Mijn duurzame keuze: Siemens GS58NAWCV vriezer met ijstwister (2023)

Het Siemens GS58NAWCV model biedt een combinatie van energiezuinigheid, ruimte en geavanceerde functies met hoogwaardige kwaliteit.
Auteur
Affiliatie
Jesse Woerdsma

Cartesium

Publicatiedatum

5 december 2023

Inleiding

Siemens gs58nawcv

Op zoek naar een flinke vrieskast die je energierekening niet laat stijgen? De Siemens GS58NAWCV zou weleens de match kunnen zijn waar je naar uitkijkt. Deze review neemt je mee door de belangrijkste features van deze vriezer, zonder poespas of gedoe.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse C Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Netto inhoud 366 l Hoogte 191 cm
Breedte 70 cm Energieklasse C
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Netto inhoud 366 l
Hoogte 191 cm Breedte 70 cm
Artikelnummer 884410 Fabrikantcode GS58NAWCV

Prijzen

Energiezuinigheid en duurzaamheid

Siemens gs58nawcv beomxn4zoybn 0gxlw7

Als het gaat om de keuze voor een vrieskast die bijdraagt aan een duurzamer huishouden, speelt energiezuinigheid een cruciale rol. De Siemens GS58NAWCV is een sterke speler op dit gebied. Met energieklasse C staat dit model garant voor een lager stroomverbruik en dus minder energiekosten. Het verschil in de portemonnee merk je zeker op de lange termijn.

Maar energiezuinigheid gaat niet alleen over de directe besparing. Het is ook een bewuste keuze voor het milieu. Minder energieverbruik betekent immers een verminderde CO2-uitstoot, wat de Siemens GS58NAWCV niet alleen zuinig maakt voor je budget, maar ook vriendelijk voor onze aarde.

De toegepaste No Frost-technologie is een ander aspect dat bijdraagt aan de duurzaamheid van het apparaat. Deze techniek voorkomt ijsvorming in het vriesgedeelte, waardoor je nooit meer tijd en energie hoeft te investeren in het ontdooien van de vriezer. De consistentie in de temperatuur helpt bovendien om voedsel langer vers te houden en draagt bij aan een stabiel energieverbruik.

Hier zijn enkele opvallende punten met betrekking tot de energiezuinigheid en duurzaamheid van de Siemens GS58NAWCV:

 • Energieklasse C: Hoog rendement van energiegebruik.

 • No Frost: Geen ijsvorming betekent minder vaak ontdooien en zuiniger in gebruik.

 • Luchtcirculatie: Zorgt voor een gelijkmatige koude verdeling, wat de efficiëntie ten goede komt.

Dat gezegd hebbende, moet er ook ruimte zijn voor realisme. Energieklasse C is momenteel zeer goed, maar er zijn altijd mogelijkheden voor verbetering die in de toekomst kunnen opduiken. Siemens toont echter nu al aan dat ze inzetten op zuinigheid en innovatie.

Een punt van lichte kritiek zou de ijstwister kunnen zijn. Deze is een slimme toevoeging voor wie snel ijsblokjes wil, maar het vullen ervan wordt door sommige gebruikers als onhandig ervaren. Echter, als je dit eenmaal onder de knie hebt en een beetje handig bent, biedt het enkel comfort zonder dat het afbreuk doet aan de zuinigheid.

Een ander aspect is dat het display en de instellingen alleen zichtbaar en bedienbaar zijn als de deur open is. Dit klinkt misschien niet ideaal omdat je daardoor meer warme lucht in de vriezer laat bij het instellen. Aan de andere kant is dit een handeling die je zelden uitvoert en dus is het effect op het energieverbruik verwaarloosbaar.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze vriezer geschikt is voor plaatsing in schuren of garages waar de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Zo kan zijn efficiëntie maximaal benut worden zonder dat de externe omstandigheden roet in het eten gooien.

De Siemens GS58NAWCV is een forse vrieskast die met zijn energiezuinige karakter en duurzame bouw zeker bijdraagt aan een milieubewuste keuze in het huishouden. Wel is het een apparaat van formaat, dus zorg dat je er de ruimte voor hebt. Maar dat vraagstuk is voer voor een ander deel van dit artikel.

