De Tefal Pro Express Ultimate II GV9711: Krachtig en veelzijdig strijken (2023)

Mijn ervaring met de Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 met 155 g/m stoomproductie en 7,5 bar druk
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

29 maart 2023

Inleiding

Tefal pro express ultimate ii stoomgenerator

De Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 is ideaal voor kreukels.Het gebruiksgemak wordt verhoogd door de snelle opwarmtijd van 120 seconden. Een automatische aanpassing van temperatuur en stoom draagt bij aan zorgeloos strijken. Dit hoogwaardige toestel is eveneens uitgerust met een aanzienlijk waterreservoir van 1,2 liter en beschikt over een lichtgewicht strijkijzer voor comfortabel gebruik.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type strijkijzer Stoomgenerator Antikalksysteem Kalkverzamelaar
Stoomproductie stoomstoot 590 g/m Automatisch uitschakelen Ja
Hervulbaar tijdens gebruik Ja Type strijkijzer Stoomgenerator
Antikalksysteem Kalkverzamelaar Stoomproductie stoomstoot 590 g/m
Automatisch uitschakelen Ja Hervulbaar tijdens gebruik Ja

Prijzen

Gebruiksgemak en Functionaliteit

Tefal pro express ultimate ii stoomgenerator 7yxl1vllpnva mz8rnjg

Het eerste wat opvalt als je aan de slag gaat met de Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 stoomgenerator, is het gebruiksgemak. Je hoeft niet lang te stoeien met het apparaat om te begrijpen hoe het werkt. Zonder veel poespas is het apparaat zo gebruiksklaar, wat je direct het gevoel geeft dat je de juiste aankoop hebt gedaan. Met een korte opwarmtijd van slechts 2 minuten wacht je niet onnodig lang om te beginnen met strijken, wat vooral handig is als je nog snel even iets glad wilt strijken voordat je de deur uitgaat.

Belangrijke eigenschappen voor gebruikersgemak:

 • Snel opwarmen voor direct gebruik

 • Lichtgewicht strijkijzer voor eenvoudig hanteren

 • Groot waterreservoir dat bijvullen tijdens gebruik mogelijk maakt

 • Automatische temperatuur- en stoominstellingen voor diverse stoffen

Wat het autonome karakter van de stoomgenerator betreft, is deze slim ontworpen om het leven makkelijker te maken. Het automatisch aanpassen van de temperatuur en stoomproductie aan het type stof neemt een grote zorg weg. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je jouw zijden blouse verpest omdat de temperatuur te hoog stond ingesteld. Bovendien kun je dankzij de verticale stoomfunctie gemakkelijk andere items zoals gordijnen opfrissen.

Nu is geen enkel product volmaakt en dat geldt ook voor deze stoomgenerator. De kalkverzamelaar, bijvoorbeeld, is een handige toevoeging, maar het is wel iets extra’s dat schoon gemaakt moet worden. Gelukkig is de handige ontkalking gemakkelijk en het onderhoud valt reuze mee. Een ander minpunt zou het gewicht van het totale apparaat kunnen zijn; het is aan de zware kant vergeleken met standaard strijkijzers. Echter, omdat alleen het strijkijzer zelf licht van gewicht is en soepel glijdt over de stof, is dit in de praktijk vaak geen probleem.

Hoewel sommige gebruikers aanmerken dat het stoom- en stroomkabel soms wat stug kunnen zijn, wegen de voordelen van dit krachtige apparaat ruimschoots op tegen deze kleine ongemakken. Bovendien, de lange stoomkabel geeft je voldoende bewegingsvrijheid om comfortabel te kunnen strijken, zelfs als het apparaat op de grond of een kastje naast je strijkplank staat.

Het mag gezegd worden dat de stoomgenerator wellicht niet de goedkoopste optie is, maar als het gaat om gebruiksgemak en functionaliteit, krijg je wel waar voor je geld. Het apparaat is duurzaam en gebouwd om lang mee te gaan, waardoor het een goede investering is voor wie regelmatig een stapel strijkwerk heeft.

Kortom, het eindresultaat is zonder twijfel glad en kreukvrij, en je kunt flink wat kledingstukken achter elkaar strijken dankzij het ruime waterreservoir. De Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 maakt strijken minder een last en meer een taak die snel en efficiënt geklaard kan worden.

Design en Bouwkwaliteit

Tefal pro express ultimate ii stoomgenerator o8bqvxjl7kvk oz258vb

De Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 heeft een aantrekkelijk design dat niet onopgemerkt blijft in een moderne huishouding. Het rood-witte kleurenschema van het apparaat geeft het een frisse en professionele uitstraling, terwijl de stevige bouwkwaliteit vertrouwen wekt voor langdurig gebruik.

