De Tefal Easygliss Plus FV5735: recensie (2024)

Onze recensie van de Tefal Easygliss Plus FV5735: krachtige stoomstoten, precisiepunt voor kragen, en strijkt zonder moeite glad.
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

6 maart 2023

Inleiding

Tefal easygliss plus fv5735 strijkijzer

De Tefal Easygliss Plus FV5735 onderscheidt zich als een efficiënte keus voor de huishoudelijke strijkbeurt. Met 2500 watt vermogen en een automatische stoomregeling is dit strijkijzer ontworpen om snel en krachtig kleding glad te strijken. De Durilium AirGlide strijkzool staat garant voor een goede glijding over verschillende stoffen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type strijkijzer Stoomstrijkijzer Antikalksysteem Handmatig
Stoomproductie stoomstoot 220 g/m Automatisch uitschakelen Ja
Hervulbaar tijdens gebruik Nee Type strijkijzer Stoomstrijkijzer
Antikalksysteem Handmatig Stoomproductie stoomstoot 220 g/m
Automatisch uitschakelen Ja Hervulbaar tijdens gebruik Nee

Prijzen

Ontwerp en gebruiksgemak

Tefal easygliss plus fv5735 strijkijzer dkndkjnklj7x

Bij de zoektocht naar een nieuw strijkijzer komt de Tefal Easygliss Plus FV5735 al snel naar voren als een praktische optie. Dit model valt op door zijn eenvoudige bediening en gestroomlijnd design, wat het een toegankelijk apparaat maakt voor dagelijks gebruik. Het strijkijzer is zo ontworpen dat het comfortabel in de hand ligt, wat een welkome verlichting biedt bij langdurige strijksessies. Daarnaast zorgen de keuzeopties voor temperatuur- en stoominstellingen ervoor dat je altijd de juiste behandeling kiest voor verschillende stoftypes.

Enkele belangrijke kenmerken van de Tefal Easygliss Plus FV5735 zijn:

 • Snel op temperatuur: Klaar voor gebruik in slechts twee minuten.

 • Gebruiksgewicht: Met 1,56 kg is het ijzer hanteerbaar, wat bijdraagt aan de gebruikerservaring.

 • Stoomtip: Helpt om de lastigste plekken gemakkelijk te strijken.

 • Antikalksysteem: Onderhoud handmatig het apparaat voor een langdurig goede werking.

Het uiterlijk van het strijkijzer is modern met een frisse blauwe kleur, passend bij de hedendaagse wensen van een huishoudelijk apparaat. Tefal heeft met dit model geprobeerd zowel functionaliteit als esthetiek te combineren, en dat is zeker gelukt.

Een handig kenmerk is het automatische uitschakelen, wat bijdraagt aan de veiligheid wanneer het strijkijzer onbeheerd achterblijft. Een punt van kritiek van sommige gebruikers is echter de snoerlengte. Met 2 meter kan dit voor sommigen aan de korte kant zijn, vooral als je een grote strijkplank gebruikt of als het stopcontact niet dichtbij is. Toch is dit met een beetje creatieve aanpassing in de strijkopstelling te overkomen.

Het gewicht van het strijkijzer wordt door veel gebruikers als prettig ervaren, omdat het niet te licht is maar ook niet te zwaar. Het maakt het strijken minder vermoeiend en draagt bij aan het gemak waarmee kreukels verdwijnen. Echter, het waterreservoir had voor sommigen iets groter gemogen. Strijk je veel en vaak, dan moet je het reservoir regelmatig bijvullen.

De heldere en duidelijke bedieningspaneel maakt het instellen van de Tefal Easygliss Plus FV5735 een fluitje van een cent, waardoor je snel aan de slag kunt gaan. Het ontbreken van een vulkannetje is een klein gemis, maar iedereen met een maatbeker of een kraan in de buurt kan het reservoir toch eenvoudig vullen.

Het belangrijkste is dat de Tefal Easygliss Plus FV5735 zijn primaire taak uitstekend uitvoert: het gladstrijken van kleding zonder gedoe. Het strijkijzer glijdt soepel over bijna alle materialen, en het vermogen om moeiteloos tussen verschillende stofinstellingen te schakelen draagt bij aan een efficiënte strijkervaring.

In het kort, voor gebruikers die een betrouwbaar, eenvoudig te bedienen en mooi vormgegeven strijkijzer zoeken, is de Tefal Easygliss Plus FV5735 een solide keuze. Kleinere nadelen worden gecompenseerd door de algehele prestatie en het gebruiksgemak, waardoor dit model zeker het overwegen waard is voor de moderne huishouding.

