Mijn ervaring met de ruime Samsung RS66A8101B1/EF koelkast (2023)

De ruime Samsung RS66A8101B1/EF koelkast: ideaal voor grote gezinnen.
Auteur
Affiliatie
John Raker

Cartesium

Publicatiedatum

5 december 2023

Inleiding

Samsung rs66a8101b1

In deze recensie nemen we de Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast onder de loep. Een keukenapparaat kopen, is altijd een flinke beslissing. Daarom checken we of deze koelkast de moeite waard is. Kan hij de beloftes waarmaken op het gebied van bruikbaarheid, geluidsniveau, energieverbruik, gebruiksgemak en levering?

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse E Vriesgedeelte Ja
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Hoogte 178 cm
Breedte 91,2 cm Energieklasse E
Vriesgedeelte Ja Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Hoogte 178 cm Breedte 91,2 cm
Artikelnummer 877048 Fabrikantcode RS66A8101B1/EF

Prijzen

Design en Uitstraling

Samsung rs66a8101b1 17ryvvwjjeqr v4eeow

Als een pronkstuk van moderne huishoudelijke apparatuur domineert de Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast zowel in vorm als functie. Het gestroomlijnde design met het kenmerkende antraciet metal met coating geeft een luxueuze uitstraling die in veel keukens naadloos geïntegreerd kan worden.

De eerste indruk die deze koelkast achterlaat, is de solide en hoogwaardige afwerking. De kleur antraciet wordt weliswaar als zwart aangeduid, maar geeft in werkelijkheid een stijlvolle donkergrijze tint die zich makkelijk laat combineren met andere keukenapparatuur. De handvatten, strak en nagenoeg naadloos in het design verwerkt, vereisen mogelijk wat gewenning, maar zodra de techniek beheerst wordt, zijn ze een ware verrijking.

Ook noemenswaardig is de magnetische deursluiting die bijdraagt aan de strakke look, maar tegelijk garandeert dat de inhoud van je koelkast goed gekoeld blijft. Een klein minpuntje, hoewel het de energie-efficiëntie bevordert, is dat de deuren soms wat zwaar kunnen aanvoelen.

Hier een kort overzicht van design aspecten die opvallen:

 • Strakke vormgeving: Een moderne antracietkleurige façade met netjes weggewerkte handgrepen.

 • Magneetsluiting: Sterk en stevig, wat een dichte deur garandeert.

 • Hoogwaardige materialen: Metaal met coating voor een duurzame en kwalitatieve uitstraling.

 • Grootte en afmetingen: Indrukwekkend formaat zonder overheersend te zijn.

Ondanks de grootte, met een breedte van maar liefst 91,2 cm, blijft het apparaat stijlvol en aangenaam om naar te kijken. Voor degenen die van een minimalistisch design houden, is dit zeker een winnaar. Kleinere keukens kunnen echter wellicht wat moeite hebben om dit ruimtelijke wonder te huisvesten, maar indien de ruimte toereikend is, functioneert hij als een echte blikvanger.

Een klein onderdeel van kritiek is gericht op de zijkanten, die niet dezelfde kleur bezitten als het front. Als de koelkast vrij staat en gangbaar is van zijkanten, kan dit enigszins misstaan. Hoewel dit voor sommigen slechts een klein detail zal zijn, kan dit door anderen als een schoonheidsfoutje gezien worden.

Tot slot, de binnenverlichting, die duidelijk is zonder overweldigend te zijn, benadrukt de ruimtelijke capaciteit, waardoor het vinden van items in je koelkast een fluitje van een cent wordt.

De Samsung RS66A8101B1/EF belichaamt zowel visuele pracht als doelmatige grootsheid. Hoewel smaken verschillen en sommige aspecten betwist kunnen worden, is het opmerkelijk hoe Samsung design en functionaliteit heeft weten te vermengen zonder in te boeten aan kwaliteit en esthetiek. Dit maakt het toestel niet alleen een nuttige toevoeging aan de keuken, maar ook een verrijking van het interieur.

Geluidsniveau en Energieverbruik

Samsung rs66a8101b1 3kw1y01lb27q e9my940

De Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast valt direct op door zijn stille werking. Met een maximaal geluidsniveau van slechts 36 dB is dit exemplaar haast onmerkbaar aanwezig in uw keukenomgeving. Ideaal voor open keukens of ruimtes waar stilte gewaardeerd wordt. Dankzij de Digital Inverter Compressor is dit lage geluidsniveau mogelijk, maar deze technologie draagt ook bij aan het energieverbruik.

