Onze ervaring met de Siemens GS58NDWDV diepvriezer (2023)

Ons diepgaande overzicht van de Siemens GS58NDWDV: ruimte, gebruiksgemak, bouwkwaliteit en efficiëntie.
Auteur
Affiliatie
Jozef Bartok

Cartesium

Publicatiedatum

9 december 2023

Inleiding

Siemens gs58ndwdv

Als je op zoek bent naar een nieuwe diepvriezer die niet teveel ruimte inneemt - en makkelijk in gebruik is - dan is de Siemens GS58NDWDV wellicht wat. In deze recensie gaan we hier dieper op in.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse D Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Netto inhoud 366 l Hoogte 191 cm
Breedte 70 cm Energieklasse D
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Netto inhoud 366 l
Hoogte 191 cm Breedte 70 cm

Prijzen

Ruimte en Indeling

Siemens gs58ndwdv 3omovnv5rkrr l7ve3gx

Ruimte en Indeling zijn essentieel als je op zoek bent naar een diepvriezer die een prominente plaats in je huishouden zal innemen. Bij de Siemens GS58NDWDV sprongen deze kenmerken er voor mij direct uit na aankoop en installatie. Met een royale netto inhoud van maar liefst 366 liter biedt deze vrieskast voldoende plek voor de voorraadbeheerder die graag een overzicht behoudt. Het fijne aan dit model is dat het niet slechts een grote holle ruimte betreft; het is overzichtelijk ingedeeld met zeven plateaus en vijf lades die een georganiseerde indeling een fluitje van een cent maken. Een kort overzicht van de pluspunten wat betreft de ruimte en indeling:

 • Ruime diepvriezer waar je met gemak voor een groot gezin voedsel in kwijt kunt.

 • Diverse lades en klepjes die een praktische sortering en snelle toegang mogelijk maken.

 • Uittrekbare plateaus die het makkelijk maken om diepgevroren producten te pakken zonder diep te hoeven graven.

Handigheid ten top zijn de transparante bakken en de bovenste compartimenten met klapdeurtjes. Zeg maar dag tegen het eindeloze gezoek naar die ene pizza of dat verdwenen pakje bevroren erwten. Met de heldere binnenverlichting vind je alles terug zonder vooraf een zaklamp te hoeven grijpen.

Toch is geen enkel product perfect. Zo zijn enkele gebruikers sceptisch over de duurzaamheid van de bovenste klepjes; ze zouden niet de robuuste jarenlange Siemens-kwaliteit uitstralen die we gewend zijn en bij onoplettendheid kunnen ze wellicht breken wanneer de deur ertegenaan stoot. Een puntje van aandacht, maar zeker geen dealbreaker.

Wat ook naar voren komt, is dat niet alle lades even groot zijn. Voor sommigen een nadeel door inconsistentie, voor anderen juist een voordeel door de flexibele indelingsmogelijkheden waar je bijvoorbeeld ruimte hebt voor een groot brood of juist een dunne pizzadoos. Bovendien beschikt deze vrieskast over de ‘No Frost’-technologie. Het ontdooien van de vriezer, wat bij vele andere modellen veel tijd en moeite kan kosten, behoort hierdoor tot het verleden.

Er is wel kritiek op het gevoel dat de schuiven wat kwetsbaar aanvoelen. In de praktijk blijkt dit relatief mee te vallen, maar het blijft van belang om de laden met zorg te behandelen. Hetzelfde geldt voor het hefboomhandvat; hier hadden sommigen liever een wat gemakkelijker te openen optie gezien.

Een ander veelgehoord compliment is de heldere LED-verlichting die aanspringt bij het openen van de deur. Dit maakt het vinden van je bevroren goederen in een donkere ruimte of gedurende een nachtelijke snackpoging een stuk eenvoudiger.

Minder positief is dat de temperatuurinstelling enkel aan de binnenzijde wordt weergegeven, iets wat soms als minder handig wordt ervaren. Het is echter een klein ongemak wat makkelijk in het niets valt wanneer je de ruimte en indeling van deze vriezer in ogenschouw neemt.

Al met al scoort de Siemens GS58NDWDV hoog op de belangrijkste aspecten die je zoekt in een vriezer. Een kleine verbeterpunt is dat de gebruikte materialen iets robuuster hadden gemogen, maar gezien het praktisch gebruik, de overzichtelijkheid en de ruime opbergmogelijkheden valt hier prima mee te leven. Dit is een diepvriezer waar je voor de lange termijn plezier van zult hebben.

Gebruiksgemak en Functionaliteiten

Siemens gs58ndwdv 7ldwnwwaloyw

Voor wie op zoek is naar een vrieskast die niet alleen ruim en functioneel is, maar ook nog eens vol zit met handigheden, is de Siemens GS58NDWDV een absolute uitkomst. Dit model, met zijn riante inhoud van 365 liter, maakt het mogelijk om een grote voorraad aan vriesproducten overzichtelijk op te bergen.

