Mijn ervaring met de Laurastar SMART I: Prima strijken thuis (2024)

Mijn ervaring met Laurastar SMART I: Alles-in-één strijkoplossing met hoge stoomdruk en app voor textielverzorging.
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

5 januari 2024

Inleiding

Laurastar smart i 1

De Laurastar SMART I heeft geavanceerde strijktechnologie en vooruitstrevende functies. Dit strijksysteem, uitgerust met een geïntegreerde stoomgenerator, belooft een professioneel strijkresultaat. Met zijn indrukwekkende gewicht van 19 kilogram staat het toestel stevig op zijn plek en garandeert het stevigheid en stabiliteit tijdens het strijken.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type strijkijzer Strijksysteem Antikalksysteem Cartridges
Automatisch uitschakelen Ja Hervulbaar tijdens gebruik Ja
Lengte slang 2,3 m Type strijkijzer Strijksysteem
Antikalksysteem Cartridges Automatisch uitschakelen Ja
Hervulbaar tijdens gebruik Ja Lengte slang 2,3 m

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Laurastar smart i 11 Laurastar smart i 5 Laurastar smart i 13 Laurastar smart i 10 Laurastar smart i 17

Prijzen

Ontwerp en gebruiksgemak

Laurastar smart i 2

De Laurastar SMART I verlegt de grenzen van het conventionele strijkijzer door een onberispelijk ontwerp met ultiem gebruiksgemak te combineren. Bij de eerste blik is al duidelijk dat dit niet zomaar een strijkijzer is. De stijlvolle, crèmekleurige uitvoering straalt klasse en professionaliteit uit. Maar laten we de belangrijkste eigenschappen eens onder de loep nemen:

 • Esthetisch ontwerp: Met zijn moderne uiterlijk past de Laurastar SMART I goed in de hedendaagse huishouding.

 • Grootte en gewicht: Met afmetingen die enigszins robuust zijn en een gewicht van 19 kg, kan het vaak lastig zijn om het toestel te verplaatsen.

 • Waterreservoir: Het royale 1,2 liter reservoir zorgt ervoor dat je lang kunt strijken zonder bijvullen.

 • Gebruiksvriendelijkheid: Vrij intuïtieve bediening, versterkt door de smartphone-app die tips en onderhoudswaarschuwingen geeft.

De omvang en het gewicht van het toestel zouden voor sommigen een minpunt kunnen zijn, maar dankzij de wieltjes aan de onderzijde kan het strijksysteem toch vrij gemakkelijk van plek naar plek gerold worden. Bovendien demonstreert dit enige robuustheid, wat in de praktijk betekent dat het een stabiele basis biedt voor je strijkwerk.

Het wisselen van het antikalkcartridge is een fluitje van een cent en dat is een absolute plus voor iedereen die wel eens worstelt met kalkaanslag in traditionele strijkijzers. Hierdoor wordt de levensduur van het apparaat waarschijnlijk verlengd, hoewel het vervangen van cartridges een regelmatige kostenpost zal zijn.

Een aspect dat sommige gebruikers als minder prettig kunnen ervaren, is de opwarmtijd van 3 minuten. In onze snelle wereld is elke minuut kostbaar, maar deze opwarmtijd wordt gecompenseerd door de effectieve stoomkracht die daarna beschikbaar is.

Gebruiksgemak staat verder centraal met de automatische temperatuur- en stoomkeuze die je een hoop tijd en moeite bespaart omdat je niet zelf hoeft na te denken over de juiste instellingen voor verschillende stoffen. En met de mogelijkheid tot verticaal stomen kun je kledingstukken zoals jassen en gordijnen eenvoudig opfrissen zonder ze van de hanger te halen.

Het strijksysteem is hervulbaar tijdens gebruik, wat betekent dat je niet hoeft te wachten tot het apparaat is afgekoeld om water bij te vullen. Dit zorgt ervoor dat je kunt blijven strijken zonder vervelende onderbrekingen.

Bekijken we het vanuit een economisch standpunt, dan zien we dat de Laurastar SMART I veel functies biedt, maar ook gepaard gaat met een aanzienlijke investering. De waarde moet dan ook gezocht worden in de combinatie van uitstekende strijkresultaten met het gemak en de efficiëntie waarmee je ze verkrijgt.

Kortom, de Laurastar SMART I doet zijn naam eer aan en presenteert zich als een slimme keuze voor de veeleisende gebruiker. Het apparaat mag dan op het eerste gezicht als een luxe overkomen, maar wie regelmatig een grote hoeveelheid wasgoed heeft, zal de voordelen snel waarderen. Met de SMART I is strijken minder een karwei en meer een aangename bezigheid.

