Duurzaam koelen: mijn ervaring met de LG GBP62PZNAC DoorCooling+ (2023)

Mijn beoordeling van de LG GBP62PZNAC DoorCooling+: past goed in ruimtes en maakt weinig geluid.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

9 september 2023

Inleiding

Lg gbp62pznac koelkast doorcooling+

De LG GBP62PZNAC DoorCooling+ is voorzien van een totale netto inhoud van 384 liter, verdeeld over zowel het koel- als vriesgedeelte. Met zijn energieklasse A+++ zorgt deze koelkast voor een zuinige werking, terwijl de No Frost technologie de vorming van ijs en rijp voorkomt. De koelkast heeft functies als ‘Fresh Converter’ en DoorCooling+ systemen, waarmee voedsel langer op de juiste temperatuur en versheid wordt gehouden.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse A Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 203 cm
Breedte 59,5 cm Energieklasse A
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 203 cm Breedte 59,5 cm

Prijzen

Ontwerp en ruimte

Lg gbp62pznac koelkast doorcooling+ 30me4kzlx4wo g3xwn0

Met de komst van de LG GBP62PZNAC DoorCooling+ is er een nieuwe speler in de markt die aandacht verdient. Deze koelkast springt eruit qua ontwerp en ruimte. Met een strakke zilveren afwerking en metalen deur met coating past het apparaat prima in de moderne keuken. Bovendien is hij met zijn 203 cm hoogte en 59,5 cm breedte een ware gigant qua opbergmogelijkheden. Laten we een kijkje nemen naar een aantal interessante aspecten:

 • Twee ruime koellades, perfect voor het vershouden van groente en fruit.

 • Vier veiligheidsglas plateaus die stevigheid en veiligheid bieden voor al uw etenswaren.

 • Deurkoeling die bijdraagt aan een stabiele temperatuur, ook bij het openen van de koelkast.

De koel-vriescombinatie is ontworpen om het leven van een groot huishouden te vergemakkelijken. Met een capaciteit om de boodschappen van 5 personen of meer te bewaren, betekent dit dat je zelden ruimte tekort zult komen. De Fresh Converter vershoudzone is een slimme toevoeging waarbij je zelf de luchtvochtigheid regelt passend bij het type voedsel dat je wilt bewaren.

Het vriesgedeelte met het No Frost systeem is ook een enorme pluspunt; nooit meer het gedoe van ontdooien. En de hoogte van de vrieslades zorgt ervoor dat je gemakkelijk jouw bevroren producten kunt stapelen en ordenen. Hier wint LG GBP62PZNAC zeker punten, hoewel sommigen misschien een uitdaging kunnen hebben met het omzetten van de deur vanwege de geavanceerde bedrading die hieraan is verbonden. Echter, de mogelijkheid tot het aanpassen van de draairichting van de deur blijft een flexibele feature.

Een aspect dat minimalisatie verdient is het ontbreken van een flessenrek. Ondanks dat dit voor sommigen als een klein minpunt wordt beschouwd, blijkt de ruime deur met gemakkelijk aan te passen vakken een prima alternatief te bieden. De geluidsniveau van slechts 35 decibel maakt deze koelkast daarnaast uitermate geschikt voor open keukens of kleinere ruimtes, hij zal niet gauw de stilte verstoren.

Hoewel de koelkast ideaal is voor grotere huishoudens of mensen die graag voorraad inslaan, kunnen de afmetingen voor sommige gebruikers minder praktisch zijn vanwege de benodigde ruimte. En met een energieklasse A is de LG GBP62PZNAC een goede keuze voor de milieubewuste consument.

Het apparaat is vrijstaand, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn, afhankelijk van de voorkeuren en de ruimte van de gebruiker. De eenvoudige plaatsing en het feit dat het oude apparaat gratis wordt geretourneerd door de fabrikant, voegen toe aan het gebruiksgemak.

Samenvattend, de LG GBP62PZNAC is een sterke keuze voor wie op zoek is naar een combinatie van stijl, ruimte en functionaliteit. Het zou echter geen verrassing moeten zijn als de grootte van dit apparaat niet in elk keukenontwerp past. Voor degenen die de ruimte hebben, biedt deze koel-vriescombinatie een aantrekkelijke optie met enkele kleine concessies.

DoorCooling technologie

Lg gbp62pznac koelkast doorcooling+ d7m6zjxv9nzk g3xwn0

De DoorCooling technologie in de LG GBP62PZNAC Koelkast is een vernieuwende ontwikkeling die koelkastgebruikers belooft om hun eetwaren effectiever en gelijkmatiger te koelen. Dit systeem blaast de koude lucht door meerdere openingen in de koelkast, wat niet alleen zorgt voor een constante temperatuur maar ook voor het beter behoud van de koelte wanneer de deur geopend wordt. Dit is vooral handig tijdens die hete zomerdagen wanneer de deur vaker opengaat voor een koud drankje.

