Review: de Inventum IKK1021D koelkast: compact en stil (2023)

De Inventum IKK1021D koelkast: goede opslag, weinig geluid en laag energieverbruik.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

11 oktober 2023

Inleiding

Inventum ikk1021d koelkast

De Inventum IKK1021D is een inbouw koelkast die met zijn tijd meegaat op het gebied van energieverbruik en ontwerp. Met een energieklasse E biedt het apparaat een goede keuze voor de energierekening (en het milieu). De koelkast heeft een inhoud van 160 liter - geschikt voor gezinnen van pakweg 4 personen. Het jaarlijkse energieverbruik van slechts 96 kWh is prima om de kosten te dekken.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse E Vriesgedeelte Nee
Hoogte 102 cm Breedte 54 cm
Diepte 54,5 cm Energieklasse E
Vriesgedeelte Nee Hoogte 102 cm
Breedte 54 cm Diepte 54,5 cm

Prijzen

Ontwerp en Inbouwgemak

Inventum ikk1021d koelkast neajb28gr0r6 anrpoj3

Het eerste dat opvalt aan de Inventum IKK1021D is de strakke vormgeving, die binnen de moderne keuken niet misstaat. De universele witte kleur en het metalen front met coating zorgen voor een tijdloze uitstraling die past bij diverse interieurstijlen. Het inbouwaspect van deze koelkast maakt hem extra interessant, want hij integreert naadloos in de keukenopstelling.

Pluspunten van het ontwerp en inbouwgemak zijn:

 • Eenvoudige inbouwmethode met een deur-op-deur scharniersysteem, wat betekent dat het frontpaneel direct op de koelkastdeur gemonteerd wordt, dit zorgt voor een geïntegreerde look.

 • Met een hoogte van 102 cm en breedte van 54 cm sluit deze koelkast goed aan in de gestandaardiseerde nismaten, waardoor de installatie meestal vlekkeloos verloopt.

 • Flexibiliteit is belangrijk, dus de mogelijkheid om de deurrichting aan te passen naar links of rechts opent opties voor diverse keukenindelingen.

 • Dankzij de metalen materialen voelt de koelkast robuust aan en belooft een lange levensduur.

Aan de binnenkant biedt de Inventum IKK1021D praktische opties, zoals verstelbare deurvakken die het mogelijk maken om ook hogere flessen of pakken efficiënt te bewaren. Echter, de onderste vakken zijn iets aan de krappe kant voor bijvoorbeeld brede 2-literflessen. Het past, maar het is even passen en meten. De groentelade zou ook wat ruimer mogen voor liefhebbers van verse groenten en fruit.

Nog iets wat het noemen waard is, is het installatiegemak. Zelfs zonder veel ervaring in het inbouwen van apparatuur, wijst de handleiding je goed de weg. Alles is erop gericht om de koelkast snel gebruiksklaar te hebben, en de meegeleverde onderdelen passen precies waar ze horen.

Hoewel het ontwerp simpel is, straalt het een soort klasse uit. Geen poespas, gewoon een solide, betrouwbare koelkast die doet wat ’ie moet doen. De witte afwerking aan de buitenkant is makkelijk schoon te houden en past in vrijwel elke keuken.

Er zijn wel wat kanttekeningen. Wie bijvoorbeeld veel invrieswerk heeft, moet rekening houden met het feit dat deze Inventum geen vriesgedeelte heeft. En hoewel de koelkast met zijn geluidsniveau van 38 decibel als relatief stil wordt beschreven, vinden sommige gebruikers dit nog aan de hoorbare kant als vergeleken met oudere, stillere modellen.

Samenvattend, als je op zoek bent naar een integreerbare koelkast die met zijn praktische inbouw en gebruiksgemak uitblinkt, dan is de Inventum IKK1021D zeker een aanrader. Ja, er zijn wat minpunten zoals een kleine groentelade en net iets te krappe onderste deurvakken, maar deze worden grotendeels gecompenseerd door de vele positieve eigenschappen en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Kortom, het is een solide keuze voor wie een naadloze integratie in de keuken wenst zonder diep in de buidel te tasten.

Opslagcapaciteit en Indeling

Inventum ikk1021d koelkast r0lgkkzrnmmw enq7z0

In de Inventum IKK1021D koelkast vind je slim ontworpen opslagcapaciteit voor de gemiddelde kleine huishoudens. Met een netto inhoud van 160 liter en vier plateaus in de deur biedt de koelkast meer dan genoeg plek voor alle dagelijkse benodigdheden. Hier is een blik op de opslagmogelijkheden:

 • Vier plateaus: Gemakkelijk te sorteren en toegang tot etenswaren.

