Aanbieding: 200 euro korting op de LG GBB61PZGCN koel-vriescombinatie (2023)

LG GBB61PZGCN koel-vriescombinatie: ruimtebesparend, stil en energiezuinig met No Frost - momenteel met korting aangeboden.
Auteur
Affiliatie
Michiel Berends

Cartesium

Publicatiedatum

8 december 2023

Inleiding

Lg gbb61pzgcn

De LG GBB61PZGCN koel-vries combinatie is nu in de aanbieding met 200 euro korting op Coolblue. Dit is een model dat de perfecte mix lijkt te bieden tussen stijl en praktische functionaliteit. In deze recensie bekijken en beoordelen we het apparaat nader.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse C Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 186 cm
Breedte 59,5 cm Energieklasse C
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 186 cm Breedte 59,5 cm
Artikelnummer 910111 Fabrikantcode GBB61PZGCN1

Aanbieding

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten.

Lg gbb61pzgcn1 1 Lg gbb61pzgcn1 3 Lg gbb61pzgcn1 10 Lg gbb61pzgcn1 12

Ontwerp en Uiterlijk

Lg gbb61pzgcn1 2

De LG GBB61PZGCN koel-vriescombinatie valt als eerste op door zijn strakke en moderne uitstraling. Het zilveren metaal met coating geeft het een luxe tintje dat in veel keukens zowel bij een gesloten als open ruimte goed zal staan. De inverter motor die het hart van deze koelkast vormt, is zó stil dat je nauwelijks merkt dat het apparaat aanstaat.

Laten we eens kijken naar de uiterlijke kwaliteiten van dit model:

 • Hoogte van 186 cm en een breedte van 59,5 cm, waardoor het toestel slank maar toch ruimtelijk overkomt.

 • Elegante metaalafwerking met een coating die klasse uitstraalt en naadloos integreert in verschillende interieurstijlen.

 • Een helder display aan de buitenzijde dat het bedienen vergemakkelijkt zonder de deur te hoeven openen.

 • Omdraaibare deur voor flexibele plaatsing en aanpassing aan de ruimte.

Hoewel de vormgeving overwegend positief wordt ervaren, zijn er wel enkele puntjes van kritiek – letterlijk en figuurlijk. Zo lijkt de buitenkant van de koelkast vingerafdrukken iets sneller te vertonen, iets wat als minder mooi kan worden gezien. Maar, is dit echt een dealbreaker? Dat hangt af van persoonlijke voorkeur; de meeste gebruikers ervaren het niet als een significant nadeel gezien de algemene uitstraling en prestatie van het apparaat.

Interessant zijn ook de inzichten van gebruikers dat de deur niet automatisch dichtvalt, wat voor sommigen een voordeel is bij het inruimen, maar voor anderen een nadeel omdat de deur soms per ongeluk open blijft staan. Gelukkig is er een deuralarm dat je eraan herinnert om de deur te sluiten, een slimme toevoeging die het gebruiksgemak verhoogt.

Het blijkt dat gebruikers vooral vallen voor het mooie design dat in evenwicht wordt gebracht door praktische eigenschappen zoals de No Frost-technologie en de handige indeling van zowel koel- als vriesgedeelte. Over de indeling gesproken, sommige gebruikers merken op dat de plaatsing van de glasplaten en het onderste deurvak voor flessen niet optimaal is. Grote flessen zouden door de ruime opzet de neiging hebben om om te kiezen. Dit is wel oplosbaar door een van de planken te verwijderen, wat de flexibiliteit van de koelkast benadrukt.

Tot slot, onderschrijven de gebruikerservaringen dat de LG GBB61PZGCN zich prima staande houdt qua esthetiek in de hedendaagse keuken; het straalt kwaliteit uit zonder zich op te dringen, en past zowel in een keuken van een starter als in die van een groot gezin. Ondanks de paar kanttekeningen, lijkt het apparaat dus een goede balans tussen uiterlijk en functionaliteit te hebben. En als kers op de taart, de mogelijkheid om het oude apparaat gratis te retourneren bij aanschaf zorgt voor een zowel praktische als milieuvriendelijke overgang naar deze nieuwe koel-vriescombinatie.

Functionaliteit en Gebruiksgemak

Lg gbb61pzgcn1 3

De LG GBB61PZGCN koel-vriescombinatie valt direct op door zijn functionaliteit en gebruiksgemak. Dit toestel, ideaal voor grotere huishoudens tot wel vijf personen of meer, houdt je boodschappen langer vers dankzij enkele slimme features. Denk hierbij aan:

 • Fresh Converter: handige instelling voor het bewaren van vlees, vis of groenten.

 • Moist Balance Crisper: reguleert de luchtvochtigheid om jouw groenten en fruit vers te houden.

 • DoorCooling: zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling.

