Onze ervaring met de Laurastar S PURE XTRA: Strakke resultaten met innovatief strijksysteem (2024)

Het Laurastar S PURE XTRA systeem biedt een diepe vezelreiniging met 3D-strijkzool en DMS stoom voor het verwijderen van 99,9% van virussen.
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

4 januari 2024

Inleiding

Laurastar s pure xtra 1

De Laurastar S PURE XTRA zet een nieuwe standaard in strijktechnologie met zijn geavanceerde eigenschappen en elegante vormgeving. Dit hoogwaardige strijksysteem is voorzien van een unieke 3D-strijkzool en een krachtige stoomfunctie, wat resulteert in ongeëvenaarde strijkprestaties. Met de revolutionaire aanzuigende en blazende strijkplank wordt textiel moeiteloos gladgestreken, terwijl het grote waterreservoir van 1,2 liter zorgt voor ononderbroken gebruik.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type strijkijzer Strijksysteem Antikalksysteem Cartridges
Stoomproductie stoomstoot 0 g/m Automatisch uitschakelen Ja
Hervulbaar tijdens gebruik Ja Type strijkijzer Strijksysteem
Antikalksysteem Cartridges Stoomproductie stoomstoot 0 g/m
Automatisch uitschakelen Ja Hervulbaar tijdens gebruik Ja

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Laurastar s pure xtra 3 Laurastar s pure xtra 26 Laurastar s pure xtra 17 Laurastar s pure xtra 20 Laurastar s pure xtra 19

Prijzen

Geavanceerde 3D-strijkzooltechnologie

Laurastar s pure xtra 2

De Laurastar S PURE XTRA zet een nieuwe standaard in de wereld van het strijken met haar geavanceerde 3D-strijkzooltechnologie. Deze innovatie onderscheidt zich meteen door het vermogen om vlotter en dieper in de textielvezels te dringen. Het resultaat is een uitzonderlijk gladde stof, zonder dat je daarvoor veel moeite hoeft te doen.

Essentiële Kenmerken:

 • 3D-strijkzool: unieke zool die dieper de vezels bereikt.

 • Aanzuig- en blaassysteem: voorkomt valse vouwen en zorgt voor strak textiel.

 • Droge DMS stoom: effectief tegen virussen en onaangename geurtjes.

 • Verstelbaarheid: 6 verschillende standen voor ieders comfort.

 • Groot waterreservoir: 1,2 liter inhoud, navulbaar tijdens het strijken.

Maar wat maakt deze strijkzool nu echt zo bijzonder? Door het 3D-ontwerp strijk je niet alleen de oppervlakte glad, maar werk je ook effectiever tegen hardnekkige kreuken. Zelfs bij dikker textiel zoals spijkerstof merk je direct verschil.

Met het aanzuig- en blaassysteem blijft alles netjes op zijn plek. Weg zijn de dagen dat je per ongeluk een extra vouw in je overhemd strijkte. Dit voordeel mag zeker niet licht worden opgevat, zeker als strakke presentatie jouw doel is.

Een nadeel zou kunnen zijn dat de technologie in eerste instantie overweldigend lijkt voor nieuwe gebruikers. Maar laten we eerlijk zijn, zodra je dit machtige strijkijzer eenmaal onder de knie hebt, wil je nooit meer anders.

Daarnaast moet gezegd worden dat de Laurastar S PURE XTRA met een gewicht van 19 kg geen lichtgewicht is. Dit kan het verplaatsen wat lastiger maken. Maar, dit nadeel wordt al snel gecompenseerd door het gebruiksgemak en de fantatische resultaten.

De kracht van de droge DMS stoom dringt niet alleen diep door in het textiel maar helpt ook je kleding op te frissen, waarbij je tegelijkertijd korte metten maakt met nare luchtjes en zelfs virussen. We kunnen dus stellen dat dit strijkijzer niet enkel kreukels aanpakt, maar ook zorgt voor een gezondere leefomgeving.

Over de gebruikservaring gesproken, de Laurastar S PURE XTRA schittert met zijn gemakkelijke hantering. Het vullen en hervullen van het waterreservoir is een fluitje van een cent, ook tijdens het strijken. Een klein minpunt is misschien dat je aparte cartridge filters moet aanschaffen voor het anti-kalksysteem, maar de levensduur en de prestaties van het apparaat rechtvaardigen deze investering ruimschoots.

Tot slot, de verstelbaarheid van het systeem in zes standen maakt dat iedere gebruiker zijn of haar ideale strijkhoogte kan vinden, wat een ware verlichting betekent voor je rug. Je kunt dus lange strijksessies aan zonder dat je achteraf met lichamelijke klachten te kampen krijgt.

