Mijn Philips PSG7130/20 ervaring: Glad strijken zonder zorgen (2023)

Recensie: de Philips PSG7130/20 stoomgenerator met automatische temperatuurregeling en 600 g/m stoomstoot zorgt voor een glad resultaat.
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

3 december 2023

Inleiding

Philips psg7130 vaatwasser

De Philips PSG7130/20 stoomgenerator is een prima strijkijzer. Met een indrukwekkende stoomstoot van 600 gram per minuut en een continu stoomproductie van 120 gram per minuut, maakt dit apparaat korte metten met kreukels in allerlei soorten kleding. Het ruime waterreservoir van 1,8 liter zorgt ervoor dat je lange tijd kunt strijken zonder onderbreking.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type strijkijzer Stoomgenerator Antikalksysteem Reinigingsprogramma
Stoomproductie stoomstoot 600 g/m Automatisch uitschakelen Ja
Hervulbaar tijdens gebruik Ja Type strijkijzer Stoomgenerator
Antikalksysteem Reinigingsprogramma Stoomproductie stoomstoot 600 g/m
Automatisch uitschakelen Ja Hervulbaar tijdens gebruik Ja

Prijzen

Gebruiksgemak en Intuïtieve Bediening

Philips psg7130 vaatwasser a9gxrpl0lxgj 86nvqgo

In de wereld van huishoudelijke apparaten verkondigt de Philips PSG7130/20 stoomgenerator een hosanna van gemak en efficiëntie. De multifunctionaliteit springt meteen in het oog: geen sorteerstress vooraf, aangezien elke stof met de juiste automatische temperatuurregeling wordt benaderd. Dames en heren, het tijdperk van het nauwkeurig afstemmen van de strijkbout op linnen, katoen of zijde lijkt voorgoed voorbij.

Stelt u zich eens voor:

 • Met de royale stoomproductie van 120 gram per minuut gaat strijken bijna vanzelf.

 • De stoomstoot van 600 gram maakt korte metten met zelfs de meest hardnekkige kreukels.

 • De waterreservoir met een ruime inhoud van 1,8 liter geeft u het comfort van lange strijksessies zonder onderbrekingen.

 • Verticaal stomen? Gordijnen en hangende kledingstukken zijn geen uitdaging meer voor dit krachtpatser.

Echter, geen strijkfeest zonder kleine kreukels. De hooggeprezen automatische temperatuuraanpassing kan bij initiële keren wat gewenning vergen. En ondanks dat het apparaat zichzelf uitroept als de koning van alle stoffen, zullen er momenten zijn waarbij een overhemd een tweede strijkronde nodig heeft om echt tot zijn recht te komen.

Het apparaat toont zich bovendien ietwat dorstig; het ruime waterreservoir lijkt soms sneller te verdampen dan verwacht. Dit kan je opvangen door tussentijds bij te vullen – iets wat gelukkig zonder moeite kan tijdens het gebruik.

Met lichtgewicht gemak beweegt het strijkijzer zich als een soepele danspartner over uw textiel, waarbij het onnodige knopjes of instellingen achterwege laat. Het resultaat is een glimmend gladde stof, zonder dat u uzelf in bochten hoeft te wringen.

Laten we ook veiligheid niet onderschatten. Het automatisch uitschakelen levert een gerust gevoel op voor een ieder die zich weleens afvraagt of het strijkijzer nog aan staat na het verlaten van het huis.

Wat betreft het snoer, dit mag een langer levenspad krijgen, want nu dient men soms naar het aloude verlengsnoer te grijpen. Tevens, hoewel het strijkijzer veelvoudig een pluim krijgt voor zijn lichtvoetigheid, missen sommigen de ouderwetse gemoedelijkheid van een snoeropbergplekje.

In zijn hoedanigheid belichaamt de Philips PSG7130/20 een trouwe strijdmakker. Hij is de schouder om op te leunen als het huishouden u roept en de tijd dringt. Een turbomachine die standvastig wacht tot de volgende lading wasgoed zich aandient.

Soms lijkt het alsof het toestel bepaalde verwachtingen niet helemaal waar kan maken, maar de positieve eigenschappen wegen doorgaans zwaarder dan deze sporadische gebruikersfricties.

Eenieder die ooit heeft geworsteld met temperatuurstanden en stoominstellingen zal bij de Philips PSG7130/20 een verademing vinden; het is de synthese van no-nonsens strijken en hightech gemak. Wellicht zult u, net als menig ander, na een paar keer gebruik louter de loftrompet willen steken.

Krachtige Stoomprestaties voor Elke Stof

Philips psg7130 vaatwasser brjyvqmkm7vk xvxegyj

Met de Philips PSG7130/20 stoomgenerator is strijken een stuk minder tijdrovend geworden. De krachtige stoomstoten van maar liefst 600 gram per minuut en de continue stoomproductie van 120 gram per minuut maken zelfs de meest hardnekkige kreukels glad. Hierdoor zijn strijksessies zo gepiept. Het ruime waterreservoir van 1,8 liter zorgt ervoor dat je zonder onderbrekingen tot twee uur aan de slag kunt – ideaal voor grote wasjes.

