Mijn duurzame keuze: Siemens KG39NXIBF koel-vriescombinatie (2023)

Mijn review van de Siemens KG39NXIBF koel-vriescombinatie. Een duurzame keuze voor ieder huishouden.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

11 december 2023

Inleiding

Siemens kg39nxi koelvriescombinatie zwart

De Siemens KG39NXIBF is een koel-vriescombinatie die indruk maakt met zijn geavanceerde technologieën en strakke, zwarte ontwerp. Dit model, uitgerust met een capaciteit van 279 liter in het koelgedeelte en 87 liter in het vriesgedeelte, biedt ruimte aan allerlei levensmiddelen. De zuinige aard van dit apparaat met energielabel B zorgt niet alleen voor een lagere impact op het milieu, maar houdt ook de energiekosten in toom.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse B Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 203 cm
Breedte 60 cm Energieklasse B
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 203 cm Breedte 60 cm

Prijzen

Ontwerp en uitstraling

Siemens kg39nxi koelvriescombinatie zwart 1exjwwnkpvyg j8nbyyd

Als je zoekt naar een koel-vriescombinatie die niet alleen functioneel is, maar ook nog eens een juweeltje voor het oog, dan is de Siemens KG39NXIBF een uitstekende keuze. De koelkast straalt pure klasse uit met zijn roestvrijstalen deur en moderne afwerking. Wat direct opvalt:

 • Strak design met een professionele uitstraling

 • Materiaalkeuze die bijdraagt aan de duurzaamheid

 • Gelijkmatige koeling dankzij het multiAirflow systeem

Onmiskenbaar is de stevige bouw van dit apparaat, wat een gevoel van degelijkheid geeft bij dagelijks gebruik. Het ontwerp van de Siemens KG39NXIBF is niet alleen mooi, maar het beschermt de koelkast ook tegen stoten en krassen. Mocht er onverhoopt toch iets tegenaan komen, dan is er nog niet meteen een deuk te zien.

Nu is het niet alleen maar lof die de klok slaat. Het ontbreken van handgrepen op deze koelkast heeft twee kanten. Hoewel dit bijdraagt aan het sleek design, kan het openen van de deur een uitdaging zijn. Vooral als je handen vol zijn of als je niet wilt dat er vingerafdrukken op de deur achterblijven. Toch, wanneer je eenmaal gewend bent aan de manier van openen, is dit slechts een kleinigheid die in het niet valt bij de pluspunten.

Een ander punt van aandacht is dat de deur niet uit zichzelf sluit. Voor sommigen kan dit als minder praktisch worden ervaren, vooral als je voorgaande koelkasten hebt gehad die wel zelfslotend waren. Echter, dit stimuleert wel om zorgvuldiger te zijn met het dichtdoen van de koelkast, wat uiteindelijk beter is voor het behoud van de binnentemperatuur.

Wat betreft de uitstraling, de Siemens KG39NXIBF laat zeker een indruk achter. Met de afmetingen van 203 cm hoog en 60 cm breed is het een majestueuze verschijning in je keuken. Het licht binnenin de koelkast draagt ook bij aan de luxe ervaring elke keer dat je hem opent. We begrijpen allemaal dat esthetiek belangrijk is, en deze koel-vriescombinatie weet dit perfect te combineren met functionaliteit.

Hoewel de koelkast pronkt met een minimalistisch exterieur, biedt de binnenruimte verrassend veel flexibiliteit. Pas de plateaus aan zoals jij dat wilt, en benut de ruimte maximaal. Daarnaast is het apparaat eenvoudig te bedienen, waardoor je zonder hoofdbrekens van alle functies gebruik kunt maken.

Kortom, de Siemens KG39NXIBF staat synoniem voor een robuste bouwkwaliteit en een verfijnde uitstraling. De kleine nadelen worden overschaduwd door de positieve eigenschappen die deze koel-vriescombinatie te bieden heeft. Met dit apparaat in huis voeg je niet alleen een praktisch hulpmiddel toe aan je dagelijks leven, maar ook een stukje allure aan je keukeninterieur.

Geluidsniveau en gebruiksgemak

Siemens kg39nxi koelvriescombinatie zwart 22ykxxolqw0w 6wbqrpq

In de rust van je huis wil je niet gestoord worden door het zoemende geluid van huishoudelijke apparaten. De Siemens KG39NXIBF koel-vriescombinatie is op dit vlak een ware topper. Met een geluidsniveau van slechts 35 decibel is deze koelkast fluisterstil. Je merkt haast niet dat hij aan staat, wat hem ideaal maakt voor open keukens of studio’s waar elke decibel telt.

