Mijn Compacte Vriesheld: Liebherr GP 1376-21 Beoordeeld (2024)

Het overzicht van Liebherr GP 1376-21: stijlvol compact ontwerp met 103l capaciteit, Low Frost en energieklasse E.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

27 december 2023

Inleiding

Liebherr gp 1376 21 1

De Liebherr GP 1376-21 vriezer staat garant voor duurzaamheid en gebruiksgemak in de moderne keuken. Dit tafelmodel, met een inhoud van 103 liter, is uitgerust met praktische voordelen zoals verstelbare glasplaten en een transparante groentelade voor een overzichtelijke bewaring van uw diepvriesproducten. Met zijn afmetingen van 85.1 cm hoog, 55.3 cm breed en 62.4 cm diep, past hij moeiteloos in vele huishoudens.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse E Anti-ijsvorming Low Frost (2x per jaar ontdooien)
Netto inhoud 103 l Hoogte 85,1 cm
Breedte 55,3 cm Energieklasse E
Anti-ijsvorming Low Frost (2x per jaar ontdooien) Netto inhoud 103 l
Hoogte 85,1 cm Breedte 55,3 cm

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Liebherr gp 1376 21 2 Liebherr gp 1376 21 3 Liebherr gp 1376 21 7 Liebherr gp 1376 21 11 Liebherr gp 1376 21 10 Liebherr gp 1376 21 1 Liebherr gp 1376 21 8 Liebherr gp 1376 21 9

Prijzen

Ontwerp en formaat

Liebherr gp 1376 21 2

De Liebherr GP 1376-21 vriezer is een compacte krachtpatser waar menig gebruiker blij van wordt. Met zijn slanke afmetingen van 85,1 cm hoog, 55,3 cm breed en 62,4 cm diep past hij nagenoeg in elke hoek van je huis, of dat nu de studentenkamer, keuken of schuur is. Dit maakt hem uitermate geschikt voor zowel kleinere huishoudens als extra opslag voor grote gezinnen.

Een blik op de kenmerken van deze vriezer:

  • Compact formaat; ideaal voor kleinere ruimtes.

  • 103 liter netto inhoud; verrassend ruim voor zijn afmetingen.

  • Aanpasbare draairichting van de deur; handig in te passen in elke ruimte.

  • Vier lades en drie plateaus met uittrekbare plateaus; georganiseerde opslag.

Nu is het bekend dat kleine vriezers soms ten onrechte over het hoofd worden gezien als het gaat om opslagcapaciteit. Bij dit model is er echter geen gebrek aan ruimte. De vier lades zijn ruim en bieden genoeg plek om al je vriesbenodigdheden netjes gesorteerd te houden. Ideaal voor het bewaren van zowel grootverpakkingen als kleine restjes. Hoewel sommige gebruikers vinden dat de lades wat hoog zijn, wat het zoeken naar kleinere items zoals ijsjes lastig kan maken, is het een kwestie van persoonlijke voorkeur en organisatie.

Het toestel heeft geen afneembaar bovenblad, wat soms lastig kan zijn als je hem onder een werkblad wilt plaatsen. Het is echter een klein minpuntje dat gemakkelijk te overzien is door de vele positieve aspecten van het ontwerp.

Een ander aandachtspunt kan het geluidsniveau zijn, hoewel de meeste gebruikers de vriezer als stil beschrijven, zijn er opmerkingen over een soms hoorbaar bromgeluid wanneer de compressor aanslaat. Maar als je van plan bent de vriezer in de schuur te plaatsen, is dit waarschijnlijk niet storend.

De uitstraling van de vriezer mag er ook zijn, met een coating op de deur en behuizing voelt het geheel kwalitatief en robuust aan. Niet te vergeten is de kindveiligheid, een fijne gedachte voor gezinnen.

Een kleine downside, sommige gebruikers hebben gemerkt dat de deur niet altijd even goed sluit en extra aandacht vraagt bij het dichtdoen. Toch is dit een kwestie die snel gewend raakt en niet ernstig weegt tegen de algehele voordelen.

De Liebherr GP 1376-21 is niet de meest zuinige vriezer op de markt, maar met een energieklasse E en een jaarlijks energieverbruik van 171 kWh, is het geen energievreter. Het voordeel van Low Frost technologie betekent verder dat je minder tijd kwijt bent aan het ontdooien, een klusje dat bij andere modellen vaker nodig zal zijn.

Vergeet ook niet dat de unit in een niet-verwarmd gebied kan worden geplaatst, met een minimale omgevingstemperatuur van -15°C, wat hem voor vele huishoudens een praktische keuze maakt.

Samengevat is de Liebherr GP 1376-21 een betrouwbare vriezer die ondanks zijn compacte gestalte, prima voldoet aan de behoeften van een gemiddeld huishouden. Qua ontwerp en formaat krijgt hij dikke punten en eventuele kleine nadelen worden overschaduwd door zijn functionele veelzijdigheid en robuuste bouw. Met de Liebherr GP 1376-21 haal je een vriesheld in huis die zijn werk doet zonder veel poespas.