Maar er is meer:

 • De automatische temperatuurinstelling neemt je het werk uit handen; je hoeft vooraf niet alle stoffen te sorteren.

 • Het toestel is hervulbaar tijdens gebruik, dus je kunt onafgebroken doorstrijken.

 • Met de verticale stoomfunctie fris je kleding op of strijk je hangende gordijnen.

 • Het lichtgewicht ijzer ligt prettig in de hand, waardoor strijken minder inspannend is.

Toch kan geen enkel product perfect zijn. Dit model heeft bijvoorbeeld geen specifieke bergruimte voor het elektrische snoer, wat het opbergen ietwat rommelig kan maken. Ook zouden de haakjes voor de stoomslang wat ruimer mogen zijn voor eenvoudigere bevestiging. Desalniettemin zijn dit kleine ongemakken in vergelijking met de efficiëntie die de Philips PSG7130/20 levert.

Een ander minpuntje is dat bij automatisch stomen de hoeveelheid stoom soms wel erg royaal is. Een paar gebruikers melden dat ze deze functie bewust niet gebruiken door de overvloed aan stoom. Maar gelukkig biedt het apparaat genoeg flexibiliteit om met deze situaties om te gaan.

Dat het apparaat zo snel opwarmt, is een veelgeprezen voordeel; je hoeft niet lang te wachten voordat je aan de slag kunt. De automatische stoom- en temperatuurinstelling wordt ook als een groot pluspunt ervaren, hoewel het voor sommige gebruikers in het begin even wennen was. Echter, voor wie gewoonlijk de was sorteert op stofsoort is het een verademing dat dit niet meer nodig is.

Voor wat betreft het ontwerp en de uitstraling, er zijn veel opmerkingen over hoe mooi en modern de stoomgenerator eruitziet. Toch klinkt er sporadisch kritiek door over het zicht op het waterreservoir en de lengte van het elektrasnoer – kleine aandachtspunten die wellicht meer aandacht verdienen in toekomstige ontwerpen.

De Philips PSG7130/20 maakt zijn beloftes waar als het gaat om krachtige stoomprestaties; het apparaat wordt niet voor niets beschreven als een ‘turbomachine’. De lichtheid en automatische functies besparen veel werk, waardoor zelfs de niet-ervaren strijker goede resultaten kan behalen.

Bovenal toont de feedback van gebruikers dat dit product een ware uitkomst is voor iedereen die snel, gemakkelijk en met een super strak resultaat wil strijken. En hoewel er wel kleine punten van irritatie zijn, zoals het niet kunnen wegzetten van het ijzer op de strijkplank, wegen deze niet op tegen het efficiënte strijkgenot dat de Philips PSG7130/20 biedt. Kortom, een tikje prijzig misschien, maar je krijgt zeker waar voor je geld.

Design en Opbergen van de Stoomgenerator

Philips psg7130 vaatwasser brjyvqmwjwoo xvxegyj

Met zijn stijlvolle ontwerp en gebruiksvriendelijke functies staat de Philips PSG7130/20 stoomgenerator zijn mannetje in het strijklandschap. Bij dit model ligt de nadruk op een gestroomlijnde ervaring, waarbij het er niet alleen fraai uitziet op uw strijkplank, maar ook opbergen is doordacht.

Belangrijkste punten:

 • Design: Modern en aantrekkelijk met een mooi kleurenpalet van fris blauw en wit.

 • Opberggemak: De stoomslang en stroomkabel kunnen netjes worden opgeborgen, maar de opbergruimte had iets ruimer mogen zijn.

Laten we beginnen bij het design: de blauwe kleur geeft de stoomgenerator een frisse, maar toch professionele uitstraling. De bouwkwaliteit voelt solide aan, en het apparaat kan met zijn compacte vormgeving en lichtgewicht strijkijzer gemakkelijk op de meeste strijkplanken geplaatst worden.

Wat betreft het opbergen zijn er wel wat kanttekeningen te plaatsen. Hoewel het apparaat handige haakjes heeft om de stoomslang op te bergen, zijn deze aan de krappe kant. Dit kan wat prutsen vereisen, vooral als u snel klaar wilt zijn na het strijken. Bovendien mist er een specifieke plek voor het elektrisch snoer, wat betekent dat het snoer er soms wat los bij kan hangen.

Echter, zulke kleine ongemakken vallen in het niets bij de rest van de gebruikservaring. Het is namelijk eenvoudig hervulbaar tijdens gebruik — een groot pluspunt voor langere strijksessies. Het waterreservoir van 1,8 liter is ruim en gemakkelijk te verwijderen en te vullen, ideaal voor als u een berg was wilt wegwerken.

