Nieuwe aanbieding: Siemens KI81RAFE0 Koelkast met €800 korting (2024)

De Siemens KI81RAFE0 nu afgeprijs met 800 euro: ruim en overzichtelijk met flexibele indeling, gemakkelijke montage en stil in gebruik.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

24 december 2023

Inleiding

Siemens ki81rafe0 koelkast

De Siemens KI81RAFE0 Koelkast is nu in de aanbieding met 800 euro korting op Coolblue. De Siemens KI81RAFE0 is een inbouwkoelkast die uitblinkt in zijn klasse door een combinatie van geavanceerde koeltechnologie en een ruime opslagcapaciteit. Dit model, met zijn solide bouw en strakke design, is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van moderne huishoudens.

Aanbieding

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse E Vriesgedeelte Nee
Hoogte 177,2 cm Breedte 54,1 cm
Diepte 54,5 cm Energieklasse E
Vriesgedeelte Nee Hoogte 177,2 cm
Breedte 54,1 cm Diepte 54,5 cm

Ontwerp en indeling

Siemens ki81rafe0 koelkast 00plrme2rewv

De Siemens KI81RAFE0 koelkast is een ware toevoeging voor iedere keuken. Met een inhoud voor de boodschappen van minimaal vijf personen, biedt deze inbouw koelkast zeeën van ruimte. De indeling is flexibel en doordacht, met verschillende uitschuifbare plateaus, flessenrekken en grote groentelades.

Een paar punten die direct opvallen:

 • HyperFresh plus lade: bewaar groente en fruit langer door de instelbare luchtvochtigheid.

 • EasyAccess plateau: plateau schuift naar je toe, makkelijk voor achterin geplaatste items.

 • Veel opbergmogelijkheden: naast een groot aantal plateaus ook een flessenrek en twee groentelades.

 • Energieklasse E: zuinig voor zijn grootte.

Hoewel er veel ruimte is, valt het lichte ontwerp ook op qua kleur en materiaal. Zo is de binnenzijde helder en visueel aantrekkelijk, al had het licht wat feller mogen zijn volgens sommigen.

De koelkast is meer dan enkel een koude bergplaats; het is een onderdeel van de keuken dat dankzij handige features bijdraagt aan een gestroomlijnde keukenervaring. Kleinere minpuntjes, zoals de afwerking van enkele plastic onderdelen en meegeleverde inbussleutel, doen niet al te veel af aan de algehele kwalitatieve indruk.

Soms gaat het echter om de details. Een paar gebruikers merkten op dat er mal residu op sommige plastic onderdelen zat en dat sommige schroeven niet perfect pasten. Dit zijn echter uitzonderingen die niet afdoen aan de robuustheid en functionaliteit van het geheel.

Het is evident dat Siemens gedacht heeft aan variatie en ordening. Of het nu gaat om het opslaan van flessen of het segmenteren van brood tot groenten, deze koelkast maakt het mogelijk. En als je de deur per ongeluk open laat staan, herinnert een alarm je hieraan, wat op zich een slimme toevoeging is.

Het koelapparaat maakt zijn beloftes waar als het gaat om het vers houden van etenswaren. Er wordt opgemerkt dat het temperatuurverschil tussen de boven- en onderkant klein is, wat een stabiele koeling garandeert.

Betreffende het ontwerp, de deur-op-deur montage is simpel en het past naadloos in de meeste keukenstijlen. Alleen het feit dat de afdichtingsstrip enkel aan één kant werd meegeleverd laat zien dat er ruimte is voor verbetering.

Voor de liefhebber van eenvoud en ruimte is de Siemens KI81RAFE0 koelkast zeker een overweging waard. Ondanks dat hij soms zoemende geluiden kan maken, biedt deze koelkast, zelfs voor de meest veeleisende gebruiker, een uitstekende balans tussen functionaliteit, design en gebruikersgemak.

Gebruiksgemak en functies

Siemens ki81rafe0 koelkast b2xvdl1aw7zx 52qmkz

De Siemens KI81RAFE0 koelkast is een ware toevoeging aan de keuken, zowel voor grote gezinnen als voor degenen die graag de voorraadkast flink gevuld houden. Het gebruiksgemak staat voorop bij dit model, met functies die het dagelijks leven een stukje makkelijker maken.

