Mijn strijkervaring met de Philips 7000 Series DST7022/40 (2024)

Mijn ervaring met de Philips DST7022/40: soepele SteamGlide zool, krachtige stoomstoot en eenvoudige ontkalking.
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

6 januari 2024

Inleiding

Philips 7000 series dst7022/40 1

Het Philips 7000 Series DST7022/40 strijkijzer bundelt geavanceerde technologie in een compact en efficiënt huishoudelijk apparaat. Met een indrukwekkende stoomdruk en een duurzame SteamGlide Plus strijkzool, biedt dit model gestroomlijnd strijkcomfort. De snelle opwarmtijd van slechts 120 seconden en het handige verticaal stomen verhogen de gebruiksvriendelijkheid.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type strijkijzer Stoomstrijkijzer Antikalksysteem Kalkverzamelaar
Stoomproductie stoomstoot 250 g/m Automatisch uitschakelen Nee
Hervulbaar tijdens gebruik Nee Type strijkijzer Stoomstrijkijzer
Antikalksysteem Kalkverzamelaar Stoomproductie stoomstoot 250 g/m
Automatisch uitschakelen Nee Hervulbaar tijdens gebruik Nee

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Philips 7000 series dst7022/40 8 Philips 7000 series dst7022/40 5 Philips 7000 series dst7022/40 30 Philips 7000 series dst7022/40 27 Philips 7000 series dst7022/40 9 Philips 7000 series dst7022/40 29

Prijzen

Ergonomisch ontwerp en gebruiksgemak

Philips 7000 series dst7022/40 2

Met het Philips 7000 Series DST7022/40 Strijkijzer hebben we echt een pareltje in handen als het gaat om strijkcomfort en design. Wat direct opvalt aan dit apparaat is het ergonomische ontwerp. Het ligt niet alleen prettig in de hand, maar maakt ook het strijken tussen knopen en lastige plekken kinderspel.

Belangrijke kenmerken van dit strijkijzer zijn:

 • Ergonomisch handvat voor een comfortabele grip

 • SteamGlide Plus strijkzool voor soepel glijden over elke stof

 • 250 gram stoomstoot en continue stoomproductie van 50 g/min

 • Handige kalkverzamelaar voor gemakkelijk ontkalken

 • Verticale stoomfunctie voor hangende kledingstukken

Snelheid is ook een flink pluspunt. Het ijzer is bliksemsnel op temperatuur, ideaal voor als je snel even een shirt glad wilt strijken voor je naar je werk gaat. En ook al noemen we het niet snel een plezier, het strijkwerk is met dit apparaat eerlijk gezegd een fluitje van een cent. Over kreukels in je katoenen overhemden hoeft niemand zich meer druk te maken, want die verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Het strijkijzer is niet alleen snel en ergonomisch, maar ook het lichte gebruiksgewicht draagt bij aan een zeer prettige strijkervaring. Zelfs wie strijken ziet als een noodzakelijk kwaad zal toegeven dat dit apparaat het klusje aanzienlijk verzacht.

Natuurlijk zijn er ook een paar kleine aandachtspuntjes. Het snoer had wellicht wat langer gemogen om nog flexibeler rond de strijkplank te bewegen. Daarnaast kan het donkere waterreservoir het soms lastig maken om het waterpeil te checken. Maar deze lichte kanttekeningen doen geen afbreuk aan het algeheel positieve beeld.

Sommige gebruikers melden dat het strijkijzer soms een beetje statisch kan worden. Het is geen groot issue, maar iets om rekening mee te houden als je gevoelig bent voor dit soort kleine ongemakken.

Met een vermogen van 2800 watt en een royaal waterreservoir van 0,3 liter weet je zeker dat je voor elke strijkuitdaging gewapend bent. Bovendien is het apparaat robuust en gemaakt om lang mee te gaan. En laten we het ontkalkingsysteem niet vergeten, dat ervoor zorgt dat je strijkijzer in topconditie blijft zonder dat je steeds bezig bent met onderhoud.

