Recensie: Stoomstrijkijzer Tefal Easygliss Plus FV5735 (2023)

Mijn overzicht van de Tefal Easygliss Plus FV5735 met snelle opwarmtijd en effectief stoomsysteem
Auteur
Affiliatie
Jozef Bartok

Cartesium

Publicatiedatum

19 oktober 2023

Inleiding

Tefal easygliss plus fv5735 stoomstrijkijzer myv9vnwk2wyp 98yblk4

Strijken: vaak beschouwd als een van de minst aantrekkelijke huishoudelijke klusjes. Maar met de Tefal Easygliss Plus FV5735 stoomstrijkijzer zou daar weleens verandering in kunnen komen. Dit apparaat belooft met zijn geavanceerde technologie en slimme features strijken niet alleen makkelijker, maar zelfs plezieriger te maken. In deze recensie nemen we de proef op de som en kijken we of dit strijkijzer de frustraties van kreukels gladstrijkt en of het écht een verschil maakt op de strijkplank.

Prijzen

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Tefal Model FV5736E0
Kleur Blauw Type flat iron Stoomstrijkijzer
Gewicht 1.59 kg Vermogen 2500 W
Materiaal Kunststof Materiaal zool Durilium Airglide
Snoerlengte 2 m Draadloos Nee

Ontwerp en Ergonomie

Tefal easygliss plus fv5735 stoomstrijkijzer dkndkjnklj7x

Het Tefal Easygliss Plus FV5735 stoomstrijkijzer is een toonbeeld van modern strijkgenot, waarbij het ontwerp en de ergonomie hoogtij vieren. Het eerste dat opvalt, is de Durilium Airglide strijkzool, die een revolutie betekent in de wereld van de strijkijzers. Met dit apparaat in huis lijkt de strijkklus bijna een ontspannende bezigheid te worden. En dat is te danken aan de volgende punten:

 • Lichtgewicht ontwerp: Nooit meer worstelen met een te zwaar apparaat.

 • Ergonomisch handvat: Past comfortabel in de hand, wat de strijkbeurt ten goede komt.

 • Esthetisch aantrekkelijk: Wie zegt dat nuttige apparaten er niet mooi uit mogen zien?

 • Stevig neer te zetten: De solide voet zorgt dat het strijkijzer veilig en stabiel rust tijdens pauzemomenten.

Niet alleen ziet dit strijkijzer er met zijn strakke lijnen en mooie blauwe kleur aantrekkelijk uit, het ligt ook fantastisch in de hand. Zeg maar dag tegen vermoeide armen, want dit model van Tefal is zo licht als een veertje, waardoor je zonder zuchten die berg wasgoed aanpakt. De Durilium Airglide Technology van de strijkzool biedt niet alleen het beste glijvermogen in zijn klasse, maar zorgt ook voor een snelle opwarming en gelijkmatige stoomverdeling over het wasgoed. Het resultaat: een kreukvrije uitkomst in recordtempo.

Een aanzienlijk voordeel van Tefal’s Easygliss Plus is de stabiliteit wanneer het strijkijzer rechtop op de achterkant wordt geplaatst. Geen gekantel of ongelukjes; het apparaat staat als een huis. Ook heeft dit strijkijzer een precisiepunt, waardoor zelfs de lastigste plekken, zoals knoopsgaten en kragen, eenvoudig gladgestreken worden.

Het ontwerp van de grote vulopening voor het waterreservoir is nog zo’n slimme zet van de designers. Gemakkelijk bijvullen zonder morsen is hierdoor een feit en draagt bij aan de naadloze strijkervaring. De ergonomisch geplaatste stoomstootknop bevindt zich onder handbereik voor die momenten dat een extra beetje kracht nodig is.

Het Tefal Easygliss Plus FV5735 stoomstrijkijzer bewijst dat een goed ontworpen huishoudelijk apparaat zowel functioneel als plezierig in gebruik kan zijn. Het haalt de last uit de was en voegt een vleugje elegantie toe aan een alledaagse taak. Het is evident dat deze strijkbout niet enkel een hulpmiddel is, maar ook een partner in crime tegen kreuken en vouwen. Het lichtgewicht en ergonomische design zijn hierbij de hoofdrolspelers die zorgen voor een plezierige strijkervaring.

