Aanbieding: LG GBP62PZNBC Koelkast DoorCooling+ met €220 korting (2024)

De LG GBP62PZNBC koelkast met DoorCooling+, No Frost en 384l inhoud: geluidsniveau van 35 dB en energieklasse B - momenteel bespaar je 220 euro.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

10 oktober 2023

Inleiding

Lg gbp62pznbc koelkast doorcooling+

De LG GBP62PZNBC Koelkast DoorCooling+ is nu in de aanbieding met 220 euro korting op Coolblue. De LG GBP62PZNBC Koelkast DoorCooling+ onderscheidt zich in de markt door zijn combinatie van technische innovatie en gebruiksgemak. Met een netto inhoud van 277 liter voor het koelgedeelte en 107 liter voor de vriezer, biedt dit model ruimte en comfort voor middelgrote tot grote huishoudens. De koelkast heeft een hoogte van 203 centimeter en is uitgerust met meerdere glazen legplanken en lades, die samen zorgen voor een overzichtelijke opslag van levensmiddelen.

Aanbieding

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse B Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 203 cm
Breedte 59,5 cm Energieklasse B
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 203 cm Breedte 59,5 cm

Design en afmetingen

Lg gbp62pznbc koelkast doorcooling+ 0owya27g71zn nlkr4om

Als je een moderne koelkast zoekt die zowel in design als in afmetingen goed past bij een hedendaags interieur, dan is de LG GBP62PZNBC DoorCooling+ zeker het overwegen waard. Met zijn strakke lijnen en zilveren afwerking oogt deze koel-vriescombinatie bijzonder elegant en kan hij moeiteloos een prominente plek in de keuken innemen.

Laten we de belangrijkste fysieke kenmerken eens onder de loep nemen:

 • Hoogte: 203 cm

 • Breedte: 59,5 cm

 • Diepte: 67,5 cm

 • Gewicht: 86 kg

 • Netto inhoud: 384 liter

Deze afmetingen garanderen dat de koelkast ruimte biedt voor de boodschappen van een gezin van vijf of meer personen. De netto inhoud van het koelgedeelte bedraagt 277 liter, waardoor er voldoende plek is voor al je verse etenswaren. Het vriesgedeelte komt met 107 liter ook niet tekort voor de bevroren goederen.

Hoewel de koelkast vrij royaal is qua ruimte, moet je wel zorgen dat je genoeg plek hebt om het apparaat te plaatsen. Gelukkig is de deur omdraaibaar, wat flexibiliteit biedt voor verschillende keukenindelingen. De koelkast heeft ook een vrijstaand ontwerp, waardoor installatie vereenvoudigd wordt en je niet beperkt bent door inbouwafmetingen.

Een minder punt kan zijn dat door zijn hoogte van meer dan 2 meter, de bovenste planken misschien niet voor iedereen even gemakkelijk bereikbaar zijn. Dit is iets waar je rekening mee moet houden, vooral als er kleinere mensen in het huishouden zijn. Maar, dit relatieve nadeel wordt deels goedgemaakt door de efficiënte indeling binnenin met vier veiligheidsglas plateaus en twee groentelades, waardoor je het overzicht en de toegankelijkheid behoudt van al je etenswaren.

In termen van design, de koelkast heeft een metaal met coating aan de buitenkant, wat een extra laag van duurzaamheid en een moderne uitstraling biedt. De handgrepen zijn netjes weggewerkt, waardoor het apparaat een strakke en naadloze look heeft die in vele keukenstijlen thuis past. Het toevoegen van een digitaal display op de koelkast verhoogt de moderne uitstraling en draagt bij aan het gebruiksgemak.

Wat het geluidsniveau betreft, zult u nauwelijks merken dat de LG GBP62PZNBC functioneert, omdat deze maar een zachte zoem van 35 decibel produceert. Dit is vergelijkbaar met een zachte fluistering, wat betekent dat het je niet zal storen, zelfs niet als je keuken grenst aan je woon- of werkruimte.

Een klein minpunt is dat er geen sprake is van slimme bediening met een app. Voor sommigen kan dit een dealbreaker zijn in een tijdperk waarin slimme huishoudelijke apparatuur steeds gebruikelijker wordt. Toch zou dit niet de doorslag moeten geven, gezien de geavanceerde functies die deze koelkast biedt en de focus op het behoud van versheid en efficiëntie in koelen en vriezen.

Samenvattend, wanneer je de LG GBP62PZNBC koelkast DoorCooling+ in je keuken haalt, kies je voor een apparaat dat het moderne leven in esthetiek en formaat begrijpt, zonder dat onnodige snufjes het gecompliceerd maken. Het is een solide, mooi ontworpen stukje technologie dat doet wat het moet doen: je etenswaren bewaren onder optimale condities. En laten we eerlijk zijn, dat is toch uiteindelijk waar het om draait bij een koelkast.