Ruimte en opslagcapaciteit

Siemens gs58nawcv jxdnky5ldajd 0gxlw7

De Siemens GS58NAWCV vriezer imponeert met zijn zee aan ruimte en robuuste opslagcapaciteit. Om een idee te geven van de omvang:

 • Netto inhoud: 366 liter

 • Aantal plateaus: 7

 • Aantal lades: 5

Hiermee is deze vrieskast de gedroomde kameraad voor grote gezinnen of mensen die graag alles in een keer inslaan. Of je nu kilo’s brood, stapels bitterballen of bergen diepvriesfruit wilt opbergen, de GS58NAWCV slikt het zonder te morren.

De No Frost-functie is een onmiskenbaar pluspunt – vergeet het periodieke ontdooien en behoud de kwaliteit van je voedsel zonder ijsvorming aan verpakkingen. Daarnaast zorgt de luchtcirculatie ervoor dat elke hoek van de vriezer even koud is, zodat je zonder zorgen overal je levensmiddelen kunt neerleggen.

Op het eerste gezicht lijken de ijstwister en de ingebouwde koelelementen handige extraatjes, vooral voor de cocktail-liefhebbers. Echter, sommige gebruikers vinden het vullen van de ijstwister wat onhandig – een klein minpuntje dat in het niet valt bij de algemene prestatie van het apparaat.

Het is ook fijn om te weten dat de energieklasse C label aangeeft dat deze vrieskast vriendelijk is voor je energierekening, al zijn er nóg zuinigere modellen op de markt. En hoewel dit een robuuste, energiezuinige gigant is, is de vriezer opvallend stil in gebruik.

Een klein kritiekpuntje is dat het display met de bedieningselementen enkel zichtbaar en bereikbaar is als de deur geopend is. Dat kan als onhandig ervaren worden, maar omdat je dit type instellingen niet vaak wijzigt, is dit meer een kwestie van wennen dan een echte dealbreaker.

Qua design scoort de GS58NAWCV hoge ogen; het is een strak uitziende, vrijstaande vrieskast met een metaal met coating afwerking en intuïtieve indrukbare deurrubbers. De binnenverlichting is helder dankzij de LED lampjes, die ervoor zorgen dat je zelfs in het donkerst van de nacht je favoriete ijsje kunt vinden.

Laten we de indeling niet vergeten – met drie kleppen en vijf lades verspreid over verschillende niveaus, is er ruimte zat en kan alles gemakkelijk gesorteerd worden. Deze indeling draagt bij tot een overzichtelijke organisatie van je voorraad, wat weer tijd bespaart bij het zoeken naar die ene ingevroren maaltijd.

Afsluitend is het interessant om te vermelden dat de GS58NAWCV ook uitblinkt in gebruiksgemak. De platen en lades schuiven moeiteloos in en uit en het alarmsysteem waarschuwt je als de deur te lang openstaat. Gebruikers die zwaarbeladen terugkeren van de boodschappen of graag vooruit koken voor de hele week, zullen de Siemens GS58NAWCV daarom als een betrouwbare en waardevolle toevoeging aan hun huishouden beschouwen.

Ontwerp en gebruiksgemak

Siemens gs58nawcv jyazjanpajgd bg8lz5y

De Siemens GS58NAWCV is niet zomaar een vrieskast; het is een staaltje van slim ontwerp dat hand in hand gaat met praktisch gebruiksgemak. Het begint allemaal bij de ijstwister, een innovatieve toevoeging die ervoor zorgt dat je altijd snel en gemakkelijk ijsblokjes bij de hand hebt, zelfs al kan het vullen ervan even een kleine uitdaging zijn.

Dit apparaat is ontworpen met het oog op dagelijks gemak. Dankzij de No Frost technologie is het handmatig ontdooien verleden tijd. Je diepvriesproducten en de verpakking blijven vrij van ijsvorming en behouden hun kwaliteit. Het onderhoudsgemak van deze vriezer is een duidelijk pluspunt.

Siemens GS58NAWCV in Gebruik

Laten we een kijkje nemen naar een aantal prominente kenmerken:

 • Gebruiksvriendelijk: De luchtcirculatie zorgt voor een stabiele temperatuur door de hele vrieskast, zonder koude zones of temperatuurschommelingen. Dit betekent dat je jouw etenswaren waar dan ook kunt neerleggen.

 • Flexibel: De deur kan je aanpassen (links of rechts openend), wat hem geschikt maakt voor elke keukenopstelling.

 • Solide Bouwkwaliteit: Het metaal met coating draagt bij aan de duurzame constructie en straalt kwaliteit uit. Bovendien voelt alles stevig aan, van de handgreep tot de lades.