Kortom, de Philips 7000 Series DST7022/40 is een solide maatje in het huishouden dat zijn taak serieus neemt. Het doorstaat de dagelijkse strijd met kreukels en vouwen met gemak. Dit strijkijzer mag dan misschien op het eerste gezicht een bescheiden huisgenoot lijken, het laat zich gelden waar het telt: op de strijkplank. En, eerlijk is eerlijk, wie wil er nu niet een beetje extra gemak en comfort als het om klusjes in het huishouden gaat?

Snel en effectief strijken

Philips 7000 series dst7022/40 3

Als je een strijkijzer zoekt dat je kleding snel en efficiënt kreukvrij maakt, dan is de Philips 7000 Series DST7022/40 het overwegen waard. Met zijn SteamGlide Plus strijkzool glijd je zonder gedoe over allerlei stoffen heen. Zelfs de stugge stoffen van spijkerbroeken worden met de krachtige stoomstoot van 250 gram per minuut gladgestreken.

Laten we eens kijken naar een paar belangrijke voordelen die je tijdens het strijken zult ervaren:

 • De strijkzool blijft niet kleven, wat het strijken een stuk aangenamer maakt.

 • De opwarmtijd is slechts 120 seconden, dus je kunt snel aan de slag.

 • Met de kalkverzamelaar wordt onderhoud gemakkelijker en verleng je de levensduur van het strijkijzer.

 • Voor hangende kledingstukken is de optie van verticaal stomen erg praktisch.

Echter, niets is perfect. Sommige gebruikers geven aan dat het waterreservoir moeilijk te zien is door de donkere kleur. Dat kan het lastig maken om het peil in de gaten te houden. Daarnaast is bij sommige kledingstukken, ondanks de krachtige stoomstoot, een extra handeling nodig om echt alle kreukels glad te krijgen. Ook is de kabellengte van 2 meter misschien beperkt als je strijkplek ver van een stopcontact is.

Het gebruik van het strijkijzer voelt licht en het gewicht van 1,67 kg is goed hanteerbaar, hoewel het relatieve gewicht voor sommigen iets aan de zware kant kan zijn. Echter, dit gewicht zorgt wel voor een efficiënte druk op de kleding zonder extra inspanning.

Ondanks enkele aandachtspunten, leveren de stoomprestaties en het soepele glijden op de stof een goed resultaat. Het is ook de moeite waard om de automatische uitschakelfunctie te noemen, ook al ontbreekt deze; een aspect om in gedachten te houden voor de veiligheidsbewuste gebruiker.

Kortom, de Philips 7000 Series DST7022/40 laat zien dat strijken niet tijdrovend of vervelend hoeft te zijn. Met de juiste uitrusting worden zelfs kreukels in zware stoffen zonder al te veel moeite aangepakt, waardoor je meer tijd overhoudt voor leukere dingen. De strijkresultaten zijn doorgaans uitstekend, en ondanks dat sommige aspecten nog verbeterd kunnen worden, is dit strijkijzer een solide keuze voor wie waarde hecht aan efficiëntie en snelheid in huishoudelijke taken.

Gebruikscomfort en functionaliteit

Philips 7000 series dst7022/40 4

De Philips 7000 Series DST7022/40 strijkijzer maakt de strijkklus een stuk aangenamer en makkelijker. Deze krachtpatser ligt niet alleen goed in de hand, maar zorgt ook dat je snel door de bergen wasgoed heen komt. Met de SteamGlide Plus strijkzool hoef je geen angst te hebben voor kledingstukken die blijven plakken, en die vervelende kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 • Ergonomisch vormgegeven en fijn om vast te houden.

 • Tussen de knoopjes door strijken gaat probleemloos.

 • Snel op temperatuur, dus geen lange wachttijden.

Bijzonder is de stoomfunctie van 250 gram per minuut, die zelfs de meest hardnekkige kreukels in je spijkerbroeken zonder moeite gladstrijkt. Ondanks zijn kracht, is de opwarmtijd slechts twee minuten, dus je kan bijna direct aan de slag.

Het is wel opmerkelijk dat het reservoir met een inhoud van 0,3 liter niet tijdens gebruik kan worden bijgevuld, maar de meesten zullen ondervinden dat dit ruim voldoende is voor een normale strijksessie. Verticaal stomen is ook een handige feature, ideaal voor die snelle touch-ups of zelfs om je gordijnen eens onder handen te nemen.

