De Philips PerfectCare 6000: Kreukvrij makkelijk strijken (2024)

De Philips PerfectCare 6000 maakt strijken eenvoudig met automatische instellingen en krachtige stoomproductie.
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

6 januari 2024

Inleiding

Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 1

De Philips PerfectCare 6000 Serie PSG6026/20 is een geavanceerde stoomgenerator die bekend staat om zijn efficiënte strijkprocessen. Met een krachtig vermogen en een snel opwarmende boiler, verzekert dit strijkijzer van een ononderbroken stoomafgifte voor het gladmaken van kreuken in diverse stoffen. De OptimalTEMP-technologie zorgt ervoor dat de temperatuur zich automatisch aanpast, waardoor het geschikt is voor een veilig gebruik op verschillende stofsoorten.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type strijkijzer Stoomgenerator Antikalksysteem Reinigingsprogramma
Stoomproductie stoomstoot 500 g/m Automatisch uitschakelen Ja
Hervulbaar tijdens gebruik Ja Type strijkijzer Stoomgenerator
Antikalksysteem Reinigingsprogramma Stoomproductie stoomstoot 500 g/m
Automatisch uitschakelen Ja Hervulbaar tijdens gebruik Ja

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 14 Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 10 Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 11 Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 9 Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 6 Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 4 Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 13

Prijzen

Gebruiksgemak en Automatische Instellingen

Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 2

De Philips PerfectCare 6000 Series PSG6026/20 strijkijzer is een echte uitkomst voor wie snel en zonder veel moeite een kreukvrije garderobe wil hebben. Met dit apparaat in huis is gedoe met temperatuurinstellingen verleden tijd, want de automatische regeling zorgt dat je zonder nadenken direct met strijken aan de slag kunt.

Dankzij de automatische temperatuur en stoominstellingen is het apparaat zeer eenvoudig in gebruik:

 • Zet het aan en begin direct met strijken.

 • Geen tijd verloren aan het handmatig instellen van de temperatuur.

 • Ideaal voor haastige ochtenden of grote strijkpartijen.

Voor wie zijn strijkwerk serieus neemt, is het gebruiksgemak een groot pluspunt. Het apparaat warmt razendsnel op, met een opwarmtijd van slechts 120 seconden ben je zo klaar voor de strijd tegen kreukels. Ook het hervullen tijdens gebruik is een praktisch voordeel; je hoeft niet te wachten tot het apparaat afgekoeld is om water bij te vullen en kunt dus gewoon doorgaan met strijken.

Nu, het apparaat is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Er zijn gebruikers die aangeven dat hun strijkijzer niet altijd de gladste resultaten levert. Bijvoorbeeld op katoenen flanel kan het soms tegenvallen en dit kan frustrerend zijn als je hoge eisen stelt aan de afwerking van je wasgoed. Toch is dit vaak op te lossen door de techniek wat aan te passen en iets meer druk te geven tijdens het strijken.

Een ander kritiekpunt is dat het apparaat op de strijkplank kan glijden. Een simpele oplossing zoals een zeem of anti-slipmat onder het apparaat kan uitkomst bieden, zodat je veilig en zonder ongelukken verder kunt met strijken.

Ondanks de kleine ongemakken, staat de Philips PerfectCare 6000 Series PSG6026/20 stoomgenerator als een huis wanneer het gaat om dagelijks gebruiksgemak:

 • Licht in gewicht, makkelijk te verplaatsen met de veilige draagvergrendeling.

 • Het grote waterreservoir van 1,8 liter maakt het mogelijk om lang door te strijken zonder bijvullen.

 • De continue stoomproductie van 130 gram per minuut en de krachtige stoomstoot van 500 gram per minuut pakken kreukels grondig aan.

Het apparaat is misschien aan de prijs, maar gezien de gebruikservaring en de tijd die je ermee bespaart, kan het de investering zeker waard zijn. Het bespaart stress in de ochtend en geeft je kleding een verzorgde uitstraling zonder dat je er veel inspanning voor hoeft te leveren.

De Philips PerfectCare 6000 Series vereenvoudigt het strijken aanzienlijk en biedt resultaten die, ondanks de enkele kanttekeningen, het dagelijkse leven een stuk gemakkelijker maken. Met een beetje aanpassingsvermogen en een extra accessoire hier en daar, tilt dit apparaat je strijkervaring naar een hoger niveau.

