Mijn review: de Veripart VPVR701 Vriezer (2024)

Mijn recensie van de Veripart VPVR701 vriezer: energieklasse D, ruimte voor 2 boodschappentassen, 85 l inhoud en zonder inverter compressor.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

28 oktober 2023

Inleiding

Veripart vpvr701 vriezer

De Veripart VPVR701 is een tafelmodel vriezer die met zijn energielabel A++ zowel zuinigheid als functionaliteit biedt. Deze vriezer, bekend om zijn compactheid, biedt 85 liter netto inhoud verdeeld over drie lades. Met zijn afmetingen van 85 cm hoog, 55 cm breed en 58 cm diep, is dit apparaat vooral geschikt voor kleinere huishoudens of als extra vriescapaciteit. Uitgerust met een handmatige ontdooifunctie en een omkeerbare deur past de Veripart VPVR701 gemakkelijk in verschillende keukeninrichtingen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse D Anti-ijsvorming Nee (6x per jaar ontdooien)
Netto inhoud 85 l Hoogte 85 cm
Breedte 56 cm Energieklasse D
Anti-ijsvorming Nee (6x per jaar ontdooien) Netto inhoud 85 l
Hoogte 85 cm Breedte 56 cm

Prijzen

Energiezuinigheid en kostenbesparing

Veripart vpvr701 vriezer jakzmn5lvx1v y8z8op

In onze zoektocht naar een energiezuinige vriezer die de portemonnee niet te hard raakt, blijkt de Veripart VPVR701 een uitblinker. Dit tafelmodel vriezer zorgt niet alleen voor een koele berging van onze kostbare proviand, maar houdt ook de energiemeter in bedwang. Voor slechts € 52,- aan energiekosten per jaar kunnen we zeggen dat deze vriezer een waardevolle investering is in ons duurzame huishouden.

Laten we even de voordelen in de ijskoude kijker zetten:

 • Energiezuinig: Met energieklasse D is deze vriezer een van de zuinigere modellen op de markt.

 • Consistent koud: Door de slimme luchtcirculatie blijven onze etenswaren overal even koud.

 • Afgedekte condensor: Dit detail houdt de vriezer stofvrij en zorgt dat het energieverbruik consistent blijft.

De jaarlijkse kosten zijn beperkt, wat voor de budgetbewuste consument een geruststelling zal zijn. Zelf brood invriezen of een voorraad diepvriesgroenten aanleggen wordt een fluitje van een cent. Bovendien kan de vriezer twee volle boodschappentassen aan, wat voor een klein gezin of single voldoende zou moeten zijn.

Het is natuurlijk niet allemaal perfectie wat de klok slaat. Zo heeft de Veripart VPVR701 geen anti-ijsvormingstechnologie, wat betekent dat je een zestal keer per jaar de vriezer manueel moet ontdooien. Een klein klusje op het grote geheel beschouwd, en eerlijk gezegd een prima moment om de voorraden eens grondig te inspecteren. Ook is er geen inverter compressor aanwezig, wat voor sommigen een minpunt kan zijn. Echter, voor een vriezer in deze prijsklasse zijn dergelijke features al snel luxe waar niet iedereen naar op zoek is.

Wanneer we verder kijken naar de praktische kant, valt het op dat er wat onduidelijkheid bestaat over de handleiding en de stelvoetjes. De handleiding laat te wensen over, maar laten we wel wezen, een vriezer gebruiken is geen hogere wiskunde. En over die stelvoetjes – twee of vier, zolang dat ding maar waterpas staat en functioneert, toch?

De Veripart VPVR701 laat wel horen wanneer hij aan de slag gaat met een hoorbare klik. Sommigen vinden dit storend, anderen reageren er nauwelijks op. Uiteindelijk blijkt dit een kleine zorg in het licht van de energiebesparing en blijvende koude die het apparaat levert.

Belangrijk om te benadrukken is dat dit model niet geschikt is voor schuur of garage. Dus zorg ervoor dat je de vriezer binnen plaatst waar de temperatuur optimaal is voor zijn functioneren.

En dan nog een puntje van aandacht: het apparaat heeft geen aan/uit-knop. Echter, in een wereld waarin apparaten eeuwig standby staan, pluggen we deze in en vergeten we al snel dat er een knop bestaat voor ‘uit’.

Afsluitend mag gezegd worden dat de Veripart VPVR701 een solide keuze is voor iedereen die de balans zoekt tussen zuinigheid, fuctionaliteit en een gunstige prijs. Met wat kleine kanttekeningen, die wij in het geheel der dingen graag onder het vriespunt laten dalen, is dit een prima maatje voor een koude klus.

