voedsel nog beter bewaard blijft.

Ik zou bijna de zeer efficiënte LED-verlichting en het strakke roestvrijstalen design vergeten. Deze elementen maken de Bosch KGN39AIAT niet alleen praktisch, maar ook een stijlvolle toevoeging aan iedere keuken.

Aan het einde van de dag biedt de Bosch KGN39AIAT alles wat je van een moderne koel-vriescombinatie kunt verwachten. Het is een apparaat waarbij modern design, geavanceerde technologie en aandacht voor het milieu samenkomen om jouw dagelijks leven net dat beetje makkelijker en aangenamer te maken.

Gebruikservaringen en Functionaliteiten

Bosch kgn39a rvs koelvriescombinatie jakve8wkrwbl qmkyyy

Mijn eerste indrukken van de Bosch KGN39AIAT koel-vriescombinatie zijn overwegend positief. Het apparaat oogt modern en na een week gebruik kan ik zeggen dat mijn eten, van aardbeien tot zalm, opvallend langer vers blijft in de VitaFresh lade. Wat functies betreft, valt de koelkwaliteit met recht in de topklasse en draagt het No Frost systeem bij aan zorgeloos gebruik: nooit meer ontdooien.

Belangrijke voordelen op een rij:

 • De koelkast is ruim; je kunt er met gemak de boodschappen van een groot gezin in kwijt.

 • Het apparaat is bijna geruisloos met zijn 29 decibel; een zegen voor open keukens.

 • De afzonderlijk regelbare temperatuur voor koel- en vriesgedeelte houdt de geuren gescheiden en alles perfect op temperatuur.

Natuurlijk zijn er ook enkele kanttekeningen te plaatsen. Hoewel de koelkast energieklasse A heeft, wat betekent dat het redelijk zuinig is, zijn er inmiddels nieuwere modellen op de markt met nog zuinigere labels. Ook kan het ontbreken van een hevelgreep voor sommigen even wennen zijn bij het openen van de deur—een kleine aanpassing in dagelijks gebruik.

Over het algemeen is de indeling prettig en het uittrekbare plateau maakt dat je ook gemakkelijk bij spullen kunt die wat verder achterin de koelkast staan. Toch hadden er voor mijn gevoel een paar extra vakjes in de deur gemogen voor nog meer overzicht en organisatie.

Waar ik ook even aan moest wennen, was het ontbrekende deuralarm. Nu moet ik er actief op letten dat de deur goed gesloten is, wat met een automatisch alarm niet nodig zou zijn. Verder zou het schoonmaken van de koelkast met schoonmaakazijn, om eventuele overlappende geuren van het fabricageproces te verwijderen, een handige tip kunnen zijn voor de nieuwe eigenaren.

Ook logistiek valt er iets te zeggen; door zijn omvang en gewicht van 110,7 kg kan de installatie in de gewenste ruimte een kleine uitdaging zijn. Zeker iets om rekening mee te houden als je in een appartement woont zonder lift.

Over de lange levertijd kan ik kort zijn: dat is een tijdelijk ongemak tegenover de jaren plezier die je van deze koelkast kunt hebben.

Als conclusie zou ik willen zeggen dat de Bosch KGN39AIAT overtuigend zijn plek opeist in de moderne keuken. De koelkast werkt naar behoren en maakt zijn beloftes grotendeels waar. Met zoveel ruimte, uitstekende koelprestaties en stilte, neem ik de paar kleine nadelen graag voor lief.