Stoomkracht en strijkresultaat

Tefal easygliss plus fv5735 strijkijzer kqkv32l31jwr 98yblk4

Wanneer het aankomt op een krachtig strijkijzer dat moeiteloos de kreukels te lijf gaat, valt de Tefal Easygliss Plus FV5735 zeker op. De sterke stoomproductie van 45 gram per minuut, gecombineerd met de stevige stoomstoot van 220 gram, maakt strijken met de Easygliss Plus een betrekkelijk lichte taak. Het strijkijzer warmt lekker snel op en glipt door de kleding als een warm mes door boter.

Toch zijn er ook enkele kleine nadelen. Zo kan het relatief korte snoer voor sommigen beperkend zijn bij grotere strijkbeurten. Bovendien is het waterreservoir niet hervulbaar tijdens gebruik, dus even tussentijds bijvullen is er niet bij. Maar deze puntjes vallen in het niet bij de overige voordelen die dit apparaat biedt:

 • Stoomkracht: Consistente en krachtige stoom voor gladde kledingstukken.

 • Opwarmtijd: Binnen no-time klaar voor gebruik.

 • Stoomstoot: Voor die echt hardnekkige kreukels een extra powerboost.

 • Precisiepunt: Ideaal voor lastig te strijken plekken zoals kragen en rondom knopen.

Een ander pluspunt is het antikalksysteem. Hoewel handmatig, is het een belangrijke eigenschap om de levensduur van het strijkijzer te verlengen en de stoomkwaliteit hoog te houden. En met de automatische uitschakelfunctie hoef je je geen zorgen te maken over veiligheid wanneer je per ongeluk het strijkijzer aan laat staan.

Gebruiksgemak is natuurlijk essentieel bij een huishoudelijk apparaat dat regelmatig wordt gebruikt. De Tefal Easygliss Plus FV5735 stelt hier niet teleur. Het regelbare stoomvolume en het gemak van de keuzeopties voor temperatuur en stoom maken het instellen van het strijkijzer simpel en intuïtief.

Wat echt als muziek in de oren klinkt, is de efficiëntie waarmee je met dit apparaat de strijk doorloopt. Zelfs met een gezin van vijf zorgt de Easygliss Plus ervoor dat de strijkberg snel slinkt. Het glijvermogen van de zoolplaat zorgt ervoor dat het strijken minder een sleur wordt en meer een vlotte taak die voor je het weet weer van je to-do lijstje af kan.

Aan de andere kant is het weliswaar zo dat voor sommigen de watertank net iets te snel leeg raakt, vooral als je gebruikmaakt van de continue stoomstand. En hoewel de stoomtip een zegen is voor het aanpakken van moeilijke plekjes, kan de snel leeglopende tank ervoor zorgen dat je het strijken even moet onderbreken voor een hervulling.

Wat betreft bouwkwaliteit en duurzaamheid lijkt het apparaat solide. De 2 jaar garantie biedt daarbij een extra zekerheid dat Tefal achter zijn product staat.

Misschien geen strijkijzer voor de meest veeleisende of professionele gebruiker, maar voor de dagelijkse strijkklussen in huis is de Tefal Easygliss Plus FV5735 een betrouwbare, krachtige en vooral efficiënte keuze. Het is niet zomaar een apparaat, het is een strijkijzer dat de strijd met je was aangaat en wint, met het gemak en de veiligheid die je van een modern huishoudelijk apparaat mag verwachten.

Handige functies en veiligheid

Tefal easygliss plus fv5735 strijkijzer n2zvr95za8rz vnokom

Als je op zoek bent naar een strijkijzer dat je dagelijkse strijkklussen aankan met enige flair op het gebied van functies en veiligheid, dan is de Tefal Easygliss Plus FV5735 een interessante optie. De handige functies van dit model maken het strijken een stuk efficiënter en aangenamer, hoewel je soms wat kleine compromissen moet sluiten.

Laten we beginnen met de handige eigenschappen die het strijken gemakkelijker maken:

 • Continue stoomproductie: Met 45 gram per minuut worden de meeste kreukels gladgestreken.

 • Stoomstoot: Een indrukwekkende 195 gram per minuut voor die hardnekkige vouwen.

 • Precisiepunt: Ideaal voor lastig te bereiken plekjes, waardoor zelfs de kragen en knopenraampjes niet gespaard blijven.

 • Keuzeopties voor temperatuur en stoom: Zo voorkom je dat je te heet strijkt en mogelijk schade toebrengt aan je kleding.

Deze strijkijzer doet veel meer goed dan verkeerd, maar het is eerlijk om te zeggen dat het snoer aan de korte kant is. Voor wie een grote strijkplank heeft en graag veel bewegingsvrijheid wenst, kan dit een beperking zijn. Ook de afwezigheid van een vulkannetje is een detail dat sommigen misschien zullen missen.