Ontwerp en gebruiksgemak

Veripart vpvr701 vriezer njm9wepz2znm glxpl7

De Veripart VPVR701 vriezer staat bekend om zijn slanke ontwerp en gebruiksvriendelijkheid, waardoor hij perfect past in kleine ruimtes zoals een stadsappartement. Dit tafelmodel vriezer, met zijn gestroomlijnde metaal met coating, biedt met 85 liter inhoud voldoende ruimte en is een echt praktische oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, maar toch energiezuinige manier om hun etenswaren in te vriezen.

Wat betreft het ontwerp valt op:

 • Netto inhoud van 85 liter

 • afgedekte condensor; hierdoor minder last van stof

 • Afneembaar bovenblad voor flexibele plaatsing

 • Drie grote en praktische vrieslades

De indeling van de vriezer is slim bedacht. De drie lades zijn verschillend in diepte, wat opbergen van zowel kleinere potjes als grotere verpakkingen erg handig maakt. De luchtcirculatie zorgt ervoor dat de temperatuur overal gelijk is. Dit betekent dat je niet hoeft te stressen over waar je de diepvriespizza plaatst; overal is het even koud.

Over de gebruiksvriendelijkheid zijn de meningen grotendeels positief. Zo zijn de vrieslades eenvoudig uit te nemen, wat het ontdooien een stuk makkelijker maakt. Hoewel het toestel geen inverter compressor heeft, blijft het energieverbruik laag. Daarnaast is het invriesvermogen van 10 kg per dag ruim voldoende voor de gemiddelde gebruiker.

Een klein nadeel is dat het apparaat niet beschikt over een anti-ijsvorming systeem, waardoor je hem zo’n zes keer per jaar zal moeten ontdooien. Dit valt echter in de praktijk wel mee, omdat het dooiwaterafvoer systeem het smeltwater makkelijk laat weglopen.

Voor sommige gebruikers kan het een nadeel zijn dat de vriezer geen digitale temperatuurregeling of buitenlampje heeft om aan te geven dat hij in werking is. Desalniettemin, gezien de prijs-kwaliteitverhouding, zijn dit kleine concessies. De temperatuur wordt eenvoudig geregeld met een draaiknop, wat past bij de no-nonsense aanpak van deze vriezer.

Ook is er aandacht voor kleine details zoals een indrukbaar deurrubber, waardoor de deur stevig sluit en geen onnodige energie verspilt. Het afneembaar bovenblad en de verstelbare deurrichting verhogen de flexibiliteit bij het plaatsen van het apparaat. Niet te onderschatten als elke centimeter telt!

Ondanks deze pluspunten is de stabiliteit een puntje van aandacht. Het lichte gewicht van de vriezer zorgt ervoor dat hij redelijk makkelijk verschuift. Dit is echter een relatief kleine hobbel op de weg, zeker als je bedenkt dat je hem hierdoor ook gemakkelijk kunt verplaatsen voor bijvoorbeeld een grote schoonmaak.

Kortom, de Veripart VPVR701 is een goede keuze voor hen die zoeken naar een energiezuinige, gebruiksvriendelijke en toch ruimtelijke vriezer voor een zachte prijs. Met het oog op duurzaamheid en budget, levert deze vriezer uitstekende prestaties en voldoet hij aan de behoeften van de gemiddelde kleine huishoudens.

Capaciteit en indeling

Veripart vpvr701 vriezer rnvk31xmmwwz k1y3rr

Voor wie op zoek is naar een compacte vriezer met verrassend veel ruimte, biedt de Veripart VPVR701 uitkomst. Deze tafelmodel vriezer valt op door zijn goede indeling met drie lades, die ondanks het bescheiden uiterlijk toch ruimte biedt aan wat je maar in te vriezen hebt. Dit maakt het ideaal voor kleine huishoudens of als extra vriescapaciteit. Boodschappentassen vol met diepvriesgroenten, broden en zelfs grotere producten zoals pizza’s vinden gemakkelijk hun plek in deze vriezer.

Enkele kenmerken op een rijtje:

 • Drie ruime lades bieden plek voor diverse diepvriesproducten.

 • Een afgedekte condensor zorgt ervoor dat er geen stof ophoopt, wat het energieverbruik ten goede komt.

 • Ondanks de afwezigheid van een inverter compressor realiseert dit model een gelijkmatige koeling dankzij een effectieve luchtcirculatie.

