Glad strijken met de Philips DST3040/70: mijn ervaring (2024)

Review van de Philips DST3040/70: krachtige stoomproductie, automatische uitschakelfunctie en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

3 januari 2024

Inleiding

Philips dst3040/70 1

Het Philips DST3040/70 strijkijzer is een modern huishoudelijk apparaat dat uitblinkt in efficiëntie en gebruiksgemak. Dit model is uitgerust met een stoomstootfunctie, die kreukels met gemak gladstrijkt met een kracht van 200 gram per minuut. Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid gaan hand in hand dankzij de automatische uitschakelfunctie.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type strijkijzer Stoomstrijkijzer Antikalksysteem Reinigingsprogramma
Stoomproductie stoomstoot 200 g/m Automatisch uitschakelen Ja
Hervulbaar tijdens gebruik Nee Type strijkijzer Stoomstrijkijzer
Antikalksysteem Reinigingsprogramma Stoomproductie stoomstoot 200 g/m
Automatisch uitschakelen Ja Hervulbaar tijdens gebruik Nee

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Philips dst3040/70 10 Philips dst3040/70 9 Philips dst3040/70 1 Philips dst3040/70 2 Philips dst3040/70 3 Philips dst3040/70 6 Philips dst3040/70 4 Philips dst3040/70 5

Prijzen

Gebruiksgemak en design

Philips dst3040/70 2

Het gebruiksgemak van de Philips DST3040/70 strijkijzer is wat direct opvalt bij het uitpakken. Het design is strak en licht, waardoor je het apparaat eenvoudig hanteert. Het handvat ligt goed in de hand en maakt de strijksessies minder vermoeiend, iets waar men bij langere strijkbeurten zeker blij mee zal zijn.

Belangrijke pluspunten zijn:

 • Ergonomisch ontwerp zorgt voor comfortabel strijken.

 • Het lichte gewicht maakt het makkelijk om kledingstukken snel te strijken.

 • Dankzij het duidelijke dashboard kun je de temperatuur eenvoudig instellen.

Verticaal stomen is een handige feature die zeer welkom is bij het opfrissen van gordijnen of het snel stomen van een blouse die net uit de kast komt. Het is deze veelzijdigheid waardoor je met dit strijkijzer net iets meer kunt dan alleen de gebruikelijke strijkklussen.

Toch zijn er een aantal kanttekeningen. Zo zou het snoer voor sommige gebruikers aan de korte kant kunnen zijn, wat beperkingen oplevert als het stopcontact niet dichtbij is. Maar goed, een verlengsnoer kan hier gemakkelijk een praktische oplossing bieden.

Het waterreservoir is met 300 milliliter ruim genoeg om niet constant bij te hoeven vullen. Wel jammer is dat er geen mogelijkheid is om tijdens het strijken het reservoir hervulbaar te maken. Maar voor de gemiddelde strijkbeurt zal dit geen struikelblok vormen, gezien je genoeg capaciteit hebt voor een stapel kleding.

De automatische uitschakelfunctie is daarentegen een punt van gerustheid; veiligheid boven alles. Het is fijn om te weten dat als de deurbel gaat of als de aandacht even verslapt, het apparaat zichzelf uitschakelt om ongelukken te voorkomen.

Qua uiterlijk is het een fraai ding. De groene kleur geeft het een moderne en frisse uitstraling die in menig huishouden niet zal misstaan. Het ontwerp is onberispelijk en past binnen de bekende Philips-lijnen van degelijkheid en duurzaamheid.

Kijkend naar het bedieningsgemak is het apparaat voorzien van een intuïtieve interface en de knoppen reageren goed. Ook de temperatuur- en stoomkeuze-opties zijn helder, zodat je zonder veel gedoe het strijkijzer naar wens kunt instellen.

De opwarmtijd van slechts 0,6 minuten is bovendien uitzonderlijk snel, wat betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat je kunt beginnen met strijken. Zeker in een drukke levensstijl, waar elke minuut telt, is dit een zegen.

Al met al biedt de Philips DST3040/70 een solide ervaring op het gebied van gebruiksgemak en design. Hoewel niet alles perfect is – het korte snoer en het niet tijdens gebruik hervulbare waterreservoir zetten een kleine domper op de pret – zijn dit issues die in de praktijk relatief makkelijk te maneuvreren zijn. De positieve aspecten van de strijkbout, zoals de snelle opwarmtijd, het lichte gewicht en de efficiënte stoomfunctie, maken deze kleine onvolkomenheden ruimschoots goed.

