Nieuwe aanbieding: Denon DHT-S416 Soundbar met 110 euro korting (2024)

De Denon DHT-S416 soundbar - nu met 110 euro korting - produceert mooi geluid en heeft een draadloze subwoofer voor een meeslepende thuisbioscoop ervaring.
Auteur
Affiliatie
Jesse Visser

Cartesium

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Denon dht s416 1

De Denon DHT-S416 Soundbar is nu in de aanbieding met 110 euro korting op Coolblue. Deze soundbar is een modern en veelzijdig audiosysteem voor thuisgebruik, dat belooft de geluidskwaliteit van de televisie aanzienlijk te verbeteren. Compleet met een draadloze subwoofer en ondersteuning voor Dolby Digital biedt het apparaat een rijke en dynamische luisterervaring voor een aantrekkelijke prijs.

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Denon dht s416 18 Denon dht s416 26 Denon dht s416 2 Denon dht s416 9 Denon dht s416 8

Aanbieding

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Wifi ingebouwd Ja Bluetooth Ja
Breedte 89,8 cm Hoogte 5,6 cm
HDMI ARC (Audio Return Channel) Ja Wifi ingebouwd Ja
Bluetooth Ja Breedte 89,8 cm
Hoogte 5,6 cm HDMI ARC (Audio Return Channel) Ja

Installatiegemak en Design

Denon dht s416 2

Bij de keuze voor een nieuwe soundbar smelten het design en het gemak van de installatie samen tot een belangrijk startpunt. De Denon DHT-S416 biedt hierin een strakke en probleemloze ervaring die meteen opvalt na het uitpakken. Eenmaal geplaatst onder de televisie, vormt de elegante breedte van 89,8 cm en de subtiele hoogte van slechts 5,6 cm een aanwinst voor elk interieur. Het moderne uiterlijk past naadloos in de gemiddelde woonkamer zonder te overheersen.

Voor iedereen die weinig zin heeft in ingewikkelde handleidingen, is de Denon DHT-S416 een verademing:

 • Plug & Play: Binnen een paar minuten na het openen van de doos is de soundbar gebruiksklaar.

 • Draadloze subwoofer: Plaats de subwoofer waar je maar wilt zonder te stoeien met kabels.

 • Wi-Fi & Bluetooth: Geen gedoe met draden voor streaming, gewoon direct verbinden.

 • HDMI ARC ondersteuning: Slechts één kabel nodig om het geluid van de TV te bedienen.

 • Spraak helderheid aanpasbaar: Voor wie elke dialoog kristalhelder wil horen.

Bepaalde elementen zijn wat minder uitgevallen, zoals de volumeregeling die in grotere stappen gaat dan sommigen misschien wensen. Ook is de meegeleverde optische kabel wat aan de dunne kant, maar dit zijn details die in het grote geheel niet veel afdoen aan de functionaliteit.

De bediening is eenvoudig: met de bijgeleverde afstandsbediening of via een app op je smartphone heb je alles onder controle. Ja, de afstandsbediening voelt misschien goedkoop aan, maar deze doet wat moet zonder poespas en dat telt. En met een functie als de Dialoog Enhancer is het volgen van gesprekken in films een stuk prettiger, zonder dat je om de haverklap naar het volume moet grijpen.

Het grootste pluspunt is toch wel dat de installatie bijna intuïtief aanvoelt. De handige ingebouwde Chromecast biedt daarnaast direct toegang tot je lievelingsmuziek zonder tussenkomst van andere apparaten. Het design en de mate van gebruiksgemak van de Denon DHT-S416 zijn absoluut in balans met de verwachtingen die je mag hebben bij een soundbar in deze prijscategorie.

Alhoewel de subwoofer draadloos is en dat een kabelvrije look geeft, zou je qua bass iets meer kracht willen ervaren. Dit neemt niet weg dat wat de subwoofer levert, voldoende is voor diegenen die een meerwaarde zoeken ten opzichte van het standaard TV-geluid zonder de buren van de bank te blazen.

De Denon DHT-S416 Soundbar is met zijn aantrekkelijke design en stressvrije installatie een ware aanrader voor wie zijn entertainmentervaring thuis met een eenvoudige upgrade naar een hoger niveau wil tillen. De kleine minpunten verdwijnen naar de achtergrond wanneer je de eerste klanken van deze soundbar hoort resoneren in je comfortabele woonruimte.