Gebruikers zijn ook over het algemeen te spreken over de snelle levering en de service om de oude koelkast mee te nemen. Een punt van kritiek is echter dat het apparaat geen graden Celsius aangeeft, waardoor men niet precies weet hoe koud de vriezer is. Sommigen lossen dit eenvoudig op door een losse thermometer in de vriezer te plaatsen.

De drie lades verschillen van formaat, wat gebruikers als handig ervaren. Grote en kleine potjes voor het invriezen passen er perfect in. Hoewel sommige gebruikers melden dat de ladens niet de stevigste aanvoelen, lijken ze desondanks in de praktijk goed te functioneren en bieden ze een logische en gemakkelijke indeling.

Een veelgehoorde opmerking is de hoorbare klik bij het aanslaan van de vriezer. Dit lijkt een klein minpuntje dat sommige gebruikers opmerken, maar het wordt niet als zeer storend ervaren en relativeren dit met de overige voordelen van het apparaat.

Nu het op capaciteit aankomt, biedt dit model voldoende ruimte voor de gemiddelde gebruiker. Met een netto inhoud van 85 liter zit je niet snel zonder plek. Of je nu moet inspelen op een aanbieding van je favoriete diepvriesgroenten of een voorraad ijsjes wilt inslaan voor de zomer, de VPVR701 kan het aan.

Het gemakkelijke plug-in-en-klaar model maakt de installatie kinderspel. Voor de meer technisch onderlegde gebruiker is het wellicht een kleine teleurstelling dat er weinig instellingsmogelijkheden zijn. Toch, de focus ligt hier op gebruiksgemak en efficiëntie in ruimte en werking.

Het ontwerp is strak en functioneel, zonder overbodige toeters en bellen. Dit zorgt ervoor dat de Veripart VPVR701 binnen veel keukendecors past en geen doorn in het oog zal zijn.

Hoewel het energetisch label D aangeeft dat het apparaat niet het zuinigste op de markt is, lijkt het verbruik in de praktijk mee te vallen. De vriezer doet wat hij moet doen, namelijk producten snel en goed invriezen. Met slechts een jaarlijkse energiekost van ongeveer € 52,- is het een duurzame keuze voor de portemonnee op de lange termijn.

Kortom, de Veripart VPVR701 is een handige, ruimtelijke en energiezuinige tafelmodel vriezer die ondanks een paar kleine imperfecties een prima balans biedt tussen capaciteit, prijs en kwaliteit. Ideaal voor een klein gezin of als tweede vriezer in huis.

Geluidsniveau en ontdooiproces

Veripart vpvr701 vriezer rnvk36nnbvoy k1y3rr

Met een stille werking en een handmatig ontdooiproces staat de Veripart VPVR701 vriezer als een betrouwbare kracht in menig huishouden. Zeker in de huidige tijd, waarin duurzaamheid en kostenbesparing steeds belangrijker worden, biedt deze vriezer een aantrekkelijke combinatie van functionaliteit en energie-efficiëntie. Maar hoe zit het met het geluidsniveau en de noodzaak tot ontdooien?

Laten we eerst eens kijken naar de stilte van dit apparaat. Gebruikers zijn over het algemeen te spreken over de lage decibels die deze vriezer produceert. Met een maximaal geluidsniveau van 40 dB is het apparaat zachter dan het geluid van een normaal gesprek. Ideaal voor plaatsing in de bijkeuken of zelfs in een open keuken.

Desalniettemin is gebleken dat de vriezer bij het aanspringen een hoorbare klik produceert. Hoewel sommigen dit als een klein minpuntje ervaren, relativeren vele tevreden gebruikers deze klik met de verder fluisterstille werking van het toestel.

Het ontdooiproces van de Veripart VPVR701 vriezer heeft wat meer voeten in de aarde, aangezien dit handmatig moet gebeuren. Dit kan voor sommigen als een nadeel gezien worden, vooral in vergelijking met modellen die een automatische ontdooifunctie hebben. Toch wordt door gebruikers gerapporteerd dat dit proces slechts zo’n zes keer per jaar nodig is, wat voor de meesten een acceptabele frequentie blijkt.

Hieronder een korte opsomming van wat je kunt verwachten van dit model wat betreft geluid en ontdooien:

 • Laag geluidsniveau: Zachter dan een gesprek.

 • Hoorbare klik: Merkbaar bij het aanslaan van de compressor.

 • Handmatig ontdooien: Noodzakelijk circa zes keer per jaar.

 • Dooiwaterafvoer: Aanwezig om het ontdooiproces te vergemakkelijken.

Terwijl de dooiwaterafvoer ervoor zorgt dat het ontdooien wat minder moeite kost, is het geen klus waar iedereen naar uitkijkt. Echter, afgezet tegen de kosteneffectiviteit en prestatie van het apparaat, lijkt dit slechts een kleine inspanning in onderhoud.

