Mijn bioscoopervaring thuis met de UpLiving Verstelbare Soundbar (2023)

Recensie: de UpLiving Verstelbare Soundbar voor thuis: perfect geluid, stijlvol design en eenvoudig gebruik.
Auteur
Affiliatie
Jeroen van der Laan

Cartesium

Publicatiedatum

30 november 2023

Inleiding

Upliving® soundbar verstelbaar tot 2 soundbars luidsprekers soundbars voor tv speakers zwart bluetooth 5.0 1e8vgr5vpqzo brrgv3x

Als audio fanaat ben ik altijd op zoek naar goede geluidsapparatuur. De UpLiving Verstelbare Soundbar lijkt een prima apparaat in dit opzicht: mooi geluid en zeer compact.

Prijzen

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk UpLiving Samenstelling speakerset Soundbar
Model KY2020D Muur montage Ja
Inclusief muurbeugel Ja Afstandsbediening Ja
Multiroom Ja Bediening via mobiele app Ja
Spraakbesturing Nee Streaming opties Google cast , Airplay , Airplay 2 , Spotify connect , SonosNet , HEOS

Geluidskwaliteit en Beleving

Upliving® soundbar verstelbaar tot 2 soundbars luidsprekers soundbars voor tv speakers zwart bluetooth 5.0 boql2paod22x nrxjple

De UpLiving Verstelbare Soundbar heeft mijn huiskamer omgetoverd tot een thuisbioscoop met een geluidsbeleving die ik niet eerder had. Zodra deze soundbar uit de verpakking kwam, merkte ik direct dat het geluid een upgrade kreeg vergeleken bij mijn oude speakerset. De lage bastonen zijn diep en krachtig, zonder dat dit ten koste gaat van de helderheid in de hoge tonen. Wat een verschil maakt dit tijdens het kijken van films en het spelen van games!

Hier zijn enkele punten die echt opvallen:

  • Diepe bassen die de kamer vullen zonder vervorming

  • Heldere hoge tonen die bijdragen aan een compleet klankbeeld

  • Instelbare opstelling: plaats de twee delen apart voor een surroundsound ervaring, of gekoppeld onder de tv

Deze soundbar is niet alleen een lust voor het oor, maar maakt qua geluid ook echt verschil in de dagelijkse entertainmentervaring. Of het nu gaat om die spannende actiefilm, die live concertregistratie of gewoon lekker gamen, de UpLiving Soundbar zorgt ervoor dat je er middenin zit.

Het gebruiksgemak is daarbij een groot pluspunt. De soundbar is makkelijk aan te sluiten en binnen de kortste keer had ik hem al spelend gekregen via Bluetooth. Even de verbinding zoeken, koppelen en klaar om te genieten. Zelfs op een borrel of feestje kan deze soundbar makkelijk gebruikt worden dankzij de Bluetooth-connectiviteit en de draagbaarheid als je de soundbar in tweeën splitst.

Verder is het fijn dat de soundbar komt met een jaar garantie, wat een geruststellend idee is. Mocht er iets gebeuren binnen dat jaar, dan weet ik dat ik er niet alleen voor sta.

Tijdens het gebruik de afgelopen weken heb ik een paar favoriete features ontdekt:

  • Instellen van de soundbar als twee aparte palen, wat zorgt voor een mooi verspreid geluid

  • Aan te sluiten aan de muur, wat een strakke look geeft en ruimte bespaart

  • Diverse inputs zoals HDMI en AUX, waardoor ik al mijn apparaten eraan kan koppelen

Ik kan eerlijk zeggen dat mijn thuisbioscoopervaring een heel nieuw niveau heeft bereikt met de UpLiving Soundbar. Het geluid is niet alleen goed, het brengt films en games tot leven op een manier die ik met mijn oude setup niet kende.

Helaas is er geen gouden randje zonder bewolking. Niet elke soundbar zal perfect uit de doos komen, er kunnen technische mankementen zijn zoals bij elk elektronisch apparaat. Gelukkig biedt de klantenservice van UpLiving ondersteuning bij dergelijke problemen.

Als een nieuwe gebruiker ben ik helemaal tevreden met de geluidskwaliteit en de totale beleving die de UpLiving Verstelbare Soundbar mij tot nu toe heeft geboden. Het vervangt niet het gevoel van een échte bioscoop, maar voor thuisgebruik overtreft het zeker mijn verwachtingen. Kort samengevat; een slimme koop voor iedereen die zijn thuisentertainment naar een hoger niveau wil tillen zonder daarbij de hoofdprijs te betalen.

Design en Installatiegemak

Upliving® soundbar verstelbaar tot 2 soundbars luidsprekers soundbars voor tv speakers zwart bluetooth 5.0 rkxvzowj5gm0 brrgv3x

Met de UpLiving Verstelbare Soundbar is thuisblijven een feestje geworden. De set-up zorgt ervoor dat ik nu thuis geniet van een bioscoopervaring die ik voorheen alleen in de filmzaal dacht te kunnen krijgen.