Hoewel de koelkast met een energieklasse E niet tot de zuinigste op de markt behoort, levert de inverter compressor toch een behoorlijke energie-efficiëntie. Het jaarlijkse energieverbruik komt neer op ongeveer 358 kWh, wat uitmondt in een geschatte kostenpost van 143,2 euro per jaar. Vergeleken met oudere, minder efficiënte modellen is dit toch een mooi voordeel.

Belangrijke kenmerken die van invloed zijn op het geluidsniveau en energieverbruik:

 • Digital Inverter Compressor: past zijn werking aan de koelbehoefte aan, wat energie bespaart.

 • No Frost: voorkomt ijsvorming en draagt bij aan een stabiele temperatuur, wat weer efficiënter is.

 • 36 dB geluidsniveau: bijzonder stil voor een koelkast van dit formaat.

Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten. Sommige gebruikers merken op dat de deuren wat zwaar kunnen zijn, wat even wennen kan zijn. Echter, het stevige sluiten van de deuren zorgt ook voor een goede isolatie, wat weer ten goede komt aan zowel geluidsoverlast als energieverbruik. Daarnaast kan de maat van de koelkast, vooral de diepte van ruim 70 cm, een punt van aandacht zijn bij de plaatsing in uw keuken.

De koelkast is weliswaar ruim van binnen, maar het is opvallend dat de vriesruimte door sommigen als krap wordt ervaren. Dit lijkt echter meer een kwestie van persoonlijke perceptie te zijn, gezien de 243 liter netto inhoud die het vriesgedeelte biedt. Aangezien de meeste beoordelingen dit niet als een significant nadeel zien, kan het gezien worden als een minder zwaarwegend punt. Mocht je echter op zoek zijn naar meer informatie over de aanschaf van een vriezer, bekijk dan ons artikel over wat er komt kijken bij een nieuwe vriezer kopen anno 2023.

Ook de kleur kan voor sommigen verrassend zijn; de koelkast wordt als zwart beschreven, maar blijkt in werkelijkheid eerder antraciet te zijn. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en keukeninrichting, kan dit als een klein minpuntje worden ervaren. Maar laat dit het beeld niet vertroebelen: het overgrote deel van de gebruikerservaringen spreekt juist van een stijlvolle toevoeging aan de keuken.

De Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast biedt een uitstekende balans tussen een stille werking en een redelijk energieverbruik, en dat allemaal tegen een achtergrond van Samsung’s kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel het apparaat niet zonder kleine verbeterpunten is, zijn de meeste gebruikers enthousiast en genieten van de rust die het met zich meebrengt – zowel in geluid als in efficiëntie.

Gebruiksgemak en Functionaliteit

Samsung rs66a8101b1 7jlgdb166wxg mwldz9

In het dagelijks gebruik van de Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast valt direct op hoe intuïtief en gebruiksvriendelijk dit apparaat is. Het instellen van de temperatuur gaat digitaal, waarbij je met een simpele druk op de display je voorkeuren aangeeft. Ook het alarm voor de open deur is een praktische toevoeging, zo weet je zeker dat je na het inladen van de boodschappen niets per ongeluk open laat staan.

Een groot pluspunt is het No Frost-systeem, dat ontdooien tot iets uit het verleden maakt. Nooit meer het gedoe van ijs weghakken of wachten totdat de vrieslades weer bruikbaar zijn; deze koelkast blijft ijsvrij. Dit betekent dat je diepvriesproducten, zoals dat diepvriesfruit voor je smoothies, niet aan elkaar vriezen.

De indeling van de koelkast biedt mogelijkheden voor optimale organisatie. Met een netto inhoud van 652 liter is er voldoende ruimte om alles overzichtelijk op te bergen. De brede vakken in de deuren, gecombineerd met de ruime groentelades en veiligheidsglas plateaus, stellen je in staat om alles van grote potten tot kleine flesjes efficiënt in te delen. Goed om te weten: sommige gebruikers vinden de indeling van het vriesgedeelte iets krapper door de grote vakken, en de deuren opentrekken kan wat zwaarder gaan door de sterke magnetische sluiting, maar dit draagt wel bij aan een goede isolatie.