Allereerst is de ruimte binnenin de koelkast indrukwekkend. Met een netto inhoud van 319 liter is er meer dan genoeg plek om het eten en drinken voor 5 personen of meer op te slaan. Dit betekent dat het inslaan van wekelijkse boodschappen geen enkel probleem is. En met de verschillende plateaus, rekken en bakken kan alles netjes en overzichtelijk worden opgeborgen.

De hyperFresh plus lade met instelbare luchtvochtigheid is een uitblinker. Hierdoor blijft groente en fruit langer houdbaar, wat verspilling tegengaat. En dankzij het easyAccess plateau is het geen gehannes meer om producten die achterin staan te pakken; het schuift eenvoudig naar je toe.

Laten we niet het flessenrek vergeten, een toevoeging waardoor flessen frisdrank of wijn veilig en stabiel bewaard kunnen worden. Hierdoor rollen ze niet rond in de koelkast en creëer je tevens meer plek op de andere planken. Het open deur alarm is ook een praktische functie; het voorkomt dat de deur per ongeluk te lang open blijft staan.

Echter, elk product heeft zijn mindere kanten. Hoewel het licht in de koelkast voldoende is, had het wat feller mogen zijn, vooral in het geval je op zoek bent naar net dat ene snackje in een donkere keuken. Het geluidsniveau is over het algemeen laag, maar af en toe hoor je de koelkast aanslaan. Dit is enkel een klein ongemak en niet continu storend.

Hieronder de belangrijkste voordelen op een rij:

 • Grote capaciteit voor wekelijkse boodschappen

 • Uitschuifbare plateaus voor makkelijke toegang

 • HyperFresh plus lade voor langere versheid groente en fruit

 • Praktisch flessenrek

 • Open deur alarm ter voorkoming van energieverspilling

Toch, kleine details zoals de afwerking van de plastic onderdelen kunnen beter. Er kan soms nog wat residu aanwezig zijn van de productie. In het ideale geval zouden deze net zo strak afgewerkt zijn als de rest van de koelkast.

Ook de meegeleverde inbussleutel en schroeven voor montage hadden van hogere kwaliteit mogen zijn. Dit zijn geen dealbreakers, maar iets om rekening mee te houden tijdens de installatie.

De Siemens KI81RAFE0 staat voor een combinatie van capaciteit, gemak en slimme oplossingen. Ondanks de paar kleine verbeterpunten, is het een koelkast die waarde toevoegt aan elke keuken. En met €800 korting is hij nu wel heel aantrekkelijk. Dus wie op zoek is naar een ruime, degelijke koelkast met een aantal handige functies, zal zeker tevreden zijn met dit model.

Installatie en montage

Siemens ki81rafe0 koelkast d2zxgpwdg7jb 52qmkz

Bij het uitkiezen van de Siemens KI81RAFE0 koelkast valt de installatie en montage meteen op als een van de sterkere punten. Het plaatsen van een inbouwkoelkast kan al snel een uitdaging vormen, maar in dit geval is het proces overzichtelijk en goed hanteerbaar.

De handleiding is duidelijk en volgt een IKEA-achtige stijl, waarbij elk stapje gedetailleerd is uitgebeeld. Dit maakt het volgen van de montage-instructies eenvoudiger, zelfs als je geen professional bent. Hierdoor wordt het installeren van de koelkast een minder intimiderende klus. Bovendien biedt de deur-op-deur montagemogelijkheid een strak resultaat, waarbij het front naadloos aansluit op de rest van je keuken.

Bij het monteren moet je wel rekening houden met een paar aandachtspuntjes:

 • Sommige gebruikers merken op dat het meegeleverde gereedschap wat te wensen overlaat. Een inbussleutel van betere kwaliteit zou het monteren nog iets vlotter laten verlopen, zonder zorgen over dolgedraaide schroeven.

 • De schroeven zelf kunnen ook een punt van kritiek zijn. Een enkele maal wordt een schroef schuin aangetroffen, wat mogelijk te maken heeft met de kwaliteit of voormontage in de fabriek.

Maar na de montage zie je pas echt wat deze koelkast te bieden heeft in je keuken:

 • Een ruim interieur met genoeg plek voor de boodschappen van een groot gezin.

 • Uitschuifbare plateaus die het bereiken van producten makkelijker maken.

 • Een hyperFresh plus lade voor optimaal vers bewaren van groenten en fruit.