Strijkprestaties en -resultaten

Philips dst3040/70 3

Wanneer het op strijken aankomt, zijn de prestaties en resultaten van een strijkijzer de meest kritieke aspecten waar gebruikers op letten. De Philips DST3040/70 bewijst een trouwe hulp te zijn in de dagelijkse strijd tegen kreukels en vouwen. Dankzij de krachtige stoomstoot van 200 gram per minuut worden zelfs de meest hardnekkige kreukels moeiteloos gladgestreken, en dat is precies wat men nodig heeft.

De sterke punten van de Philips DST3040/70 op een rijtje:

 • Stoomstoot van 200 g/min: ideaal voor hardnekkige kreukels.

 • Continue stoomproductie van 40 g/min: geeft een constante zachte stroom van stoom tijdens het strijken.

 • Snelle opwarmtijd van slechts 0,6 minuten: bespaart tijd wanneer u snel aan de slag wilt.

 • Verticaal stomen: handig voor het opfrissen van gordijnen of kleding op hangers.

 • De automatische uitschakeling verhoogt de veiligheid en het comfort, wetende dat het apparaat zichzelf uitschakelt als het even niet gebruikt wordt.

Iedere gebruiker merkt direct dat het strijkijzer vrij licht is, waardoor het handig is voor mensen die niet van zware strijkijzers houden of die fysieke beperkingen hebben. Dit maakt het hanteren een stuk aangenamer en vermindert de kans op vermoeide armen bij langdurig gebruik.

Het strijkijzer glijdt ook letterlijk licht over verschillende stoffen, van katoen tot zijde, wat zorgt voor een moeiteloos strijkproces en efficiënt werken. Ondanks dat het een basis apparaat is, voelt de Philips DST3040/70 meer dan voldoende voor dagelijks gebruik.

Het apparaat warmt snel op, waardoor u niet lang hoeft te wachten om te beginnen met strijken. Dit is vooral handig als u vaak in tijdnood komt of gewoon geen zin heeft om te wachten. Grote waterreservoir van 300 milliliter maakt het mogelijk om langer te strijken zonder onderbrekingen om bij te vullen.

Natuurlijk heeft dit strijkijzer ook zijn puntjes van kritiek. Zo vinden sommige gebruikers de kabellengte iets te kort. Voor wie een grotere bewegingsvrijheid wenst, kan dit als een nadeel worden ervaren. De oplossing zou een verlengsnoer of een andere indeling van de strijkplek kunnen zijn. Ook het niet hervulbaar tijdens gebruik kan als een klein nadeel worden gezien, vooral bij grotere strijksessies.

Waar het op neer komt, is dat de Philips DST3040/70 een solide prestatie levert die voldoet aan wat je nodig hebt voor de dagelijkse strijkklussen. Het resultaat is kledij die er verzorgd uitziet, zonder dat je urenlang aan het strijkbord staat of worstelt met een te zwaar of te langzaam strijkijzer. Hierdoor blijft strijken een taak die deel uitmaakt van het huishouden, maar niet één die onnodig veel tijd of inspanning vereist.

Functionele extra’s en veiligheid

Philips dst3040/70 4

In het dagelijkse huishouden is een degelijk strijkijzer geen overbodige luxe. De Philips DST3040/70 zet zich op de kaart met een aantal functionele extra’s die het strijkproces niet alleen effectiever, maar ook veiliger maken. Zo maakt de aanwezigheid van een automatische uitschakeling het apparaat tot een betrouwbare partner in de strijkkamer. Vergeten uit te schakelen is geen zorg meer; na enige tijd van inactiviteit neemt het strijkijzer zelf het heft in hand en schakelt zich uit.

De krachtige stoomstoot van 200 gram per minuut is een ander kenmerk dat dit strijkijzer doet opvallen. Hardnekkige kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het gemak waarmee je met dit apparaat kreukels gladstrijkt is zeker een troef:

 • Krachtige stoomproductie

 • Automatische uitschakelfunctie

 • Optie voor verticaal stomen

Het strijkijzer biedt ook het gemak van een reinigingsprogramma. Het antikalksysteem maakt bijhouden en onderhoud van het apparaat een stuk eenvoudiger, waardoor de levensduur potentieel verlengd wordt. Hierdoor bespaar je op lange termijn zowel tijd als geld, aangezien je minder vaak een nieuw strijkijzer hoeft aan te schaffen.

Echter, niets is perfect. Zo kan de relatieve kortheid van het snoer voor sommige gebruikers een beperking vormen. Er kan altijd een verlengsnoer aan te pas komen, maar het had handiger geweest als de fabrikant zelf al aan een langer snoer had gedacht. Maar, zoals eerder vermeld, dit is een relatief klein struikelblok in wat over het algemeen een zeer handig apparaat is.

