Makkelijk kreukloos strijken: Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 (2023)

De Philips PerfectCare 8000: 170 g/m continue stoom, 700 g/m stoomstoot en 8,5 bar druk voor een superieur strijkresultaat.
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

12 november 2023

Inleiding

Philips perfectcare 8000 series psg8160/30 1

De Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 is een geavanceerd strijkijzer, met een snelle opwarmtijd van slechts twee minuten en een lichte ijzerconstructie van 0,85 kg, belooft een opmerkelijk gebruiksgemak. De krachtige stoomstoten en een groot waterreservoir van 1,8 liter bieden de mogelijkheid om langere tijd achtereen te strijken zonder onderbreking. Met automatische stoom- en temperatuurinstellingen, plus een slimme sensor die de stoomproductie afstemt op de bewegingen van de gebruiker, maakt deze stoomgenerator het mogelijk kreukels efficiënter en sneller glad te strijken.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type strijkijzer Stoomgenerator Antikalksysteem Kalkverzamelaar
Stoomproductie stoomstoot 700 g/m Automatisch uitschakelen Ja
Hervulbaar tijdens gebruik Ja Type strijkijzer Stoomgenerator
Antikalksysteem Kalkverzamelaar Stoomproductie stoomstoot 700 g/m
Automatisch uitschakelen Ja Hervulbaar tijdens gebruik Ja

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Philips perfectcare 8000 series psg8160/30 2 Philips perfectcare 8000 series psg8160/30 11 Philips perfectcare 8000 series psg8160/30 8 Philips perfectcare 8000 series psg8160/30 5

Gebruiksgemak en Innovatie

Philips perfectcare 8000 series psg8160/30 2

Met de Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 stapt u over op een strijkervaring waar gebruiksgemak en innovatie centraal staan. Deze stoomgenerator pakt de traditionele strijkzorgen bij de horens met een scala aan slimme functies die het leven een stuk aangenamer maken. Zo valt direct op dat

 • Opwarmtijd van slechts 2 minuten

 • Continu stoomproductie van 170 gram/min

 • Automatische stoomproductie dankzij bewegingssensor

zorgen voor een gebruiksklaar strijkijzer dat geen berg wasgoed schuwt.

Een voorname vernieuwing is de slimme bewegingssensor, die de stoomafgifte aanpast aan uw strijksnelheid. Dit resulteert in een snellere en efficiëntere strijkbeurt, zonder zorgen over brandplekken of glansvorming op kwetsbare stoffen. Het strijkijzer is bovendien licht in gewicht, waardoor het gemakkelijk over elke stof glijdt.

Hoewel de Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 talrijke voordelen heeft, zijn er ook kleine aandachtspunten. Het opbergen van de snoeren is bijvoorbeeld een punt waarover sommigen struikelen, omdat dit niet altijd even netjes lukt. Echter, tegenover dit kleine ongemak staat dat het waterreservoir hervulbaar is tijdens gebruik, wat een ononderbroken strijkervaring garandeert.

Een ander aspect dat gebruikers als erg praktisch ervaren, is de automatische temperatuurinstelling. Nooit meer twijfel over de juiste instelling voor verschillende soorten textiel; de PerfectCare 8000 Series regelt het allemaal voor u. Het resultaat? Geen vooraf sorteren meer en tijd besparen.

De grote watertank van 1,8 liter biedt een royale voorraad water voor stoom, al ervaren sommigen dat dit reservoir bij intensief gebruik vrij snel leeg kan raken. Dat neemt niet weg dat deze stoomgenerator qua comfort en gemak op veel vlakken uitblinkt.

Bij langdurig gebruik is ook de kalkverzamelaar een uitkomst, die de levensduur van het apparaat dient te verlengen – al blijven gebruikerservaringen op het gebied van levensduur uiteraard afhankelijk van de intensiteit en de wijze van gebruik.

Terwijl de afneembare stoomtip en de verticale stoomfunctie aanvullende pluspunten zijn, kan een nieuwkomer wellicht even zijn weg moeten vinden in het gebrek aan traditionele knopjes en instellingen. Die ervaring is echter vaak tijdelijk, aangezien de meeste gebruikers snel gewend raken aan de eenvoud en innovatie die de Philips PerfectCare 8000 aan de strijkplank brengt.

Kortom, voor wie op zoek is naar een gebruikersvriendelijke stoomgenerator die weinig tot geen moeite vereist qua instellingen en die de klus snel klaart, is de Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 een overweging waard. De paar aandachtspunten wegen nauwelijks op tegen de geavanceerde strijktechnologie en het gebruiksgemak dat dit apparaat biedt. Een vaak gehoorde uitspraak is dan ook dat men niet meer anders wil.

Strijkprestaties en Efficiëntie

Philips perfectcare 8000 series psg8160/30 3

Bij de zoektocht naar de ideale partner in de waskamer, biedt de Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 een nieuwe dimensie in strijkprestaties en efficiëntie. Met zijn krachtige stoomproductie en intelligente technologieën, wordt de strijkervaring aanzienlijk verbeterd.