In het hedendaagse huishouden waar elke minuut telt, is de Easygliss Plus FV5735 een welkome aanwinst die je zeker niet in je bergruimte wilt verstoppen. Dankzij het aantrekkelijke ontwerp mag hij best gezien worden. Kortom, dit stoomstrijkijzer van Tefal maakt de strijkklus niet alleen draaglijk, maar zelfs iets waar men naar kan uitkijken. En laten we eerlijk zijn, dat is een prestatie op zich.

Functionaliteiten en Prestaties

Tefal easygliss plus fv5735 stoomstrijkijzer kqkv32l31jwr 98yblk4

Als je op zoek bent naar een strijkijzer dat zijn werk goed doet, dan heeft de Tefal Easygliss Plus FV5735 veel te bieden. Met zijn 2500 Watt vermogen is het apparaat niet alleen snel opgewarmd, het zorgt ook voor een continue stoomafgifte van 45g/min, wat je helpt om die stapels wasgoed vlot weg te werken. De extra krachtige stoomstoot van 220g/min maakt zelfs de meest hardnekkige kreukels handelbaar.

Wat opvalt aan de prestaties van dit strijkijzer zijn onder andere:

 • Durilium Airglide Technology: Deze technologie zorgt ervoor dat het strijkijzer soepel over elk type stof glijdt.

 • Krachtige Stoomafgifte: De continue stoomproductie helpt kreukels zonder veel moeite te verwijderen.

 • Snelle Opwarming: De korte opwarmtijd betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat je kunt beginnen met strijken.

 • Variabele Stoom: Met de instelbare stoomverdeling pas je gemakkelijk de hoeveelheid stoom aan op basis van wat je strijkt.

Een kenmerkende eigenschap van dit Tefal model is zijn lichtgewicht. Met slechts 1.59 kg is het langdurig strijken zonder vermoeidheid goed te doen. Deze eigenschap, in combinatie met de uitstekende stoomprestaties, maken van strijken een veel minder belastende klus dan bij zwaardere modellen.

Het gebruiksgemak wordt ook verhoogd door de 100% actieve stoomgaten, die zorgen voor een gelijkmatige stoomverdeling over het strijkgoed. Dit draagt niet alleen bij aan efficiënt strijken, maar ook aan het eindresultaat. Je kleding wordt mooi glad en ziet er verzorgd uit zonder al te veel inspanning.

Daarnaast is het design van de stoomstootknop een pluspunt. Doordat deze handig weggewerkt is in het handvat, hoef je niet onnodig te zoeken naar extra knoppen en kun je met gemak een extra boost stoom geven wanneer nodig.

Ook de grote vulopening voor het waterreservoir verdient een compliment, omdat het bijvullen hiermee een fluitje van een cent is. Hierdoor word je tijdens het strijken niet onnodig opgehouden door het hervulproces.

Op het gebied van functionaliteit werkt dit Tefal strijkijzer zoals verwacht. Het strijken zelf gaat soepel en snel, met een resultaat dat je kleding er weer als nieuw laat uitzien. Of je nu te maken hebt met fijne blousejes of de stugge stof van een spijkerbroek, de Easygliss Plus FV5735 klaart de klus.

Het is ook vermeldenswaardig dat deze Tefal strijkbout duurzaam is ontworpen met het oog op langdurige prestaties. Zelfs na meerdere malen gebruiken blijft de kwaliteit behouden, waardoor de aanschaf van dit model wordt beschouwd als een investering voor de lange termijn.

Samenvattend, valt de Tefal Easygliss Plus FV5735 niet alleen op door zijn krachtige prestaties en soepele glijvermogen, maar ook door de snelle opwarming en het lichtgewicht design. Het is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een efficiënte en betrouwbare hulp bij het strijken. Met de bevindingen tot nu toe kunnen we stellen dat dit strijkijzer een welkome aanvulling is voor het huishouden, zeker voor diegenen die graag snel en makkelijk de strijkklus willen klaren.

Gebruiksgemak en Instellingen

Tefal easygliss plus fv5735 stoomstrijkijzer n2zvr95za8rz vnokom

In een wereld waar tijd kostbaar is, komt het Tefal Easygliss Plus FV5735 stoomstrijkijzer als een echte verademing voor de drukbezette huishoudens. Dit strijkijzer weet met zijn intuïtieve bediening en snelle opwarmtijd het klusje te klaren zonder al te veel poespas. Voor een efficiënte strijkervaring is het belangrijk dat je een strijkijzer hebt dat gemakkelijk is in te stellen en gebruik te maken van de verschillende functies die het biedt.

