De Haier HFR5719ENMG koelkast: veel ruimte, stil en met handige functies (2023)

Onze indruk van de Haier HFR5719ENMG koelkast: ruim, stil en met handige functies om voedsel optimaal te bewaren.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

5 maart 2023

Inleiding

Haier hfr5719enmg koelkast

De Haier HFR5719ENMG model heeft een grote opslagcapaciteit en handige functies als No Frost (wat handmatig ontdooien overbodig maakt). Daarnaast zorgen de verschillende koel- en vriesfuncties ervoor dat levensmiddelen optimaal vers blijven. De koelkast heeft een inhoud van 375 liter voor het koelgedeelte en 190 liter voor het vriesgedeelte.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse E Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 190 cm
Breedte 70 cm Energieklasse E
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 190 cm Breedte 70 cm

Prijzen

Design en Uitstraling

Haier hfr5719enmg koelkast 0dp70nv5g6x3 g2zevk

Wanneer je de Haier HFR5719ENMG Amerikaanse koelkast voor het eerst ziet, valt de strakke vormgeving en modern zilver meteen op. Dit is duidelijk een koelkast die niet alleen functioneel is, maar ook ontworpen om een statement in je keuken te maken. Een blikvanger die past in het huis van wie stijl en klasse waardeert. De koelkast oogt robuust, met zijn 190 cm hoogte en 70 cm breedte, maar is tegelijkertijd ook heel elegant.

De indeling van het interieur is doordacht. De koelkast biedt namelijk:

 • Een ruime MyZone lade met verschillende instellingen voor optimaal behoud van groenten, fruit, vlees en vis.

 • Drie stevige plateaus en een comfortabel grote groentela, om al je boodschappen overzichtelijk te bewaren.

 • Twee diepe vrieslades die voldoende ruimte bieden voor zowel de kleine hapjes als de grootverpakkingen.

Toch zijn er, ondanks de overvloed aan ruimte, wat kleine kanttekeningen. De rekjes in de deur komen wat smal over, wat het bewaren van breed verpakkingen kan belemmeren. Bovendien is er onderin de deur beperkte ruimte voor grote flessen, die je dan vaak liggend moet bewaren. Maar laat je hierdoor niet misleiden; deze punten vallen in het niet bij het algehele gebruiksgemak en de ruimtelijkheid van de koelkast.

De zilverkleurige, metalen afwerking van zowel de deur als de behuizing zorgen voor een duurzaam en elegant aanzicht. Tegelijkertijd geeft de moderne, digitale temperatuurregeling je de controle die je wenst in een hedendaagse keuken.

Als we dan toch even puur naar het design kijken, dan merken we op dat de zijkanten van de Haier HFR5719ENMG iets minder fraai afgewerkt zijn dan het front. Dit is echter vaak bij koelkasten het geval en zeker niet storend, zeker als de koelkast tussen kastjes geplaatst is.

In lijn met de huidige design trends, voegt Haier ook praktische elementen toe als wieltjes voor makkelijke verplaatsing en digitale displays die de koelkast een moderne touch geven. Met de LED verlichting in het koelgedeelte wordt ook aan de binnenkant stijl gecombineerd met gemak, al zou verlichting in de vriesladen een mooie extra zijn.

Hoewel design subjectief is, lijkt de Haier HFR5719ENMG een breed publiek aan te spreken met zijn strakke lijnen, moderne uitstraling en intuïtieve indeling. Ideaal voor wie houdt van het gemak van een Amerikaanse koelkast, doch in een formaat dat niet domineert in de keukenruimte.

Deze koelkast toont aan dat grote gezinnen of liefhebbers van ruimte geen concessies hoeven te doen op het gebied van design. Haier bewijst dat je een koelkast met inhoud niet hoeft te verstoppen, maar juist met trots kunt laten zien. En zo biedt de HFR5719ENMG niet alleen een koele bewaarplek voor je voedsel, maar werkt het ook als een smaakvol meubelstuk in het hart van je huis.

Functionele Kenmerken

Haier hfr5719enmg koelkast 13pngorx5vg3 g2zevk

Met een royaal koelgedeelte van 306 liter is de Haier HFR5719ENMG een echte kampioen in het accomoderen van de boodschapen van een groot gezin. Vooral de MyZone lade valt in de smaak; die houdt je groenten en fruit langer vers. Geen zorgen meer over slappe komkommers of gerimpelde paprika’s. En zeg je liever dag tegen bedorven vlees of vis? De 0 °C Fresh stand is een uitkomst.

