Recensie: De Liebherr FNf 4605-20 vriezer (2024)

Mijn ervaring met de Liebherr FNf 4605-20: capaciteit van 200 liter, NoFrost, en energieklasse F. Ideaal voor kleine huishoudens.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

11 oktober 2023

Inleiding

Liebherr fnf 4605 20 vriezer

De Liebherr FNf 4605-20 is een moderne vriezer die uitstekend presteert op het gebied van ruimte en energie-zuinigheid. Met een inhoud van 200 liter is deze vriezer ideaal voor kleine tot middelgrote huishoudens. Dankzij de energieklasse F combineert het toestel een redelijke energiezuinigheid met een reeks functies zoals snel invriezen en het gebruiksvriendelijke NoFrost-systeem.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse F Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Netto inhoud 200 l Hoogte 145,5 cm
Breedte 59,7 cm Energieklasse F
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Netto inhoud 200 l
Hoogte 145,5 cm Breedte 59,7 cm

Prijzen

Ontwerp en Bouwkwaliteit

Liebherr fnf 4605 20 vriezer 3ebdr6rxvpra dq84y6x

Met de Liebherr FNf 4605-20 vriezer krijgt het begrip ‘vriesgemak’ een nieuwe dimensie. Zowel de bouwkwaliteit als het ontwerp van deze vrieskast wijzen op het betrouwbare karakter van het merk Liebherr, dat bekendstaat om zijn duurzame en stevige apparatuur. De vriezer voelt robuust aan met een metaal met coating buitenkant die niet alleen zorgt voor een luxe uitstraling, maar ook bijdraagt aan een lange levensduur.

Hier zijn een paar visueel aantrekkelijke punten:

 • Ruime SpaceBox lade perfect voor grotere items

 • Vijf lades voor overzichtelijk opbergen

 • Rechtlijnige vormgeving met een strakke, witte afwerking

 • Het zacht indrukbare deurrubber vergemakkelijkt een stevige sluiting

 • Digitale temperatuurregeling geïntegreerd in de deur

Het doet wat het moet doen, en dat doet het goed: vriezen. De laden, vooral de bovenste, kantelen lichtjes wat het inzicht en toegang verbetert. Dit detail duidt op het doordachte ontwerp dat gemak dient.

We moeten even vermelden dat het apparaat No Frost technologie heeft; een groot pluspunt waarmee de tijden van ontdooien definitief achter ons liggen. En ondanks dat energieklasse F niet de meest zuinige klasse is, kost het gebruik je op jaarbasis ongeveer 110 euro, wat neerkomt op een relatief gunstige energieverbruik.

Toch zijn er enkele kleine puntjes die aandacht vragen. Zo is er geen omdraaibare deur en sommige gebruikers vinden dat de deur wat lastig opent. Maar laat dit nu juist bijdragen aan een goede isolatie wat weer gunstig is voor het energieverbruik. De lade onderin kan door zijn gewicht wat moeilijk te hanteren zijn; een kleine concessie als je kijkt naar de hoeveelheid opbergruimte die je ervoor terugkrijgt.

Wat ook noemenswaardig is, is dat deze vriezer prima functioneert in verwarmde ruimtes zoals schuren of garages, mits de temperatuur niet onder de 5 graden Celsius daalt. Dit is ideaal voor diegenen met beperkte ruimte binnenshuis.

Al met al biedt de Liebherr FNf 4605-20 vriezer solide kwaliteit en doordacht ontwerp voor zij die betrouwbaarheid en gebruiksgemak hoog in het vaandel dragen. Het is een kwaliteitsproduct waar je op kunt vertrouwen, en dat is precies wat je wilt wanneer je op zoek bent naar een vrieskast die een centrale plek in je huishouden gaat innemen.

Gebruikservaring en Functionaliteit

Liebherr fnf 4605 20 vriezer 6gljxwonk4oo dq84y6x

Een vriezer kopen is een beslissing die weloverwogen moet zijn, gezien dit apparaat voor langere tijd onderdeel zal zijn van een huishouden. De Liebherr FNf 4605-20 vriezer kent vele pluspunten. Met de inhoud van 200 liter is hij geschikt voor kleinere gezinnen van 2 tot 3 personen en biedt hij voldoende ruimte voor al het invrieswerk. De supervriezen-functie garandeert dat producten snel de juiste temperatuur behalen en hun voedingsstoffen behouden.

Kijkend naar de functionaliteit biedt dit apparaat:

 • NoFrost-technologie; waardoor het vervelende ontdooien tot het verleden behoort.

