Recensie: Samsung RB36T602DSA/EF Review (2023)

Onze recensie van de Samsung RB36T602DSA/EF koel-vriescombinatie: ruim, stil en met No Frost technologie
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

26 juni 2023

Inleiding

Samsung rb36t602dsa koelvriescombinatie

De Samsung RB36T602DSA/EF is een moderne koel-vriescombinatie ontworpen. Het toestel is ruim en energiezuinig, met een energieklasse D (zeer zuinig). De inrichting, zoals het speciale flessenrek en de heldere LED-verlichting, is erg handig om verschillende soorten voedsel op te slaan.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse D Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 193,5 cm
Breedte 59,5 cm Energieklasse D
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 193,5 cm Breedte 59,5 cm

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Samsung rb36t602dsa/ef 14 Samsung rb36t602dsa/ef 30 Samsung rb36t602dsa/ef 45 Samsung rb36t602dsa/ef 43

Ontwerp en ruimte

Samsung rb36t602dsa/ef 2

Bij het uitpakken van de Samsung RB36T602DSA valt direct het strakke design op, wat deze koelvriescombinatie een fraaie aanwinst maakt voor elke moderne keuken of garage. De combinatie van opslagruimte en visueel plezier levert een apparaat op waar je niet omheen kunt – letterlijk en figuurlijk.

Het ruime interieur is bijzonder goed ingedeeld:

  • Vier plateaus bieden voldoende plaats voor allerlei etenswaren.

  • Een speciaal flessenplateau dat ook als extra plateau gebruikt kan worden.

  • De groentelade onderin houdt je verse producten knapperig.

  • Drie ruime vrieslades bieden genoeg plaats voor grotere voorraden.

De koelruimte van 251 liter, gecombineerd met het 114 liter omvattende vriesgedeelte, maakt deze koelvriescombinatie meer dan voldoende voor een gezin van vijf personen of meer. Wat het apparaat extra aantrekkelijk maakt is de No Frost technologie, wat inhoudt dat je niet meer je vriezer hoeft te ontdooien – een klus die iedereen graag overslaat.

Dat de kleurstelling prachtig is, daar is geen twijfel over mogelijk. De zijkanten met een antraciet look en een voorkant die neigt naar zwart, geven de koelvriescombinatie een luxe uitstraling. Klein minpuntje is dat er geen handgreep zichtbaar is en de bovenkant niet vlak is, wat kan beperken wat je erbovenop zet. Daarnaast zijn de plankjes binnenin niet verstelbaar, wat iets minder flexibiliteit geeft in hoe je de ruimte kunt gebruiken.

Het apparaat is met een hoogte van 193,5 cm en een breedte van 59,5 cm vrij fors, maar dankzij de efficiënte indeling voelt het niet log aan. En hoewel sommige gebruikers opmerken dat het apparaat meer geluid maakt dan gehoopt, is dit te nuanceren door de uitzonderlijke koelprestaties die het levert.

Een feature die de koelvriescombinatie echt naar een hoger niveau tilt, is de digitale temperatuurregeling. Hiermee stel je gemakkelijk de gewenste temperatuur in, wat bijdraagt aan gebruiksgemak en overzicht. De koelkast heeft ook een open deur alarm en koolstoffilter, wat je helpt voedsel optimaal vers te houden.

Hoewel de Samsung RB36T602DSA/EF als vrijstaand model bedoeld is en goed tot zijn recht komt in een grotere ruimte, is het ook geweldig dat deze geschikt is voor schuren of garages, zolang de temperatuur boven de 10 graden blijft. Perfect voor wie extra opslagruimte buitenshuis zoekt.

Om enige kritiekpunten te relativeren: ja, het apparaat kan wat geluid maken, en de zijkanten sluiten niet zo perfect aan zoals sommigen wellicht zouden willen. Maar gezien het royale ontwerp, het stijlvolle uiterlijk en de vele praktische voordelen wegen deze minpunten niet op tegen al het positieve dat de Samsung RB36T602DSA/EF te bieden heeft.

In een markt waar koelkasten vaak niet meer zijn dan een functionele doos, brengt Samsung met deze koelvriescombinatie zowel design als opslagcapaciteit naar een nieuw niveau. Hiermee wordt de keuken niet alleen een plek van culinaire creatie, maar ook van esthetisch genot.

Functionaliteit en geluidsniveau

Samsung rb36t602dsa/ef 3

Wanneer je op zoek bent naar een koel-vriescombinatie die niet alleen je etenswaren koel houdt maar ook bijdraagt aan het gemak in je dagelijks leven, dan kan de Samsung RB36T602DSA/EF een interessante optie zijn. Eén van de belangrijkste aspecten bij een apparaat als deze is het geluidsniveau, vooral als de koelkast in een open keuken of in de buurt van een leefruimte staat. Gelukkig is dit model over het algemeen genomen zeer stil, met een geluidsniveau van slechts 35 dB - minder dan het zachte gezoem van een computer.