Aan de hand van de volgende punten een snelle blik op de functionaliteit van deze Amerikaanse koelkast:

 • No Frost technologie zorgt ervoor dat je het vriesgedeelte niet meer manueel hoeft te ontdooien.

 • De vrieslades zijn diep en makkelijk te gebruiken, ideaal voor diepvriespizza’s.

 • Als je blikjes drank wilt afkoelen, dan helpt de Quick Cool stand om ze rap te koelen.

 • De koelkast heeft een inverter compressor, wat betekent dat hij efficiënter en stiller werkt.

 • Met de Super koelen functie breng je de temperatuur in het koelgedeelte snel omlaag, handig na een flinke inslag in de supermarkt.

Wat moet je dan met die flessen die er niet in passen? Niet getreurd; je legt ze gewoon plat neer. Het kán een klein puntje van frustratie zijn, maar laten we wel wezen, hoe vaak heb je nou hele grote flessen die perse moeten staan? Bovendien, de overige positieve punten kantelen de balans duidelijk naar de positieve kant.

De koelkast is tenslotte een praktische grootte en heeft veel ruimte zonder dat hij te bombastisch wordt in je keuken. Slim design, zullen we maar zeggen. De French Doors geven een chique toegang tot je etenswaren en de vriezerladen gleiden soepel open. Even kijken wat voor lekkers er nog allemaal in verstopt zit.

De koelkast beschikt daarnaast over wieltjes waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is - ideaal als je eens grondig wilt schoonmaken of de indeling van je keuken wilt veranderen. En als we dan toch een klein minpuntje mogen noemen: er is geen verlichting in de vriesladen. Maar zeg nu zelf, hoe vaak sta je nu met de vriezer open in het pikdonker?

Kortom, de Haier HFR5719ENMG is een solide keuze voor een grote koel-vriescombinatie die je niet in de steek laat als het aankomt op functionaliteit. Een strakke uitvoering van moderne gemakken die je het leven in de keuken net even wat makkelijker maken. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van een beetje extra comfort in deze snelle tijden?

Gebruikerservaring

Haier hfr5719enmg koelkast 3vpxyg2z7pw9 jy5oemr

De Haier HFR5719ENMG is een Amerikaanse koelkast die meteen in het oog springt door zijn royale afmetingen en strakke zilveren uiterlijk. De koelkast biedt volop ruimte aan de inhoud voor gezinnen van 5 personen of meer:

 • Netto inhoud koelgedeelte: 306 liter

 • Netto inhoud vriesgedeelte: 140 liter

 • Afmetingen (HxBxD): 190 x 70 x 67,5 cm

 • Kenmerken: No Frost, MyZone lade, Quick Cool stand

Wat direct opvalt, is de indrukwekkende binnenruimte. De koelkast biedt meer dan genoeg plek voor de standaard boodschappen maar ook voor extra’s zoals overgebleven maaltijden. De MyZone lade met zijn instelbare temperaturen is een handige feature die ervoor zorgt dat producten zoals groente, fruit of vlees langer vers blijven. Heel praktisch is ook de Quick Cool stand voor het snel afkoelen van drankjes.

Hoewel de koelkast als erg stil wordt ervaren, is het wel zo dat de opbergruimte in de deur wat aan de krappe kant is voor grotere flessen. Deze moeten vaak liggen om te passen.

Aan de onderzijde bevinden zich twee diepe vrieslades die makkelijk uit te schuiven zijn, waardoor het overzicht houden van je voorraad een fluitje van een cent wordt. Ook het feit dat de koelkast wieltjes heeft, wordt gewaardeerd. Deze maken het verplaatsen van zulk een grote koelkast een stuk eenvoudiger.

Deze koelkast heeft duidelijk een topklasse bouwkwaliteit en is uitgerust met een inverter compressor voor een betere energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Echter, als we het toch over de minpuntjes moeten hebben, dan zou extra aandacht voor het afwerken van de zijkanten niet misstaan. Het front oogt luxueus, maar als de zijkanten in het zicht komen, valt hier iets te wensen over. Ook het ontbreken van verlichting in de vrieslades is een gemis.