Hieronder een lijst van eigenschappen die het gebruiksgemak van de Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast benadrukken:

 • Digitaal temperatuurbeheer: Je past de temperatuur met een eenvoudige touch aan.

 • No Frost: Geen ijsvorming betekent nooit meer ontdooien.

 • Open deur alarm: Een handige herinnering als de deur per ongeluk open blijft staan.

 • Ruimte: Voldoende plek voor een huishouden van 5 of meer personen.

 • Plateaus: Veiligheidsglas zorgt voor stabiliteit en een luxe uitstraling.

Wat betreft het vriesgedeelte, ondanks dat er slechts twee lades zijn, maakt het gebrek aan een ijs- en waterdispenser het binnenvolume groter dan je op het eerste oog zou verwachten. Het kan even wennen zijn dat de ijsblokjesmaker geen vaste plaats heeft, maar dit geeft ook flexibiliteit.

Voor sommigen kan het design een punt van aandacht zijn – antraciet is niet ieders voorkeur en kleurverschillen tussen de zijkanten en de rest kunnen als een nadeel gezien worden. De koelkast is groot en diep, dus meet goed of deze in de ruimte past waar je hem wilt plaatsen.

De stevige bouwkwaliteit van de koelkast staat garant voor een langdurig gebruik, en gezien het apparaat in de middenklasse valt, krijg je zeker waar voor je geld. Het energielabel E en het jaarlijkse energieverbruik van 358 kWh kunnen voor de milieubewuste gebruiker een punt van overweging zijn, maar dit is relatief voor een Amerikaanse koelkast van dit formaat.

In conclusie doet de Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast wat je ervan verwacht en meer. Het is een betrouwbare toevoeging aan elk huishouden die zowel in functionaliteit als in gebruiksgemak hoog scoort. Kleinere ongemakken zoals een wat krapper vriesgedeelte of een stevige deur zijn gemakkelijk te overzien als je kijkt naar het totaalplaatje van deze ruime en stille koelvriescombinatie.

Capaciteit en Koeling

Samsung rs66a8101b1 7xjrxpplorgy

Met een omvangrijke capaciteit en betrouwbare koelprestaties staat de Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast garant voor het vers houden van al uw boodschappen. Dankzij een doordachte Digital Inverter Compressor blijft de temperatuur consistent, wat cruciaal is voor de houdbaarheid van levensmiddelen. De voordelen van zoveel koel- en vriesruimte zijn evident:

 • 652 liter totale netto inhoud; genoeg voor een huishouden van 5 personen of meer.

 • 409 liter koelgedeelte; talloze boodschappen vinden hun plek.

 • 243 liter vriesgedeelte met No Frost technologie; nooit meer ontdooien, wat een tijdsbesparing geeft.

Hoewel deze Amerikaanse reus in volume uitblinkt, is het vriesgedeelte voor sommigen wellicht een tikkeltje krapper dan gewenst, zeker wanneer je denkt aan de grote, hoge vakken. Maar beschouw dit als een stimulans voor een creatieve indeling van je bevroren producten.

Het uiterlijk van de koelkast mag niet onopgemerkt blijven. De antraciet kleur, officieel aangeduid als zwart, geeft het apparaat een moderne en strakke uitstraling. Dit kan echter beperkingen met zich meebrengen; de zijkanten zijn niet in dezelfde blinkende afwerking, wat bij een vrijstaande plaatsing als een minpunt ervaren kan worden.

De koelkast is niet alleen een plaatje om te zien, maar blinkt ook uit in stilte. Met een geluidsniveau van slechts 36 dB is deze Samsung een stille kracht in de keuken. De stilte is bijna hoorbaar tijdens het kijken van een film of tijden uw welverdiende nachtrust.

Een kanttekening is dat, hoewel hij overwegend als fluisterstil ervaren wordt, er gebruikers zijn die de compressor toch wat zoemend waarnemen. Zoals met vele dingen, de perceptie van geluid kan variëren van persoon tot persoon.

Gebruikers prijzen de ruime deurvakken, rechte binnenhoeken, en soepele lades. De magnetische deursluiting is stevig, soms wellicht te stevig voor de kleine gebruikers onder ons, maar zorgt wel voor een goede isolatie. Deze koelkast is dus niet alleen mooi, maar ook gebouwd met functionaliteit in gedachten.