De gebruiksvriendelijkheid van de Siemens KG39NXIBF komt ook duidelijk naar voren:

 • Intuïtief bedieningspaneel: Met een paar drukken op de knop passen gebruikers de binnentemperatuur aan.

 • Flexibele indeling: De planken en opbergvakken zijn makkelijk te verstellen, zodat je ze aan kunt passen aan je persoonlijke opbergbehoeften.

 • No Frost-functie: Zeg vaarwel tegen het ontdooien van de vriesruimte, want dat hoeft bij dit exemplaar nooit meer.

Nu is geen enkel product perfect, zo ook de Siemens KG39NXIBF niet. Gebruikers moeten bijvoorbeeld de koelkast openen door de rand van de deur vast te pakken, omdat er geen handgrepen aanwezig zijn. Dit kan leiden tot vingerafdrukken op de strakke roestvrijstalen deur. Maar laten we eerlijk zijn, in het dagelijkse gebruik wegen de stilte en gebruiksvriendelijkheid veel zwaarder dan deze kleine ongemakken.

Aandachtspunten die sommige gebruikers ervaren:

 • Zichtbare vingerafdrukken: Schoonhouden vraagt om regelmatig afnemen.

 • Ontbreken van deurhandgrepen: Voor sommigen een punt van ergernis bij het openen van de koelkast.

 • Deuren die niet zelf sluiten: Hierdoor moet je altijd even controleren of de deur goed dicht is na gebruik.

Deze punten zijn meestal snel te relativeren gezien de vele positieve aspecten van de koelkast. Bovendien raak je snel gewend aan de unieke kenmerken van een nieuwe koel-vriescombinatie.

De Siemens KG39NXIBF onderscheidt zich niet alleen door het lage geluidsniveau en het gemak, maar ook door zijn slimme elementen zoals de 0-gradenzone en de hyperFresh lade. Deze eigenschappen zorgen voor een langere houdbaarheid van versproducten en passen perfect bij de hedendaagse consument die waarde hecht aan zowel kwaliteit als duurzaamheid. Voor wie interesse heeft in een vergelijkbare koelkast die bekend staat om zijn versheid en ruimte, biedt de Haier HFR5719ENMG koelkast een uitstekend alternatief.

Natuurlijk, het zal geen revolutie in je keuken teweegbrengen, maar de naadloze integratie van gemak en stilte geeft wel aan dat deze Siemens koel-vriescombinatie een doordachte toevoeging is aan elk huishouden. Eén ding is zeker: of je nu een druk leven leidt of een stiltezoeker bent, de Siemens KG39NXIBF is een solide keuze die zijn werk geruisloos en efficiënt doet. En ondanks enkele minpunten, zoals de vingerafdrukken en het handmatig moeten sluiten van de deur, biedt deze koel-vriescombinatie een gebruikservaring die veel gebruikers zullen waarderen.

Interne opbergruimte en indeling

Siemens kg39nxi koelvriescombinatie zwart 3kxwyrmvp8zx glv5k3j

De Siemens KG39NXIBF koel-vriescombinatie is een ware kampioen als het gaat om de interne opbergruimte en indeling. Met een netto inhoud van wel 363 liter - 260 liter koel en 103 liter vries - biedt deze koelkast meer dan genoeg plek om de boodschappen van een gezinsformaat van 3 tot 4 personen moeiteloos op te slaan.

Hier is wat de koelkast te bieden heeft:

 • Uitgestrekte planken en verstelbare opbergvakken

 • Een ruime groentelade met vochtregelaar

 • No Frost technologie die ijsvorming in het vriesgedeelte voorkomt

 • Een 0-gradenzône voor het langer vers houden van vis en vlees

Ondanks de ruime binnenkant blijft de actieradius van het apparaat behapbaar, met een breedte van 60 cm en een diepte van 66,5 cm. Deze afmetingen zorgen ervoor dat de koel-vriescombinatie zelfs in de meeste moderne keukens goed te plaatsen is. Voor wie een vergelijkbare maatvoering zoekt met duurzame eigenschappen, is de Bosch KGE398IBP Koel-vriescombinatie wellicht een interessante optie.

De indeling is slim bedacht. De koelkast bevat handige laden die je kunt gebruiken om je groenten en fruit langer vers te houden. Dit komt vooral door het hyperFresh systeem, waarmee je de luchtvochtigheid zelf regelt. Zo hoef je minder weg te gooien en dat is zowel goed voor de portemonnee als voor het milieu. Voor een uitgebreide beoordeling van een koelkast met vergelijkbare vershoudtechnologie, bekijk onze review van de Bosch KSV29VLEP Koelkast.