Koel- en vriestechnologie

Lg gbp62pznbc koelkast doorcooling+ 3oz0yjx3ojqx nlkr4om

Het hart van de moderne keuken is zonder twijfel de koelkast, en de LG GBP62PZNBC DoorCooling+ laat zien hoe ver de technologie hierin is geëvolueerd. Deze combinatie van koel- en vriesmogelijkheden houdt al je etenswaren moeiteloos vers en dat op een niveau waar je ‘u’ tegen zegt. Wat dit model onderscheidt, zijn de innovaties die LG heeft toegepast op het gebied van koelen en vriezen.

De slimme DoorCooling+ technologie zorgt er bijvoorbeeld voor dat de koude lucht gelijkmatig wordt verdeeld, zelfs als je regelmatig de koelkast opentrekt. Dankzij de No Frost functie wordt het vriesgedeelte niet geplaagd door ijsvorming, waardoor je nooit meer de vriezer handmatig hoeft te ontdooien. Een verademing als je de tijdrovende klus van het ontdooien overweegt.

Nu komt de essentie van deze technologieën samen in een overzicht:

 • DoorCooling+ technologie zorgt voor stabiele temperatuur.

 • Géén ijsvorming met No Frost, dus nooit meer ontdooien.

 • Fresh Converter lade met schuifregelaar om vlees, vis of groente langer te bewaren.

 • Het geluidsniveau van 35 decibel is fluisterstil.

 • De koelkast heeft ruimte voor de boodschappen van 5 personen of meer.

Echter, een minpunt is dat de koelkast niet op afstand bedienbaar is; een functie die in de hedendaagse ‘smart home’-trend door veel gebruikers gewild is. Desondanks maakt de LG GBP62PZNBC veel goed met zijn inverter compressor, wat resulteert in een efficiënt en zuinig energieverbruik voor de afmetingen van de koelkast.

Een ander puntje van aandacht, dat minder zwaar weegt, is het gebrek aan een water- of ijsdispenser. Dit is voor sommige huishoudens een gemiste kans. Echter, deze keuze van LG zorgt ervoor dat de koelkast een strak en naadloos design heeft, zonder de uitstulpingen die dispensers vaak met zich meebrengen.

Het vriesgedeelte mag zeker niet onderbelicht blijven. Met een invriescapaciteit van 10 kg per dag is het vriesdeel meer dan capabel om jouw verse producten snel te bevriezen, wat bijdraagt aan het langer behouden van de kwaliteit van je eten. Bovendien biedt de supervriezen-functie extra kracht voor momenten waarop je snel grote hoeveelheden wilt invriezen.

Als we het toch over kracht hebben, dan is het de door LG ontwikkelde inverter compressor die voor een stabiele prestatie en een langere levensduur zorgt. Deze technologie is ook gunstig voor je portemonnee, aangezien de koelkast met energieklasse B het milieu en je energierekening (met een jaarlijkse kost van zo’n 54,8 euro) ontziet.

Kortom, de LG GBP62PZNBC DoorCooling+ is een solide keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare koel-vriescombinatie die vooroploopt in koel- en vriestechnologieën. Ook al heeft het apparaat geen snufjes zoals bediening via een app of een dispenser, compenseren de hoofdfuncties dit ruimschoots. Met deze koelkast haal je een topper in huis die jouw verse producten de behandeling geeft die ze verdienen.

Gebruiksgemak en functies

Lg gbp62pznbc koelkast doorcooling+ 8og7xonqnkzr nlkr4om

Met de LG GBP62PZNBC DoorCooling+ koelkast in je keuken, haal je gemak en efficiëntie in huis. Het doordachte design van koude luchtopeningen, die actief worden wanneer de deur opengaat, voorkomt temperatuurschommelingen. Dit systeem, beter bekend als DoorCooling+, heeft als groot voordeel dat je producten langer vers blijven, wat de dagelijkse gang naar de supermarkt kan verminderen.

Bovendien is de koelkast fluisterstil met een geluidsniveau van maar liefst 35 decibel. Of je nu thuiswerkt of een diner voorbereid, irritant gezoem blijft je bespaard. Dit verhoogt aanzienlijk je comfort in open leefruimtes.

Als we kijken naar het gebruiksgemak biedt de koelkast de volgende voordelen:

 • No Frost technologie betekent nooit meer ontdooien.

 • Een Fresh Converter lade met schuifregelaar waarin vlees, vis of groente langer vers blijft.

 • Een aanpasbare indeling met uitneembare plateaus, zodat je jouw opbergruimte naar wens kunt aanpassen.