Ondanks de enkele kleine minpunten biedt de koelkast na installatie veel gebruiksgemak. Het lijkt er ook op dat Siemens heeft nagedacht over de lange termijn. Zo is de koelkast goed in te stellen in je nis, en sluit het apparaat goed aan met afdichtingsstrips. Hierdoor wordt energieverspilling voorkomen en blijven levensmiddelen optimaal gekoeld. Echter, er kan altijd een zijde zijn waarvoor geen afdichtingsstrip is meegeleverd, iets wat als een klein gemis ervaren kan worden.

Voor de klanten die op zoek zijn naar een stille koelkast, kan het geluidsniveau van deze Siemens een dubbel gevoel opleveren. Zo wordt de koelkast in het algemeen als stil ervaren, maar in een extreem stille omgeving valt het zoemen mogelijk wel op.

Laten we enkele belangrijke kenmerken op een rijtje zetten:

 • Inbouwproces is eenvoudig met een heldere handleiding.

 • Deur-op-deur montage zorgt voor een strakke look in de keuken.

 • De binnenruimte is groot en flexibel in te delen.

 • Het geluidsniveau kan in zeer stille omgevingen soms merkbaar zijn.

 • Installatiegereedschap en -materiaal kan van betere kwaliteit.

Al met al biedt de Siemens KI81RAFE0 veel waar voor zijn geld, zeker als je de kans krijgt om deze met een mooie korting aan te schaffen. De paar kleine puntjes van kritiek doen weinig af aan de totale ervaring; met een beetje extra aandacht tijdens montage geniet je jarenlang van een ruime, goed ingedeelde en betrouwbare koelkast.

Prestaties en geluidsniveau

Siemens ki81rafe0 koelkast opz802lgy91p

De Siemens KI81RAFE0 koelkast is een ware kampioen als het gaat om het bewaren van uw etenswaren. Met een royale netto inhoud van 319 liter is er meer dan genoeg plaats voor de boodschappen van een groot gezin. Het spreekt voor zich dat deze koelkast daarmee een centrale plek in de keuken inneemt – een plek waar prestaties hand in hand gaan met het geluidsniveau.

Laten we allereerst de voordelen op een rijtje zetten:

 • De koelkwaliteit krijgt met recht een ‘topklasse’ beoordeling. Uw etenswaren blijven langer vers dankzij de hyperFresh plus lade.

 • Groente en fruit profiteren van een langer vers houdende omgeving door de instelbare luchtvochtigheid.

 • Er is sprake van een energieklasse E beoordeling, wat duidt op een goed energieverbruik dat resulteert in ongeveer €46 aan energiekosten per jaar – best een sterke prestatie voor een koelkast van dit formaat.

 • Het easyAccess plateau is een praktische toevoeging waardoor u moeiteloos bij producten achterin de koelkast kunt.

Zelfs de beste apparaten kunnen soms kleine nadelen hebben. Bij deze Siemens koelkast is opgemerkt dat:

 • Het geluidsniveau van 37 dB weliswaar niet extreem hoog is, toch wordt hij soms als hoorbaar ervaren, vooral in stille ruimtes. Maar wees gerust, dit is nog altijd binnen de perken en zal de meeste huishoudens niet storen.

 • De temperatuur kan variëren tussen de boven- en onderkant in de koelkast. Echter, dit is een vrij normaal fenomeen bij koelkasten en wordt zelden als een groot probleem ervaren.

Het is belangrijk om te beseffen dat zelfs deze kleinere ongemakken vaak in perspectief kunnen worden geplaatst. Een moment waarop de koelkast zich laat horen, zou juist het teken kunnen zijn van zijn ijverige werking om uw etenswaren vers te houden. De temperatuurschommelingen binnenin zijn over het algemeen minimaal en hebben zelden invloed op de kwaliteit van uw voedsel.

In termen van koelprestaties, presteert deze koelkast uitstekend. De ventilatorondersteunde luchtcirculatie zorgt voor een uniform geklimatiseerde ruimte waar uw levensmiddelen in topconditie blijven. Bovendien maakt de digitale temperatuurregeling het gemakkelijk om een ideale klimaat voor uw boodschappen te handhaven.

Samengevat, de Siemens KI81RAFE0 koelkast combineert ruimte en prestaties met een acceptabel geluidsniveau. Het is een betrouwbare keuze voor iedereen die waarde hecht aan duurzaamheid en kwaliteit. De minimale kritiekpunten nemen niet weg dat dit een solide investering is voor uw keuken, zeker met de huidige €800 korting een zeer aantrekkelijke optie. Want zeg nu zelf, een koelkast die fluisterstil zijn werk doet en die versheid garandeert; dat is toch wat ieder huishouden wenst?