Een flessenrek zorgt ervoor dat je flessen stabiel blijven liggen en niet rollen, wat wel zo fijn is als je de koelkastdeur opentrekt na een hectische dag. Het is wel zo dat de deur geen zelfsluitend mechanisme heeft, wat betekent dat je goed moet opletten dat je de deur stevig dichtdoet. Dit is een klein minpuntje, maar met een beetje oplettendheid goed te hanteren.

Een licht negatieve kant is dat de deuren geen externe handgrepen hebben. Hoewel dit de koelkast een gestroomlijnde uitstraling geeft, kan het iets meer moeite kosten om de deur te openen, en kan het leiden tot vingerafdrukken op het roestvrijstaal. Gelukkig zijn de materialen stevig en goed schoon te maken.

Het oplslagcomfort wordt vergroot door features als uittrekbare plateaus en een open deur alarm dat je waarschuwt mocht je de koelkast per ongeluk open laten staan. Het mag dan misschien wat tijd kosten om de juiste methode te vinden om zonder handgrepen de deuren te openen, het dagelijkse gemak van de goed georganiseerde en geruisloze werking van deze Siemens maakt dit meer dan goed.

Al met al biedt de Siemens KG39NXIBF koel-vriescombinatie volop ruimte en een praktische indeling waar je als gebruiker veel plezier van zult hebben. Het vereist misschien een tintje aanpassingsvermogen als het gaat om de deur zonder handvatten, maar eenmaal gewend aan het minimalistische design en de functionaliteiten, is het een topkeuze voor ieder huishouden dat op zoek is naar een ruime, energiezuinige, en stille koelkast.

Energiezuinigheid en extra functies

Siemens kg39nxi koelvriescombinatie zwart da75ppx9vqlb eaw1pg

Als afsluiter van onze uitgebreide review kijken we naar de energiezuinigheid en extra functies van de Siemens KG39NXIBF koel-vriescombinatie. Met zijn energielabel B torent dit model uit boven veel concurrenten als het gaat om zuinig omgaan met stroom. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar merk je ook in de portemonnee. Een geschat jaarverbruik van 129 kWh resulteert in relatief lage energiekosten, ondanks zijn forse formaat en talrijke functies.

De extra’s die de Siemens KG39NXIBF bieden, dragen bij aan het verlengen van de versheid van je boodschappen en het gemak in de keuken:

 • 0-gradenzone: houdt vlees en vis langer vers.

 • hyperFresh lade: met instelbare luchtvochtigheid voor groente en fruit.

 • multiAirflow systeem: zorgt voor een gelijkmatige koelte door de hele koelkast.

Het moet wel gezegd worden dat het ontbreken van handgrepen voor sommigen een nadeel kan zijn. Het direct openen van de deur aan de roestvrijstalen afwerking laat snel vingerafdrukken achter. Echter, dit is een klein smetje op een verder vlekkeloos functionerende koelkast. De deur die niet vanzelf sluit, vergt een kleine aanpassing in gedrag, maar gezien zijn prestaties en ontwerp, is dit een kleinigheid.

Ook is het vermeldenswaardig dat dankzij de No Frost-technologie het ontdooien van het vriesgedeelte tot het verleden behoort, wat weer tijd en moeite bespaart. Daarnaast zorgt deze functie ervoor dat ingevroren etenswaren niet aan elkaar vastvriezen en beter bewaard blijven. Met functionaliteiten als supervriezen kan men snel producten invriezen, wat ideaal is na een grote boodschappentrip.

Samenvattend kan gezegd worden dat de Siemens KG39NXIBF een bijzonder goede keuze is voor wie op zoek is naar een energiezuinige en ruime koel-vriescombinatie, zonder dat je slaapkamer gestoord wordt door lawaai. Met een geluidsniveau van slechts 35 dB is deze koelkast fluisterstil.

In een notendop biedt deze koel-vriescombinatie:

 • Een vermindering van de energierekening dankzij zijn efficiënte energielabel B.

 • Een slimme indeling met gespecialiseerde zones om etenswaren optimaal te bewaren.

 • Een modern design dat ondanks het aanraakgevoelige oppervlak, een luxe uitstraling heeft.

Alhoewel men even moet wennen aan het openen van de deur zonder handgrepen en de noodzaak om deze bewust te sluiten, overstemmen de voordelen duidelijk deze kleine ongemakken.

Concluderend, de Siemens KG39NXIBF bewijst dat energiezuinigheid en geavanceerde koelfuncties hand in hand kunnen gaan. Het apparaat biedt voldoende ruimte en is een duurzame aanwinst voor iedere huishouden. Hiermee maak je een bewuste keus voor zowel je eigen gemak als het welzijn van onze planeet.