De Laurastar S PURE XTRA is een toonbeeld van modern strijkgemak en de toegevoegde 3D-strijkzooltechnologie tilt het strijkresultaat naar een ongeëvenaard niveau. En ondanks dat er kleine leer- en aanpassingskuren zijn, weegt dit niet op tegen het gebruiksgemak en de uitstekende prestaties die je in de praktijk ervaart.

DMS Stoom voor frisheid en hygiëne

Laurastar s pure xtra 3

De Laurastar S PURE XTRA tilt het strijken naar een hoger niveau met zijn Dry Microfine Steam (DMS) technologie. Dit innovatieve systeem levert een krachtige, droge stoom die diep penetreert in de vezels van uw kleding. Dit heeft als resultaat dat uw outfits niet alleen kreukvrij zijn maar ook hygiënisch schoon; de stoom verwijdert maar liefst 99,9% van de virussen en bacteriën, evenals onaangename geurtjes. Vooral in tijden waar hygiëne essentieel is, biedt deze technologie een merkbaar verschil.

Belangrijke voordelen van DMS stoom:

 • Diepe reiniging van textielvezels

 • Verfrist kleding en verwijdert geurtjes

 • Elimineert de meeste virussen en bacteriën

Een ander voordeel is dat het strijksysteem geen vocht achterlaat op de kledij, waardoor je meteen na het strijken je kleding kunt aantrekken of netjes wegleggen. Dit systeem is vooral handig wanneer je dikke stoffen zoals denim of linnen gladstrijkt. Echter, de stoomproductie van 0 g/m kan voor sommige stoffen als een minpunt worden gezien, omdat je bijvoorbeeld geen extra krachtpuls kunt geven aan hardnekkige kreuken. Toch zorgt de continue stoomstroom voor prima resultaten bij het grootste deel van je wasgoed.

Het bijvullen van het grote waterreservoir van 1,2 liter is een fluitje van een cent en kan zelfs tijdens het strikproces. Geen onderbrekingen dus om het strijkwerk nog efficiënter te maken. Ondanks dit gemak, kan het grote formaat van het reservoir als nadeel worden ervaren door gebruikers die slechts kleine hoeveelheden was tegelijk strijken.

Dankzij de automatische uitschakelfunctie hoef je je geen zorgen te maken als je eens vergeet het apparaat uit te zetten. Het toestel zorgt hier zelf voor, wat je huis een stukje veiliger maakt. Wel kan de wachttijd van drie minuten opwarmtijd misschien als een kleine hinderpaal worden gezien in een druk schema, maar het wachten wordt gelukkig ruimschoots goedgemaakt door de efficiëntie in gebruik.

De Laurastar S PURE XTRA bewijst dat strijken niet alleen over het gladstrijken van kleding gaat. Het gaat ook om de zorg en hygiëne die je ermee behoudt, zeker wanneer je ook gordijnen of ander hangend textiel kunt opfrissen met de verticale stoomfunctie. De veelzijdigheid van dit strijksysteem maakt het een geschikte investering voor zowel dagelijks gebruik als voor de wekelijkse grote was.

Het is duidelijk dat deze strijkoplossing gericht is op gebruikers die op zoek zijn naar meer dan alleen een traditioneel strijkijzer. De Laurastar S PURE XTRA biedt een praktische, gezonde en efficiënte manier om kleding en ander textiel te behandelen. En hoewel deze strijkervaring niet zonder kleine nadelen is, wegen de voordelen zwaar door waardoor het product als zeer positief kan worden ervaren.

Gebruiksgemak en veelzijdigheid

Laurastar s pure xtra 4

De Laurastar S PURE XTRA maakt strijken bijna een fluitje van een cent. Het apparaat blinkt vooral uit in gebruiksgemak en veelzijdigheid. Met de functies die dit strijksysteem brengt, wordt zelfs de grootste stapel wasgoed sneller weggewerkt.

Wat direct opvalt:

 • Verstelbare strijkplank: Zes standen voor elke lengte, wat rugpijn helpt voorkomen.

 • Groot waterreservoir: Met 1,2 liter niet constant bijvullen, zelfs niet tijdens een langere strijksessie.

 • Automatisch uitschakelen: Veiligheid voorop, want je wilt niet dat het huis afbrandt als je eens vergeet het uit te zetten.

 • Antikalksysteem: Met cartridges, dus gemakkelijk te onderhouden.

 • Hervulbaar tijdens gebruik: Geen wachttijd, dus doorstomen zonder onderbrekingen.

Het strijken van overhemden is met de aanzuigende en blazende strijkplank bijna een genot. Je trekt elk kledingstuk strak voor een kreukvrij resultaat. Valse vouwen zijn verleden tijd met de krachtige stoom die ook nog eens hygiënisch zijn werk doet, ideaal in deze tijden waar we extra letten op virussen.