Wat wel heel fijn is, is dat de koelkast gebruikmaakt van No Frost technologie wat ontdooien overbodig maakt – een tijdbesparende functie die menig gebruiker zal waarderen.

In de praktijk blijkt deze koelkast een solide performer te zijn. Voedselwaren worden snel en doeltreffend gekoeld, en dankzij het open deur alarm ben je nooit bang dat de koelkast ongemerkt te lang open blijft staan.

Een lichte teleurstelling is misschien dat er voor de prijsklasse geen slimme functies zijn zoals compatibiliteit met smartphones of apps. Maar laten we eerlijk zijn, het is de functionaliteit in de keuken die écht telt.

Voor de prijs krijg je een mooie ruime koelkast die aan de verwachtingen van een modern huishouden voldoet. De Haier HFR5719ENMG combineert uiterlijk, ruimte en functionaliteit zonder overbodige poespas. Het resultaat is een koelvriescombinatie die de dagelijkse routine van etensopslag en -beheer aanzienlijk vergemakkelijkt.

Geluidsniveau en Energieverbruik

Haier hfr5719enmg koelkast 3vpxyg2joxw4 g2zevk

Als we het hebben over de Haier HFR5719ENMG koelkast, is het interessant om de aspecten geluidsniveau en energieverbruik uit te lichten. Bij het kiezen van een Amerikaanse koelkast zijn dit essentiële factoren die een dagelijks verschil kunnen maken.

De koelkast scoort uitstekend op het gebied van geluidsniveau; met slechts 37 dB is het apparaat fluisterstil. Dit maakt het een perfecte keuze voor een open keuken of een woonruimte waar geluidshinder ongewenst is. Vrijwel alle gebruikers ervaren het geluid van deze koelkast als nauwelijks tot niet storend.

Qua energieverbruik laat deze Amerikaanse koelkast ook een positieve indruk achter. Met een jaarlijks energieverbruik van 298 kWh en een energieklasse E ligt de koelkast in lijn met de moderne verwachtingen van energie-efficiëntie. Dit resulteert in een jaarlijkse kostenpost van ongeveer €119,20, afhankelijk van de energieprijzen. Het is niet de zuinigste in zijn soort, maar dankzij energiebesparingsfuncties zoals de Inverter compressor weet het apparaat toch efficiënt om te gaan met energie.

Belangrijke aspecten met betrekking tot geluid en energie:

 • Minimaal geluidsniveau: 37 dB

 • Energieklasse: E

 • Jaarlijks energieverbruik: 298 kWh

 • Energiebesparingsfuncties: o.a. Inverter compressor

Echter, geen enkel product is perfect. Hoewel het geluidsniveau als laag wordt ervaren, kan de ruimte die de koelkast nodig heeft achterin voor sommigen als een minpunt worden gezien. Dit heeft uiteraard geen invloed op het functioneren, maar is wel iets om rekening mee te houden bij de plaatsing.

Daarnaast is de zijafwerking van de koelkast niet zo fraai als de voorkant, wat in sommige keukens een doorn in het oog kan zijn. Houd er dus rekening mee dat deze Amerikaanse koelkast het best tot zijn recht komt als deze zijden minder zichtbaar zijn.

Het is duidelijk dat de Haier HFR5719ENMG opvalt door zijn royale ruimte en de verse producten die je erin kunt bewaren dankzij de verschillende koelzones. De praktische indeling en de handige MyZone lade zijn belangrijke troeven die in eerdere secties al uitvoerig zijn behandeld.

Al met al levert deze koelkast een goede strijd wat betreft het evenwicht tussen prestaties en energieverbruik. Hij is robuust en ruim genoeg om te voldoen aan de eisen van een groot huishouden terwijl hij tegelijkertijd een lage impact heeft op de maandelijkse energierekening en het wooncomfort niet verstoort met onnodig lawaai.

De Haier HFR5719ENMG Amerikaanse koelkast levert dus een stevige bijdrage aan de moderne keuken, waar hij op een subtiele wijze zijn werk doet en de producten koel en vers houdt. Zoals met alle huishoudelijke apparatuur, zijn er kleine concessies, maar deze worden vaak overschaduwd door de vele voordelen en gebruiksgemakken die deze koelkast te bieden heeft.