 • Een ruime SpaceBox-lade; ideaal voor grotere items zoals ijstaarten of een kalkoen.

 • Digitale temperatuurregeling; voor precieze instellingen en minder zorgen.

Een kleinere kanttekening is het ontbreken van verlichting binnenin, wat het soms lastig kan maken om in het donker de juiste producten te vinden. Hoewel de deur zonder hevelgreep wat stug open kan gaan, toont dit ook de goede afdichting van de vriezer, een teken van de kwaliteit waar Liebherr bekend om staat.

Gebruikers merken op dat de vriezer praatbaar still zijn werk doet, wat vooral gewaardeerd wordt wanneer de vriezer zich in een open ruimte of eetkeuken bevindt. Het aanpassen van de draairichting van de deur is mogelijk, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid en het comfort.

Het LCD-scherm, hoewel enkel afleesbaar bij geopende deur, draagt bij aan een moderne uitstraling en maakt het mogelijk om instellingen duidelijk en snel aan te passen. Dit sluit goed aan bij de elegante verschijning van het apparaat waarbij de witte kleur en het metaal met coating zowel een frisse als duurzame impressie geven.

Ondanks een iets hoger energieverbruik met energielabel F, kan dit vergeleken met de jaarlijkse kosten relatief meevallen. Toch is dit iets om rekening mee te houden met het oog op duurzaamheid en toekomstige energierekeningen.

Het menu wordt door sommigen als onhandig ervaren en een directe snelvries knop ontbreekt. Dit vereist wat gewenning en aandacht bij eerste ingebruikname, maar wordt vaak snel eigen gemaakt door de intuïtieve bediening die we van Liebherr gewend zijn.

Ten opzichte van concurrenten onderscheidt dit model zich door de mogelijkheid om ook in onverwarmde ruimtes geplaatst te worden, zolang de omgevingstemperatuur boven de 5 graden blijft. Dit is een bijzonder voordeel voor wie zijn vriezer in de garage of schuur wil zetten.

Samenvattend, de Liebherr FNf 4605-20 vriezer is een betrouwbare keuze die doet wat je van een moderne vriezer mag verwachten. Gebruiksgemak, overzichtelijkheid en een reeks aan praktische opties maken dit product tot een aanwinst in elk huishouden. Wellicht wat inleveren op energiezuinigheid, maar in ruil daarvoor krijg je een sterk presterende en onderhoudsvriendelijke vriezer.

Prestaties en NoFrost Technologie

Liebherr fnf 4605 20 vriezer 8wplz1lkp4gr vvq6nmw

Met de Liebherr FNf 4605-20 haal je een solide koude krachtpatser in huis die zich onderscheidt met zijn NoFrost technologie. Dit betekent simpelweg dat ontdooien tot het verleden behoort; een verademing voor iedereen die het handmatig ontdooien van een vriezer als een vervelende klus ziet.

Belangrijke pluspunten:

 • NoFrost technologie voorkomt ijsvorming

 • Snel op temperatuur en behoudt deze constant

 • Supervriezen functie beschermt vitamines

 • Zeer geschikt voor onverwarmde ruimtes zoals garages

Dankzij de supervriezen functie komt alles, van een giga ijstaart tot je dagverse groenten, supersnel op de juiste vriestemperatuur. Dit is niet alleen handig, maar ook gezond omdat vitaminen en mineralen zo optimaal bewaard blijven.

Het geluidsniveau is met 38 dB aangenaam stil. Je hoort de vriezer nauwelijks en dat is een groot voordeel als je een open keuken hebt of de vriezer in een woonruimte plaatst. Door de NoFrost hoef je daarnaast de vrieskast niet zelf te ontdooien, waarmee je een hoop gedoe en tijd uitspaart.

Hoewel de vriezer een inhoud van 200 liter heeft, merkten sommige gebruikers op dat de indeling verschilt ten opzichte van eerdere modellen. De SpaceBox lades zijn ruim, maar liefhebbers van de extra vrieslades bovenin zullen deze missen. De lades kantelen licht voor een betere inzage en met een energielabel F is de vriezer redelijk zuinig.

Toch zijn er een paar puntjes die aandacht verdienen. De deur gaat moeilijker open dan sommige gebruikers zouden willen en een snelvriesknop op de buitenkant zou voor sommigen praktischer zijn dan het instellen via een menu. Echter, als je kijkt naar de prestaties en deze kleine ongemakken afzet tegen het gebruiksgemak dat deze vriezer biedt, blijft de conclusie overwegend positief.