 • Verstelbare deurvakken: Flexibel in te delen voor diverse flessen en potten.

 • Één groentelade: Bedoeld voor vers houden van groente en fruit.

Nu moeten we wel toegeven, de koelkast heeft een kleine groentelade die misschien niet geschikt is voor een enorme hoeveelheid verse waren. Maar is dat een probleem? Niet echt, tenzij je een groenteliefhebber bent die voorraad voor een hele week inkoopt. In de praktijk blijkt de lade voldoende voor de dagelijkse benodigdheden van een driepersoons huishouden.

Wat betreft de deurvakken; deze zijn bijzonder ruim. Al lijkt het onderste vak inderdaad wat aan de krappe kant voor een 2-liter fles; een beetje schuiven en aanpassen en je krijgt de zaak meestal goed passend.

Over het algemeen is de opslagruimte in de Inventum IKK1021D goed doordacht. Je pakt gemakkelijk een pakje boter of een fles cola zonder te hoeven graaien achter onhandig geplaatste etenswaren. Laten we bovendien niet vergeten dat de plateaus uitneembaar zijn, wat schoonmaken een fluitje van een cent maakt. Bovendien zijn deze gemaakt van veiligheidsglas, waardoor ze stevig en gemakkelijk schoon te houden zijn.

Men zou kunnen zeggen dat de koelkast, met zijn capaciteit en indeling, zich prima leent voor kleine ruimtes en keukens waar elke centimeter telt. Een klacht over het geluidsniveau lijkt ten onrechte; met een maximum van 38 dB is de koelkast relatief stil.

Is er een perfecte koelkast? Waarschijnlijk niet. Maar de Inventum IKK1021D komt met zijn praktische kenmerken en degelijke indeling dicht in de buurt voor huishoudens van 3 tot 4 personen. De koelkast is misschien niet uitgerust met een vriesvak, wat voor sommigen misschien een minpuntje is, maar het ligt er helemaal aan wat je zoekt. En als je kijkt naar wat het wél biedt, dan zeggen we: de koelkast biedt een solide koeloplossing voor kleine tot middelgrote huishoudens die waarde hechten aan overzichtelijkheid en organisatie.

Het eindoordeel? Als je kunt leven met een wat kleinere groentelade en geen gigantische flessen opslaat in de deur, dan biedt deze koelkast een uitstekende balans tussen formaat, functie en prijs.

Geluidsniveau en Stilte

Inventum ikk1021d koelkast r0lgknqg67q0 enq7z0

Bij het kiezen van een nieuwe koelkast is het geluidsniveau vaak een doorslaggevende factor, vooral in een open keuken of klein appartement waar elke zoem, klik of brom je uit je concentratie kan halen. Dit is waar de Inventum IKK1021D uitblinkt. Met een maximaal geluidsniveau van 38 dB behoort hij tot de stillere modellen in de markt. Dat is iets stiller dan een fluistering in een bibliotheek, waardoor je ongestoord je activiteiten kunt voortzetten terwijl de koelkast zijn werk doet.

Laten we de geluidsaspecten van deze koelkast opsommen:

 • Maximaal geluidsniveau: Een stille 38 dB dat niet hinderlijk is in open ruimtes.

 • Geen storende geluiden: Geen opvallende tikkende of zoemende geluiden tijdens het koelproces.

Echter, zoals bij elk elektronisch apparaat, zijn er twee kanten aan de medaille. Enkele gebruikers vinden de koelkast aan de lawaaierige kant vergeleken met oudere modellen. Dit kan te maken hebben met verschillende verwachtingspatronen, aangezien oudere koelkasten soms verrassend stil kunnen zijn door de jaren heen. Toch blijft het geluid binnen de perken en is het voor de meeste gebruikers nauwelijks merkbaar.

Daarnaast is de groentelade aan de kleine kant, wat een uitdaging kan zijn voor diegenen die veel verse producten gebruiken. Echter, dit wordt deels gecompenseerd door de ruimte in de deur, waar gemakkelijk flessen en potten opgeborgen kunnen worden. Allicht moet je schipperen met de grootte van je 2 liter flessen, maar daar is meestal wel een mouw aan te passen in het efficiënte deurontwerp.

De Inventum IKK1021D staat ook bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding, wat betekent dat je niet alleen een koelkast krijgt die je levensmiddelen goed koud houdt, maar ook een apparaat dat geen aanslag doet op je portemonnee. Het is een solide keuze voor kleine huishoudens of als tweede koelkast.

