Mijn ervaring met de Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 stoomstrijkijzer (2024)

Het Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 stoomstrijkijzer: sterk in stoomkracht en gemakkelijk te ontkalken - gedetailleerde review.
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

11 november 2023

Inleiding

Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 1

De Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 is een stoomstrijkijzer dat uitblinkt in zijn vermogen om kreukels snel glad te strijken. Met een vermogen van 2800 Watt en een constante stoomafgifte van 50 gram per minuut staat dit apparaat garant voor een efficiënte strijkervaring. Het strijkijzer is uitgerust met een kalkverzamelaar, wat bijdraagt aan een langere levensduur en betere strijkresultaten.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type strijkijzer Stoomstrijkijzer Antikalksysteem Kalkverzamelaar
Stoomproductie stoomstoot 260 g/m Automatisch uitschakelen Nee
Hervulbaar tijdens gebruik Nee Type strijkijzer Stoomstrijkijzer
Antikalksysteem Kalkverzamelaar Stoomproductie stoomstoot 260 g/m
Automatisch uitschakelen Nee Hervulbaar tijdens gebruik Nee

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 14 Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 15 Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 13 Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 3 Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 4 Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 6 Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 10

Prijzen

Ontwerp en Ergonomie

Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 2

In een wereld waar tijd kostbaar is en strijken vaak als een last wordt ervaren, komt de Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 stoomstrijkijzer als een ware bondgenoot. Dit strijkijzer is meer dan alleen een hulpmiddel; het is ontworpen om de strijkervaring aangenamer te maken. Laten we daarom eens kijken waarom dit stoomstrijkijzer zich onderscheidt op het gebied van ontwerp en ergonomie.

Wat direct opvalt aan de Tefal Ultragliss is het gestroomlijnde ontwerp. Het apparaat combineert het praktische met het aangename door een modern uiterlijk te koppelen aan functionaliteit. De kleurencombinatie van blauw en zwart geeft het een professionele uitstraling die in ieder huishouden niet zal misstaan.

De ergonomische vormgeving van het handvat zorgt ervoor dat het strijkijzer prettig in de hand ligt. Urenlang strijken leidt niet tot vermoeidheid of ongemak, wat vooral een uitkomst is voor huishoudens met veel strijkwerk. Bovendien heeft het apparaat een prima gewicht; niet te zwaar zodat het soepel over de stoffen glijdt, maar ook niet zo licht dat het onstabiel aanvoelt.

De volgende eigenschappen dragen bij aan het gemak:

 • Grote watervulopening: Bijvullen van het reservoir gaat zonder knoeien.

 • Ingebouwde kalkverzamelaar: Gemakkelijk te verwijderen en af te spoelen.

 • Stoomstootfunctie: Krachtige stoomstoot voor hardnekkige kreukels.

 • Stoomtip: Voor het eenvoudig strijken van moeilijke plekjes.

Ondanks deze positieve aspecten, moet worden opgemerkt dat het snoer aan de korte kant is. Dit kan een uitdaging zijn als je strijkplank wat verder van het stopcontact staat. Een oplossing kan een verlengsnoer zijn, al is dat natuurlijk minder ideaal.

Een ander aspect waar gebruikers rekening mee moeten houden is het waterreservoir. Hoewel het gemakkelijk te vullen is, moet gezegd worden dat de capaciteit aan de kleine kant is, wat betekent dat je mogelijk tijdens een strijksessie het reservoir moet bijvullen. Dit kan als hinderlijk worden ervaren, vooral als je grote hoeveelheden wasgoed in één keer strijkt.

Qua stabiliteit staat dit strijkijzer stevig op zijn voet. Wanneer je het even neerzet om bijvoorbeeld een ander kledingstuk te pakken, hoef je niet bang te zijn dat het zomaar omvalt. De stabiele voet is daarom zeker een pluspunt.

Samenvattend, het Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 stoomstrijkijzer is een sterk staaltje van design en ergonomie dat naadloos aansluit bij de hedendaagse strijkbehoeften. Hoewel de lengte van het snoer en de capaciteit van het waterreservoir wat te wensen overlaten, wegen de voordelen van de ergonomische greep, het stijlvolle ontwerp en de gladde strijkzool ruimschoots op tegen deze kleine ongemakken. Het levert een strijkervaring die aansluit bij de gebruikers die hunkeren naar efficiëntie en comfort tijdens een van de minder favoriete huishoudelijke taken.