Een van de grote pluspunten is de No Frost-technologie, waardoor handmatig ontdooien tot het verleden behoort. Deze functie bespaart tijd en moeite en voorkomt de vorming van ijslagen op de producten en in de vriezer. Zeg maar dag tegen die vervelende ijskrabber. Het gebruiksgemak wordt verder versterkt door de elektronische temperatuurregeling, waarmee je de vriezer eenvoudig op de gewenste temperatuur kunt instellen.

Wat ook opvalt:

 • De invriesvermogen van 22 kg per dag is behoorlijk indrukwekkend.

 • Het systeem met luchtcirculatie zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling.

 • De open deur alarm en akoestisch signaal na stroomstoring zijn handig, je weet altijd of er iets niet pluis is met je bevroren schatten.

Een minder punt zou kunnen zijn dat de bovenste klepjes iets fragieler aanvoelen dan de rest. Echter, bij normaal gebruik en enige voorzichtigheid zou dit geen issue mogen zijn. Om de diepvrieskast helemaal naar eigen wens in te delen zijn er zowel lades als planken met klepjes aanwezig, waardoor het organiseren van verschillende soorten producten erg makkelijk wordt. Voor het optimaal bewaren van diepvriesproducten kan een blik op mijn duurzame keuze, de Siemens GS58NAWCV vriezer met ijstwister, interessant zijn.

Het bijvullen van de voorraad gaat soepel dankzij de “uittrekbare plateaus”. Even alles overzichtelijk opzij schuiven om die grote pizzadoos onderin te leggen, is zo gepiept. En met de indrukbaar deurrubber sluit de deur altijd goed af, ook als de vriezer helemaal vol zit.

Voor sommigen kan de omvang van de vriezer een uitdaging zijn. Met zijn hoogte van 191 cm en breedte van 70 cm neemt hij aanzienlijk meer ruimte in dan een gemiddeld model. Maar als je die ruimte eenmaal te pakken hebt, dan biedt deze Siemens een ware vrieservaring.

Een functie die qua gebruiksgemak niet onbenoemd mag blijven is het LED-lampje dat oplicht wanneer je de deur opent. Nooit meer in het duister tasten voor een middernachtelijke snack of dat ene verloren pakje erwten.

Afsluitend is het goed om te benadrukken dat je van Siemens, zoals van de meeste Duitse merken, kwaliteit kunt verwachten. En hoewel dit model met een energieklasse D niet de allerzuinigste is in zijn soort, is het verbruik toch acceptabel te noemen, zeker gezien de capaciteit en gebruiksvriendelijkheid.

Kortom, de Siemens GS58NDWDV vrieskast is een robuuste partner voor iedereen die houdt van een goed georganiseerde vriezer met een flink volume. De slimme technologieën en het doordachte ontwerp zorgen voor een gebruikservaring die eigenlijk heel simpel te omschrijven is: gemakkelijk en efficiënt.

Ontwerp en Bouwkwaliteit

Siemens gs58ndwdv 89xz37j6lro5

Met zijn robuuste uitstraling en substantiële formaat laat de Siemens GS58NDWDV vrieskast direct zien dat het een serieus apparaat is. Wanneer men de metaal met coating deur opent, ontvouwt zich een interieur dat slagvaardigheid uitstraalt, geen franje maar puur gericht op efficiëntie en duurzaamheid.

De bouwkwaliteit valt niet te negeren; dit is een vrieskast die gebouwd is om lang mee te gaan. Zwaar in gewicht, stevig in materiaalkeuze, en met de betrouwbaarheid die we gewend zijn van Siemens. De Topklasse bouwkwaliteit van de GS58NDWDV belooft jaren aan betrouwbare dienst, zonder dat je continu zal vrezen voor mankementen.

Dat gezegd hebbende, aan elk voordeel hangt een prijs. In het geval van de GS58NDWDV is dat de wat stroeve handvatdeuropening die moeilijk kan aanvoelen. Echter, de robuuste handgreep is ook een garantie dat de vriezer goed afgesloten blijft, een kritisch punt bij het behoud van een lage temperatuur.

De kernpunten van het ontwerp zijn als volgt:

 • Metaal met coating voor deur en behuizing; geeft een solide gevoel en uitstraling.

 • Indrukbaar deurrubber; zorgt voor een goede afdichting en behoud van koude lucht.

 • Inverter compressor; moderne technologie voor een efficiënte koeling.

