Aanbieding: LG GBB72MCUGN koelkast met 320 euro korting (2024)

De LG GBB72MCUGN met 320 euro korting: stijlvol design, ruime indeling, slimme app-functies en een laag geluidsniveau met energieklasse D.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

30 december 2023

Inleiding

Lg gbb72mcugn 1

De LG GBB72MCUGN koelkast is nu in de aanbieding met 320 euro korting op Coolblue.

De LG GBB72MCUGN is een moderne koel-vriescombinatie die niet alleen opvalt door zijn stille werking, maar ook door zijn energiebesparende eigenschappen. Deze koelkast met een inhoud van 384 liter en een energieklasse D is ontworpen voor huishoudens die belang hechten aan zowel milieuvriendelijkheid als een rustige omgeving.

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Lg gbb72mcugn 40 Lg gbb72mcugn 39 Lg gbb72mcugn 25 Lg gbb72mcugn 26 Lg gbb72mcugn 29 Lg gbb72mcugn 9

Aanbieding

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse D Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 203 cm
Breedte 59,5 cm Energieklasse D
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 203 cm Breedte 59,5 cm

Design en uitstraling

Lg gbb72mcugn 2

Wanneer je de LG GBB72MCUGN koelkast voor het eerst ziet, valt direct het strakke, matte antraciete design op. Deze koel-vriescombinatie oogt niet alleen modern, maar heeft ook een premium uitstraling die in nagenoeg elke keuken een blikvanger zal zijn. Het is duidelijk dat LG heeft ingezet op een apparaat dat meer is dan alleen een functioneel onderdeel van het huishouden: het is een onderdeel van je interieur.

Belangrijke punten op het gebied van design en uitstraling:

 • Matzwarte Coating: De afwerking met metaal met coating geeft een luxe gevoel en stevigheid aan het apparaat.

 • Metal Fresh: Behoud van koude lucht in de koelkast zorgt ervoor dat je etenswaren niet alleen goed gekoeld blijven, maar dat de binnenkant ook een high-tech look heeft.

 • Display: Het duidelijk leesbare, maar discreet geïntegreerde display maakt het eenvoudig om instellingen aan te passen zonder afbreuk te doen aan het design.

Het gaat bij dit model niet alleen om het uiterlijk. De koelkast is met zijn hoogte van 203 cm en breedte van 59,5 cm behoorlijk ruim en maakt indruk als een stevige, goed gebouwde koelkast van de middenklasse bouwkwaliteit. Omdat de koelkast vrijstaand is, krijgt deze alle aandacht en komt het design volledig tot zijn recht. Het is fijn dat ondanks de robuuste verschijning, de vormgeving elegantie uitstraalt.

Wat gebruikers soms als minder ervaren, is dat de mooie matzwarte afwerking vingerafdrukken kan laten zien. Ook geven enkelen aan dat de glasplaten wat krasgevoelig zijn. Dit zijn zaken die inherent kunnen zijn aan de materiaalkeuze en gebruik. Gelukkig zijn dit soort zaken met regelmatig onderhoud gemakkelijk bij te houden en deze kleine nadelen doen niet af aan de algehele positieve ervaring.

De LG GBB72MCUGN heeft ook een aantal functionele designelementen. Het apparaat heeft bijvoorbeeld verstelbare luchtvochtigheidszones waardoor het niet alleen fraai is, maar ook praktisch in gebruik. En hoewel de handgrepencoating snel vette vingers kan tonen, draagt dit wel bij aan de naadloze integratie van de deur in het totaalontwerp.

De koelkast wordt verder verrijkt met een energieklasse D label, wat betekent dat het apparaat energiezuinig is. Dit is niet direct zichtbaar in het design, maar het is een belangrijk punt voor de bewuste consument die design wil combineren met duurzaamheid en kostenbesparing.

Samenvattend is de LG GBB72MCUGN een toonbeeld van hoe design en functionaliteit samenkomen in een huishoudelijk apparaat. Met zijn stille werking - een punt dat in andere delen van dit artikel verder wordt uitgelicht - en ruime interieur, voorzien van handige indeling en slimme koeltechnieken, is deze koelkast een verrijking voor de keuken. En hoewel er kleine verbeterpunten zijn, zoals de gevoeligheid voor vingerafdrukken en het krasjes op de glasplaten, zijn dit zaken die makkelijk te relativeren zijn gezien het totaalpakket dat je met de LG GBB72MCUGN in huis haalt.