De koel-vriescombinatie heeft ook een No Frost-systeem, waardoor het handmatig ontdooien van de vriesruimte verleden tijd is. Dit vertaalt zich in een onderhoudsvriendelijke ervaring, waarbij je meer tijd overhoudt voor andere zaken dan huishoudelijke klusjes.

Echter, zoals bij elk product zijn er ook enige aandachtspunten. Ondanks dat de koelkast als stil wordt beschouwd, hebben sommige gebruikers opgemerkt dat de koelkast af en toe een ratelend geluid kan maken, wat als licht storend ervaren kan worden.

Hieronder volgt een lijst met de voornaamste geluid- en functionaliteitskenmerken: * Geluidsniveau van 35 dB staat garant voor een stille werkomgeving. No Frost-technologie elimineert de noodzaak van handmatig ontdooien. Luchtcirculatie houdt de temperatuur in het hele apparaat gelijkmatig, wat zorgt voor optimale bewaarcondities. * Het potentieel voor geluidspieken kan door sommigen als minder prettig worden ervaren.

Deze koel-vriescombinatie heeft echter veel aan te bieden qua functionaliteit. De indeling van de koelkast met vier plateaus, een speciale flessenplateau, en de groentelade biedt voldoende ruimte om eten voor een heel gezin kwijt te kunnen. De meerdere vrieslades zorgen ervoor dat er genoeg ruimte is om producten als pizza’s en broden in te vriezen. Het gemak van het verstelbare temperatuur display en de digitale temperatuurregeling maakt het instellen van de gewenste koeling eenvoudig.

Wat de geluidsniveau betreft, kan het soms nodig zijn om enige tolerantie te hebben tijdens momenten waarop de koelkast harder moet werken, zoals bij het bereiken van de ingestelde temperatuur na het plaatsen van nieuwe boodschappen of tijdens bijzonder warme dagen. Deze momenten doen echter geen afbreuk aan het overwegend rustige geluidsprofiel van deze koel-vriescombinatie.

Al met al biedt de Samsung RB36T602DSA/EF een uiterst geschikte oplossing voor de moderne consument die functionaliteit en stilte hoog in het vaandel heeft. Het is een apparaat dat zowel een verfrissende koude als een plezierige rust uitstraalt, wat een uitzonderlijke combinatie is in de wereld van keukenapparatuur.

Energieverbruik en duurzaamheid

Samsung rb36t602dsa/ef 4

Als je denkt aan de aanschaf van een koel-vriescombinatie, speelt het energieverbruik een grote rol in de keuze. We zijn immers steeds meer bezig met duurzaamheid en willen onze energierekening laag houden. De Samsung RB36T602DSA/EF valt in energieklasse D, wat inhoudt dat hij redelijk energiezuinig is. Laten we dit eens nader bekijken:

  • Jaarlijks energieverbruik: ongeveer 208 kWh
  • Geschatte energiekosten per jaar: €83,20 (uitgaande van €0,40/kWh)

Dit zijn belangrijke punten om te overwegen, want een lagere energieklasse kan leiden tot hogere kosten. Gelukkig is de No Frost-technologie van deze koelkast een redder in nood. Deze voorkomt ijsvorming, waardoor je nooit meer zelf je vriezer hoeft te ontdooien. Dit is niet alleen ontzettend handig, maar het zorgt ook voor een stabieler energieverbruik, omdat ijsvorming het verbruik kan doen stijgen.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen te noemen. Energieklasse D is niet de allerzuinigste categorie die er bestaat. Koelkasten met een hogere efficiëntieklasse zijn te vinden, hoewel die vaak ook een aardig prijskaartje met zich meebrengen. Toch is dit model van Samsung een goede balans tussen prijs en energie-efficiëntie, waarbij de jaarlijkse kosten relatief laag zijn.

Een ander aspect dat bijdraagt aan de duurzaamheid van de Samsung RB36T602DSA/EF is de inverter compressor. Deze zorgt ervoor dat de koelkast efficiënt koelt en minder energie verspilt dan koelkasten met een conventionele compressor. Het past het vermogen aan op basis van de koelbehoefte, waardoor het minder energie verbruikt en ook de levensduur van je koelkast kan verlengen.