Geluidskwaliteit en Functionaliteiten

Denon dht s416 3

Voor wie op zoek is naar een geluidsupgrade thuis zonder de hoofdprijs te betalen, biedt de Denon DHT-S416 Soundbar interessante opties. Het geluid dat uit deze slanke balk komt, overtreft de speakers van menige televisie en maakt de kijkervaring een stuk meeslepender.

Laten we eens kijken naar de geluidskwaliteit die deze soundbar biedt. De meegeleverde subwoofer zorgt voor een diepe basweergave, die films en muziek een extra dimensie geeft. Met Dolby Digital steun aan boord, upgrade je jouw luisterplezier naar een virtueel surround geluid, alsof je midden in de actie zit. Dit zijn geen lege claims; klanten beoordelen het geluid van deze middenklasse soundbar als ‘zeer goed’. Dat is natuurlijk wel binnen de verwachtingen van een product in deze prijsklasse.

Belangrijke geluidseigenschappen van de Denon DHT-S416:

 • Diepe basweergave dankzij de draadloze subwoofer

 • Surround geluidsweergave met Dolby Digital technologie

 • Helderheid in spraak die aan te passen is voor crisper dialoog

 • Hi-res audio compatibel voor de fijnproever van muziekkwaliteit

Toch moet men realistisch blijven. De soundbar biedt geen Dolby Atmos, maar voor de gemiddelde woonkamer en een kijkafstand van 4 à 5 meter, is dit zelden een dealbreaker. Meer zelfs, de afwezigheid van deze technologie betekent niet dat de geluidservaring tekortschiet.

Een punt waar enige kritiek op geuit wordt, is de volumeregeling. Die zou namelijk in te grote stappen gaan, waardoor je soms net niet dat ideale geluidsniveau vindt. Alhoewel dit voor verbetering vatbaar is, blijft het belangrijk om te benadrukken dat dit een klein minpunt is op een verder uitstekend product.

Bij het overgaan naar muziek afspelen, levert de DHT-S416 ook hier een degelijke prestatie. Je kunt makkelijk switchen van het kijken van een film naar het luisteren van jouw lievelingstracks, draadloos gestreamd via bluetooth of Google Cast. De ingebouwde Google Chromecast biedt ondersteuning voor een keur aan muziekdiensten zoals Spotify, Tidal en Deezer, waardoor je keuze te over hebt.

Er zijn natuurlijk wat bedenkingen bij kleinere elementen, zoals de wat goedkoop aanvoelende afstandsbediening en de uiterst dunne bijgeleverde optische kabel, maar deze doen weinig af aan de algehele kwaliteit van het product. De draadloze subwoofer is een groot pluspunt, want hij verbindt automatisch en bespaart je het gedoe van extra bedrading.

Alles in aanmerking genomen, blijkt de Denon DHT-S416 Soundbar een best wel indrukwekkende toevoeging voor wie zijn thuisbioscoop wil verbeteren zonder te veel uit te geven. Het apparaat toont aan dat het mogelijk is om zonder enorme investering toch een beter geluid in je woonkamer te brengen.

Connectiviteit en Gebruikerservaring

Denon dht s416 4

In een wereld waar draadloze connectiviteit en gebruiksgemak steeds belangrijker worden, onderscheidt de Denon DHT-S416 Soundbar zich met groot gemak. Het toestel biedt een scala aan aansluitmogelijkheden en stand-alone functies die iedereen kan waarderen.

Allereerst de connectiviteit: het toestel is voorzien van

 • WiFi

 • Bluetooth

 • HDMI ARC

 • Google Cast

Hierdoor wordt het streamen van je lievelingsnummers naar de soundbar een fluitje van een cent. Daarbij is de ingebouwde Google Chromecast een ware uitkomst, die services als Spotify, Tidal en Deezer ondersteunt. Of je nu een Android-gebruiker of Apple-liefhebber bent, de Denon soundbar spreekt met beide systemen. De bediening verloopt namelijk soepel via de respectievelijke apps.

De gebruikerservaring wordt verder verhoogd door de probleemloze installatie en design dat in elke woonkamer past. Of je nu de voorkeur geeft aan een optische aansluiting of het geheel via HDMI ARC wilt regelen, binnen de kortste keren geniet je van verrassend geluid uit deze slanke soundbar met zijn draadloze subwoofer.

Maar zoals bij elk product, zijn er ook bij de Denon DHT-S416 punten die voor sommigen als minpunten kunnen worden gezien. Zo kan de volumeregeling, die in wat grotere stappen gaat, enigszins wennen zijn. Toch, wanneer men bedenkt wat je voor deze prijs verkrijgt, valt dit nadeel in het niet tegen de veelzijdigheid en geluidservaring die de soundbar biedt.