Niet alles is perfect. Het snoer van 2 meter kan voor sommigen aan de korte kant zijn, en een statisch effect bij het neerzetten van het ijzer kan soms een extra vouw veroorzaken. Ook het waterpeil is door het donkere reservoir wat lastiger te controleren. Echter, deze kleine kanttekeningen doen niet af aan de algemene gebruikservaring.

Ondanks dat strijken zelden als hobby wordt beschouwd, kan dit ijzer het wel bijna leuk maken. Door de ecostand te gebruiken kan je langer doen met je water, zelfs bij het strijken van katoen. De efficiency van de stoomproductie laat namelijk zien dat je niet per se een stortvloed aan stoom nodig hebt voor een glad resultaat.

Met zijn 2800 watt vermogen heb je genoeg kracht voor een snelle en consistente warmte, en het gewicht van 1,67 kg is perfect uitgebalanceerd zodat het ijzer aanvoelt alsof je zweeft over je kleding. Het is een hulpmiddel waarmee je met minder moeite meer kan bereiken.

Kortom, dit strijkijzer van Philips combineert comfort met functionaliteit en biedt een soepele, bijna moeiteloze ervaring. Het strijkt snel, gemakkelijk en biedt met de kalkverzamelaar een praktische oplossing tegen kalkvorming. Het is daarmee een betrouwbare partner in de strijd tegen de kreukels. Strijken wordt met de Philips 7000 Series DST7022/40 bijna een activiteit waar je naar uitkijkt. Bijna dan, hè.

Kleine verbeterpunten

Philips 7000 series dst7022/40 5

Het Philips 7000 Series DST7022/40 strijkijzer toont aan dat de strijdstrijd met kreukels eenvoudig te winnen is. Maar, geen enkel strijkijzer is perfect en er zijn altijd kleine puntjes van aandacht. Laten we die even onder de loep nemen:

 • Het stoomsysteem is echt een krachtpatser. De kreukels in een dikke spijkerbroek verdwijnen als sneeuw voor de zon met de krachtige stoomstoot.

 • De SteamGlide Plus strijkzool is een uitkomst: soepel strijken over elke stof, zonder gedoe.

 • Ook voor de kalkliefhebbers is er goed nieuws: de kalkverzamelaar vangt het op en spoelt makkelijk schoon.

Maar er is ook ruimte voor verbetering. Het waterreservoir is met 0,3 liter aan de kleine kant, waardoor je bij een grote was net iets te vaak moet bijvullen. En hoewel het snoer met 2 meter redelijk is, kan een extra halve meter je net dat stukje vrijheid geven waar je naar snakt in de strijd tegen kreukels.

Wat verder opvalt, is dat ondanks de lichtgewicht belofte het apparaat met 1,67 kg geen veertje is. Maar dit gewicht is zeker geen spelbreker, het ijzer voelt nog steeds comfortabel aan.

Nog een tip: het uiterlijk mag er wezen, een stijlvol rode kleur waarmee je zelfs op een saaie strijkplank de show steelt.

We mogen ook niet vergeten te benoemen dat het verticaal stomen een uitkomst biedt voor de snelle touch-ups van je kleding, terwijl de kalkverzamelaar je behoedt voor vroege slijtage door kalkaanslag.

Nu, het onderwerp statische elektriciteit. Dat kan voorkomen en zorgt er soms voor dat je kleding aan het ijzer kleeft, maar laten we eerlijk zijn, even opnieuw positioneren en het is opgelost.

De opwarmtijd, die is een verhaal apart. Slechts 120 seconden wachten en je strijkijzer is er klaar voor. Dit betekent dat je bijna direct aan de slag kunt, wat natuurlijk erg fijn is als je efficiënt en snel wilt werken.

Afsluitend even aandacht voor het ontkalkingsysteem. Een donkerkleurig waterreservoir maakt het soms lastig om het waterpeil te checken, maar dit is een detail waar je snel aan went.

Samenvattend, het Philips 7000 Series DST7022/40 strijkijzer laat zien dat goed design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan, met een paar kleine kanttekeningen die in het dagelijks gebruik waarschijnlijk snel vergeten zijn.