Toch is het ontwerp niet zonder zijn kleine nadelen. Bijvoorbeeld, het systeem van de afdekkleppen voor de schappen lijkt niet optimaal ontworpen. Ze zijn misschien net iets te fragiel voor een vrieskast die voor groot en frequent gebruik bedoeld is. Ook het feit dat je de temperatuur aan de binnenkant dient af te lezen en deze niet zichtbaar is met gesloten deur, is ietwat onhandig.

Maar we kunnen deze minpunten relativeren. De No Frost technologie, een absolute troef voor eenieder die het handmatige ontdooien liever vermijdt, maakt veel goed. Ook de moderne LED-binnenverlichting wanneer je de deur opent, biedt comfort en een duidelijk overzicht in het toch al behoorlijk complete pakket.

Het uiterlijk van de vrieskast is strak, met een typische witte Siemens kleurstelling die staat voor neutraliteit en past in bijna elke ruimtelijke setting waar functionaliteit de voorkeur heeft boven decoratieve details.

Ondanks enkele minpunten in het ontwerp, moet gezegd worden dat de Siemens GS58NDWDV een sterke indruk maakt door zijn hoogwaardige bouwkwaliteit en functioneel design. De grote capaciteit gekoppeld aan het no-nonsense gebruiksgemak positioneert het als een uitstekende keuze voor grotere gezinnen of actieve koks die veel voorraad nodig hebben. Het is een fundament dat vertrouwen biedt, een ware bewaker van je diepvriesproducten. En zoals met elk Siemens-apparaat, kun je rekenen op een adequate garantie van 2 jaar en een service waarbij het oude apparaat gratis retour genomen wordt, wat het aanschafproces aangenaam en zorgeloos maakt.

Geluidsniveau en Energiezuinigheid

Siemens gs58ndwdv bl1rdnjy19vy

Een vrieskast die zich onderscheidt op het gebied van geluidsniveau en energiezuinigheid is voor veel consumenten de heilige graal. De Siemens GS58NDWDV is een model dat beide gebieden lijkt te behoren. Gebruikers ervaren het apparaat als fluisterstil, sommigen stellen zelfs dat je ernaast zou kunnen slapen – een duidelijk pluspunt voor wie de vriezer in een open-plan woning of dicht bij een slaapkamer plaatst.

Als je het over energiezuinigheid hebt, biedt deze Siemens met energieklasse D een uitmuntende prestatie, wat resulteert in een lagere energierekening en een milieuvriendelijkere keuze. Natuurlijk is energieklasse D niet het allernieuwste op het gebied van energielabels, want tegenwoordig hebben we labels tot A+++, maar deze vriezer presteert nog steeds zeer goed binnen zijn categorie.

Hier een snelle opsomming van de relevante features:

 • Extreem stil: Gebruikers zijn verbaasd over het lage geluidsniveau.

 • Energie-efficiënt: Met een jaarlijkse kost van slechts 89 euro draagt de vriezer bij aan een groenere planeet en een vollere portemonnee.

 • No Frost: Nooit meer ontdooien is niet alleen een gemak, maar helpt ook bij het behouden van de energie-efficiëntie.

Het is natuurlijk niet enkel rozengeur en maneschijn. Sommige gebruikers wijzen op de veralgemening van energieklassen en de verwarring die hierbij komt kijken – wat een heel valide punt is gezien de snelle evolutie van deze labels. Daarnaast, terwijl de stilte een uitkomst is, merken enkele eigenaren op dat de vriezer meer geluid maakt dan de 16 jaar oude voorganger – iets wat wellicht te verklaren is door het No Frost systeem, maar dit blijft relatief gezien alsnog aan de laagste kant van het decibelspectrum.

Het is duidelijk dat dit apparaat gemaakt is met de hedendaagse gebruiker in gedachten. Mensen die een stille en zuinige vriezer willen, lijken goed bediend te worden door de Siemens GS58NDWDV. De positieve kanten lijken de mindere punten te overschaduwen. Het is geen apparaat dat zich aan je opdringt met lawaai of door de bankrekening te plunderen.

Een ander klein nadeel dat naar voren komt is dat de temperatuurmeter binnenin zit en niet extern, wat het aflezen wat minder makkelijk zou maken. Maar dit is een kleinigheid, en iets wat door de meeste gebruikers snel als een voetnoot in hun ervaring wordt beschouwd.

Samenvattend, de Siemens GS58NDWDV is een stille krachtpatser op het gebied van vriezen. Het is de Swalwell onder de vriezers; een ster op de achtergrond die zonder veel bombarie gewoon zijn werk heel goed doet. De vriezer is een veilige investering voor wie zowel naar zijn portemonnee als naar het milieu wil luisteren. En laten we wel wezen, in deze tijd van stijgende energieprijzen en klimaatbewustzijn, is dit een combinatie die we alleen maar kunnen toejuichen.