Wat betreft de minder positieve aspecten, heeft deze koelkast geen mogelijkheid om hem via een app te bedienen. Aan de ene kant, de afwezigheid van Smart functionaliteit kan als een minpunt gezien worden, vooral als je graag tech en gemak combineert. Aan de andere kant, voor wie waarde hecht aan eenvoud en betrouwbaarheid zonder extra technische toeters en bellen, is deze koelkast een robuuste keuze die doet wat hij moet doen zonder complicaties.

De LG GBP62PZNBC is ontworpen met het oog op ruimte. In totaal biedt hij een netto inhoud van 384 liter, ruim genoeg om de boodschappen van een meer dan vijfkoppig huishouden koel te houden. Daarbij zorgt de interne organisatie ervoor dat je eenvoudig je weg vindt tussen krop sla, melkpakken en vriespizza’s.

Voor een gezinsleven waarin boodschappen efficiënt en overzichtelijk opgeborgen moeten worden, voldoet de LG GBP62PZNBC DoorCooling+ meer dan prima. De koelkast heeft dan wel geen flessenrek, maar de legplanken en koelvakken bieden genoeg flexibiliteit. De omdraaibare deur biedt bovendien het gemak aan om de koelkast te plaatsen zoals het jou het beste uitkomt.

Met een Super koelen functie breng je nieuwe boodschappen snel op de juiste temperatuur. Dit is niet alleen handig, maar ook bevorderlijk voor de houdbaarheid van je producten. Daarnaast is het een koelkast die is ontworpen voor de lange termijn, getuige de topklasse bouwkwaliteit.

De LG GBP62PZNBC is dus een sterke speler in de wereld van koel-vriescombinaties. Hij blinkt uit in gebruiksgemak en is met zijn veelzijdige functies een betrouwbare partner voor een dynamisch huishouden. Het gebrek aan smart connectiviteit ten spijt, levert deze koelkast op alle andere fronten uitstekend werk af.

Energieverbruik en duurzaamheid

Lg gbp62pznbc koelkast doorcooling+ rwpr8mvk118v nlkr4om

Als het gaat om energieverbruik en duurzaamheid, levert de LG GBP62PZNBC Koelkast DoorCooling+ op meerdere fronten. Met energieklasse B valt dit model in de middenmoot wat efficiency betreft. Echter, het verbruik van slechts 137 kWh per jaar duidt op een aantrekkelijke energiezuinigheid, wat uiteraard een pluspunt is voor zowel het milieu als je portemonnee. Een gemiddeld huishouden betaalt aan de stroom voor deze koelkast ongeveer €54,80 per jaar.

De duurzaamheidsaspecten van deze koelkast zijn zeker niet te missen:

 • NoFrost-technologie verhindert ijsvorming, wat zorgt voor een constant energieverbruik zonder de pieken die vaak geassocieerd worden met ontdooicycli.

 • Met de Inverter compressor past de koelkast de snelheid aan op basis van de koelbehoefte, wat extra energiebesparend werkt.

 • Er is een duidelijke focus op kwaliteit - een bouwkwaliteit van topklasse betekent minder snel vervangen en dus beter voor de duurzaamheid.

Natuurlijk kennen we een paar mindere punten. De koelkast is niet de leidende in energieklasse A+++ op de markt. Maar laten we dat even in perspectief plaatsen: de geavanceerde features maken veel goed en het dagelijks gebruik zal niet leiden tot schrikbarend hoge energiekosten.

Wat betreft de duurzaamheidskenmerken is de koelkast ontworpen voor langdurig gebruik. De koelkwaliteit van topklasse en een consistent koele temperatuur dankzij DoorCooling+ dragen bij aan een langere versheid van de producten, wat voedselverspilling tegenwerkt – weer een winst voor zowel de portemonnee als het milieu.

Echter, de koelkast ontbreekt het aan smart functionaliteit via een app. In de huidige digitale wereld kan dit gezien worden als een kleine teleurstelling. Toch is het zeker geen dealbreaker, de meeste gebruikers openen toch liever de deur om te zien wat erin zit.

Kortom, de LG GBP62PZNBC is een solide keuze voor iedereen die waarde hecht aan een mix van energiezuinigheid en moderne, doch niet overbodige, features. De voordelen voor zowel je energierekening als het beperken van je ecologische voetafdruk zijn helder. En met de tijdelijke korting van €220, is het haast een no-brainer voor die op zoek zijn naar een nieuwe koelkast.

Deze koelkast toont ons dat de LG GBP62PZNBC zeker niet stilstaat in een wereld die vraagt om duurzaam en bewust leven, maar doe gerust nog even het licht uit als je de keuken verlaat, elke beetje helpt!