Dit moderne apparaat zorgt met een continue stoomproductie van 170 gram per minuut en een indrukwekkende stoomstoot van 700 gram dat kreukels kansloos zijn. Of je nu te maken hebt met linnen shirts of zware denim stoffen, de PerfectCare 8000 weet raad. Het apparaat is super snel gebruiksklaar dankzij de korte opwarmtijd van slechts 2 minuten. Gebruikers merken op dat het strijkijzer licht in gewicht is, wat bijdraagt aan het gemak en comfort tijdens het strijken.

Belangrijke features die bijdragen aan de positieve strijkervaring zijn:

 • Maximale stoomdruk van 8,5 bar: om de meest hardnekkige kreukels te lijf te gaan.

 • Slimme bewegingssensor: past automatisch de stoomproductie aan op basis van jouw strijkbewegingen.

 • Grote waterreservoir van 1,8 liter: voor langdurig strijken zonder hervullen.

 • Automatische temperatuur- en stoomkeuze: maakt het strijken van verschillende stoffen zonder zorgen mogelijk.

Ondanks het krachtige stoomgeweld is het toestel verrassend stil en kun je stoomstrijkijzer zelfs gebruiken voor verticaal stomen, ideaal voor pakken en gordijnen.

Het apparaat is niet perfect; enkele gebruikers ervaren dat het waterreservoir soms sneller leeg lijkt dan verwacht, en bij het opbergen kunnen de snoeren wat onhandig zijn. Echter, de meeste vinden dat deze kleine ongemakken in het niet vallen bij de tijd die wordt bespaard en de kwaliteit van het strijkresultaat. Ook het gebrek aan een afgeplatte voet voor het wegzetten op de strijkplank werd gemist, maar dit werd vaker als een kleine irritatie gezien dan als een dealbreaker.

De PerfectCare 8000 combineert gebruiksgemak met effectiviteit; geen gedoe meer met het instellen van de juiste temperatuur voor verschillende stoffen. Dit maakt het strijken niet alleen sneller, maar ook een stuk minder gecompliceerd. Het feit dat je kunt beginnen met strijken zonder de handleiding grondig te bestuderen, wordt als een significant pluspunt gezien. Het automatische systeem zorgt ervoor dat je van kledingstuk naar kledingstuk kunt overgaan zonder ook maar een seconde te verliezen aan het aanpassen van de instellingen.

Samengevat, ondanks de paar kleine imperfecties, staat de Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 sterk in zijn rol als moderne strijkhulp. Of je nou een doorgewinterde strijkliefhebber bent of iemand die elke plooi als een persoonlijke nederlaag ziet, dit apparaat kan het strijken naar een hoger niveau tillen en het proces vrijwel pijnloos maken. Voor degenen die op zoek zijn naar een efficiënt, krachtig en slim strijkijzer, lijkt deze stoomgenerator een veelbelovende kandidaat in het strijkijzerlandschap van 2023.

Ontwerp en Duurzaamheid

Philips perfectcare 8000 series psg8160/30 4

De Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 stoomgenerator is een ware innovatie op het gebied van strijken. Qua ontwerp en duurzaamheid zet dit toestel een nieuwe standaard.

Het oog wil ook wat, en dat zit met deze stoomgenerator wel goed. Het paarse kleuraccent geeft het apparaat een moderne en stijlvolle uitstraling die in de meeste huishoudens niet zal misstaan. Het ontwerp is niet alleen mooi, maar ook praktisch, met een duidelijke interface en een afneembaar waterreservoir. Echter, sommigen vinden een minder positief punt dat de snoeren na gebruik soms wat lastig netjes op te bergen zijn. Gelukkig doet dit niets af aan de kwaliteit van de strijkervaring.

Op het vlak van duurzaamheid pakt Philips het ook goed aan. De stoomgenerator is uitgerust met een kalkverzamelaar, wat de levensduur van het apparaat ten goede komt. Toch kan het niet onvermeld blijven dat er ervaringen zijn waarbij een voorgaand model het na drie jaar begaf. Philips lijkt echter geleerd te hebben van het verleden en de nieuwe PerfectCare 8000 serie lijkt robuuster te zijn ontworpen.

Een greep uit de belangrijkste kenmerken van de PSG8160/30:

 • Antikalksysteem: helpt bij het onderhoud en draagt bij aan een langere levensduur.

 • Inhoud waterreservoir: 1,8 liter, waardoor je minder vaak hoeft bij te vullen bij grote strijkbeurten.

 • Gebruiksgewicht: met slechts 0,85 kg is het strijkijzer licht en makkelijk hanteerbaar.

 • Opwarmtijd: in slechts 2 minuten is het apparaat strijkklaar.

 • Regelbare stoomhoeveelheid: biedt de flexibiliteit om verschillende stoffen effectief te strijken.