Wat mij direct opviel bij het uitpakken was het strakke design. De zwarte, glanzende finish van de soundbar voegt een modern tintje toe aan de woonkamer. Dit apparaat straalt, naast de kwaliteit, vooral ook stijl uit. Bovendien heeft de soundbar een compact formaat, waardoor hij niet overheerst in mijn interieur.

De installatie van de soundbar was een eitje. Hieronder een lijst met stappen die ik heb doorlopen:

  • Uitpakken en bewonderen van het slanke design

  • De soundbar aansluiten op de voeding

  • Verbinden met mijn smartphone via Bluetooth

  • Aan de muur bevestigen dankzij de meegeleverde muurbeugel

Een van de grootste pluspunten is de mogelijkheid om de soundbar te splitsen in twee aparte delen - dit maakt het toestel bijzonder veelzijdig. Voor een symmetrische look heb ik een deel aan elke kant van mijn televisie geplaatst, wat niet alleen gaaf staat maar ook het geluid mooi door de kamer verspreidt.

De voetensteuntjes die worden meegeleverd zijn ook praktisch - ze zorgen dat de soundbar in een soort ‘staande’ modus kan worden gebruikt, wat weer eens iets anders is dan de traditionele liggende soundbars. Hiermee creëer ik gemakkelijk een surroundsound effect, vooral wenselijk bij het kijken van actiefilms of het spelen van videogames.

Het toestel kan ook met een afstandsbediening worden bediend, wat het genieten van mijn filmavond of muzieksessie een stuk comfortabeler maakt. Niks geen opstaan om instellingen te wijzigen; alles is binnen handbereik.

Enkele andere opvallende kenmerken zijn:

  • Eenvoudige Bluetooth-connectiviteit; koppelen ging vanzelf

  • Ruime keuze aan aansluitmogelijkheden voor al je apparaten

  • De soundbar is verrassend licht, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is

Kortom, de UpLiving Verstelbare Soundbar heeft mijn kijk- en luisterervaring thuis revolutionair veranderd. Het apparaat is niet alleen mooi om naar te kijken maar ook gebruiksvriendelijk in de opstelling en aanpassingen. Het biedt precies wat ik zoek in een soundbar; een moeiteloze mix van functionaliteit en stijl.

Connectiviteit en Functionaliteiten

Upliving® soundbar verstelbaar tot 2 soundbars luidsprekers soundbars voor tv speakers zwart bluetooth 5.0 rkxvzowvkj3q brrgv3x

Als je op zoek bent naar een soundbar die jouw thuisbioscoopervaring naar een hoger niveau tilt, dan is de UpLiving Verstelbare Soundbar met Bluetooth 5.0 precies wat je nodig hebt. Wat direct opvalt aan dit product, is de flexibiliteit in connectiviteit en gebruiksmogelijkheden. Laten we eens kijken wat deze soundbar zoal te bieden heeft:

  • Verstelbaarheid: De mogelijkheid om de soundbar uit te schuiven tot twee aparte geluidsbalken zorgt voor een op maat gemaakte geluidservaring.

  • Bluetooth 5.0 zorgt voor een snelle en stabiele verbinding met al je apparaten, zonder gedoe met kabels.

  • Diverse aansluitingen: Met opties zoals AUX, RCA, OPT, HDMI en USB, kun je vrijwel elk apparaat aansluiten.

  • Geschikt voor meerdere apparaten: De soundbar kan naadloos worden gebruikt met telefoons, tablets, gameconsoles zoals Xbox en Playstation, en ook met beamers en TV’s.

Een van de sterkte punten van de UpLiving Soundbar is hoe makkelijk het is om je telefoon of tablet via Bluetooth te verbinden. Je activeert Bluetooth, selecteert ‘UpLivingSoundbarKY’ en voilà, je bent verbonden. Het starten van je muziek of film is daarna letterlijk een kwestie van seconden.

De installatiegemak past helemaal bij het plug-and-play principe. Geen gedoe met ellenlange handleidingen, geen technische kennis vereist; gewoon aansluiten en genieten. En wat een uitkomst, die verbindingsmogelijkheden. Of je nu de laatste hits wilt streamen vanaf Spotify of een filmavond wilt organiseren met je beamer, deze soundbar maakt elke audio-ervaring compleet.

Misschien ben je geen fan van apparaten die je hele huiskamer overnemen. Dan zal je blij zijn met de compactheid van deze soundbar. Het bescheiden formaat zorgt ervoor dat hij niet dominant aanwezig is maar subtiel z’n werk doet. Dankzij de verschillende installatiemogelijkheden - je kan hem aan de muur hangen of op bijgeleverde voetjes plaatsen - integreert de soundbar naadloos in ieder interieur. Om de filmervaring compleet te maken is de LG OLED83G36LA TV met schitterend beeld en stijlvol ontwerp de perfecte aanvulling op deze soundbar.