 • Zichtbaarheid: De ledverlichting aan de binnenkant zorgt ervoor dat je gemakkelijk jouw diepvriespizza of zak erwtjes in het vizier krijgt.

Ondanks deze voordelen kent het apparaat ook een paar mindere kanten:

 • Het display en instellingen zijn alleen toegankelijk met een geopende deur, wat mogelijk wat onhandig kan zijn. Toch is dit in de praktijk overkomelijk, omdat je de instellingen vaak maar eenmalig hoeft aan te passen.

 • De ijsblokjesmaker is een leuke extra, maar het vullen ervan zou wat gebruiksvriendelijker kunnen. Echter, is dit een klein minpunt op een verder indrukwekkend apparaat.

In termen van ontwerp heeft Siemens duidelijk nagedacht over de behoeftes van de moderne consument. De GS58NAWCV is een gestroomlijnd wit apparaat dat niet misstaat in de keuken van nu. Het metalen exterieur met coating verzekert je ervan dat het niet alleen goed oogt, maar ook tegen een stootje kan.

Qua gebruiksgemak scoren vooral de twee jaar garantie en de thuisafhandeling van defects hoog. Mocht er iets mis zijn, dan wordt dit zonder hoofdpijn opgelost. Ook het feit dat oudere apparatuur gratis retour kan, voegt een laagje gemak toe aan de aanschaf. Voor meer informatie over het selecteren van huishoudelijke apparaten die gebruiksgemak combineren met duurzaamheid, bekijk onze handleiding voor het kopen van een stofzuiger.

De Siemens GS58NAWCV is kortom een vrieskast die zijn maatje kent in de markt. Het combineert een strak design met praktische oplossingen die het leven een stukje makkelijker maken. Bovenal, als je eenmaal gewend bent aan de luxe van nooit meer handmatig ontdooien en je vingers niet meer onder een waterstraal hoeft te houden voor een handjevol ijsblokjes, wil je niet meer anders.

Innovatieve functies

Siemens gs58nawcv nejxnyxgqw8d g5xlrwr

De Siemens GS58NAWCV vriezer laat zien dat innovatie hand in hand gaat met dagelijks gemak. Een prominent kenmerk is de ijstwister, een gadget die je toelaat om zonder gedoe snel ijsblokjes te maken. Geen gedoe meer met water vullen, deze slimme oplossing zorgt ervoor dat je altijd ijs klaar hebt voor je drankjes.

Deze functie is slechts een fractie van wat deze vriezer bijzonder maakt. Kijk je naar de technische kant, dan springt de No Frost technologie eruit. Dit betekent:

 • Geen ijsvorming in het apparaat

 • Verpakkingen en etenswaren blijven ijsvrij

 • Je hoeft nooit meer te ontdooien

Toch ervaren sommige gebruikers de ijsblokjesmaker als een tikje onhandig bij het vullen, maar met een beetje gewenning weegt dit nauwelijks op tegen de luxe van altijd ijs tot je beschikking hebben.

Bij de innovatie hoort ook een stil karakter. Het ontwerp verzekert dat de vriezer vrijwel geruisloos zijn werk doet. Een volle vriezer die je niet hoort? Dit model maakt het mogelijk. Toch is het geluidsniveau met 38 dB nog net hoorbaar, maar over het algemeen ervaart men dit niet als storend.

Een digitaal display laat eenvoudig zien welke temperaturen je hebt ingesteld. Dit scherm is alleen binnenin te vinden, wat wellicht als een minpunt kan worden gezien vanuit het perspectief van gemak. Misschien een beetje knullig, zoals sommige gebruikers aangeven, maar aangezien je dit niet vaak hoeft aan te passen, is het slechts een detail in de totaalervaring.

Voor wat betreft de software, met de temperatuurregeling die digitaal is, behoud je de volledige controle. Met een supervriezen functie bevries je snel je verse waren, wat de kwaliteit van je voedsel ten goede komt.

De deur van de vriezer is voorzien van een indrukbaar deurrubber. Dit lijkt misschien een kleinigheid, maar het verhoogt de bruikbaarheid. Het zorgt ervoor dat de deur een zachte sluiting heeft en goed afgesloten blijft.

Ondanks al deze innovatieve kenmerken, heeft de vriezer een robuust ontwerp. Gemaakt van metaal met coating, voelt en ziet het apparaat eruit alsof het gemaakt is om jaren mee te gaan. De bouwkwaliteit wordt bestempeld als ‘topklasse’, iets wat je mag verwachten bij een merk als Siemens.