Vriescapaciteit en indeling

Liebherr gp 1376 21 3

De Liebherr GP 1376-21 vriezer blinkt uit in vriescapaciteit en een praktische indeling, waarmee hij zich onderscheidt als een solide keuze voor wie op zoek is naar een compacte, maar ruimtelijke vriesoplossing. Met een netto inhoud van 103 liter biedt dit tafelmodel verrassend veel ruimte voor dagelijkse diepvriesproducten en meer.

Kenmerkend voor deze Liebherr zijn de vier lades:

  • Eén iets kleinere lade onderin, perfect voor snelle snacks.

  • Drie grote lades die ruimte bieden aan grotere verpakkingen en maaltijden.

Het is opmerkelijk hoe de vriezer zelfs in zijn compactheid maximale vriescapaciteit levert. De supervriezen functie helpt bij het snel terugvriezen van nieuwe boodschappen, waardoor je niet alleen de kwaliteit, maar ook de vitamines en de smaak beschermt.

Hoewel de indeling zich leent voor een uitstekende organisatie van je diepgevroren waren, is er een kritische noot te plaatsen bij de lades die wat aan de hoge kant kunnen zijn. Dit kan het zoeken naar bijvoorbeeld ijsjes wat lastiger maken, maar met een beetje strategie in het ordenen is dit eenvoudig op te lossen.

Een andere uitdagende factor die af en toe wordt genoemd is het sluiten van de deur. Sommige gebruikers hebben ervaren dat de deur extra aandacht vereist om te sluiten. Dit zou kunnen leiden tot onverwachte temperatuurstijgingen, maar lijkt geen wijdverbreid probleem te zijn. Mocht het toch voorkomen, dan zal het alarmsysteem je tijdig waarschuwen om voedselbederf te voorkomen.

De vriezer past met zijn formaat en mogelijkheid tot plaatsing in koudere ruimtes naadloos in menig studentenkamer, keuken of schuur. De Low Frost-technologie houdt ontdooien beperkt tot een minimum en het ontbreken van no-frost betekent dat het apparaat iets energiezuiniger zou kunnen zijn dan modellen die dit wel hebben. Hierbij moeten we een spagaat tussen gemak en duurzaamheid erkennen.

De aanwezigheid van een digitaal display zorgt ervoor dat je altijd een oogje kunt houden op de temperatuur, een detail dat bijdraagt aan het gebruiksgemak dat men van een modern apparaat verwacht.

Het moet gezegd worden dat deze Liebherr op sommige momenten een geluid kan produceren, maar dit wordt niet als storend ervaren. Het geluidsniveau blijft binnen de perken, vooral gezien de vriezer vaak in minder centrale delen van het huis wordt geplaatst.

Al deze aspecten bij elkaar optellend kan gezegd worden dat de Liebherr GP 1376-21 een betrouwbare vriezer is waar velen tevreden mee zullen zijn. Het combineert een degelijk functioneren met een bijna luxueuze hoeveelheid ruimte in een compact jasje. Het mogelijk af en toe aanstotelijke geluid en de oplettendheid die de deursluiting vereist, worden door de meeste gebruikers als bijzaak gezien in het licht van de vele voordelen die deze vriezer biedt.

Functies en kenmerken

Liebherr gp 1376 21 4

Met een compact design en tegelijkertijd verrassend veel ruimte, is de Liebherr GP 1376-21 vriezer een uitermate geschikte keuze voor iedereen die zoekt naar efficiëntie en kwaliteit in de keuken, studentenkamer of schuur. Een opvallend kenmerk van deze vriezer is het Low Frost systeem, wat ervoor zorgt dat ijsvorming aanzienlijk verminderd wordt, waardoor je je vingers niet krom hoeft te schrapen bij ontdooisessies die gelukkig slechts een of twee keer per jaar nodig zijn.

De Liebherr GP 1376-21 komt met een aantal handige eigenschappen:

Digitale temperatuurregeling: Makkelijk de temperatuur instellen naar wens. Supervriezen functie: Nieuwe etenswaren snel invriezen om de kwaliteit te behouden. Alarmfuncties: Visueel en akoestisch alarm voor temperatuurwijzigingen, wat extra zekerheid biedt. Kinderbeveiliging: Zodat instellingen niet ongewenst aangepast worden door nieuwsgierige handjes.

Een ander pluspunt is de gebruiksvriendelijkheid van het toestel. De temperatuur is digitaal af te lezen en eenvoudig in te stellen, waardoor de vriezer zelfs voor degenen die niet technisch onderlegd zijn makkelijk te gebruiken is. De invriesvermogen van 11 kg/d betekent dat je in no-time grote hoeveelheden eten kunt invriezen, ideaal voor wanneer je weer eens te enthousiast inkopen hebt gedaan.

