Functionel en stijlvolle koel-vriescombinatie: De Liebherr CNd 5203-20 (2023)

De Liebherr CNd 5203-20: Functioneel en zuinig zonder teveel ruimte in beslag te nemen.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

10 december 2023

Inleiding

Liebherr cnd 5203 20 1

Bent u op zoek naar een koel-vriescombinatie die zowel stijlvol als functioneel is? Dan kan de Liebherr CNd 5203-20 weleens een schot in de roos zijn. Deze recensie loopt de belangrijkste punten van deze koelkast langs en beoordeelt de koel- en vriesprestaties.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse D Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 185,5 cm
Breedte 59,7 cm Energieklasse D
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 185,5 cm Breedte 59,7 cm

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Liebherr cnd 5203 20 10 Liebherr cnd 5203 20 14 Liebherr cnd 5203 20 2 Liebherr cnd 5203 20 7 Liebherr cnd 5203 20 5 Liebherr cnd 5203 20 4 Liebherr cnd 5203 20 3

Ontwerp en Gebruiksgemak

Liebherr cnd 5203 20 2

Liebherr’s CNd 5203-20 koel-vriescombinatie biedt een interessante combinatie van design en gebruiksgemak. Met de strakke witte afwerking sluit het apparaat naadloos aan bij de moderne keuken. Bovendien is de koelkast vrijstaand, waardoor hij moeiteloos te plaatsen is waar gewenst. Het gebruik van metaal met coating voor de deur en behuizing geeft het een professionele uitstraling en in de afwezigheid van externe handgrepen ligt de nadruk op de gestroomlijnde look.

Het interieur van de Liebherr is al net zo wel doordacht. Hier zijn enkele snelle punten over ontwerp en gebruiksgemak:

 • Vershoudlade EasyFresh: De luchtvochtigheid is hoger om groente en fruit langer vers te houden.

 • No Frost systeem: Bespaart je het gedoe van ontdooien en onderhoud.

 • Luchtcirculatie: Zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling, ongeacht waar je je producten plaatst.

 • Digitaal bedieningspaneel: Hiermee stel je eenvoudig de optimale temperatuur in.

De EasyFresh lade is een échte uitblinker als het gaat om groente en fruit langer vers te houden. De investering in koelkwaliteit is een van de sterke punten van Liebherr en dat merk je aan hoe lang je producten goed blijven.

Een veelbesproken punt is het openen van de deur, wat door het ontbreken van een externe handgreep en de daaruit voortvloeiende vacuümwering wat stroef kan zijn. Echter, vele gebruikers ervaren dit na enige gewenning niet langer als een probleem, en het draagt bij aan de strakke lijnen van het toestel.

Een ander aspect van gebruiksgemak is de indeling. De koelkast heeft uittrekbare plateaus en een omdraaibare deur, wat betekent dat je hem echt naar jouw hand kunt zetten. De koel-vriescombinatie is geschikt voor 3 tot 4 personen en met 227 liter koeling en 103 liter vriezen biedt het toestel voldoende ruimte voor de dagelijkse benodigdheden.

Toch zijn er enkele kanttekeningen die niet onvermeld mogen blijven. De diepte van het apparaat kan bijvoorbeeld verrassen en vergt mogelijk een herindeling van de ruimte. Voor wie op zoek is naar een model dat beter past in beperkte ruimtes, kan de Inventum IKK1021D een uitkomst bieden. Toch is dit vaak meer een kwestie van wennen dan een wezenlijk bezwaar. Ook de verlichting kan voor sommigen wat te scherp overkomen, maar betreft een klein detail in het totaalplaatje.

Kortom, de Liebherr CNd 5203-20 koel-vriescombinatie combineert schoonheid met praktische bruikbaarheid. Het is een toestel dat op de lange duur zijn waarde bewijst, ook in de details zoals de makkelijk te reinigen indrukbaar deurrubber en de No Frost-technologie die je tijd en energie bespaart. Deze Liebherr mag dan misschien wat bijstelling verlangen aanvankelijk; eenmaal gewend, zou je niet anders willen.

Koel- en Vriesprestaties

Liebherr cnd 5203 20 3

In de koelkunst van het bewaren is de Liebherr CNd 5203-20 koel-vriescombinatie een blikvanger. Met deze koelkast in huis is het alsof je een persoonlijke chef hebt die waakt over de versheid van je etenswaren. Wat onmiddellijk opvalt, is het No Frost-systeem: een uitkomst waardoor ontdooien tot het verleden behoort. Niet meer die ijskap ondersteboven hameren, maar gewoon genieten van je ijsje dat ook na weken nog als vers van de pers smaakt.

De koel- en vriesprestaties van dit apparaat verdienen een duidelijke opsomming:

 • Optimale luchtcirculatie: Het maakt niet uit of die paprika nu boven of onder ligt, de koude wordt gelijkmatig verdeeld.