Bij veel stoomgeneratoren is de opwarmtijd een struikelblok, maar met een opwarmtijd van slechts 2 minuten staat deze Philips snel paraat. Zo kunt u zonder veel wachttijd aan de slag, wat weer ten goede komt aan een gestroomlijnde strijkervaring.

Een ander voordeel van de PSG7130/20 is de verticale stoomfunctie. Strijken wordt zo meer dan alleen maar kledingstukken gladmaken; ook gordijnen en hangende kledingstukken worden moeiteloos verfrist en ontkreukt.

Hoewel deze stoomgenerator doet wat je mag verwachten van een kwaliteitsproduct, zoals vaak het geval is bij apparaten die automatische functies bieden, merken sommige gebruikers een overdaad aan stoom bij gebruik van de automatische instelling. Het is even de balans vinden tussen gemak en controle, maar over het algemeen voldoet de automatische temperatuur- en stoomregeling aan de behoeften voor een breed scala aan stoffen.

Ten slotte, ondanks de kleine kritiekpunten, maakt het stralende design en de praktische opbergopties de Philips PSG7130/20 een gewilde kompaan voor iedereen die een afkeer heeft van kreukels maar niet van stijl. Al met al levert deze stoomgenerator een krachtige bijdrage aan een kreukvrije garderobe met een opvallend gebruiksgemak.

Ervaringen en Persoonlijke Bevindingen

Philips psg7130 vaatwasser j7gr4bx0gw4j 86nvqgo

Na lang twijfelen de stap gezet naar de Philips PSG7130/20 en het resultaat mag er zijn. Efficiënt strijken zonder zorgen, precies wat de drukke levensstijl van nu vraagt. Gebruikers ervaren het gemak van snel opwarmen en een lichtgewicht strijkijzer, waardoor het strijken bijna vanzelf gaat. Zijn krachtige stoomstoot van 600 gram per minuut strijkt zelfs de meest hardnekkige kreukels glad, terwijl de continue stoomproductie van 120 gram per minuut de klus klaart voor de meeste stoffen. Met het grote waterreservoir van 1,8 liter hoef je niet constant bij te vullen, wat weer tijd bespaart.

Maar laten we eerlijk zijn, geen enkel product is zonder minpunten. Bijvoorbeeld, sommige stoffen worden niet meteen glad en voor het opbergen van snoeren zou een betere oplossing ontworpen kunnen worden. Echter, met de zelfregulerende temperatuur en stoomopties lijken deze kleine ongemakken een kleine prijs voor het overgrote gebruiksgemak.

Hier een overzicht van wat gebruikers zeggen:

Pluspunten:

 • Super snel gebruiksklaar en gestreken

 • Lichtgewicht strijkijzer dat makkelijk in de hand ligt

 • Automatische temperatuur- en stoominstellingen

 • Grote watertank voor langdurig gebruik

Minpunten:

 • Niet alle stoffen worden meteen gladgestreken

 • Opbergmogelijkheden voor snoeren kunnen verbeterd worden

Het valt op dat de Philips PSG7130/20 vooral scoort op het gebied van gemak en snelheid. Het is bijzonder hoe het apparaat met weinig tot geen instellingen iedereen toelaat een goed strijkresultaat te behalen. Dit maakt het strijken toegankelijker voor iedereen, ongeacht hun ervaring. Zelfs degene die opzien tegen de strijk klus, kunnen met dit apparaat een eind maken aan hun strijkdagen.

Hoewel er even een aanpassingsperiode nodig kan zijn vanwege het ontbreken van verschillende strijkstanden voor bijvoorbeeld wol en katoen, wijst de ervaring uit dat het apparaat intuïtief te werk gaat. Het automatisch regelen van temperatuur en stoom maakt sorteren van wasgoed overbodig, waardoor tijd en moeite bespaard blijven.

Daarnaast is het design ook een factor van plezier. Dit strijkijzer ziet er niet alleen modieus uit, maar ligt ook lekker in de hand en de blauwe kleur geeft een frisse uitstraling aan de wasruimte. Maar dat niet alleen, want het is ook een echte arbeidstijdbespaarder, met gebruikers die aangeven dat strijken nu sneller gaat dan tevoren.

Ondanks dat er bij sommige gebruikers een waterindicatie uitdaging lijkt te zijn, weegt dit niet op tegen de vele voordelen en het efficiënte strijkresultaat. Voor wie zoekt naar een strijkijzer dat het leven vereenvoudigt, lijkt de Philips PSG7130/20 een waardevolle aanwinst.

Deze stoomgenerator laat zien dat Philips blijft innoveren en luisteren naar de behoeften van de moderne consument: snelheid en gemak zonder in te leveren op kwaliteit. Het biedt een oplossing waarmee je kreukels snel en moeiteloos kunt gladstrijken, en dat wordt gewaardeerd in de razendsnelle wereld van vandaag. Kortom, een aanrader voor wie efficiency waardeert in het huishouden.