Laten we eens een kijkje nemen waarom deze hulp in de huishouding zo positief wordt ontvangen:

 • Eenvoudige Bediening: Met handige draaiknoppen en duidelijk gemarkeerde instellingen is de bediening van het Tefal Easygliss Plus strijkijzer verrassend makkelijk. Zelfs voor de technologieaversen onder ons is dit apparaat een fluitje van een cent.

 • Snel Opwarmen: Met een vermogen van 2500W heeft dit strijkijzer een ongelofelijk korte opwarmtijd. De tijd die je normaliter gebruikt om je favoriete strijk-playlist op Spotify te vinden, is dit stoomwonder al klaar voor de strijd tegen de kreukels.

 • Aanpasbare Stoominstellingen: De continue stoomafgifte van 45 g/min gecombineerd met een imposante stoomstoot van 220 g/min maakt het gladstrijken van kleding efficiënt en moeiteloos.

Wat ook opvalt, is het lichtgewicht design, wat het een genot maakt tijdens het strijken. Geen zware gewichten heffen, maar een soepele beweging over het wasgoed. Het Easygliss Plus strijkijzer heeft wat dat betreft het juiste evenwicht gevonden tussen krachtig strijken en lichtgewicht ergonomie. Voor wie op zoek is naar een soortgelijk evenwicht in ergonomie en prestatie, is de Tefal FV6872 Smart Protect Plus een uitstekende keuze.

De glijprestaties van dit strijkijzer worden versterkt door de Durilium Airglide Technology strijkzool. Wat betekent dat voor ons, strijkamateurs? Nou, dat het apparaat moeiteloos over verschillende stoffen glijdt alsof het kinderspel is, en vooral dat het resultaat een mooi gladgestreken was is.

Het strijkijzer biedt ook een automatische stoomfunctie, wat betekent dat het voor eens en altijd de juiste hoeveelheid stoom afgeeft voor perfecte resultaten, of je nu te maken hebt met een weerbarstig overhemd of een delicate blouse.

Een kleine maar praktische feature is de grote vulopening voor het water. Deze zorgt ervoor dat bijvullen snel en zonder morsen gebeurt. En hoewel sommigen het waterreservoir snel gevonden zien afnemen door het royale stoomgebruik, is continu bijvullen hierdoor geen grote ergernis.

Afsluitend en zeker niet onbelangrijk: de gebruiksaanwijzing. Deze is helder, met illustraties die je stap voor stap door het proces loodsen. Hierdoor word je niet verrast door onduidelijke instructies en kun je het maximale uit je strijkijzer halen.

Samenvattend, het gebruiksgemak en instellingen van de Tefal Easygliss Plus FV5735 zijn bijzonder gebruiksvriendelijk en dragen bij aan een plezierigere strijkervaring. Dit toestel heeft zeker bewezen dat het een hulp in huis is waarop je kunt bouwen. Tussen de bergen was is dit strijkijzer je rots in de branding – en dat alles zonder onnodige complicaties of urenlang door de handleiding te moeten spitten.

Veiligheidskenmerken en Onderhoud

Tefal easygliss plus fv5735 stoomstrijkijzer j8v9pkwbv20w

Veiligheid en onderhoud zijn twee essentiële aspecten die vaak over het hoofd worden gezien wanneer men op zoek is naar een nieuw huishoudelijk apparaat. Echter, bij de Tefal Easygliss Plus FV5735 stoomstrijkijzer zijn deze aspecten op uitstekende wijze geïntegreerd, waardoor gebruikers verzekerd zijn van gemoedsrust tijdens het strijken en het apparaat eenvoudig schoon en functioneel kunnen houden.

Laten we vooropstellen dat veiligheid bij elk strijkijzer van cruciaal belang is. Met Tefal’s Easygliss Plus komen de volgende veiligheidsfunctionaliteiten duidelijk naar voren:

 • Automatische uitschakeling: Mocht het strijkijzer onbewaakt achterblijven, dan schakelt deze automatisch uit. Een geruststellende gedachte voor die momenten dat je haast hebt of even wordt afgeleid.

 • Druppelstop: Voorkomt dat water lekt en ongewenste vlekken op kleding maakt, zelfs bij lagere temperatuurinstellingen.

 • Oververhittingsbeveiliging: Een ingebouwde functie die oververhitting tegengaat, iets wat de levensduur van het strijkijzer ten goede komt.