Strijkprestaties en stoomkracht

Laurastar smart i 3

Met de Laurastar SMART I haal je meer dan alleen een strijkijzer in huis; je krijgt een partner in de strijd tegen rimpels en bacteriën. Dit beestje blaast met een stoomdruk van 3,5 bar je kleding glad en verwijdert tot 99,99% van alle ongewenste microben, ideaal in een tijd waar hygiëne hoog in het vaandel staat.

Enkele opvallende kenmerken:

 • Hoge stoomproductie van 200 g/m

 • Razendsnelle opwarmtijd van 3 minuten

 • Een royaal waterreservoir van 1,2 liter

 • Automatisch uitschakelen voor extra veiligheid

Het is een veelzijdig apparaat, perfect voor huishoudens die met regelmaat een berg was wegwerken. Zelfs de meest koppige kreukels in jeans of linnen overhemden verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Hoewel het strijksysteem bijzonder efficiënt is, zijn er een paar puntjes waar je op moet letten. Het apparaat is met 19 kg niet de lichtste, dus het is niet ideaal om deze veel te verplaatsen. Ook hangt er een prijskaartje aan deze luxe, wat het mogelijk onaantrekkelijk maakt voor de kleine portemonnee. Echter, gezien de vele voordelen en het professionele strijkresultaat valt dit te relativeren.

De Laurastar SMART I is te typeren als een werkpaard met een vriendelijke, maar bepaalde houding tegen kreukels. Niks aan dit strijkijzer is half werk. Of je nou de gordijnen wilt opfrissen of die stapel shirts weer toonbaar wilt maken, dit apparaat maakt het strijken bijna een genot.

Op het gebied van stoomkracht staat de Laurastar SMART I zijn mannetje. Met een continue stoomproductie die vele malen hoger ligt dan bij reguliere strijkijzers, tackel je gemakkelijk die lastige vouwen. In combinatie met de lange slang van 2,3 meter ben je ook in staat om met gemak elke hoek van je strijkplank te bereiken, wat goed van pas komt bij grotere textielstukken, zoals beddengoed of tafellakens.

Toch moet er een kanttekening geplaatst worden bij de hoge prijs en het gewicht van het apparaat. Voor dagelijks gebruik in een huishouden dat veel waarde hecht aan een kreukvrije garderobe is dit een investering die zich op lange termijn uitbetaalt. Voor de incidentele strijker kan het echter als te zwaar en te prijzig worden ervaren. Maar laat dat je niet afschrikken, want de kwaliteit en prestaties rechtvaardigen deze investering volledig.

In de praktijk zorgt de Laurastar SMART I voor een snelle en moeiteloze strijkervaring. Het automatisch uitschakelen is een geruststellende veiligheidsfunctie, zeker als de hectiek van het alledaagse wel eens afleidt. Plus, het hervulbaar tijdens gebruik zijn van het systeem betekent dat je nooit halverwege een groot strijkproject hoeft te stoppen omdat het water op is.

De Laurastar SMART I verdient zijn plek in de huishoudens die op zoek zijn naar efficientie, hygiëne en professionaliteit in hun textielverzorging. Met een gevoel van gemak en een blik op het resultaat maakt deze strijkinnovatie het leven net iets strakker.

App-connectiviteit en functies

Laurastar smart i 4

De Laurastar SMART I pakt uit met slimme connectiviteit die ons strijken nog nooit zo intuïtief maakte. Via de bijpassende app krijg je directe tips en tricks om je strijktechnieken te verfijnen. Wat een verademing om tegelijkertijd te leren en klusjes af te handelen. Maar laten we even dieper ingaan op wat deze snufjes concreet betekenen:

 • Tips voor Strijken: Nooit meer twijfelen of je wel de juiste beweging maakt.

 • Onderhoud Herinneringen: Je ontkalkingscartridge tijdig vervangen was nog nooit zo eenvoudig.

 • Waterpeil Check: Handig weten wanneer bijvullen nodig is, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Natuurlijk zijn deze innovaties niet louter bedoeld om te showen – ze hebben een zeer praktische insteek. De app stelt aanpassingen voor die echt een verschil maken. Bijvoorbeeld, stel dat je met een lastig soort textiel bezig bent, dan kan de app suggesties doen voor de optimale stoomoutput. Fantastisch toch?

Wat ook goed in de smaak valt, is dat het waterreservoir van 1,2 liter zonder gedoe te hervullen is, zelfs midden in het strijkproces. Geen gestaak omdat het water op is, gewoon doorgaan terwijl je bijvult. Daarnaast komt de automatische uitschakelfunctie goed van pas. Veiligheid eerst, he?

Natuurlijk is het niet enkel rozengeur en maneschijn. Zo heeft het hoge gewicht van 19 kg als minpunt dat het verplaatsen van het systeem niet bepaald een licht werkje is. Maar aan de andere kant zorgt dit ook voor een stabiele strijkervaring.