Vind je strijken een tijdrovende klus? Wel, met de opwarmtijd van slechts 3 minuten en een continue stoomproductie ben je zo door je was heen. De 2200 W aan vermogen zorgt ervoor dat de stoom snel op gang komt. En dat alles met een diepe kleur paars die het geheel toch een leuke touch geeft in de waskamer.

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo is een gewicht van 19 kilogram niet iets dat je zomaar verplaatst. Gelukkig is het strijksysteem zo ontworpen dat het eenvoudig op te bergen is, wat de zwaarte een beetje relativeert. En een stoomproductie stoot van 0 g/m lijkt op het eerste gezicht misschien een foutje, maar door de continue krachtige stoom heb je dat eigenlijk niet eens nodig.

Voor wie dagelijks bergen wasgoed heeft of zelfs gewoon wekelijks een grote was, maakt dit systeem het leven een stuk eenvoudiger. Zelfs het verticaal stomen van gordijnen, iets wat vaak als een lastig klusje gezien wordt, gaat met de Laurastar S PURE XTRA zonder moeite.

Dus ja, dit strijksysteem is een investering, want goedkoop is het niet. Maar met de geboden functies en gemakken die het brengt, is het zeker de moeite waard voor wie tijd wilt besparen en een onberispelijk resultaat verwacht van zijn wasgoed. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nu niet?

Kort samengevat, de Laurastar S PURE XTRA is een krachtpatser op het gebied van strijken waarbij de paar nadelen nauwelijks opwegen tegen de berg aan voordelen. En voor degene die nadenken over duurzaamheid, de Laurastar laat je oude apparaat gratis retour nemen. Een mooie plus voor het milieu. Dus hup, aan de slag en ervaar zelf hoe deze vernuftige helpers het strijken haast tot een hobby maken.

Design en opslag

Laurastar s pure xtra 5

In de wereld van strijkijzers is de Laurastar S PURE XTRA een lust voor het oog en een wonder voor de opslag. Het slanke design en de paarse kleur geven het apparaat een moderne en stijlvolle uitstraling, die zelfs de meest alledaagse huishoudelijke taak een vleugje elegantie geeft. Maar een goed uiterlijk is niet alles; het praktische aspect van dit model is waar het echt schittert.

Ruimtebesparend gemak:

 • Verstelbare hoogten: De Laurastar S PURE XTRA is aanpasbaar in zes verschillende hoogtestanden, wat betekent dat iedereen, lang of kort, comfortabel kan strijken.

 • Opklapbaar ontwerp: Het systeem laat zich eenvoudig inklappen, waardoor het makkelijk op te bergen is in kast of berging.

 • Groot waterreservoir: Met een capaciteit van 1,2 liter hoef je niet steeds bij te vullen, maar mocht het nodig zijn, dan kan dit zelfs tijdens het strijken.

Een nadeel is wellicht dat opbergen met een gewicht van 19 kg wat zwaar kan aanvoelen. Sommigen zullen het tillen en verplaatsen van het apparaat als een workout beschouwen, maar voor anderen kan dit een kleine uitdaging vormen.

Het automatisch uitschakelen is een geruststellende functie die de veiligheid verhoogt en de zorgen over vergeten uit te schakelen wegneemt. Perfect voor de verstrooide geest die soms twijfelt of het strijkijzer wel uit staat na het verlaten van huis.

Een klein minpuntje is de afwezigheid van een stoomtip, iets wat bij andere modellen juist helpt om nauwkeuriger te strijken rond knopen en in plooien. Echter, met de 3D-strijkzool en de krachtige stoomfunctie van de Laurastar S PURE XTRA zijn deze zorgen vaak ongegrond, omdat het systeem alsnog goede resultaten levert.

Qua mobiliteit zou een langere kabel handig kunnen zijn in grotere ruimtes, hoewel de standaard kabellengte van 2,3 meter voldoende zal zijn voor de meeste huishoudens.

Wat dit product werkelijk onderscheidt van anderen is het strijken op een aanzuigende en blazende strijkplank. Dit innovatieve kenmerk zorgt ervoor dat je kleding strak en zonder vouwen blijft tijdens het strijken, iets wat ons vaak een hoop tijd en frustratie bespaart.

Opwarmen in slechts 3 minuten betekent dat je snel aan de slag kan, en de automatische temperatuur- en stoomkeuze neemt het giswerk uit handen. Dankzij deze functies wordt zelfs een grote stapel was een minder ontmoedigende taak.

Ondanks enkele verbeterpunten biedt de Laurastar S PURE XTRA over het geheel genomen een uitmuntende strijkervaring. Het gebruiksgemak gecombineerd met de ruimtebesparende eigenschappen maken het een waardevolle aanwinst voor elk huishouden. Het mag duidelijk zijn, met dit systeem haal je niet alleen een krachtige helper in huis, maar ook een sieraad dat je wasruimte net dat beetje extra geeft.