Het gebruiksgemak wordt versterkt door de digitale temperatuurregeling, die je toelaat snel de gewenste temperatuur in te stellen. Het open deur alarm is een zegen voor de vergeetachtigen onder ons, want wie laat er nu niet af en toe de koelkastdeur een tikkeltje te lang open staan?

Wat betreft de nadelen: sommige gebruikers merken op dat, hoewel de koelkast over het algemeen als stil wordt ervaren, er af en toe wat meer geluid kan zijn dan verwacht. Echter, dit wordt vaak relatief snel weer stiller en is dus meestal maar van korte duur.

Een ander puntje is de indeling van de glasplaten. Voor sommigen kan het nodig zijn een plaat te verwijderen om hogere items zoals melkpakken rechtop te kunnen plaatsen. Desalniettemin, biedt de koelkast genoeg ruimte en flexibiliteit om voor de meeste producten een geschikte plek te vinden.

Het gebruikerscomfort van de LG GBB61PZGCN wordt ook gecomplimenteerd door de No Frost-technologie, waardoor je nooit meer hoeft te ontdooien – een tijdrovende klus die we maar al te graag vermijden.

Ik zou willen benadrukken dat, hoewel de onderste deur-vak voor flesjes aan de ruime kant is – wat ervoor kan zorgen dat kleinere flessen makkelijker omvallen – dit model veel biedt voor een relatief zuinige consumptie, zeker als je kijkt naar de jaarlijkse energiekosten.

Zoals blijkt uit diverse ervaringen, wordt de bezorging en service van Coolblue hoog gewaardeerd. Men is blij met de snelle levering, waarbij het oude apparaat en de verpakking gratis worden meegenomen. Dit maakt het hele aankoopproces niet alleen gemakkelijk, maar ook aangenaam.

Het model, met zijn vrijstaande plaatsing, behoort tot de topklasse wat bouwkwaliteit betreft. Met het omdraaibare deursysteem bepaal je zelf aan welke kant de deur opengaat – weer zo’n detail dat het gebruiksgemak verhoogt. Ook het reinigen van het apparaat is eenvoudig, er zijn namelijk geen lastige hoeken waar zich vuil kan verzamelen.

In de praktijk blijken de uitneembare plateaus en veiligheidsglas-plateaus makkelijk schoon te maken en bieden ze genoeg flexibiliteit voor wat betreft de indeling van de koelruimte.

Dit alles maakt de LG GBB61PZGCN een sterke kandidaat voor wie op zoek is naar een nieuwe koel-vriescombinatie. Waar sommige mindere kanten bestaan, wegen deze niet op tegen de veelvoud aan voordelen die dit model te bieden heeft. Het is een praktisch, betrouwbaar en stijlvol apparaat, dat garant staat voor jarenlang koel- en vriesgenot.

Energiezuinigheid en Geluidsniveau

Lg gbb61pzgcn1 4

De LG GBB61PZGCN koel-vriescombinatie valt op door zijn energiezuinigheid en lage geluidsniveau. Met energieklasse C en een verbruik van slechts 171 kWh per jaar, is deze koelkast een slimme keuze voor iedereen die bewust is van zowel hun portemonnee als het milieu.

Het apparaat is ontworpen om effectief en efficiënt te koelen zonder de rust in huis te verstoren. Met een geluidsniveau van slechts 35 decibel, is de koelkast zelfs in een open ruimte nauwelijks te horen. Dit maakt de koelkast bijzonder geschikt voor open keukens of studio’s, waar elk geluid vaak duidelijk hoorbaar is. Voor wie op zoek is naar een vergelijkbare optie die geluidsarm en efficiënt is, biedt de Beko RCNE366E70ZXBRN een uitstekende ervaring.

De inverter motor is hier grotendeels verantwoordelijk voor. Deze moderne motor werkt stiller en gebruikt minder energie dan traditionele motoren. Dat maakt de LG GBB61PZGCN niet alleen een energiebewuste, maar ook een aangename toevoeging aan elk huishouden.

Laten we eens kijken naar een aantal belangrijke voordelen van deze koel-vriescombinatie:

 • Energiezuinig: Jaarlijks verbruik van 171 kWh, resulterend in een energierekening van rond de €68,40.

 • Stil: Maximaal geluidsniveau van 35 dB, ideaal voor open woonruimtes.

 • No Frost: Nooit meer het vriesgedeelte ontdooien, wat weer energie bespaart.

 • Fresh Converter: Instelbare temperatuur voor het bewaren van bijvoorbeeld vlees en vis.

 • DoorCooling: Gelijkmatige koeling, wat de frisheid van de producten bevordert.