Ondanks dat de soundbar van plastic is gemaakt, voelt het geheel niet goedkoop aan. En dat is iets waar je toch even bij stilstaat; de prijs-kwaliteitsverhouding van dit product is zeker in orde. Je zou misschien verwachten dat een dergelijk betaalbaar apparaat inboet op functies of gebruiksgemak, maar niets is minder waar.

Wat verder nog aangenaam verrast, is de multiroom functionaliteit. Heb je meerdere van deze soundbars in huis, dan kun je ze zodanig instellen dat ze tegelijkertijd dezelfde muziek afspelen, of juist in verschillende kamers verschillende tunes laten horen. Daarbij kun je ze ook nog eens als stereopaar instellen of een surround modus creëren, wat je helemaal die bioscoopervaring thuis geeft.

Deze soundbar van UpLiving bewijst dat goede geluidskwaliteit en veelzijdige functionaliteiten niet altijd hand in hand gaan met een hoog prijskaartje. Het biedt een aantrekkelijke manier om van films, muziek en games te genieten zonder daarbij een wirwar aan kabels of een complexe installatie te hoeven doorstaan. En mocht er onverhoopt iets niet naar wens zijn, dan is er nog de garantie van een jaar die je die extra zekerheid biedt. Kortom, wat betreft connectiviteit en functionaliteiten zit je met deze soundbar zeker goed!

Duurzaamheid en Klantenservice

Upliving® soundbar verstelbaar tot 2 soundbars luidsprekers soundbars voor tv speakers zwart bluetooth 5.0 vobv4p1v2n3m brrgv3x

In de wereld van home entertainment zijn klantenservice en duurzaamheid vaak onderbelicht. Bij de UpLiving Verstelbare Soundbar is mijn ervaring echter dat deze twee aspecten de show stelen. Naast het bieden van een verrijkte audio-ervaring, blinkt dit product ook uit op gebied van gebruikersondersteuning en levensduur.

De duurzaamheidsbelofte wordt meteen zichtbaar in de robuuste verpakking en de stevige constructie van de soundbar zelf. Het gebruik van plastic materiaal maakt het apparaat licht, maar zeker niet zwak. Hier is een snelle opsomming van wat u kunt verwachten qua duurzaamheid:

  • Stevig ontwerp uit één stuk dat uit te schuiven is tot twee onafhankelijke delen.

  • CE, FCC en RoHS certificatie, wat aantoont dat het product volgens strenge milieunormen en regelgeving is geproduceerd.

  • Een jaar garantie, wat getuigt van het vertrouwen van de fabrikant in de kwaliteit van hun product.

Klantenservice lijkt een prioriteit te zijn voor UpLiving. Dat merk je niet alleen aan de garantie, maar ook aan de nauwkeurige handleiding en eenvoudige installatieprocedure. In geval van een mankement of vraag, biedt de klantenservice snelle en doeltreffende hulp. Voor de zeldzame keer dat een product niet voldoet, zoals bij elk elektronisch product kan gebeuren, zijn ze bereikbaar en oplossingsgericht.

Ik merk op dat het bedrijf ook een proactieve benadering heeft bij het afhandelen van retourzendingen. Er wordt een duidelijke instructie verstrekt om het proces zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, iets wat ik persoonlijk zeer waardeer.

Deze aspecten dragen bij aan een algeheel gevoel van vertrouwen en tevredenheid. Dit is vooral merkbaar nadat ik de soundbar in gebruik heb genomen. De ervaring is dat het niet zomaar een gebruiksvoorwerp is, maar een duurzame investering die bijdraagt aan vele uren entertaiment.

Natuurlijk zijn er soms aspecten die verbeterd kunnen worden. Zoals bij elk product zou het altijd kunnen dat iets niet meteen werkt zoals verwacht. Echter, de manier waarop UpLiving reageert en ondersteunt in zulke gevallen is voorbeeldig en laat zien dat goede klantenservice een kernwaarde is.

Een ander sterk punt is dat de soundbar energiezuinig is. Niet alleen is dit goed voor de energierekening, maar ook voor het milieu. Minder stroomverbruik betekent een lagere CO2-voetafdruk, en dat is iets waar we tegenwoordig allemaal bij stil moeten staan.

Concluderend leveren de UpLiving Verstelbare Soundbar en het team erachter een betrouwbare service en een product dat bestand is tegen de tand des tijds. Of u nu een filmliefhebber bent, een gamer of gewoon iemand die graag geniet van goede muziek in hoge kwaliteit - deze soundbar is een verstandige keuze. Wellicht is dit het toestel dat de thuisbioscoopervaring complementeert waar u naar op zoek was, met de back-up van een team dat voor u klaarstaat.