Een ander klein minpuntje is het gemis van een intern licht. Dit zou het vinden van je bevroren producten in een donkere ruimte net iets makkelijker maken. De LCD-display die enkel afleesbaar is als de deur open staat, zou ook voor verbetering vatbaar zijn.

Maar, laten we wel zijn, deze kritiekpunten nemen niet weg dat de Liebherr FNf 4605-20 door zijn performance, zoals snel invriezen en geluidstille werking, zich sterk weet te onderscheiden in de markt. Vooral het nooit meer hoeven ontdooien, maakt van deze vriezer een trouwe en uiterst betrouwbare koude partner in elk huishouden.

Kortom, het is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een ruime, stille en makkelijk te onderhouden vriezer die bovendien bestand is tegen plaatsing in minder warme ruimtes. Met de Liebherr FNf 4605-20 vriezer haal je een stukje topklasse in huis dat doet wat het moet doen, en dat met gemak.

Capaciteit en Energie-efficiëntie

Liebherr fnf 4605 20 vriezer bol0xrboglox r29oyl2

Wanneer je op zoek bent naar een vriezer die niet alleen betrouwbaar is, maar ook nog eens efficiënt met energie omgaat, dan is de Liebherr FNf 4605-20 een serieuze kanshebber. Met een netto inhoud van 200 liter biedt deze vrijstaande vrieskast meer dan genoeg ruimte voor een huishouden van 2 tot 3 personen. Wat betreft energie, het apparaat valt onder energieklasse F, wat niet het meest zuinig is, maar gelukkig wordt dit gecompenseerd door het relatief lage jaarlijkse energieverbruik en de energiebesparende functies zoals supervriezen en NoFrost.

De vrieskast springt in het oog door zijn praktische indeling en de soepele, ruime laden:

 • Snel op temperatuur en energie-efficiënt supervriezen.

 • Grote SpaceBox lade voor omvangrijke producten.

 • Vrijstaand model, handig voor plaatsing in bijvoorbeeld een schuur.

 • NoFrost technologie betekent nooit meer ontdooien.

 • Geschikt voor gebruik in onverwarmde ruimtes, mits boven de 5 graden Celsius.

De vrieskast maakt praktisch geen geluid en vriest zeer snel in, wat enerzijds bijdraagt aan het behoud van vitamines en anderzijds aan het gemak van het snel kunnen invriezen van boodschappen. Met de indruk dat het een robuste en goed afgewerkte machine is, voelt deze Liebherr aan als een degelijke aankoop.

Een klein minpuntje is dat het model geen licht heeft aan de binnenkant, waardoor het zoeken in de vriezer in een donkere ruimte een uitdaging kan zijn. Ook is de deur soms wat moeilijk te openen en is het menu wat onhandig. Maar deze kleine ongemakken wegen niet op tegen de voordelen die deze vriezer biedt. De bestendigheid tegen lagere temperaturen maakt het een ideale vrieskast voor plaatsing in minder geïsoleerde ruimtes, zonder de prestaties te beïnvloeden.

Het is duidelijk dat de Liebherr FNf 4605-20 ontworpen is met de gebruiker in gedachten. Eenvoudige bediening en een praktische indeling zorgen ervoor dat je altijd weet wat je waar hebt liggen, zonder eindeloos te moeten graven. Een mooie, verrassende feature is het digitale temperatuurregelingssysteem. Hoewel het alleen zichtbaar is als de deur open is, geeft het een duidelijk beeld van de status van je producten.

De grootte van de lades is over het algemeen precies goed, maar de grootste schuiflade kan voor sommigen wat onpraktisch zijn. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de voordelen van NoFrost en de mogelijkheid om de vrieskast in een schuur of garage te plaatsen. Je hoeft in ieder geval niet meer bang te zijn voor ijsvorming en het regelmatige ritueel van ontdooien behoort tot het verleden.

Het is een vrieskast die het zou moeten winnen op lange termijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak, wat ook wordt ondersteund door een garantie van 2 jaar. Hoewel hij misschien aan de prijzige kant is, zijn de kosten op de lange termijn relatief laag, mede door het lage energieverbruik. Bovendien staat Liebherr bekend om zijn goede merkwaarde, iets wat door gebruikers keer op keer wordt bevestigd.

In het kort, de Liebherr FNf 4605-20 bewijst zich als een solide partner in de keuken voor iedereen die op zoek is naar ruimte, no-nonsense energie-efficiëntie en het gemak van NoFrost. Het is een investering die geruststellend is voor de toekomst en gericht is op het bieden van comfort en kwaliteit.