Hoewel de vriezer compact is en slechts 85,1 cm hoog bij 55,3 cm breed, biedt het met 103 liter netto inhoud meer dan genoeg ruimte voor een eenpersoonshuishouden of als extra opslag voor gezinnen. Bovendien kan het toestel tegen extreme temperaturen, wat betekent dat het zelfs in onverwarmde ruimtes zijn werk goed blijft doen.

Helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Enkele gebruikers ervaren dat ondanks de lage geluidsniveau van 39 dB het apparaat soms een bromgeluid kan maken. Echter, in vergelijking met andere vrieskasten blijft deze Liebherr relatief stil en is dit voor de meeste mensen geen breekpunt. Wat betreft de energieklasse E, die is misschien niet het allerzuinigste wat er op de markt te vinden is, maar gezien de prestaties en het lage jaarlijkse energieverbruik van slechts 171 kWh, blijft het een slimme investering op de lange termijn.

Het apparaat biedt ook een oplossing voor die vervelende momenten dat de stroom plots uitvalt, dankzij de bewaartijd bij stroomuitval van 23 uur kun je met een gerust hart de dag doorkomen zonder bang te zijn dat je voorraad smelt. En natuurlijk wordt bij levering je oude apparaat gratis retour genomen, waardoor deze vriezer niet alleen vriendelijk is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

In conclusie is de Liebherr GP 1376-21 een veelzijdige vriezer die garant staat voor koude opslag, zonder dat je daar veel omkijken naar hebt. Het is een geluidsvriendelijk toestel dat met een paar kleine aandachtspunten een uitstekende toevoeging is aan elk huishouden.

Geluidsniveau en energieverbruik

Liebherr gp 1376 21 5

In het hart van elke keuken schuilt de wens voor een praktische en efficiënte manier om etenswaren langdurig te bewaren. De Liebherr GP 1376-21 vriezer vervult deze rol met verve, al is er altijd ruimte voor een kritische blik, vooral wat betreft het geluidsniveau en energieverbruik.

Hoewel de vriezer de trotse bezitter is van een energieklasse E, wat niet de meest zuinige op de markt is, blijft het energieverbruik van 171 kWh per jaar redelijk gematigd. Dit resulteert in een geschatte jaarlijkse energiekost van rond de 68 euro. Zeker, er zijn zuinigere modellen te vinden, maar de balans tussen efficiëntie en kosten blijft bij de GP 1376-21 binnen de perken.

Wat het geluid betreft, sta je niet voor onaangename verrassingen met dit model. Met een maximaal geluidsniveau van 39 dB blijft hij bescheiden op de achtergrond. Echter, sommige gebruikers merken op dat de vriezer een opvallende brom kan hebben bij het aanslaan, wat in kleinere of stillere ruimtes als hinderlijk kan worden ervaren. Desondanks valt dit geluid in de dagelijkse praktijk reuze mee, vooral als we bedenken dat hij vaak in bijkeukens of schuren zijn plek vindt.

Laten we de belangrijke punten nog eens uitlichten:

  • Energieverbruik is gemiddeld met energieklasse E
  • Jaarlijkse kosten zijn acceptabel, rond 68 euro
  • Geluidsniveau van 39 dB is laag, maar sommige gebruikers merken een brom op

De gemakken van de Low Frost-technologie van Liebherr, die ijsvorming in de vriezer minimaliseert, zijn een verademing. Hierdoor is het nodig de vriezer slechts één of twee keer per jaar te ontdooien, wat een groot pluspunt is voor iedereen die weinig tijd of zin heeft in het klusje van ontdooien.

In het algemeen overstemt de praktische bruikbaarheid van dit tafelmodel vriezer de paar kanttekeningen die men kan hebben bij het geluidsniveau en energieverbruik. Het apparaat is bovendien geschikt om te plaatsen in ruimtes die niet constant verwarmd worden, wat aantoont dat hij gemaakt is voor de Nederlandse gebruiker die graag efficiënt omgaat met de beschikbare ruimte.

Bovendien zal de werkelijke impact van het geluidsniveau afhangen van individuele omstandigheden, zoals de locatie van de vriezer. In een open keuken kan het bromgeluid misschien opvallen, maar in een schuur zal het waarschijnlijk wegvallen tegen de achtergrondgeluiden.

Concluderend, de Liebherr GP 1376-21 mag zeker bestempeld worden als een compacte vriesheld. Zijn prestatie wat betreft diepvrieskwaliteit en gebruiksgemak wegen ruimschoots op tegen de kleine compromissen die je maakt in energiezuinigheid en geluidsniveau. Het is een vriezer die zonder veel poespas doet wat hij moet doen, en dat doet hij goed.