Bij het bekijken van het bouwontwerp valt meteen op dat er goed is nagedacht over de vormgeving. Met een gewicht van 5,34 kg is de stoomgenerator aan de stevige kant, wat de stabiliteit op de strijkplank bevordert. Daarentegen is het strijkijzer zelf verrassend licht, wat het strijken aangenaam maakt. De kalkverzamelaar is een slimme toevoeging die bijdraagt aan het gebruiksgemak en het onderhoud aanzienlijk vereenvoudigt. Nadelen zijn er uiteraard ook; zo kan het apparaat vanwege zijn formaat en gewicht lastig zijn om te verplaatsen of op te bergen in kleinere ruimtes.

De opwarmtijd van slechts 120 seconden is indrukwekkend en past goed bij de levensstijl van iemand met een druk schema. Ook de stoomproductie haalt hoge punten: met een continue stoomafgifte van 155 gram per minuut en een stoomstoot van maar liefst 590 gram per minuut, ben je gegarandeerd van een efficiënte strijkervaring. De temperatuur- en stoominstellingen passen zich automatisch aan wat het risico op beschadiging van gevoelige stoffen reduceert, een intelligente eigenschap die niet onderschat mag worden.

Een klein nadeel is dat de stoomslang iets aan de korte kant kan zijn voor wie in de ruimere opstellingen strijkt, zoals in een badkamer. Desondanks biedt de stoomgenerator de mogelijkheid tot verticaal stomen, wat weer een pluspunt is voor het snel opfrissen van kleding en gordijnen.

Hieronder een opsomming van de kenmerken omtrent design en bouwkwaliteit:

 • Frisse uitstraling met een rood-wit kleurenschema

 • Stevig en stabiel dankzij een gewicht van 5,34 kg

 • Kalkverzamelaar voor eenvoudig onderhoud

 • Snelle opwarmtijd van 120 seconden

 • Autonome aanpassing van temperatuur en stoominstellingen

 • Verticaal stomen mogelijk

Toch moeten we rekening houden met het feit dat het apparaat ietwat zwaar en groot kan zijn, wat voor sommigen een opberguitdaging kan zijn. Ook al is de stoomgenerator van Tefal zeker geen lichtgewicht, in gebruik is het strijkijzer dat wel, waardoor het geen zware belasting vormt tijdens het strijken zelf.

De materialen voelen duurzaam en de onderdelen zoals het afneembare waterreservoir en de antikalkverzamelaar zijn makkelijk toegankelijk en functioneel ontworpen. Wat de gebruikerservaring betreft, kan het stugge stroomkabel en de iets kortere stoomslang wat gebruiksonvriendelijk overkomen, maar dit wordt gecompenseerd door de geweldige strijkresultaten en de snelheid waarmee je deze bereikt.

Concluderend kan gesteld worden dat de Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 op het gebied van design en bouwkwaliteit indruk maakt. De nadelen zoals het gewicht en omvang worden grotendeels gecompenseerd door de efficiëntie en gebruiksgemak die dit apparaat belooft. Een waardevolle toevoeging voor wie zijn strijkbeurt als een professionele taak ziet en deze snel en effectief wil afhandelen.

Stoomkracht en Efficiëntie

Een stoomgenerator op strijkplank met een oplichtende stoomknop die de hoge stoomproductie aangeeft

De Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 stoomgenerator is een ware krachtpatser als het aankomt op het te lijf gaan van kreukels in kleding en ander textiel. Met een continue stoomproductie van 155 gram per minuut en stoomstoot van 590 gram per minuut is strijken niet alleen sneller, maar ook veel effectiever geworden.

Belangrijke kenmerken van dit product zijn:

 • Hoge stoomkracht die zelfs hardnekkige kreukels na één strijkbeweging aanpakt.

 • Een razendsnelle opwarmingstijd van slechts 2 minuten.

 • Een handig antikalksysteem met een makkelijk te verwijderen kalkverzamelaar.

 • De mogelijkheid om gedurende het gebruik de tank bij te vullen.

Toch is het belangrijk om te vermelden dat dit gemak en de efficiëntie gepaard gaan met een iets hoger gewicht en formaat dan je misschien gewend bent van een standaard strijkijzer. Echter, dit aspect valt in het niet bij de krachtige stoomproductie waardoor je maar één zijde van het kledingstuk hoeft te strijken en de keerzijde al glad is.

Een kleine kanttekening is dat de stekker niet automatisch opgerold kan worden, wat een handigheidje zou zijn geweest. Maar in de praktijk weegt dit minpunt niet op tegen het gemak van een snel strijkresultaat. De stoomgenerator is eveneens geschikt voor verticaal stomen, ideaal voor bijvoorbeeld gordijnen of kleding die al op een hanger hangt.