Toch zijn er ook een paar kanttekeningen die bij deze koel-vriescombinatie geplaatst moeten worden. Hoewel de energieklasse C op papier niet het zuinigst lijkt, maakt de lage energieverbruik dit ruimschoots goed. Een kleine tegenvaller is het ontbreken van een flessenrek, waar gebruikers aangeven dat flessen kunnen omvallen in de deurvakken. Desalniettemin weegt dit niet op tegen de vele pluspunten en zijn creatieve oplossingen – zoals het verwijderen van een glasplaat voor meer ruimte – wel mogelijk.

We mogen echter niet vergeten dat de LG GBB61PZGCN bijzonder stil en daarmee vrijwel onopvallend zijn werk doet. In een tijdperk waarin veel elektronische apparaten een continue achtergrondgeluid produceren, is het bijna een verademing om een koel-vriescombinatie te hebben die je niet stoort tijdens dagelijkse bezigheden of rustmomenten.

In samenhang met de solide bouwkwaliteit van LG, die bekend staat om haar duurzame en betrouwbare elektronica, is de LG GBB61PZGCN een goede deal voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe koel-vriescombinatie. De garantie van 2 jaar, met een extra lange garantie van 10 jaar op de motor, benadrukt het vertrouwen van LG in hun producten.

Kortom, de LG GBB61PZGCN laat zien dat stilte en energiezuinigheid prima hand in hand kunnen gaan. Een rustige motor, een slimme inrichting en een aantrekkelijk uiterlijk maken het een interessante optie voor wie op zoek is naar een nieuwe koel-vriescombinatie. Eventuele kleine nadelen worden door gebruikers makkelijk weggewuifd of gecompenseerd door de vele voordelen die dit apparaat te bieden heeft.

Vriesgedeelte en Koelruimte

Lg gbb61pzgcn1 5

Als je op zoek bent naar een koelkast met royale vriesruimte en veel koelcapaciteit, dan is de LG GBB61PZGCN wellicht iets voor jou. Dit apparaat biedt zowel in het koel- als vriesgedeelte genoeg ruimte voor een middelgroot tot groot huishouden. Laten we eens dieper ingaan op wat je kunt verwachten van dit model:

Kenmerken van het vriesgedeelte:

 • No Frost-technologie, wat betekent: geen ijsvorming en dus nooit meer ontdooien.

 • Drie ruime lades met doorzichtig front, zodat je direct ziet wat erin zit.

 • ‘Supervriezen’ functie, handig om producten snel in te vriezen en daarmee langer vers te houden.

 • Vriesvermogen van 10 kg per dag en een prima bewaartijd bij stroomuitval van 9 uur.

Een puntje van kritiek is het ontbreken van een flessenrek in het vriesgedeelte, iets wat sommige gebruikers missen. Maar met de royale vrieslades is er doorgaans voldoende plek voor het invriezen van levensmiddelen, inclusief grotere producten zoals pizza’s of een heel brood. Voor wie een koelkast met praktische opbergopties zoekt, is de Bosch KGE39ALCA koel-vriescombinatie wellicht een goede keuze.

Kijken we naar het koelgedeelte:

 • Een netto inhoud van 234 liter biedt ruimte genoeg.

 • Voorzien van een Fresh Converter lade voor het langer vers houden van vlees, vis of groente.

 • De Moist Balance Crisper reguleert de luchtvochtigheid, waardoor bloemkolen, druiven en paprika’s lang vers blijven.

 • Verschillende gebruikers melden dat de indeling met drie glazen plateaus soms lastig kan zijn als je hoge verpakkingen zoals melkpakken rechtop wilt zetten. Dit is oplosbaar door een plateau te verwijderen, maar dan verlies je weer iets aan efficiënte indeling.

Het design van de koel-vriescombinatie wordt veelal als mooi en stijlvol ervaren, en met een aanbieding van 200 euro korting is dit model zeker het overwegen waard. De gebruikerservaring leert dat de LG GBB61PZGCN stil zijn werk doet en bovendien energiezuinig is. Wel is opgemerkt dat bij een volledig gevuld onderste deurvak de flessen soms kunnen omvallen bij het openen van de deur. Met een beetje aanpassing in het gebruik is dit vaak te verhelpen.

De temperatuur van zowel de koelkast als het vriesgedeelte is digitaal instelbaar, wat zorgt voor een precieze koeling die je naar eigen behoefte kunt aanpassen. Dit praktische aspect zorgt ervoor dat je etenswaren op de ideale temperatuur kunt bewaren.

De LG GBB61PZGCN biedt een fijne combinatie van royale koeling en vriesruimte, waarbij het gebruiksgemak over het algemeen goed beoordeeld wordt. Zoals bij elk apparaat zijn er wat kleine aandachtspuntjes, maar deze stemmen niet negatief in het algehele positieve gebruikservaring. Met de huidige korting is het een optie die qua prijs-kwaliteitverhouding moeilijk te negeren is voor iedereen die veel opbergruimte en een betrouwbare koel-vriescombinatie zoekt.