De koelkast beschikt ook over energiebesparingsfuncties die bijdragen aan het verminderen van het verbruik. Een voorbeeld hiervan is de superkoelfunctie, die ervoor zorgt dat nieuwe boodschappen snel gekoeld worden, zodat de rest van de koelkast niet onnodig lang op hogere capaciteit hoeft te werken.

Dat gezegd hebbende, het geluidsniveau van 35 dB kan wellicht wat aan de hoge kant zijn voor mensen die houden van absolute stilte, maar in de praktijk blijft dit een heel acceptabel niveau dat in de meeste huishoudens als “stil” zal worden ervaren.

Om het energieverbruik in het oog te houden, is er een digitaal display waarop je de temperatuur kunt aflezen en instellen. Dit zorgt ervoor dat je de koelkast niet kouder zet dan nodig is, wat ook weer bijdraagt aan het beperken van het energieverbruik.

Kortom, met de Samsung RB36T602DSA/EF investeer je in een koel-vriescombinatie die je niet alleen veel ruimte biedt, maar ook gericht is op een duurzame omgang met energie. Je krijgt een hoop handige functies voor een redelijk verbruik en een relatief lage jaarlijkse energiekost. Het is zeker geen energievreter en de balans tussen kosten en comfort lijkt goed uitgekiend. Mocht energieklasse D je toch te laag zijn, dan zou je voor een zuiniger, maar waarschijnlijk duurder model kunnen kiezen. Maar voor velen zal de Samsung RB36T602DSA/EF een hele verstandige keuze zijn.

Gebruikersgemak en extra features

Samsung rb36t602dsa/ef 5

Bij het uitkiezen van een nieuwe koel-vriescombinatie wil je comfort, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. De Samsung RB36T602DSA/EF biedt dit allemaal, en wellicht nog iets meer. Met zijn ruime binnenkant en de No Frost-technologie is het een verademing voor wie gruwt van het ontdooien van de vriezer en graag alles snel en gemakkelijk opbergt.

Belangrijke voordelen van deze koel-vriescombinatie zijn:

  • De digitale temperatuurregeling maakt het instellen van de ideale koeltemperatuur kinderspel.

  • De koelkast beschikt over een ‘Super koelen’-functie, handig voor het snel op temperatuur brengen van verse boodschappen.

  • No Frost-technologie zorgt ervoor dat je nooit meer hoeft te ontdooien, wat veel tijd en gedoe bespaart.

  • Het open deur alarm voorkomt energieverspilling en de vergetelheid die soms komt kijken bij een hectisch huishouden.

Echter, als het om gebruiksgemak gaat, zijn er een paar kleinigheden die iets minder zijn. Zo is het stroomsnoer wat aan de korte kant, wat voor sommige keukenindelingen een verlengsnoer noodzakelijk maakt. Ook het feit dat de plankjes niet verstelbaar zijn, kan als een beperking worden ervaren wanneer je flexibel wilt omgaan met de indeling. Maar laten we eerlijk zijn, dat zijn geen dealbreakers als je kijkt naar de algehele functies en voordelen.

Een groot pluspunt van deze koel-vriescombinatie is het speciale flessenplateau. Perfect voor wijnen of gewoon extra opbergruimte. Ook de groentelade onderin is praktisch ontworpen, waardoor je paprika’s en appels langer vers blijven. De lades in het vriesgedeelte zijn ruim en bieden voldoende plaats voor diepvriespizza’s tot gezinsverpakkingen ijs.

Wat betreft de geluidsniveau - het is een kwestie van perspectief. Waar sommigen het apparaat als fluisterstil ervaren, vinden anderen het net iets te aanwezig. De Samsung RB36T602DSA/EF staat geregistreerd met een maximaal geluidsniveau van 35 dB, wat vergelijkbaar is met het geluid van zacht geroezemoes in de achtergrond. Voor de meeste huishoudens zal dit nauwelijks storend zijn.

Gebruikers zullen genieten van de energieklasse D, wat betekent dat het apparaat vrij zuinig is in gebruik - een geruststelling voor de portemonnee en het milieu.

De koel-vriescombinatie is vrijstaand en kan dus gemakkelijk geïnstalleerd worden zonder ingewikkelde inbouwscenario’s. En als klap op de vuurpijl, als het apparaat zijn beste tijd heeft gehad, biedt Samsung de service om deze gratis voor je te retourneren.

Samenvattend, weegt het gebruiksgemak en de functies die de Samsung RB36T602DSA/EF biedt ruimschoots op tegen de minimale ongemakken. Het is een betrouwbare keuze voor een groter huishouden dat waarde hecht aan kwaliteit, gemak en een fris design. Met Samsung haal je een moderne koelkast in huis die niet alleen je eten koel houdt, maar ook je keuken een esthetische meerwaarde geeft.