 • EasyFresh lade: Hogere luchtvochtigheid betekent dat je groente en fruit langer meegaan zonder te verschrompelen.

 • Geschikt voor koude ruimtes: Zolang het niet kouder wordt dan 10°C, doet deze Liebherr zijn werk in een schuur of garage.

Maar het leven is geen bedje van perfect gekoelde sla en ook deze koelkast heeft zijn minder koele kantjes. Zo gaan de deuren soms wat stroef open door de kracht van het vacuüm – een zegen voor de temperatuur, maar een test voor je trekkracht. Gelukkig is comfort niet geheel opgeofferd; de koelkast is stil alsof hij er niet is, en dankzij de digitale temperatuurregeling houd je makkelijk de vinger aan de pols van je eetwaren.

De ruimte van deze Liebherr is uitnodigend voor het oog. Met een netto inhoud van 330 liter is er genoeg plaats voor de voorraad van 3 tot 4 personen. En hoewel de grote groentelade in eerste instantie wennen is voor sommigen, biedt het juist dat extra vleugje overzichtelijkheid en gemak.

De voordelen zijn dus legio, maar een handgreep mist nog op de verlanglijst. Het openen zou daarmee een stukje gebruiksvriendelijker kunnen. Verder ervaart de een de LED-verlichting als net iets te modern koel, terwijl de ander juist de ruimtelijke werking ervan prijst.

Een subtiele tip: bij levering is de temperatuur al fabrieksmatig ingesteld op 5°C voor de koelkast en -18°C voor het vriesdeel, dus eenmaal geïnstalleerd kun je meteen beginnen met koelen zonder extra poespas.

Kortom, deze Liebherr CNd 5203-20 presteert met een degelijkheid waar je ‘u’ tegen zegt. Het is een koelkast die balans brengt in het dagelijkse leven, met een knipoog naar professionele vereisten. En ja, hij heeft z’n eigenaardigheden, maar zelfs de beste keukenprinsen en -prinsessen hebben hun grillen, nietwaar? Huishoudens die de koelte en orde op waarde weten te schatten, zullen merken dat deze Liebherr een trouwe bondgenoot is in de strijd tegen voedselverspilling en voor culinaire hoogstandjes.

Capaciteit en Indeling

Liebherr cnd 5203 20 4

De Liebherr CNd 5203-20 koel-vriescombinatie is een ware uitkomst voor diegenen die waarde hechten aan een ruime, efficiënt ingedeelde koeling met genoeg plek voor de boodschappen van een middelgroot huishouden. Met een netto inhoud van maar liefst 330 liter - 227 liter koel en 103 liter vries - heeft deze koelkast meer dan genoeg ruimte voor al het verse eten en drinken dat je maar kunt wensen.

Kenmerken qua capaciteit en indeling:

 • Zee van ruimte voor 3 tot 4 personen.

 • EasyFresh lade zorgt ervoor dat groenten en fruit langer vers blijven door een hogere luchtvochtigheid.

 • Drie ruime vriesvakken om al je diepvriesproducten overzichtelijk te bewaren.

Ondanks het gebrek aan een hevelgreep, wat het openen van de deur iets stroever maakt, is dit een kwestie van gewenning en gaat het openen al een stuk makkelijker na enige tijd. Het weegt zeker niet op tegen de voordelen. Want wat is het een verademing om nooit meer de vriezer te hoeven ontdooien dankzij de No Frost technologie.

Ook de mogelijkheid om de koelkast in een koudere ruimte te plaatsen, zoals een schuur of garage, mits deze boven de 10 graden Celsius blijft, is bijzonder praktisch. Dit kan ideaal zijn als tweede koel-vriescombinatie voor extra opslag buiten de keuken.

Gebruikers merken op dat de groentelade lekker diep is, en samen met de wijnonderlegger biedt de koelkast slimme oplossingen voor het organiseren van etenswaren. Echter, sommigen missen de extra deurvakken voor het plaatsen van grotere flessen. Dit is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur en de manier waarop je jouw koelkast gewend bent in te delen.

Het ontwerp zonder zichtbare handgrepen draagt bij aan de strakke uitstraling en daarmee past de Liebherr CNd 5203-20 naadloos in de moderne keuken. Deze stijlkeuze kan de koelkast wat minder praktisch maken in het dagelijkse gebruik. Maar liefhebbers van een minimalistisch design zullen deze feature juist waarderen.

De koel-vriescombinatie is ook voorzien van een digitaal display, waarop je eenvoudig de temperatuur kunt aflezen en aanpassen. De ventilator zorgt daarnaast voor een gelijkmatige koeling door de gehele koelkast.

Wat mindere kanten betreft, geven sommige gebruikers aan dat ze de interne indeling even moeten finetunen om aan hun voorkeuren te voldoen. Ook is er commentaar op het feit dat de saus- en melkpakken wat minder gemakkelijk een plaatsje vinden door de indeling. Gelukkig zijn de plateaus verstelbaar, dus met wat schuiven behoort ook dit ‘probleem’ tot het verleden.