Ontwerp en Capaciteit van het Waterreservoir

Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 3

Iedereen die vaak strijkt weet dat twee van de grootste ergernissen een klein waterreservoir en een complex ontwerp zijn. Bij de Philips PerfectCare 6000 PSG6026/20 zijn deze punten op een slimme manier aangepakt. Laten we eens kijken naar het ontwerp en de capaciteit van het waterreservoir.

De stoomgenerator is voorzien van een ruim waterreservoir van 1,8 liter, waardoor je in één sessie een flinke berg was kunt wegwerken zonder tussendoor te moeten bijvullen. En mocht het toch nodig zijn, dan kun je ’m gemakkelijk bijvullen terwijl je bezig bent. Dit scheelt tijd en houdt het tempo erin.

Wat betreft het ontwerp van de PerfectCare 6000, zijn er een aantal punten die opvallend prettig zijn:

 • Draagvergrendeling: een handigheidje waarmee je het apparaat makkelijk en veilig van en naar de strijkplank tilt.

 • Automatische temperatuurinstelling: geen gedoe meer met het kiezen van de juiste temperatuur, de stoomgenerator past zich automatisch aan de stof aan.

 • Het apparaat is wat lichter van gewicht dan voorgangers, waardoor het hanteren nog eenvoudiger wordt.

 • Een design dat strak en modern overkomt – het apparaat zal niet misstaan in de huishouding.

Een nadeel – en we moeten eerlijk blijven – is dat niet iedere strijkplank geschikt is voor een stoomgenerator van dit formaat. Dus, controleer dit voor de aankoop. Daarnaast is de prijs aan de hogere kant, maar gezien de prestaties en het gebruiksgemak zul je zien dat dit zich uitbetaalt in tijdswinst en levensduur.

Soms hoor je dat gedurende het strijken het apparaat niet goed op de strijkplank blijft staan, wat gevaarlijk kan zijn. Dit lijkt echter een uitzondering te zijn en met de juiste strijkplank zou dit geen probleem mogen zijn.

Het ontwerp van de Philips PerfectCare 6000 serie maakt strijken een stuk minder tijdrovend en de kans op een glad resultaat wordt verhoogd. Deze stoomgenerator lijkt een mooie balans gevonden te hebben tussen functionaliteit, gemak en stijl. Een aanwinst voor wie zoekt naar een mix van kracht en design in hun huishoudelijke apparaten.

Prestaties op Verschillende Stoffen

Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 4

De Philips PerfectCare 6000 PSG6026/20 is een ware bondgenoot in het gevecht tegen kreukels. Het toestel blinkt uit in het gladstrijken van diverse stoffen, van elastische T-shirts tot stug linnen. De krachtige stoomgenerator levert met een continue stoomproductie van 130 gram per minuut en een stoomstoot van maar liefst 500 gram per minuut, een indrukwekkende prestatie.

Dankzij de automatische temperatuuraanpassing is dit strijkijzer een uitkomst voor zij die niet steeds willen switchen tussen verschillende standen voor verschillende kledingstukken. Wat ook opvalt:

 • Licht in gewicht: vergeleken met voorgangers en concurrenten, is dit model verrassend lichter, wat bijdraagt aan een comfortabele strijkervaring.

 • Groot waterreservoir: Met 1,8 liter hoef je niet continu bij te vullen, zelfs niet bij een grotere strijkklus.

 • Veiligheid voorop: Voorzien van een draagvergrendeling voor veilig verplaatsen.

Uitzonderlijk genoeg, het apparaat schiet soms tekort bij het gladstrijken van zeer dikke stoffen of bij het hanteren van katoenen flanel waarbij de stof aan het ijzer lijkt te ‘plakken’. Alhoewel dit punten van frustratie kunnen zijn, is het goed om te bedenken dat geen enkel huishoudelijk apparaat perfect is. Bij de meeste dagelijkse strijkbeurten zal dit strijkijzer uitstekend presteren.

Het gevaar dat het strijkijzer zou glijden op een strijktafel wordt in sommige gevallen als een nadeel gezien. Echter, dit lijkt meer een kwestie van de compatibiliteit met bepaalde strijkplanken dan een fout in het design van de stoomgenerator zelf.