Praktische indeling en ruimte

Lg gbb72mcugn 3

Voor eenieder die op zoek is naar een koelkast met een royale afmeting en een handige indeling, is de LG GBB72MCUGN een uitstekende keuze. Deze koel-vriescombinatie blinkt uit in zijn praktische bruikbaarheid en biedt genoeg mogelijkheden om uw boodschappen efficiënt en overzichtelijk op te bergen.

Laten we beginnen met de ruimte die deze koelkast biedt. Met een netto inhoud van 384 liter - 277 liter voor het koelgedeelte en 107 voor het vriesgedeelte - is deze koelkast ruim voldoende voor een huishouden van 3 of 4 personen. Dit vertaalt zich in de praktijk naar:

 • Een groot vriesvak met drie lades, waardoor je volop inslagruimte hebt voor je bevroren goederen.

 • Twee verstelbare vershoudzones in het koelgedeelte, ideaal voor het gescheiden houden van fruit, groente, vlees en vis.

 • Een handig flessenrek voor zowel wijn als frisdrank, plus een plek om grote flessen rechtop te bewaren.

Een kleine kanttekening bij het gebruiksgemak zijn de glasplaten; deze krassen ietwat snel bij het schuiven van glazen items. Dit kan als minder puntje worden ervaren, maar laat de functionaliteit van de koel-vriescombinatie absoluut onverlet.

Verder is de LG GBB72MCUGN uitgerust met No Frost-technologie, waardoor het niet nodig is om het vriesgedeelte te ontdooien. Dit bespaart tijd én moeite. Ook de vershoudzones zijn gebruiksvriendelijk; ze zijn namelijk simpel in te stellen afhankelijk van wat je erin bewaart, wat de verse producten ten goede komt.

Wat betreft de indeling, merken we op dat de koelkast flexibel is. De planken kunnen herpositioneerd worden, wat het mogelijk maakt om de ruimte naar eigen inzicht te gebruiken. Echter blijkt uit de feedback dat sommige gebruikers wat meer verstelmogelijkheden zouden waarderen voor deze planken.

Ook interessant is de compatibiliteit van de LG GBB72MCUGN met smartphone apps. Hoewel sommigen dit een leuke toevoeging vinden voor de bediening van de koel-vriescombinatie, vinden anderen het geen significant voordeel toevoegen aan de ervaring. Desalniettemin blijkt het wel dat de technologie die gebruikt wordt in de koelkast van deze tijd is.

Een ander klein minpuntje dat naar voren komt is het handvat met een glanscoating, een magneet voor vette vingers en vingerafdrukken. Dit is echter eenvoudig op te lossen met een doekje, en doet niets af aan de efficiëntie waarmee deze koelkast zijn werk doet.

In het eindoordeel weegt het gemak en de ruimte die de LG GBB72MCUGN biedt zwaar. Het is een solide, goed doordacht product dat zowel optisch als functioneel een aanwinst is voor de keuken. Met wat kleine aanpassingen hier en daar zou deze koelkast nagenoeg perfect zijn. Voor de aangeboden prijs, zeker met een interessante korting, presenteer je jezelf een stuk comfort in de vorm van een zuinige en gerieflijke koel-vriescombinatie.

Geavanceerde functies en bediening

Lg gbb72mcugn 4

Met de LG GBB72MCUGN koelkast haal je een waar technologisch hoogstandje in huis dat meer biedt dan alleen maar koelen en vriezen. Deze koel-vriescombinatie is uitgerust met slimme functies en geavanceerde bedieningsopties waardoor je meer controle en gemak ervaart in je dagelijks gebruik. Laten we eens kritisch kijken naar wat dit apparaat ons te bieden heeft:

 • No Frost: Nooit meer ontdooien dankzij de No Frost-technologie.

 • Vershoudzones: Twee apart instelbare zones houden je etenswaren langer vers.

 • Bediening via app: Met de LG ThinQ-app je koelkast bedienen en monitoren, ook als je niet thuis bent.

 • Digitale temperatuurregeling: Stel eenvoudig de gewenste temperatuur in met de digitale bediening.

 • Open deur alarm: Nooit meer per ongeluk de koelkast open laten staan; een zachte pieptoon herinnert je eraan de deur te sluiten.

De No Frost-technologie is een ware uitkomst. Geen gedoe meer met ijskrabbers of wachten tot het vriesvak is ontdooid. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat bevroren producten niet aan elkaar vriezen en etiketten leesbaar blijven.

De koelkast heeft twee handige vershoudzones. Een zone met instelbare temperatuur en een met instelbare luchtvochtigheid. Hierdoor kun je voor verschillende producten zoals groenten, fruit, vlees en vis de optimale bewaarcondities instellen. Zo blijven je boodschappen langer houdbaar en smakelijk.