Prestaties en Stoomkracht

Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 3

Met het Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 stoomstrijkijzer in de hand, merk je meteen het gemak waarmee kreukels verdwijnen. Het is een ware kampioen in het gladstrijken van stof, of het nu een delicaat blousje of een robuuste spijkerbroek betreft. Waarom het ijzer zo snel werkt? Dankzij de constante stoomproductie van 50 gram per minuut en een krachtige stoomstoot van 260 gram per minuut voor de meest hardnekkige kreukels.

Essentiële voordelen op een rijtje:

 • Snel heet: Binnen 30 seconden is het strijkijzer klaar voor gebruik, wat een hoop tijd bespaart, vooral wanneer elke minuut telt op een drukke ochtend.

 • Gewicht: Met zijn 1,3 kg ligt het strijkijzer stabiel in de hand, zonder dat het te zwaar aanvoelt tijdens langere strijksessies.

 • Stoom: De continue stoomproductie zorgt voor soepel strijken en de stoomstoot helpt je de meest weerbarstige stoffen tot onderwerping te brengen.

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Sommige gebruikers vinden het snoer wat aan de korte kant, wat hinderlijk kan zijn als het stopcontact niet dichtbij is. Maar met een beetje creativiteit en eventueel gebruik van een verlengsnoer, is dit probleem eenvoudig te omzeilen.

Het gemak waarmee het apparaat over diverse materialen glijdt, wordt door veel gebruikers geprezen. Dit glijvermogen wordt, naast de krachtige stoomfuncties, gezien als een van de sterkste punten van dit strijkijzer. Het verschil met oudere modellen of minder krachtige ijzers is blijkbaar direct te merken.

Het ontkalksysteem van de Tefal Ultragliss is ook het vermelden waard. Met de eenvoudig uitneembare kalkverzamelaar is onderhoud een fluitje van een cent. Geen gedoe met ingewikkelde procedures; gewoon afspoelen onder de kraan en je kunt weer verder. Dit draagt bij aan een langere levensduur van het apparaat, wat weer scheelt in de portemonnee.

Toch ervaren sommige mensen het waterreservoir als ietwat aan de kleine kant. Vooral bij grotere strijkbeurten moet je vaker bijvullen, wat ietwat vervelend kan zijn. Maar aangezien het strijkijzer makkelijk hervulbaar is, wegen de snelle resultaten voor velen zwaarder dan dit kleine ongemak.

Samengevat biedt de Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 een indrukwekkende combinatie van prestaties en stoomkracht, waardoor het strijken van je dagelijkse was aanzienlijk makkelijker en sneller gaat. Ondanks enkele kleinigheden zoals het korte snoer en het frequent moeten bijvullen van het water, biedt dit strijkijzer een solide en efficiënte prestatie waarmee je je wasgoed in een mum van tijd kreukvrij krijgt. En dat is precies wat je wilt van een modern stoomstrijkijzer.

Onderhoud en Duurzaamheid

Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 4

Als het aankomt op het onderhoud en de duurzaamheid van een strijkijzer, zijn er een paar zaken die er echt toe doen. Het Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 Stoomstrijkijzer laat zien dat het menens is op beide fronten:

 • Kalkverzamelaar: Een handig en snel te ledigen systeem, wat het levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengt.

 • Coating van de zool: De zool is niet alleen gemaakt om soepel te strijken, maar ook om langer mee te gaan.

 • Robuuste bouwkwaliteit: Het apparaat voelt stevig en goed geconstrueerd aan.

Laten we eerlijk zijn, een strijkijzer dat makkelijk te onderhouden is, levert je op de lange termijn veel gemak en besparingen op. Bij dit model is gedacht aan de gebruikelijke strijd tegen kalk. Niets vervelender dan een strijkijzer dat ten onder gaat aan kalkvorming, maar bij de FV6832 pak je eenvoudigweg de verzamelaar uit de achterkant om deze af te spoelen. Een kind kan de was doen, toch?

De gladde zool van het strijkijzer is niet alleen een zegen voor je kleding; het zorgt ook voor minder slijtage tijdens het gebruik. Moeiteloos over stoffen glijdend, betekent immers minder wrijving en weerstand, en dat vertaalt zich naar een langer leven voor je strijkmaatje.

De bouwkwaliteit voelt – zoals je van Tefal mag verwachten – solide aan. Geen wiebelende knoppen of losjes aanvoelende onderdelen. Dit wijst op een ontwerp dat gemaakt is om vele strijksessies te doorstaan zonder in te boeten aan functie of vorm.

Een puntje van aandacht is het waterreservoir. Hoewel de XL aanduiding doet vermoeden dat je eindeloos kunt blijven stomen, moet het reservoir bij intensief gebruik toch wel regelmatig worden bijgevuld. Doordat je voor het bijvullen het strijkijzer moet uitzetten, kan dit gezien worden als een kleine onderbreking tijdens een strijkmarathon. Aan de andere kant, even pauze tussendoor om je arm rust te geven en het reservoir bij te vullen, is misschien zo slecht nog niet.