Voor wie vaak en veel strijkt, kan het de investering zeker waard zijn om te kiezen voor een apparaat dat efficiënt en gemakkelijk in gebruik is. De Philips PerfectCare 6000 PSG6026/20 doet wat het belooft: een kreukvrij resultaat leveren, waarbij het gemak van de automatische instellingen niet onderschat mag worden.

Wat betreft de looks, het oog wil ook wat, en dit strijkijzer ziet er modern en stijlvol uit. De blauwe kleur geeft een frisse toets aan je huishoudelijke taken. Het apparaat is misschien niet de goedkoopste op de markt, maar bij de afweging tussen prijs en prestaties is het zeer verleidelijk te stellen dat je waar krijgt voor je geld.

Afsluitend, de Philips PerfectCare 6000 PSG6026/20 is een krachtige strijkhulp die zijn werk over het algemeen goed doet. Met een paar kleine aandachtspunten, die meestal makkelijk te omzeilen zijn, is dit strijkijzer een goede aanwinst in elk huishouden waar kleding met liefde en zorg wordt behandeld.

Prijs versus Kwaliteit en Onderhoud

Philips perfectcare 6000 series psg6026/20 5

Wanneer het draait om de balans tussen prijs, kwaliteit en onderhoud van de Philips PerfectCare 6000 Serie PSG6026/20, kan gesteld worden dat je flink wat waar voor je geld krijgt. De stoomgenerator is een investering die - zeker voor liefhebbers van strijken met gemak - zijn prijs terugverdient in strijkplezier en -resultaat. Ondanks dat dit apparaat niet goedkoop is, weegt de automatische temperatuurinstelling en het grote waterreservoir van 1,8 liter zeker op tegen de kosten en biedt het een comfortabele strijkervaring.

Belangrijke voordelen op een rij:

 • Eenvoudig in gebruik: de stoomgenerator past zich automatisch aan het type stof aan.

 • Constante stoomproductie: met 130 gram per minuut en een stoomstoot van 500 gram, zijn kreukels snel verleden tijd.

 • Veilig te verplaatsen: dankzij de draagvergrendeling kun je het apparaat makkelijk en veilig verplaatsen.

 • Hervulbaar tijdens gebruik: geen onderbreking nodig als het water opraakt.

Ondanks de vele voordelen, zijn er natuurlijk ook punten waarop het apparaat voor verbetering vatbaar is. Zo geven sommige gebruikers aan dat het apparaat niet optimaal glijdt op de strijktafel, wat voor onveilige situaties kan zorgen. Dit lijkt echter eerder een uitzondering dan regel te zijn en kan wellicht worden verholpen met een goede strijkplank die geschikt is voor stoomgeneratoren.

Hoewel het ontkalkingsprogramma het onderhoud makkelijker maakt, is er nog geen lange-termijnervaring hiermee onder gebruikers. Toch lijkt het apparaat, gezien de ervaringen met eerdere modellen, goed te scoren op gebied van onderhoudsvriendelijkheid.

Het gewicht van de stoomgenerator wordt door gebruikers als iets positief ervaren; het is lichter dan voorgaande modellen, wat een prettige bijdrage levert aan het gebruiksgemak. Daarnaast is de opwarmtijd van slechts 120 seconden behoorlijk kort, waardoor je snel aan de slag kunt met je strijkwerk.

Een ander punt van aandacht is dat enkele gebruikers ervaren dat de stof aan het strijkijzer ‘plakt’, vooral bij het strijken van katoenen flanel. Dit zou eventueel opgelost kunnen worden met een aanpassing aan de temperatuur of stoominstellingen, maar het is iets om rekening mee te houden.

Samengevat levert de Philips PerfectCare 6000 Serie PSG6026/20 een sterk resultaat met enkele kleine kanttekeningen die veelal context- of gebruiksafhankelijk lijken. Voor degenen die gemak en snelheid waarderen bij het strijken, zal deze stoomgenerator een waardevolle aanwinst zijn, waarbij de voordelen ruimschoots opwegen tegen de investering en de kleine ongemakken die bij elk huishoudelijk apparaat kunnen voorkomen. Kortom, een slim ontworpen apparaat dat doet wat het moet doen en de dagelijkse klus van strijken een stuk minder tijdrovend maakt.