Voor een ieder die op zoek is naar een solide, betrouwbare koel-vriescombinatie met veel ruimte en een efficiënte indeling, is de Liebherr CNd 5203-20 een uitstekende keuze. Het zijn de kleine aanpassingen in de dagelijkse routine die wegen tegenover het comfort van een ruime, overzichtelijke koelkast die je spullen lang vers houdt. En zeg nu zelf, wie wil nu nog terug naar het handmatig ontdooien van een vriesgedeelte?

Extra Functies

Liebherr cnd 5203 20 5

Als we kijken naar de extra functies en het energieverbruik van de Liebherr CNd 5203-20 koel-vriescombinatie, dan valt direct op dat deze koelkast méér is dan een simpele plek om je boodschappen koel te houden. Deze koelkast is uitgerust met een aantal slimme foefjes die het leven een stuk gemakkelijker maken:

 • No Frost betekent dat je het vriesgedeelte nooit hoeft te ontdooien.

 • EasyFresh lade houdt je groente en fruit langer vers door hogere luchtvochtigheid.

 • Super koelen functie maakt het mogelijk om je etenswaren snel af te koelen.

Het is wel belangrijk om te weten dat dit apparaat een energieklasse D label heeft, wat aan de huidige normen wellicht niet de zuinigste optie is. Maar, met een jaarlijks energieverbruik van 201 kWh en de energiekosten die uitkomen op ongeveer €80,4, zou dit voor de gemiddelde gebruiker geen enorme aanslag op de portemonnee moeten zijn.

We kunnen niet om de ventilator heen die zorgt voor een gelijkmatige luchtcirculatie. Zo ben je ervan verzekerd dat het niet uitmaakt waar je de melk plaatst; het zal overal even koud zijn. De digitaal gestuurde temperatuurregeling is ook duidelijk en gebruiksvriendelijk waardoor je de koelkast makkelijk naar wens kunt instellen.

Verder is het een pluspunt dat dit model geschikt is voor plaatsing in ruimtes die niet verwarmd zijn, zoals een schuur of garage, zolang het maar niet kouder wordt dan 10° Celsius.

Toch zijn er kleine puntjes die wat aandacht verdienen. Zoals eerder genoemd, het energielabel D is geen kampioen in zuinigheid. En hoewel de koelkast gemakkelijk in te stellen is, kan het ontbreken van een handige handgreep ervoor zorgen dat de deur soms met wat moeite open gaat.

Het geluidsniveau van 36 dB is acceptabel en zal voor de meeste mensen niet als storend worden ervaren. Dit is zeker iets om te waarderen gezien het feit dat apparaten die constant aanstaan, zoals een koelkast, beter niet te veel herrie moeten maken.

In het kort kunnen we concluderen dat de Liebherr CNd 5203-20, met zijn handige temperatuurregeling, No Frost systeem en EasyFresh lade, een mooie toevoeging is aan elk huishouden. Ondanks kleine kritiekpuntjes, zoals de niet zo zuinige energieklasse en het gebrek aan een handgreep, biedt deze koel-vriescombinatie veel waar voor zijn geld.

De koelkast laat ons inzien dat gebruiksgemak en comfort een belangrijk deel uitmaken van onze dagelijkse keukenervaring. Met deze koelkast ben je er van verzekerd dat je eten langer vers blijft, en je niet in de weer hoeft met lastige ontdooi klusjes. Een sterk staaltje techniek dat het waard is om in te investeren.

Energieverbruik

Zoals eerder genoemd, het energielabel D is geen kampioen in zuinigheid. En hoewel de koelkast gemakkelijk in te stellen is, kan het ontbreken van een handige handgreep ervoor zorgen dat de deur soms met wat moeite open gaat.

Het geluidsniveau van 36 dB is acceptabel en zal voor de meeste mensen niet als storend worden ervaren. Dit is zeker iets om te waarderen gezien het feit dat apparaten die constant aanstaan, zoals een koelkast, beter niet te veel herrie moeten maken.

Conclusie

In het kort kunnen we concluderen dat de Liebherr CNd 5203-20, met zijn handige temperatuurregeling, No Frost systeem en EasyFresh lade, een mooie toevoeging is aan elk huishouden. Ondanks kleine kritiekpuntjes, zoals de niet zo zuinige energieklasse en het gebrek aan een handgreep, biedt deze koel-vriescombinatie veel waar voor zijn geld.

De koelkast laat ons inzien dat gebruiksgemak en comfort een belangrijk deel uitmaken van onze dagelijkse keukenervaring. Met deze koelkast ben je er van verzekerd dat je eten langer vers blijft, en je niet in de weer hoeft met lastige ontdooi klusjes. Een sterk staaltje techniek dat het waard is om in te investeren.