Op het gebied van veiligheid heeft de Tefal Easygliss Plus FV5735 ook een paar troefkaarten in handen:

 • Automatische uitschakeling: Mocht je eens verstrooid zijn, dan zorgt deze functie ervoor dat je huis niet afbrandt omdat het strijkijzer te lang onbewaakt aan heeft gestaan.

 • Antikalksysteem: Onderhoud is belangrijk, en dankzij dit systeem kun je gemakkelijk de levensduur van je strijkijzer verlengen.

Wat je ook niet mag negeren, is het design van dit strijkijzer. Het ziet er niet alleen strak uit, maar de ergonomie zorgt ervoor dat het fijn in de hand ligt. De bediening is intuïtief; je draait gewoon aan de knop tot je de juiste instelling voor jouw kledingstuk hebt gevonden. Daarnaast is de stoomtip een fijn extraatje dat je helpt om precisiewerk te leveren op plekken waar andere strijkijzers je in de steek laten.

Echter, het is niet allemaal zonneschijn. Enkele gebruikers merken op dat hoewel het gewicht van het strijkijzer prettig is, het in combinatie met de stoomproductie soms ten koste kan gaan van de snelheid waarmee het waterreservoir leegraakt. Hierdoor moet je, zeker bij grote strijkpartijen, regelmatig het strijken onderbreken om het reservoir bij te vullen. Toch, met een opwarmtijd van slechts twee minuten kun je gauw weer aan de slag.

Al met al biedt de Tefal Easygliss Plus FV5735 meer dan genoeg voor de dagelijkse strijkbeurten en zelfs voor de wat grotere wasbergen die zich na verloop van tijd opbouwen. Het is een veilig, handig en efficiënt strijkijzer dat zijn werk doet zonder teveel poespas en met een zekere mate van stijl. En hoewel er hier en daar wat kleine pijnpuntjes zijn, kun je er vanuit gaan dat je met de Easygliss Plus FV5735 een solide strijkmakker in huis haalt.

Punten van overweging

Tefal easygliss plus fv5735 strijkijzer j8v9pkwbv20w

In de zoektocht naar de ideale strijkpartner stuit je al snel op de Tefal Easygliss Plus FV5735, een model dat even praktisch als stijlvol is. Maar wat maakt het een overwogen keuze voor de dagelijkse strijktaak? Allereerst de snelheid waarmee de strijkijzer heet wordt is een enorme plus. Dat gecombineerd met een krachtige stoomproductie zorgt voor kreukvrije kleding in minder tijd dan je gewend bent. Echter, zet je dit af tegen een iets korter snoer, dan is het relatief. Een verlengsnoer biedt uitkomst en is vaak toch al bij de hand in de meeste huishoudens.

Laten we de punten eens op een rijtje zetten:

 • Snel op temperatuur: ideaal voor die momenten waarop je vlug even iets moet strijken.

 • Krachtige stoom: effectief tegen kreukels.

 • Gewicht: ligt lekker in de hand, niet te zwaar voor een snelle strijksessie.

 • Snoer: aan de korte kant, maar niets wat een verlengsnoer niet kan oplossen.

De Tefal Easygliss valt daarnaast op door zijn strakke design en gebruiksgemak. Ja, het oog wil ook wat en dit strijkijzer is zeker geen doorn in het oog op de strijkplank of in de kast. Het lichtgewicht karakter en de fijne handligging zorgen ervoor dat je zonder te mopperen de strijk doorstaat. Maar de watertank zou wat groter mogen zijn om het bijvullen te beperken. Neem echter in overweging dat een kleinere tank het apparaat ook lichter maakt, dus hier is de balans gekozen voor gebruikersgemak in plaats van capaciteit.

Wat betreft de duurzaamheid van het strijkijzer is er nog niet veel te zeggen, want deze dient zich over tijd te bewijzen. De garantie van twee jaar biedt in ieder geval een stukje geruststelling.

Een ander klein knelpuntje is het zicht op het waterniveau door de gekleurde behuizing. Daar is misschien niet goed over nagedacht, aangezien je vaak moet gokken of het reservoir nu echt vol is. Met een lichte aanpassing van je vulgewoonte, zoals bijvullen onder een felle lamp, is dit echter al snel geen probleem meer.

Het moge duidelijk zijn dat het Tefal Easygliss Plus FV5735 strijkijzer een prima keuze is voor wie efficiënt en zonder al te veel poespas wilt strijken. Het apparaat doet wat het moet doen en maakt strijken een minder vervelende klus. Zeker als je waarde hecht aan een snelle opwarmtijd en het comfort van een lichtgewicht strijkijzer, dan is dit een model om serieus te overwegen. Afgezet tegen de paar minpunten, zoals het korte snoer en de watertank, blijft de balans positief. De Tefal Easygliss biedt bovenal een goede prijs-kwaliteitverhouding, waarmee het voor veel huishoudens de juiste match zal zijn.