Je kan wel stellen dat de Laurastar SMART I meer is dan een strijkijzer; het is vrijwel een strijkassistent. Het idee dat de drempel naar perfect gestreken kleren niet hoger ligt dan een druk op je smartphone, dat is toch knap? En met die app lijkt het bijna alsof je een persoonlijke strijkcoach hebt ingehuurd. Fouten maken wordt bijna onmogelijk gemaakt.

En laten we eerlijk zijn, het klinkt best wel futuristisch om over je strijkijzer te zeggen: “Er zit een app bij.” De handige meldingen voor onderhoud zorgen ervoor dat je jouw Laurastar in topconditie houdt, zonder elke keer weer de handleiding te hoeven doorspitten.

Droog, visuele cursus volgen via je smartphone terwijl je strijkt? Check. Tijdelijk afgeleid maar geen zorgen om brandgevaar dankzij het automatisch uitschakelen? Check. Stevigheid, veiligheid en slimme technologie in één strijkbeest. Wat wil je nog meer?

Misschien een systeem dat zichzelf na gebruik weer opbergt? Goed, dat is dan misschien de volgende stap inontwikkeling van slimme huishoudapparaten. Tot die tijd blijft de Laurastar SMART I een indrukwekkende hulp in de huishoudelijke sferen. Een slimme investering voor wie tijd, energie en, laten we eerlijk zijn, een beetje luiheid weet te waarderen. En zeg nou zelf, is er iemand die nee zegt tegen een beetje extra gemak in het dagelijks leven?

Onderhoud en duurzaamheid

Laurastar smart i 5

Nadat we uitvoerig de Laurastar SMART I gestreken en gestoomd hebben, is het tijd om de onderhoudsaspecten en levensduur onder de loep te nemen. Een strijksysteem aanschaffen is één ding; het jaar in, jaar uit in topconditie houden is een tweede. Gelukkig pakt Laurastar dit slim aan.

De strijkervaring wordt hierdoor nauwelijks verstoord dankzij het intuïtieve antikalksysteem. Het gebruiken van cartridges maakt het onderhoud een fluitje van een cent. Je hoeft er nauwelijks bij na te denken. Tenzij je natuurlijk vergeet ze te vervangen, maar daar is de app voor die je een seintje geeft.

Wat betreft de duurzaamheid; de Laurastar SMART I voelt degelijk en goed gebouwd aan. Het vertrouwen dat het merk hiermee uitstraalt, komt niet uit de lucht vallen, gezien de twee jaar garantie die wordt geboden. Kleine kanttekening: houd rekening met het feit dat het apparaat met z’n 19 kg geen lichtgewicht is. Verplaatsen is daardoor wat minder handig, maar eenmaal op zijn plek, staat het ook als een huis.

Een andere slimme zet van Laurastar is het grote waterreservoir van 1,2 liter. Ja, je zult het moeten bijvullen, maar omdat dit kan tijdens het strijken, houdt niets je tegen om lekker door te gaan met de berg was wegwerken. Geen drama dus als het reservoir leeg raakt; even bijvullen en doorgaan.

Laten we ook niet vergeten dat je met het automatisch uitschakelsysteem nooit bang hoeft te zijn dat je het strijkijzer aan laat staan. Een hele geruststelling voor de verstrooide geesten onder ons en een dikke plus voor de veiligheid.

Hierbij nog even een overzichtje in Markdown lijst:

 • Antikalksysteem: Maakt gebruik van cartridges voor eenvoudig onderhoud.

 • Gewicht: Met 19 kg aan de zware kant.

 • Waterreservoir: 1,2 liter capaciteit, gemakkelijk bij te vullen tijdens gebruik.

 • Veiligheid: Voorzien van een functie voor automatisch uitschakelen.

De kritische noot hier is dat het strijksysteem aan de prikkelende kant is als we het over de aanschafprijs hebben. Maar zoals het gezegde gaat: goedkoop is duurkoop. En met de veelzijdigheid en robuustheid van de SMART I lijkt het op lange termijn toch een slimme investering.

In het overzichtje van onderhoud en duurzaamheid toont de Laurastar SMART I aan dat het een apparaat is dat gemaakt is met het oog op gebruiksgemak en langdurige prestaties. Dit strijksysteem is zeker geen vluchtige aankoop, maar een partner in de strijd tegen kreukels en vuil die je nog jaren ondersteunt. Als je bereid bent deze investering te doen, krijg je er een hoop strijkplezier en mogelijkheden voor terug. Kortom, de Laurastar biedt een solide basis voor iedereen die zijn kleding graag netjes onderhoudt.