Vervolgens is het goed om te weten dat de snelle opwarmtijd niet alleen tijd bespaart, maar ook energie. Je hoeft het apparaat immers niet onnodig lang aan te laten staan om de gewenste strijktemperatuur te bereiken. Dit draagt bij aan een betere duurzaamheid van het apparaat, omdat een kortere opwarmperiode minder slijtage aan de interne componenten betekent.

Evenzeer het benoemen waard is de afwezigheid van een automatische uitschakelfunctie. Bij een moment van afleiding kan een strijkijzer zo voor onbepaalde tijd aan blijven, wat niet bijdraagt aan de levensduur van het apparaat en bovendien een veiligheidsrisico met zich meebrengt.

Samenvattend is het Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 Stoomstrijkijzer een model dat zich onderscheidt door zijn goede onderhoudsmogelijkheden en duurzaamheid. Ondanks enkele aandachtspunten zoals het waterreservoir en het ontbreken van een automatische uitschakelfunctie, lijken de voordelen zoals het effectieve ontkalksysteem en de robuuste constructie zwaarder te wegen. Zo blijkt maar weer, een goed onderhouden strijkijzer is als een goed onderhouden vriendschap: ze gaan beide langer mee.

Prijs-kwaliteitverhouding en Conclusie

Tefal ultragliss anti calc plus fv6832 stoomstrijkijzer 5

Na een uitgebreide testperiode van de Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 stoomstrijkijzer, is de balans positief. Als we kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding komt het apparaat zeker goed uit de bus. Voor een niet al te hoge prijs levert Tefal een strijkijzer dat snel opwarmt en met doeltreffende stoomstoten ook de meest hardnekkige kreukels aanpakt. Ideaal voor huishoudens waar de stapel wasgoed groot is en de tijd beperkt.

Laten we de voornaamste pluspunten op een rij zetten:

 • Snel op temperatuur: je wacht niet lang voor je kunt beginnen met strijken.

 • Krachtige stoomstoot: zelfs stugge stoffen worden glad.

 • Makkelijk ontkalkbaar: dankzij de kalkverzamelaar een fluitje van een cent.

 • Stijlvol design: het oog wil ook wat en dat zit wel snor.

Natuurlijk zijn er ook mindere punten opgevallen, maar die worden veelal gecompenseerd door de voordelen. Het korte snoer kan als ongemakkelijk worden ervaren, zeker als je een grote strijkplank hebt. Toch zal dit in veel situaties een klein obstakel zijn dat met een verlengsnoer of een andere positie van de strijkplank goed te overkomen is.

Een andere kritiekpunt is het kleine waterreservoir, waardoor je tijdens een flinke strijkbeurt het strijkijzer vaak moet bijvullen. Dit kan als lastig worden ervaren, maar doordat het apparaat snel is bijgevuld, houdt het je niet lang van je werk.

Het design van het apparaat is niet alleen mooi, maar ook functioneel. Het ligt lekker in de hand en glijdt soepel over de stof, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak en een beter strijkresultaat. Daarbij komt dat de grote vulopening het bijvullen vergemakkelijkt, waardoor geknoei met water tot het verleden behoort.

Wat betreft de duurzaamheid, lijkt Tefal met dit model een robuuste keuze te bieden. Hoewel de tijd het leer zal zijn, is de uitneembare kalkverzamelaar een indicatie dat het bedrijf heeft nagedacht over langdurig gebruik.

Het ontbreken van een automatisch uitschakelfunctie zou voor sommigen gezien kunnen worden als een gemis, maar aan de andere kant biedt het ook continuïteit tijdens het strijken zonder onderbrekingen. Ook hier zien we dat een mogelijk nadeel in veel scenario’s geen dealbreaker hoeft te zijn.

Concluderend kan gesteld worden dat de Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 een zeer degelijke keuze is voor de dagelijkse strijkklussen. De performance staat buiten kijf en ook op het gebied van onderhoud scoort dit strijkijzer goed. Als je op zoek bent naar een betaalbaar stoomstrijkijzer dat zonder al te veel poespas uitstekend zijn werk doet, dan is dit apparaat zeker het overwegen waard. De soms genoemde nadelen zullen in de praktijk voor de meeste gebruikers in het niet vallen bij de efficiëntie en de resultaten die dit strijkijzer biedt. Een aanrader voor iedereen die snel en met gemak de strijk wil wegstrijken.