Wat echter direct opvalt bij deze koel-vriescombinatie, zijn de volgende kenmerken:

 • DoorCooling+: zorgt voor een snelle en gelijkmatige koeling door de hele koelkast.

 • Energieklasse A: goed voor zowel de portemonnee als het milieu.

 • No Frost: niet meer ontdooien, dat is mooi meegenomen.

 • Fluisterstil: met slechts 35 decibel hoor je ’m nauwelijks.

Ondanks alle pluspunten, zijn er ook wat mindere kanten. Zo is er geen flessenrek aanwezig, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn. Toch valt dit eenvoudig te relativeren wanneer je kijkt naar de rest van de eigenschappen die deze koelkast biedt.

Bij de LG GBP62PZNAC is er een duidelijke nadruk op gemak zonder het milieu te kort te doen. Het apparaat is zuinig met energie en dat merk je aan de portemonnee. Toch kunnen sommigen struikelen over het gebrek aan een open deur alarm of koolstoffilter, maar deze aspecten verbleken als je het grotere geheel ziet. De koelkast functioneert efficiënt en lijkt goed geïsoleerd, waardoor je jouw aardbeien, biefstuk of zalm zelfverzekerd in de verstelbare Fresh Converter vershoudzone kunt leggen.

Gebruikers ervaren de koelkast als zeer ruim en waarderen de hoge en diepe lades in zowel koel- als vriesgedeelte. Dit maakt het toestel bijzonder geschikt voor grote gezinnen of voor wie graag zijn koelkast goed gevuld houdt. Met een netto inhoud van 384 liter kun je inderdaad spreken van een flinke capaciteit. De No Frost functie wordt daarbij hoog gewaardeerd, want wie heeft tegenwoordig nog tijd om zijn koelkast handmatig te ontdooien? Voor wie de combinatie van ruimte en No Frost-technologie zoekt, biedt de Haier HB18FGSAAA Amerikaanse koelkast interessante mogelijkheden.

Toch weegt voor sommigen de moeilijkheid van het omzetten van de deur(zwaar door bedrading) niet op tegen de voordelen die de DoorCooling technologie biedt. Dit is een punt om in overweging te nemen voordat je de koelkast aanschaft, vooral als de indeling van je keuken een specifieke draairichting van de deur vereist.

De LG GBP62PZNAC scoort vooral hoog op het behouden van een constante temperatuur, iets wat ten goede komt aan de versheid van het opgeslagen voedsel. Ook het slanke en hoge ontwerp is een meerwaarde voor hen die veel koelruimte nodig hebben, maar beperkt zijn in vloeroppervlak.

Kortom, deze koelkast lijkt een slimme investering voor wie op zoek is naar een ruimtebesparend, energiezuinig apparaat dat haar koopwaar langer vers houdt. De DoorCooling technologie doet wat het belooft en maakt deze koel-vriescombinatie tot een waardige aanwinst voor elke keuken.

Energie-efficiëntie en geluidsniveau

Lg gbp62pznac koelkast doorcooling+ jjvzj74ope0y g3xwn0

Wanneer het aankomt op de LG GBP62PZNAC DoorCooling+ koel-vriescombinatie, zijn er enkele punten die beslist indruk maken wat betreft energie-efficiëntie en geluidsniveau:

 • Energieklasse A: Zuinig in verbruik, vriendelijk voor zowel de portemonnee als het milieu.

 • NoFrost technologie: Voorkomt ijsvorming, waardoor minder vaak handmatig ontdooien nodig is, wat resulteert in consistente energie-efficiëntie.

 • Maximaal geluidsniveau van 35 dB: Uitzonderlijk stil, wat het comfort in huis niet stoort.

Allereerst moet opgemerkt worden dat de koelkast met een energieklasse A label op de markt komt. Dit betekent dat je op langetermijn bespaart op de energierekening. In de tijd van stijgende energiekosten is dit een groot pluspunt, want elke besparing is mooi meegenomen. Echter, het moet vermeld worden dat er inmiddels apparaten met energieklasse A+++ zijn die nog zuiniger zijn. De relatieve zuinigheid van deze LG koelkast is dus niet per se toonaangevend, maar zeker niet slecht.

Een ander aspect is de NoFrost technologie, die er voor zorgt dat je de vriezer niet hoeft te ontdooien. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar betekent ook dat de vriezer constant op optimale prestatie werkt, zonder de isolerende effecten van ijsopbouw te ervaren die het energieverbruik kunnen verhogen.

Het geluidsniveau is een ander sterk punt van deze koelkast. Met een maximum van slechts 35 decibel is het apparaat fluisterstil. Dit is vooral een voordeel in open keukens of kleinere huishoudens waar je wilt genieten van een stilte zonder constant een brommende achtergrond. Het is echter belangrijk erbij stil te staan dat ondanks het lage geluidsniveau sommige gebruikers een licht geluid kunnen opmerken, afhankelijk van de akoestiek van de ruimte.