Hoewel je misschien zou wensen dat de koelkast minder geluid zou maken dan je huidige antieke wonder, is het geluidsniveau van de Inventum IKK1021D allesbehalve storend. Natuurlijk, als je gewend bent aan complete stilte, kan elk geluid je opvallen. Toch zullen de meesten onder ons het geluid van deze koelkast nauwelijks opmerken.

Het is belangrijk om realistisch te zijn; geen enkele koelkast zal ooit volledig geluidloos zijn. De Inventum IKK1021D slaagt er echter in om dicht in de buurt te komen van het ideaalbeeld van ‘stille efficiëntie’. Met zijn vermogen om effectief te koelen en het geluid tot een minimum te beperken, biedt deze koelkast een comfortabele middenweg voor hen die op zoek zijn naar rust en betrouwbaarheid in hun keuken.

Om kort te gaan, als je op zoek bent naar een compacte, efficiënte en stille koelkast die doet wat hij moet doen zonder al te veel poespas, dan is de Inventum IKK1021D een keuze die je zeker kunt overwegen. Hij biedt het gemak van een geïntegreerde oplossing die past bij de esthetiek van je keuken zonder de vredige sfeer te verstoren. En dat alles tegen een prijs die muziek in de oren klinkt.

Prijs en Energieverbruik

Inventum ikk1021d koelkast kox6ny4kbjkj

Bij de keuze voor een nieuwe koelkast speelt de balans tussen kosten en energieverbruik vaak een belangrijke rol. De Inventum IKK1021D scoort op beide punten goed, met name voor kleinere huishoudens van 3 tot 4 personen biedt het apparaat veel waar voor zijn geld. Met een energieklasse E valt deze koelkast in de middenklasse wat betreft energiezuinigheid, een belangrijk aspect in een tijd waarin energieprijzen sterk fluctueren.

De koelkast kenmerkt zich door:

 • Een netto inhoud van 160 liter, geschikt voor de gemiddelde behoeften.

 • Een jaarlijks energieverbruik van 96 kWh.

 • Kosten aan energie die neerkomen op ongeveer 38,4 euro per jaar.

Hoewel de koelkast een maximaal geluidsniveau van 38 dB heeft, wat relatief stil is, kunnen sommigen dit geluidsniveau ervaren als meer aanwezig dan hun oudere koelkasten. Dit aspect wordt evenwel vaak snel gewoon wanneer men de voordelen van de koelkast blijft ervaren. De groentelade is misschien aan de kleine kant, maar de Ingenum IKK1021D maakt dit goed met ruime vakken in de deur, wat voor de meeste producten voldoende plek biedt. Het kan zijn dat je in het onderste deurvak geen 2-literfles kwijt kunt, maar met een beetje slim schikken valt daar zeker een mouw aan te passen.

Het apparaat zelf is aantrekkelijk geprijsd en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een efficiënte, inbouw koelkast zonder daarbij de bank te breken. Het design is modern en past naadloos in iedere keuken, mede dankzij het deur-op-deur scharniersysteem.

De Inventum IKK1021D is niet alleen een praktische keuze, maar ook een bewuste. Het gemiddelde energieverbruik ligt laag genoeg om niet wakker te liggen van de stroomkosten. Bovendien, door het kiezen voor een inbouwmodel van een betrouwbaar merk als Inventum, profiteer je van een lange fabrieksgarantie van 5 jaar en een oude apparaat gratis retour service. Dit toont aan dat duurzaamheid en consumentenvriendelijkheid hoog in het vaandel staan bij deze fabrikant.

Alles overwegend, is de Inventum IKK1021D een verstandige keuze voor eenieder die behoefte heeft aan een onopvallende, efficiënte koelkast die doet wat hij moet doen zonder teveel franje. Het apparaat is eenvoudig in gebruik met een draaiknop voor temperatuurregeling en heeft handige features zoals omdraaibare deuren. Hierdoor is het een makkelijke toevoeging aan diverse keukenopstellingen.

Samenvattend biedt de Inventum IKK1021D een fijne middenweg als het gaat om investering en lopende kosten. Er zijn koelkasten beschikbaar die zuiniger zijn in stroomverbruik, maar deze komen vaak tegen een hogere aankoopprijs. Voor wie zoekt naar een koelkast die vriendelijk is voor zowel de portemonnee als het milieu, zonder al te veel concessies te doen aan comfort en capaciteit, is dit model zeker het overwegen waard.