Bij het gebruik van een stoomstrijkijzer, is een goede onderhoudsroutine van groot belang om de levensduur te verlengen. De Tefal Easygliss Plus is ontworpen met gebruikersgemak in gedachten:

 • Zelfreinigend antikalksysteem: Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem bij stoomstrijkijzers, maar dankzij dit handige systeem blijft de Tefal Easygliss Plus vrij van kalk, wat uiteindelijk de stoomkwaliteit en strijkresultaten ten goede komt.

 • Duurzaamheid: De Durilium Airglide Technologie zorgt niet alleen voor een uitstekend glijvermogen, maar draagt ook bij aan de levensduur van de strijkzool.

Deze eenvoudige doch doeltreffende maatregelen zorgen ervoor dat het Tefal Easygliss Plus stoomstrijkijzer een betrouwbare partner is voor het wegstrijken van kreukels, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over mogelijke gevaren of een kortstondige levensduur. Voor wie op zoek is naar een strijkoplossing met nog meer gebruiksgemak, is de TibaGoods luxe handstomer 1600W een uitstekende aanvulling.

Om de staat van dit apparaat te behouden, zijn er nog een paar simpele doch belangrijke onderhoudstips:

 • Reinig de strijkzool regelmatig met een zachte doek wanneer deze afgekoeld is, om aanslag en resten te verwijderen die de prestaties kunnen beïnvloeden.

 • Ledig het waterreservoir na elk gebruik, om te voorkomen dat er restwater in blijft staan dat op termijn kalk kan vormen.

 • Gebruik de zelfreinigende functie zoals voorgeschreven in de handleiding om te waarborgen dat de stoomgaten vrij blijven van kalk en ander vuil.

Met een eenvoudige routine voor onderhoud en de bovengenoemde veiligheidsfeatures, blijft de Tefal Easygliss Plus FV5735 een betrouwbaar en veilig huishoudelijk apparaat dat de gebruiker met gemak door de strijkberg heen helpt. Een kleine moeite voor een stoomstrijkijzer dat ontwikkeld is om jouw kleding kreukvrij en jouw huis veilig te houden.

Waterreservoir en Stoomcapaciteit

Tefal easygliss plus fv5735 stoomstrijkijzer k7v0qlwgw5rx 98yblk4

Als ster van menig huishouden schittert de Tefal Easygliss Plus FV5735 door zijn stoomcapaciteiten en slim ontworpen waterreservoir. Veel gebruikers zijn gecharmeerd van de efficiënte manier waarop dit stoomstrijkijzer kreukels te lijf gaat. Met een continue stoomafgifte van 45 g/min en een stoomstoot van 220 g/min, is strijken haast een fluitje van een cent.

Voordelen van het waterreservoir en de stoomcapaciteit zijn:

 • Direct klaar voor gebruik: Door het vermogen van 2500W warmt de Tefal Easygliss Plus razendsnel op.

 • Langdurig strijken: De continue stoomafgifte zorgt ervoor dat je lang kunt strijken zonder onderbrekingen.

 • Krachtige stoomstoot: Voor de hardnekkige kreuken is er de indrukwekkende stoomstoot die zelfs de meest eigenzinnige vouwen gladstrijkt.

 • Makkelijk bij te vullen: Het waterreservoir is eenvoudig bij te vullen dankzij de extra grote vulopening.

 • Grote capaciteit: Ondanks dat sommige gebruikers het reservoir iets aan de kleine kant vinden, is de capaciteit voor reguliere strijksessies meer dan voldoende.

Wel is het belangrijk om op te merken dat het bijvullen een terugkerende handeling kan zijn bij intensief strijkwerk. Gebruikers die bergen wasgoed te strijken hebben, zullen ervaren dat ze af en toe een pauze moeten nemen om het reservoir te vullen. Het positieve bijeffect daarvan is dat strijken met de Tefal Easygliss Plus een ritmische bezigheid wordt waarbij men gestructureerd te werk gaat, pauze inlast voor bijvullen, waardoor er tijd is voor een korte adempauze.

Een bescheiden nadeel dat naar voren wordt gebracht, is de zichtbaarheid van het waterniveau door de donkerblauwe kleur van het reservoir. Echter, dit is een kwestie van wennen en nauwelijks een spelbreker in de algehele positieve ervaring.