Een ander detail om rekening mee te houden is de bijgeleverde optische kabel die wat aan de dunne kant is. Dit kan makkelijk opgelost worden door een eigen robuustere kabel te gebruiken voor wie dit van belang vindt. De draadloze subwoofer werkt direct uit de doos en zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over vervelende extra bedrading door je woonruimte.

Gebruiksgemak uit zich verder in de eenvoud van de bediening. Met de afstandbediening die goed in de hand ligt, pas je snel en effectief de geluidsinstellingen naar wens aan. Ook de integratie met Google Assistent is een moderne toevoeging die het leven net wat makkelijker maakt.

De ingebouwde Chromecast maakt het mogelijk om audio moeiteloos te streamen en de compatibiliteit met verschillende muziekstreamingdiensten is ideaal voor de muziekliefhebber. Echter, voor degenen die zoeken naar het neusje van de zalm zoals Dolby Atmos, biedt dit model deze ondersteuning niet. Maar, laten we eerlijk zijn, voor de gemiddelde woonkamer is wat deze soundbar biedt meer dan adequate. Wil je toch Dolby Atmos ervaren, lees dan over mijn Dolby Atmos ervaring met de Denon Home Soundbar 550.

Kortom, de Denon DHT-S416 is meer dan zomaar een soundbar. Het is een doordachte combinatie van connectiviteit en gebruiksgemak die de manier waarop je thuis films kijkt en muziek luistert ongetwijfeld zal verrijken. Binnen de gestelde verwachtingsgrenzen, is de Denon DHT-S416 zeker een slimme toevoeging aan je thuisbioscoop.

Prijskwaliteitverhouding en Eindconclusie

Denon dht s416 5

Als je op zoek bent naar een betaalbare soundbar die de audiokwaliteit van jouw televisie-ervaring aanzienlijk verbetert, dan is de Denon DHT-S416 een serieuze kandidaat. Met een prijs die niet door het dak gaat, levert dit systeem opmerkelijk goed geluid, zeker wanneer je het vergelijkt met de ingebouwde speakers van de meeste televisietoestellen.

De prijskwaliteitverhouding van de Denon DHT-S416 is zonder twijfel één van zijn grootste troeven:

 • De soundbar levert helder geluid en een echt surround gevoel, dankzij Dolby Digital ondersteuning.

 • Met een draadloze subwoofer hoef je geen knopen door te hakken over kabelmanagement en geniet je toch van diepe bassen.

 • Ingebouwde Chromecast biedt gemak voor het streamen van muziek vanaf je favoriete diensten, zoals Spotify en Tidal.

 • Aansluitingen zoals HDMI ARC en bluetooth zorgen voor een veelzijdige gebruikservaring.

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Enkele gebruikers merken op dat de volumeregeling soms wat grof kan zijn, waardoor het vinden van het precieze gewenste geluidsniveau een uitdaging kan vormen. Verder moet je geen baanbrekende bass verwachten, zoals je dat bij een duurdere thuisbioscoopset zou vinden. De Denon DHT-S416 is duidelijk niet bedoeld om je hele huis op zijn grondvesten te doen schudden.

Toch, voor de gemiddelde woonkamer en typische luisterafstanden van 4 tot 5 meter, overtreft de DHT-S416 de verwachtingen en biedt het een zeer bevredigende luisterervaring. Het is de perfecte middenweg voor wie niet de behoefte heeft om een fortuin uit te geven, maar toch goed geluid wenst bij films, series en muziek.

De voordelen van de Denon DHT-S416 zijn evident:

 • Makkelijke installatie en bediening

 • Stijlvol design dat past in vrijwel elk interieur

 • Compacte afmetingen van de subwoofer maken plaatsing eenvoudig

 • Duidelijke spraakweergave, wat essentieel is voor het volgen van dialogen in films en series

Eindconclusie: Denon DHT-S416 is een uitstekende keuze voor iedereen die zijn TV-geluid naar een hoger niveau wil tillen zonder de bank te breken. Hoewel het geen top-of-the-line home cinema systeem is, biedt het voor zijn prijsklasse uitstekende prestaties en bruikbare functies. De genoemde nadelen zijn slechts kleine ongemakken in vergelijking met het totaalplaatje en de aanzienlijke verbetering die de soundbar biedt. Zoek je een soundbar die meer biedt dan je voor deze prijs zou verwachten en die zonder gedoe een aanwinst is voor je huiselijke kijk- en luisterplezier, dan hoef je niet verder te zoeken dan de Denon DHT-S416.