Hoewel de automatische temperatuur- en stoominstelling voor veel gebruiksgemak zorgen, merken sommige gebruikers op dat het automatische stoom soms wel heel rijkelijk is. Daarnaast is het even wennen dat er geen specifieke instellingen meer zijn voor verschillende stoffen zoals wol en katoen. Echter, eenmaal gewend aan deze nieuwe manier van strijken, blijkt het resultaat geweldig en is het apparaat een tijdsbesparing.

Gebruikers waarderen ook de veelzijdigheid in functies zoals verticaal stomen en toepassingen zoals het desinfecteren van stoffen. Deze eigenschappen verhogen de functionaliteit van de stoomgenerator, zodat het meer is dan alleen een middel om kreukels te verwijderen.

Hoewel de PSG8160/30 niet de goedkoopste is op de markt, wordt de prijs grotendeels gerechtvaardigd door de kwaliteit en de features die het biedt. Men vindt het een goede investering die het strijken een stuk aangenamer maakt.

Het is echter te merken dat het apparaat relatief zwaar is, wat sommigen als een nadeel kunnen ervaren, alhoewel het strijkijzer zelf licht in de hand ligt. Het vraagt dus wat meer van je om het geheel op te bergen.

In essentie is de Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 een zeer doordacht en technologisch geavanceerd toestel wat je helpt om die berg strijkwerk in een mum van tijd weg te werken. Met een chique uiterlijk en duurzame kenmerken staat deze stoomgenerator zijn mannetje in het huishouden. En hoewel geen enkel apparaat perfect is, wegen de kleine ongemakken nauwelijks op tegen de voordelen die dit strijkijzer met zich meebrengt.

Functionele Overwegingen en Aandachtspunten

Stoomgenerator die een stoomstoot afgeeft terwijl het ijzer over een gekreukeld kledingstuk glijdt

Na een diepgaande testperiode van de Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 stoomgenerator komen we tot de kern van wat deze strijkhulp betekent voor de dagelijkse gebruiker. We laten ons niet afleiden door uiterlijkheden, maar kijken naar de praktische zijde en wat mogelijke aandachtspunten zijn.

Eerst en vooral, gebruikers ervaren een merkbaar verschil in de tijd die nodig is om de strijk af te handelen. Dit komt door een aantal sterke punten van de stoomgenerator:

 • Opwarmtijd: In slechts twee minuten klaar voor gebruik.

 • Lichtgewicht ijzer: Slechts 0,85 kg, makkelijk te hanteren.

 • Kalkverzamelaar: Houdt het apparaat vrij van kalkaanslag.

 • Automatische stoom- en temperatuurinstelling: Geen gedoe met knopjes of instellingen.

Snelheid en gemak gaan hand in hand met de smart sensor van dit apparaat, die de stoomproductie aanpast aan de bewegingen van de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat je efficiënter en sneller kunt strijken zonder je zorgen te maken over brandplekken.

Een ander opvallend pluspunt is het grote waterreservoir van 1,8 liter, die je zelfs tijdens het gebruik kunt bijvullen. Langere strijksessies zitten vol comfort zonder onderbreking.

Echter, waar licht schijnt is ook schaduw. Sommige stoffen vereisen meer dan één strijkbeweging om glad te worden. Ook het opbergen van de snoeren na gebruik kan uitdagender zijn dan verwacht. Deze kleine ongemakken worden echter snel vergeten bij het overwegen van de algemene voordelen.

Er zijn gebruikers die een korte gewenningsperiode rapporteren, vooral wanneer ze van een ouder model overstappen dat meer handmatige instellingen vereiste. Zonder instelbare standen voor verschillende stofsoorten, leunt de stoomgenerator zwaar op zijn automatische sensoren. Dit blijkt in de praktijk echter een verbetering te zijn, wat leert dat vooruitgang soms gewoon een kwestie is van gewenning.

We mogen ook niet voorbijgaan aan de milieuvriendelijke aspecten, zoals de eenvoudige manier van ontkalken die de levensduur verlengt, en de automatische uitschakelfunctie die energie bespaart.

Zet de Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 tegenover zijn concurrenten, en je ziet een krachtig, intuïtief apparaat dat streeft naar het vereenvoudigen van de strijkwerkzaamheden voor zijn gebruiker. Hier spreken we niet van een revolutionaire verandering, maar een welkome evolutie in het huishouden.

Samengevat is de ervaring overwegend positief. De stoomgenerator snijdt de strijktijd drastisch in, met een aanpak die zowel doeltreffend als eenvoudig is. Mogelijke verbeterpunten, zoals de snoeropslag en een gevoeligheid voor het strijken van bepaalde stoffen, nemen we voor lief gegeven de uitmuntende balans tussen snelheid, kracht en gebruiksgemak.

Concluderend staat de Philips PerfectCare 8000 Series PSG8160/30 als een trouwe bondgenoot in de dagelijkse strijd tegen kreukels en tijdverspilling. Een solide keus voor wie wat meer budget heeft en bereid is dit te investeren in langdurig strijkcomfort.