Het luchtige gewicht van de strijkbout wordt zeer gewaardeerd en draagt bij aan het glijvermogen over diverse soorten stoffen, van de fijnste blouses tot het stevigste lakenwerk. Daarbij zorgt de Durilium Airglide strijkzool niet alleen voor een premium glij-ervaring maar ook voor een optimale verdeling van de stoom, waardoor strijkgoed effectief en snel kreukvrij wordt.

Samengevat biedt de Tefal Easygliss Plus een optimale balans tussen kracht en gemak, waardoor strijken niet langer als een tijdrovende klus wordt ervaren, maar eerder als een voldoening gevende activiteit waarbij gestreken kledingstukken in een handomdraai weer fris en kreukvrij in de kast hangen. Gebruikers zijn het erover eens; de Tefal FV5735 gaat hand in hand met een gevoel van triomf bij elke gladgestreken vouw.

Conclusie en Eindoordeel

Tefal easygliss plus fv5735 stoomstrijkijzer l7v9rmw0vo2l 98yblk4

Na uitgebreid het Tefal Easygliss Plus FV5735 stoomstrijkijzer te hebben getest, is het tijd om een eindoordeel te vellen. Het ijzer voelt alsof het speciaal is ontworpen om de strijktijd te minimaliseren en de efficiëntie te maximaliseren.

Voordelen van de Tefal Easygliss Plus FV5735:

 • Snelle opwarming: Met een vermogen van 2500 Watt is de opwarmtijd indrukwekkend kort.

 • Glijvermogen: Dankzij de Durilium Airglide strijkzool beweegt het ijzer zo soepel over stoffen dat je haast zou vergeten dat je aan het werk bent.

 • Krachtige stoomstoten: De stoomstoot van 220 g/min pakt zelfs de meest hardnekkige kreukels aan, wat de strijkervaring bijna moeiteloos maakt.

 • Veilig: Met de automatische uitschakeling hoef je je geen zorgen te maken over brandgevaar als je per ongeluk het strijkijzer aan laat staan.

Buiten deze kenmerken om, is het fijn dat het strijkijzer een licht gewicht heeft en prettig in de hand ligt, wat bijdraagt aan het comfort tijdens het strijken.

Ook het gebruik van gewoon kraanwater is een verademing; geen gedoe met ontkalkers of speciaal water. Hierbij helpt het anti-kalksysteem natuurlijk ook enorm om de levensduur van het strijkijzer te verlengen zonder in te leveren op prestaties. Bovendien zorgt de goede verdeling van de stoomgaatjes ervoor dat elke strijkbeweging telt.

Een aandachtspunt dat regelmatig naar voren komt, is de korte kabel. Afhankelijk van je strijkopstelling kan dit een uitdaging vormen. Echter, voor velen zal dit met een kleine aanpassing geen dealbreaker zijn.

Wat dit strijkijzer echt onderscheidend maakt in het Tefal assortiment is de prijs-kwaliteitverhouding. Het balanceren tussen betaalbaarheid en functionaliteit is iets waar Tefal uitstekend in slaagt. Met de Easygliss Plus raak je niet te diep in de buidel, maar krijg je een strijkijzer dat aanvoelt als een high-end model.

Het is deze combinatie van gemak, snelheid en veiligheid die de Tefal Easygliss Plus FV5735 definieert en het tot een ware uitblinker in zijn klasse maakt. Als je zoekt naar een strijkijzer dat zijn werk goed doet zonder al te veel fratsen, dan is deze Easygliss Plus een keuze die je niet zal betreuren. Met de Durilium Airglide Technology aan je zijde worden strijksessies een stuk minder ontmoedigend en kun je snel en met een gerust hart door je wasgoed heen strijken.

Om al deze redenen is het dan ook geen wonder dat gebruikers aangetrokken worden tot dit model. Gebruiksgemak, efficiënte strijkprestaties en een degelijk ontwerp; het is een combinatie die Tefal met de Easygliss Plus uitstekend in de hand heeft. Voor hen die strijken als een noodzakelijk kwaad zien, zou dit ijzer weleens het verschil kunnen maken tussen een taak waar je tegenop ziet en een die je met een zekere nonchalance en misschien zelfs een vleugje plezier volbrengt.

Kortom, de Tefal Easygliss Plus FV5735 is een uitstekende keuze voor de dagelijkse strijktaak. Het biedt krachtige prestaties, goede ergonomie en het is een duurzame keuze die zich binnen no-time onmisbaar zal maken in je huishouden.