Gebruikers geven aan dat mede door de efficiënte luchtcirculatie en de afgedekte condensor het toestel ook minder snel last heeft van ijsvorming, waardoor het ontdooien een minder tijdrovende taak is dan bij sommige andere modellen in dezelfde prijsklasse.

De Veripart VPVR701 is dus niet enkel een sobere toevoeging aan de keuken als het gaat om zijn uiterlijk, maar ook in zijn lage decibel output. Natuurlijk, het ontbreken van een automaat voor het ontdooien is een detail dat sommige potentiële kopers kan storen, maar gezien de algehele prestaties en tevredenheid van gebruikers, valt te betwisten of dit echt een dealbreaker is.

Samenvattend, deze vriezer biedt een prettige stilte tijdens het bewaren van uw etenswaren en vraagt slechts een paar keer per jaar wat extra aandacht om hem ijsvrij te houden. Met de Veripart VPVR701 krijgt u een solide partner in de keuken die belooft veel waar voor uw geld te leveren.

Veripart vpvr701 vriezer rnvk98wqdg6o z1al4e

Na een grondige analyse en diverse gebruikerservaringen komt naar voren dat de Veripart VPVR701 vriezer een robuuste en betrouwbare aanwinst is voor huishoudens die op zoek zijn naar kwaliteit zonder al te diep in de buidel te tasten. De overwegend positieve mening wordt gedeeld door veel gebruikers, die vooral de energiezuinigheid, gebruiksvriendelijkheid en het geluidsarme karakter van het apparaat roemen.

Een van de sterkste punten die vaak wordt genoemd is het zuinige karakter van de vriezer. Deze tafelmodel vriezer maakt dat je, zonder zorgen om hoge energierekeningen, je boodschappen in kunt vriezen. Ook de stilte waarmee deze Veripart zijn werk doet, wordt gewaardeerd. Want zeg nou zelf, niemand zit te wachten op een constant zoemend apparaat in huis.

Wat betreft de levering en het meenemen van de oude koelkast, scoort de service van de leverancier hoog. Dat is wel zo prettig en maakt het vervangen van een oude vriezer net een stukje eenvoudiger.

Hoewel de meeste kopers tevreden zijn, worden er soms aanmerkingen gemaakt op de gebruikershandleiding die niet altijd even duidelijk zou zijn. Ook zou de hoorbare klik bij het aanspringen van de vriezer voor sommigen storend kunnen zijn. Echter, dit wordt in verhouding tot de voordelen als een klein ongemak ervaren.

Laten we de voordelen en de paar kleine aandachtspunten eens op een rij zetten:

Positieve Punten:

 • Energiezuinig en dus kostenbesparend

 • Drie ruime vriesladen voor voldoende opbergruimte

 • Snelle levering inclusief het meenemen van oude apparatuur

 • Over het algemeen een stille werking

Aandachtspunten:

 • Soms een hoorbare klik bij aanspringen

 • De handleiding kan duidelijker, vooral de afbeeldingen en teksten

 • Onzekerheid over het aantal geleverde stelvoetjes (2 of 4?)

Daarnaast valt op dat de indeling in drie verschillende vrieslades als bijzonder praktisch wordt ervaren, waarbij je makkelijk zowel kleine als grote producten een plekje kunt geven. Het compacte formaat maakt de Veripart VPVR701 bovendien een ideale match voor kleinere gezinnen of voor wie gewoonweg geen zeeën van ruimte nodig heeft.

Een klein minpuntje dat sommige gebruikers opmerken is het ontbreken van een externe temperatuurweergave. Hierdoor weet je zonder extra thermometer niet hoe koud de vriezer precies is. Maar met een simpele, externe thermometer is dit euvel snel verholpen.

De prijs-kwaliteitverhouding wordt door velen geprezen. Gebruikers voelen dat ze waar voor hun geld krijgen. Hierbij wordt het gebruiksgemak en de eenvoud van de installatie - letterlijk plug and play - gewaardeerd.

Afsluitend kan gesteld worden dat de Veripart VPVR701 een solide keuze lijkt te zijn voor iemand die op zoek is naar een no-nonsense vriezer die doet wat hij moet doen en dat ook nog eens op een zuinige en stille wijze uitvoert. Met de kleine verbeterpunten in gedachten is het duidelijk dat dit toestel de balans tussen functionaliteit en prijs goed weet te vinden. Het resultaat? Een tevreden consumentengroep die met plezier hun overschotten en aanbiedingen invriest voor later genot.