Waar het vroeger bijna ondenkbaar was om je witgoed met je smartphone te bedienen, maakt de LG ThinQ-app het nu mogelijk. Toch moet ik hier een kritische kanttekening plaatsen: niet iedereen ziet de meerwaarde in van deze feature. Het instellen van de temperatuur of het uitvoeren van een snelle diagnostische check via je telefoon kan handig zijn, maar is voor velen wellicht een functie die niet dagelijks gebruikt wordt.

Dan is er de digitale temperatuurregeling. Geen gedraai meer aan onhandige knoppen; de gewenste temperatuur is met een paar tikken op het display ingesteld. Een praktisch element dat past bij onze moderne levensstijl.

Een klein nadeel, want geen enkel apparaat is perfect, zijn de glasplaten die wat snel kunnen krassen. Maar, wees gerust, met een beetje oplettendheid en het gebruik van onderzetters blijven de platen mooi. En, laten we wel wezen, in verhouding tot de vele pluspunten is dit echt een kleinigheid.

Het open deur alarm tenslotte, voorkomt onnodig energieverlies en daarmee een hogere energierekening. Een simpele, maar zeer effectieve functie die ook bijdraagt aan de levensduur van je koelkast.

Overall overtuigt de LG GBB72MCUGN met zijn slimme bediening en geavanceerde functies. Het moge duidelijk zijn dat het hier gaat om een moderne koel-vriescombinatie die niet alleen met zijn tijd meegaat maar ook de gebruiker voorop stelt. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet een beetje meer gemak in de keuken?

Geluidsniveau en energieverbruik

Lg gbb72mcugn 5

De LG GBB72MCUGN koelkast is een ware verademing voor wie gesteld is op rust en een lage energierekening. Met een geluidsniveau van slechts 35 decibel is deze koel-vriescombinatie fluisterstil, waardoor u ’m nauwelijks zult merken in uw open keuken of woonruimte. Ideaal voor de moderne leefomgeving waar stilte en comfort voorop staan.

Hoewel de energieklasse D misschien niet de hoogst mogelijke score is, doet deze koelkast toch zuinig zijn werk dankzij slimme energiebesparingsfuncties. Het apparaat is uitgerust met een inverter compressor die efficiëntie en duurzaamheid garandeert, wat een positieve impact heeft op zowel uw portemonnee als het milieu.

Laten we eens kijken naar de kernaspecten van dit model:

 • Geluidsniveau: 35 dB - ideaal voor open woonruimtes.

 • Energieklasse: D - niet de top, maar compensatie door slimme functies.

 • Afhandeling van defecten: Service aan huis - gemak dient de mens.

 • No Frost functie: Nooit meer uw vriesvak ontdooien.

 • Smart Diagnosis: Problemen eenvoudig vaststellen via uw smartphone.

Wanneer we de nadelen in overweging nemen, valt de langere duurzaamheid van de glasplateaus op; ze krassen blijkbaar iets sneller dan verwacht. Dit vraagt dus om een voorzichtige benadering bij het plaatsen van uw glaswerk of schalen. Daarnaast wordt de Wifi-functionaliteit door sommigen als overbodig ervaren. Echter, dit zijn relatief kleine kanttekeningen die niet opwegen tegen de voordelen van de LG GBB72MCUGN.

Het energieverbruik van de LG GBB72MCUGN is met 215 kWh per jaar redelijk te noemen, en combineert dit met een verscheidenheid aan moderne gemakken die bijdragen aan een zuinigere levensstijl. De Eco Friendly stand draagt bijvoorbeeld bij aan extra besparingen, door het energieverbruik te minimaliseren wanneer de koelkast vol is en minder koeling vereist.

Daarnaast geeft de koelkast met een open deur alarm een seintje als de deur per ongeluk open blijft staan, waarmee onnodig energieverlies voorkomen kan worden. De mogelijkheid om de koelkast via de LG ThinQ app op afstand te bedienen, kan ook bijdragen aan energiebesparing, door bijvoorbeeld de temperatuur aan te passen wanneer u minder koeling nodig heeft.

Evenwichtige overweging van voor- en nadelen toont aan dat de LG GBB72MCUGN een solide keuze is voor diegenen die waarde hechten aan stilte en energie-efficiëntie. Met zijn slimme functies en stille werking, levert deze koelkast een comfortabele en zuinige ervaring. Het apparaat heeft zich al bewezen in talloze huishoudens en is met een tijdelijke korting van 320 euro een nog aantrekkelijkere optie. Deze koel-vriescombinatie is niet alleen een stille kracht in uw keuken, maar ook een doordachte investering in zowel gebruikscomfort als milieu.