Een slimme toevoeging die Samsung heeft gedaan is de optie om het vriesgedeelte als extra koelruimte in te zetten. Dit vergroot de flexibiliteit in gebruik, hoewel het omgekeerd niet mogelijk is.

Op het gebied van energie-efficiëntie scoort deze koelkast een energieklasse E, wat beter kan, maar zeker niet slecht is voor een koelkast van deze grootte en met deze mogelijkheden. Het blijkt dat ruimte en koelvermogen bij deze Samsung RS66A8101B1/EF in balans zijn gebracht met de energetische voetafdruk.

In het dagelijks gebruik blijkt deze Amerikaanse koelkast een ware uitkomst, met voldoende ruimte om zelfs de wekelijkse boodschappen voor een groot gezin moeiteloos aan te kunnen. Elke plek is benutbaar en dankzij de No Frost functie blijven uw bevroren goederen vrij van ijskristallen en smaken ze, zelfs na een maand, nog steeds zoals ze horen te smaken. De Digital Inverter Compressor speelt daarbij een sleutelrol in het garanderen van een stabiele temperatuur wat leidt tot een verlengde versheid van uw etenswaren.

Al met al is deze Samsung RS66A8101B1/EF een ruime, stille, en efficiënt koelende compagnon in de hedendaagse keuken – ondanks een paar mindere punten die, afhankelijk van uw situatie en voorkeur, wel of geen grote impact kunnen hebben.

Levering en Service

Samsung rs66a8101b1 7xjrxqxw8axa

De aankoop van een nieuwe koelkast is altijd een moment waar je naar uitkijkt, zeker als het gaat om een model als de Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast. Deze koelkast is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook de functionaliteit en ruimte die je van een moderne koelkast mag verwachten. Een belangrijk aspect bij de aankoop is echter niet alleen het product zelf, maar ook de levering en service die daarbij komt kijken. En laat dat nu net bij dit model dik in orde zijn!

Bij het bestellen van een dergelijk groot en zwaar apparaat hoop je op een levering die soepel en zonder problemen verloopt. Gelukkig stelt de levering van deze Samsung koelkast niet teleur. Veel klanten maken melding van de vlekkeloze en vriendelijke service die zij ervaren hebben tijdens de bezorging door Coolblue, met name de:

 • Op de hoogte gehouden: Je krijgt een specifiek leveringstijdstip de avond van tevoren, en ook een belletje vlak voordat zij arriveren.

 • Hulpvaardigheid: De bezorgers staan bekend om hun behulpzaamheid en professionele houding.

 • Retour oude apparaat: Het oude apparaat wordt gratis meegenomen, wat zorgt voor gemak.

Ook als het op installatie aankomt, zijn de verhalen positief. Men geeft aan dat de koelkast op de gewenste plek neergezet wordt en de nodige uitleg wordt geleverd over het product.

Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Een klein aantal klanten had moeite met het waterpas krijgen van het apparaat, iets dat te maken lijkt te hebben met de middelste wieltjes. Gelukkig lijkt dit op te lossen met wat creativiteit en een extra stukje karton.

Nu is een goede levering één ding, maar klantenservice is minstens zo belangrijk. Mocht er onverhoopt iets niet naar wens zijn of mochten er zich problemen voordoen, dan is het een opluchting te weten dat dit bij de Samsung RS66A8101B1/EF goed geregeld is. Klanten noemen de twee jaar garantie en de service aan huis bij defecten als pluspunten die hen een gevoel van zekerheid geven.

Het komt erop neer dat de ervaringen met de levering en service rond deze Samsung koelkast grootendeels erg positief zijn. Dit geeft de koop - die toch al verleidelijk is door de uitstekende features van de koelkast zelf - net dat extra beetje zekerheid en gemak. En ja, de koelkast is misschien aan de grote kant en de deuren zijn wat zwaar, maar dat relativeren we met het voordeel van het enorme koel- en vriesvolume dat je ervoor terugkrijgt.

Samenvattend kan gesteld worden dat het hier niet alleen gaat om een fantastische koelkast met veel ruimte en een stille werking, maar dat de gehele ervaring wordt gecompleteerd door de toewijding aan klantentevredenheid die je krijgt bij de aanschaf. Dit maakt de Samsung RS66A8101B1/EF een uiterst goede keus voor wie op zoek is naar een ruime en hoogwaardige koelkast met de zekerheid van uitstekende service.