De nadelen? Voor sommigen is de afmeting van de vriezer aan de grote kant. Het is een behoorlijk apparaat en je moet wel ruimte hebben om het te plaatsen. En met een gewicht van 108 kg is het niet zomaar even te verplaatsen. Dit is dus een punt om rekening mee te houden bij de aanschaf.

Innovatie draait niet altijd om de grote veranderingen. Soms zijn het de kleine dingen die het verschil maken. Zoals de binnenverlichting met led die ervoor zorgt dat je altijd een helder zicht hebt op wat er in je vriezer ligt.

Kortom, met de Siemens GS58NAWCV vriezer haal je een stukje inventiviteit in huis dat je dagelijks leven een stukje makkelijker maakt. De kleine minpuntjes nemen niet weg dat dit apparaat staat voor comfort, duurzaamheid en kwaliteit. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet met één simpele handeling ijsblokjes voor zijn of haar cola of cocktail kunnen maken?

Beoordeling en klanttevredenheid

Siemens gs58nawcv qnpmappjwvw5 lgrel7j

De Siemens GS58NAWCV vriezer wordt geprezen door veel gebruikers om zijn ruime capaciteit en energie-efficiëntie. Het is duidelijk dat klanttevredenheid hoog in het vaandel staat bij dit product, want laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van een apparaat dat zowel je levensmiddelen optimaal bewaart als je portemonnee spaart?

Hier zijn enkele punten die keer op keer tevoorschijn komen:

 • Energiezuinigheid: Met een energieklasse C scoort deze vriezer zeer goed op het gebied van energieverbruik.

 • Capaciteit: Met een netto inhoud van 366 liter is er ruimte zat voor al je diepvriesproducten.

 • No Frost: De vriezer hoeft nooit ontdooid te worden, wat zorgt voor extra gebruiksgemak.

Gebruikers zijn met name te spreken over het gemak waarmee de ruimte in deze vriezer benut kan worden. “Zoveel ruimte had ik niet verwacht!” is een veelgehoorde kreet. De binnenverlichting en led-verlichting geven net dat beetje extra luxe, waardoor je ook in een donkere garage altijd ziet wat je pakt.

Dat gezegd hebbende, zijn er ook mindere kanten die genoemd worden. Zo vinden sommigen de ijsblokjestwister wat onhandig te vullen en kan het een uitdaging zijn om ijsblokjes eruit te krijgen. Echter, dit wordt vaak gezien als een klein ongemak, aangezien men de vriezer vooral gebruikt voor het bewaren van voedsel en niet zozeer als een ijsmachine.

Een ander punt van kritiek is het display en de bediening die alleen toegankelijk zijn als de vriezerdeur geopend is. Dit kan als wat ongemakkelijk worden ervaren, maar veel gebruikers zien dit als een kleine overkomelijkheid aangezien de temperatuur normaliter toch niet vaak aangepast hoeft te worden.

De afwerking van de Siemens GS58NAWCV wordt geprezen, de robuuste materialen en het stevige design stralen kwaliteit uit. Deze vriezer voelt aan als een toestel dat jaren mee zal gaan. Hij staat stevig op zijn poten en het geluidsniveau is met 38 dB zeer laag te noemen voor zo’n grote vriezer.

Gebruikers merken op dat zij dankzij de luchtcirculatie niet hoeven na te denken over waar ze hun producten in de vriezer leggen. Dit zorgt voor veel flexibiliteit en gemak bij het inrichten van de vriezer. En als kers op de taart is de vriezer geschikt om in een schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft.

Samenvattend, weegt het gebruiksgemak en de energiezuinigheid van de Siemens GS58NAWCV zwaar ten opzichte van de kleine minpunten die sommige gebruikers ervaren. Deze vriezer lijkt een partner voor de lange termijn te zijn voor iedereen die een duurzame keuze wil maken zonder in te leveren op kwaliteit en capaciteit. Er is overduidelijk gedacht aan de behoeften van de gebruiker, zowel op het gebied van energieverbruik als gebruiksvriendelijkheid. Het is daarom geen verrassing dat deze vriezer warm wordt aanbevolen door tevreden klanten.

Kortom, de Siemens GS58NAWCV is een slimme aankoop voor wie op zoek is naar een geruisloze, ruime en energiezuinige vriezer. Zijn stevige bouw en goede prestaties spreken duidelijk in zijn voordeel, zowel in het oog van de consument als op de energierekening.