Eveneens nuttig is de mogelijkheid tot verticaal stomen, ideaal voor het opfrissen van gordijnen of kleding die al op een hanger hangt. Het is een functie die aangeeft hoe veelzijdig dit strijkijzer wel niet is. Dit, gekoppeld aan een groot waterreservoir van 300 milliliter, die trouwens niet lekt, zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring waarbij je zonder onderbreking een aanzienlijke hoeveelheid was kan wegwerken.

En terwijl het reservoir groot genoeg is om niet voortdurend bijgevuld te hoeven worden, moet opgemerkt worden dat het strijkijzer helaas niet hervulbaar is tijdens gebruik. Dit valt ook onder de categorie kleine ongemakken, maar zoals vaak geldt ook hier; even plannen wanneer je het water bijvult, lost veel op.

De snelheid van opwarmen is nog een positief punt. Niemand houdt ervan om lang te moeten wachten, en dit strijkijzer is er zo een die je niet in de steek laat als tijd een cruciale factor is.

Kort samengevat, biedt de Philips DST3040/70 gebruikers een praktisch en efficiënt strijkijzer, dat over genoeg trucs beschikt om de strijktaak minder omslachtig te maken. De nadelen zijn er, maar vallen in het niets bij de handigheid die dit apparaat biedt. Het resultaat van een soepele strijkervaring gecombineerd met de veiligheidsaspecten maakt dit tot een aanrader in zijn prijsklasse.

Prijs-kwaliteitverhouding en conclusie

Philips dst3040/70 5

Wanneer je kijkt naar de Philips DST3040/70 Strijkijzer, dan valt allereerst op dat de prijs-kwaliteitverhouding simpelweg uitstekend is. Voor een betaalbare prijs krijg je een krachtig en gebruiksvriendelijk apparaat dat zijn werk doet en bovendien voorzien is van een aantal nuttige eigenschappen:

 • Een stoomstoot van 200 gram per minuut om hardnekkige kreukels aan te pakken

 • Een automatische uitschakeling voor extra veiligheid

 • Mogelijkheid tot verticaal stomen, ideaal voor bijvoorbeeld gordijnen

Eén van de elementen die veel gebruikers zal bekoren is de snelheid waarmee het strijkijzer opwarmt. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten tot je kunt beginnen met strijken. Ook het grote waterreservoir van 300 milliliter is een pluspunt; minder vaak bijvullen betekent vlotter doorwerken. Het strijkijzer is tevens licht in gewicht, wat het comfort tijdens het strijken vergroot.

Aan de andere kant, sommige zaken kunnen beter. Zo ervaren sommige gebruikers het snoer als kort, waardoor de bewegingsvrijheid iets beperkt kan zijn. Maar deze kleine ongemakken verdwijnen vaak naar de achtergrond wanneer men het eindresultaat ziet na het strijken. Toch is het goed om te weten dat wie grotere bewegingsvrijheid wenst, mogelijk met een verlengsnoer moet werken.

Anderzijds kan het ontbreken van een maatbekertje voor sommigen wat onhandig zijn bij het vullen van het waterreservoir, maar de opening is ruim genoeg waardoor je het strijkijzer onder de kraan kunt houden. Ook was er sprake van een lichte nadruppeling op de Eco-stand. Dit zijn echter kleine kanttekeningen bij een verder zeer degelijk product.

Het apparaat is voornamelijk positief ontvangen vanwege het feit dat het snel strijkt en gemakkelijk over de stof glijdt, wat voor veel gebruikers een enorme plus is. Het maakt het strijkwerk minder zwaar en tijdrovend. Gevoegd bij het feit dat het toestel zelfs verticaal kan stomen, krijg je een strijkijzer dat aan veel strijkbehoeften tegemoetkomt.

Gebruikers die het belangrijk vinden een toestel te hebben dat niet te zwaar is, zullen dit strijkijzer op prijs stellen. Mensen met pijnlijke schouders of armen kunnen zo zonder veel moeite toch hun was strijken.

Samenvattend biedt de Philips DST3040/70 een goede prestatie tegenover een betaalbaar prijskaartje. De positieve aspecten, zoals de krachtige stoomstoot, de snelle opwarmtijd en de mogelijkheid tot verticaal stomen, wegen ruim op tegen de paar kleine ongemakken, zoals een kort snoer of de incidentele nadruppeling. Als gevolg hiervan is het toestel een slimme keuze voor wie op zoek is naar een praktisch en efficiënt strijkijzer voor dagelijks gebruik. Zonder al te veel poespas krijg je een strijkijzer dat doet wat je mag verwachten en dat zonder moeite een glad resultaat levert - keer op keer. Een aanrader voor wie niet de hoofdprijs wil betalen maar toch goede strijkresultaten verlangt.