Wat opvalt is de gebruikerservaring van de bijvulbaarheid tijdens het gebruik. Je hoeft dus geen pauze in te lassen wanneer het ruime 1,2 liter waterreservoir leeg dreigt te raken. Dit draagt bij aan de algehele efficiëntie van het apparaat.

Een ander punt van aandacht is de opmerkelijke kleurstelling, waarbij meningen uiteenlopen. Toch is het uiteindelijk de functionaliteit die overheerst. Gebruikers merken op dat de stoomgenerator aanvankelijk een wat chemische geur kan afgeven en geluiden maakt tijdens het opwarmen, hoewel dit na verloop van tijd afneemt.

Het gebruiksgemak van de Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 ligt vooral in de automatische aanpassing van temperatuur- en stoominstellingen, wat het sorteren van wasgoed overbodig maakt. Dit betekent een aanzienlijke tijdsbesparing voor diegenen die strijken zien als een noodzakelijke maar tijdrovende huishoudelijke taak.

Als we kijken naar duurzaamheid, vergemakkelijkt de uitneembare kalkverzamelaar het onderhoud van het apparaat, wat bijdraagt aan een langere levensduur en consistente prestaties.

Samenvattend kun je concluderen dat de Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 een uitstekende keuze is voor mensen die efficiënt, effectief en zonder al te veel moeite willen strijken. Dit strijkijzer is een slimme investering voor iedereen die waarde hecht aan een vlot proces en een professioneel strijkresultaat.

Prijs versus Prestaties

Een persoon die een spijkerbroek strijkt waarbij stoom vrijkomt uit de stoomgenerator

Wanneer je de balans opmaakt tussen prijs en prestaties is de Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 een opvallende speler in de competitieve markt van stoomgeneratoren. Dit apparaat bewijst dat een hogere prijskaartje, mits gerechtvaardigd door uitzonderlijke prestaties, wel degelijk de moeite waard kan zijn voor de strijdlustige huisman of -vrouw.

Laten we eens kijken naar enkele kernpunten die typerend zijn voor deze stoomgenerator:

 • Krachtige stoomproductie met 155 gram per minuut continue stoom en een stoomstoot van 590 g/min om zelfs de moeilijkste kreukels te lijf te gaan.

 • Snelheid is een troef; met een opwarmtijd van slechts 120 seconden hoef je niet lang te wachten om aan de slag te gaan.

 • Voorzien van een automatische temperatuur- en stoominstelling die het risico op verkeerd ingestelde strijktemperaturen elimineert.

 • Een ruim waterreservoir van 1,2 liter maakt langdurig strijken mogelijk zonder tussentijds bijvullen.

 • Lichtgewicht strijkbout maakt het strijkwerk minder vermoeiend en door het grote waterreservoir in het basisstation blijft het gewicht van de bout zelf beperkt.

 • Een praktische kalkverzamelaar die je gemakkelijk onder de kraan reinigt, wat bijdraagt aan de lange levensduur van het apparaat.

 • Voorzien van een veilig automatisch uitschakelsysteem waardoor je nooit bang hoeft te zijn dat het apparaat onbeheerd aan blijft staan.

Ondanks deze indrukwekkende lijst van voordelen, zijn er natuurlijk ook kanttekeningen te plaatsen. Het valt niet te ontkennen dat de Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 zich in een hogere prijsklasse bevindt. Dit kan voor de budgetbewuste consument een obstakel vormen. Ook spreekt het gewicht van 5,34 kg niet in het voordeel van het apparaat wanneer je het na gebruik wilt opbergen of verplaatsen. Daarnaast kan de ietwat korte stoomslang een uitdaging vormen in grotere ruimtes. En hoewel de kalkverzamelaar handig is, zou een ingebouwd systeem voor het automatisch oprollen van de stekker het gebruiksgemak ten goede komen.

Deze mindere kanten mogen echter de pret niet drukken. Het gebruikersgemak en de effectiviteit van de stoomgenerator maken dat veel van deze punten naar de achtergrond verdwijnen tijdens het strijken. Wat overblijft, is een apparaat dat, ondanks de investering, zich snel onmisbaar maakt in huishoudens waar strijken een essentiële, bijna dagelijkse activiteit is.

Samenvattend: De Tefal Pro Express Ultimate II GV9711 is een investering die zich uitbetaalt in de vorm van tijdsbesparing, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. De weegschaal slaat positief uit naar de kant van de prestaties – het is simpelweg een werkpaard onder de stoomgeneratoren dat zijn prijs rechtvaardigt. Voor wie de portemonnee durft te trekken, verwelkomt hiermee een krachtige en veelzijdige partner in de strijd tegen kreuken en vouwen.