De energiebesparingsfuncties behoren ook zeker tot de pluspunten en maken deze koelkast aantrekkelijk voor wie bewust met energie om wil springen. Het apparaat is voorzien van slimme functies die bijdragen aan het lage jaarlijkse energiegebruik van slechts 110 kWh, wat neerkomt op gemiddeld zo’n €44 per jaar aan energiekosten. Deze kenmerken geven wel aan dat de koelkast ontworpen is met een sterke focus op efficiëntie.

Ondanks de voordelen mag een kritische blik niet ontbreken en zijn er wat kleine nadelen te benoemen. Zo wordt er geen flessenrek meegeleverd, wat voor sommige gebruikers onhandig kan zijn. Daarnaast is het design hoewel stijlvol, redelijk standaard en wordt de koelkast weliswaar als ‘geschikt voor 5 personen of meer’ aangegeven, wat voor grotere gezinnen een overweging kan zijn om te bekijken of de ruimte echt voldoet aan de behoeften.

Samenvattend staat de LG GBP62PZNAC DoorCooling+ koel-vriescombinatie zijn mannetje op het vlak van energiebesparing en fluisterstil operationeel zijn. Deze twee aspecten maken het een waardevolle aankoop voor de consument die zoekende is naar een middenklasse koelkast met oog voor zowel het milieu als de portemonnee. Het zijn deze kenmerken die de LG koelkast uithangen boven de middenmoot en een goede partner maken in het dagelijkse huishouden.

Gebruiksgemak en vershoudmogelijkheden

Lg gbp62pznac koelkast doorcooling+ llx0l5jegxax g3xwn0

De LG GBP62PZNAC DoorCooling+ koel-vriescombinatie is bij uitstek een apparaat dat het dagelijkse gemak in de keuken aanzienlijk verhoogt. Met een ruime indeling is deze koelkast ontworpen om aan de behoeften van een gemiddeld gezin tegemoet te komen. De vershoudmogelijkheden, zoals de Fresh Converter vershoudzone, zijn een ware uitkomst voor wie graag verse producten in huis haalt. U kunt deze zone met een simpele schuifregelaar aanpassen aan wat u erin plaatst, of het nu aardbeien of zalm is.

Wat de gebruikers vooral waarderen, is de veelzijdigheid waarmee men de binnenruimte kan gebruiken:

 • Twee verstelbare zones voor groenten, fruit of vlees, die de versheid van producten behouden.

 • DoorCooling systeem dat ervoor zorgt dat de koelte binnen blijft zelfs als de deur vaak geopend wordt.

 • Ruime vrieslades die genoeg plek bieden voor het diepvriesassortiment.

Ondanks de vele functies en het formaat, blijkt de koel-vriescombinatie in gebruik bijzonder praktisch. Een aspect dat wellicht wat aanpassing vraagt, is de hoogte van de planken. Deze zijn beperkt verstelbaar, waardoor het lastig kan zijn om items in te delen naar persoonlijke voorkeur. Echter, met een beetje creatief herindelen blijkt dit slechts een klein punt van aandacht.

Een ander klein nadeel dat sommige gebruikers ervaren, is het ontbreken van een flessenrek, wat zou kunnen helpen om flessen stabiel te houden. Dit aspect wordt echter weer gecompenseerd door de brede en diepe deurvakken die meer dan genoeg ruimte bieden.

De No Frost technologie maakt het leven ook een stuk eenvoudiger door ontdooien overbodig te maken. Dit betekent dat het vriesgedeelte goed onderhouden blijft zonder extra inspanning van de kant van de gebruiker. Tel daarbij op dat deze LG koelkast uitgerust is met een inverter compressor, die niet alleen bijdraagt aan de energiezuinigheid maar ook het geluidsniveau laag houdt, en het plaatje van gebruiksgemak is compleet.

Hoewel er veel positieve aspecten aan deze koel-vriescombinatie zijn, is het van belang om het geluidsniveau te vermelden. Met 35 decibel is het zeker niet de luidruchtigste in zijn soort, maar gevoelige oren zullen af en toe een achtergrondgeluidje kunnen waarnemen.

Al met al bewijst de LG GBP62PZNAC DoorCooling+ dat hij een betrouwbare partner is in de keuken voor wie functionaliteit, capaciteit en moderne snufjes weet te waarderen. Hij biedt vele mogelijkheden om voedsel langer vers te houden en draagt bij aan een zuinigere energierekening, zonder dat dit ten koste gaat van het gebruiksgemak. Een kleine gewenning hier en daar, en u beschikt over een koel-vriescombinatie die zijn taak voortreffelijk vervult.