Mijn vriesoplossing: Inventum VK1422W (2024)

Mijn beoordeling van de Inventum VK1422W: 418L inhoud, temp. van -30 tot 10°C, energieklasse E, en jaarlijks 269 kWh verbruik.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

25 december 2023

Inleiding

Inventum vk1422w vriezer

De Inventum VK1422W is een ruime vrieskist met een capaciteit van 418 liter, uitermate geschikt voor grotere huishoudens of mensen die graag een flinke voorraad aanleggen. Dit vrijstaande model, met een energie-efficiëntieklasse E, biedt een functionele oplossing in de vorm van supervriezen, en staat garant voor een lange bewaartijd tijdens stroomuitval.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse E Anti-ijsvorming Nee (6x per jaar ontdooien)
Netto inhoud 418 l Hoogte 82,5 cm
Breedte 141,6 cm Energieklasse E
Anti-ijsvorming Nee (6x per jaar ontdooien) Netto inhoud 418 l
Hoogte 82,5 cm Breedte 141,6 cm

Prijzen

Design en opslagcapaciteit

Inventum vk1422w vriezer bvzmwxnrj0aq 07zzmk

Als je zoekt naar een vriezer met veel opslagcapaciteit en een strak design, dan is de Inventum VK1422W misschien wel het exemplaar dat jouw vriesbehoeften vervult. Met een imposante 418 liter netto inhoud biedt deze diepvrieskist plek zat voor alle denkbare diepvriesproducten, van broden en grote pizzadozen tot die zakken vol met diepvriesfruit en frikandellen voor de lekkere trek.

Deze vriezer staat zijn mannetje in diverse omstandigheden:

 • Te gebruiken in de schuur of garage, zelfs bij temperaturen tot -15°C

 • Robuuste metal met coating afwerking

 • Afgedekte condensor voor minder stof en eenvoudiger onderhoud

Uiteraard moet je soms ook een minder kant onder ogen zien. Zo heeft de VK1422W geen anti-ijsvorming technologie, wat betekent dat je het apparaat zo’n 6 keer per jaar de vrieskist zal moeten ontdooien. Maar, relativerend gesproken, is dit een kleine moeite voor iemand die het belang inziet van een ruime en betrouwbare vriezer als deze.

Wat het design betreft, kiest Inventum voor een simpel, functioneel wit kleurenschema dat niet misstaat in een huishoudelijke omgeving. De vriezer oogt modern maar bescheiden, zodat hij naadloos in de achtergrond van je garage of schuur opgaat. Dit model is voorzien van twee handige voorraadkorven, waardoor je kleine spullen gemakkelijk kunt scheiden van de grotere en deze vlug bij de hand hebt zonder te moeten graven.

De fysieke dimensies van de VK1422W zijn aanzienlijk, met een breedte van 141,6 cm en een hoogte van 82,5 cm, wat flink wat bodemoppervlak in beslag neemt. Maar laten we eerlijk zijn, als je kiest voor een grote vrieskist, dan is ruimtebeslag iets waar je reeds vrede mee hebt. Dat gezegd hebbende, het stelt je wel in staat om in bulk in te slaan, wat op lange termijn tijd en geld bespaart.

Een mogelijk nadeel dat aan de horizon kan opdoemen, is de energieklasse E. Het is niet de meest efficiënte in de markt en zal leiden tot een jaarlijkse energiekost van ongeveer 107,6 euro. Toch, als je eenmaal gewend bent aan het gemak van veel diepvriesruimte, dan weegt dit kleine financiële offer niet op tegen de voordelen.

Tot slot, het maximaal geluidsniveau van 44 dB zorgt ervoor dat de vriezer niet als een opdringerige aanwezigheid in de ruimte geldt. Dit is een relevante factor als je hem in een ruimte plaatst waar je ook veel tijd doorbrengt.

De Inventum VK1422W is dus een solide keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en ruime vriezer. Met een overzichtelijk design en genoeg ruimte om je voorraad voor langere tijd in te slaan, biedt dit apparaat veel voor zijn geld. Ondanks dat ontdooien nog handmatig moet gebeuren en de energie-efficiëntie beter kan, zijn dit punten die in het niet vallen bij de praktische voordelen die deze vrieskist te bieden heeft.

Temperatuurbeheersing en gebruiksgemak

Inventum vk1422w vriezer j1lx0yywgpod 07zzmk

De Inventum VK1422W vrieskist is een ware uitkomst voor wie op zoek is naar effectieve temperatuurbeheersing en eenvoudig gebruiksgemak. In het bedienen van dit apparaat blinkt het uit: het gebruiksvriendelijke display stelt je in staat om moeiteloos de temperatuur aan te passen binnen een bereik van -30 tot 10 graden Celsius. Hierdoor kun je met vertrouwen allerlei levensmiddelen bewaren, van diepvriesfruit tot de meest verfijnde hapjes voor een feest.

Laten we de hoofdzaken op een rij zetten:

 • De temperatuur is digitaal instelbaar, waardoor je perfect de gewenste koelte behoudt.

 • Het toestel is geschikt voor plaatsing in koude ruimtes tot een minimumtemperatuur van -15 °C.

 • Supervriezen functie zorgt dat nieuwe producten snel de juiste temperatuur bereiken.

 • Een capaciteit van 418 liter biedt royaal de ruimte voor grote hoeveelheden etenswaren.

 • Het apparaat is minder tijdrovend in onderhoud dankzij een afgedekte condensor.

Toch is het belangrijk om te melden dat de Inventum geen anti-ijsvorming technologie heeft, wat betekent dat je het ongeveer 6 keer per jaar zal moeten ontdooien. Echter, de aanwezigheid van een dooiwaterafvoer maakt dit proces aanzienlijk minder vervelend.

Het gebruiksgemak van dit model wordt verder benadrukt door de aanwezigheid van twee voorraadkorven, die snel toegang geven tot veelgebruikte items. Dit scheelt je het speuren door een diepe vrieskist; een ergernis die vaak voorkomt bij soortgelijke modellen.

Het is echter zo dat er geen binnenverlichting aanwezig is, wat het zoeken naar producten in een donkere schuur uitdagend kan maken. Maar laten we wel wezen, in de meeste gevallen is er wel een andere lichtbron aanwezig waardoor dit minpunt te overzien is.

Qua geluidsniveau zit je met de VK1422W goed; met 44 dB is het geluid te vergelijken met het zoemen van een koelkast in een rustige keuken. Dit is een subtiele aanwezigheid in elke ruimte en zal niet gauw storend zijn.

Bewaartijd bij stroomuitval is een ander sterk punt. Met 50 uur bewaartijd heb je voldoende marge om oplossingen te zoeken mocht de stroom uitvallen. Dit zorgt voor een gerust gemoed, ook in gebieden waar stroom minder betrouwbaar is.

Gebruiksgemak wordt verder versterkt door de vormgeving: met een hevelgreep zou deze vrieskist nog makkelijker te openen zijn, maar de huidige setup voldoet prima. De solide metalen deur met coating is robuust en het indrukbare deurrubber zorgt voor een goede afdichting.

Als we naar het totaalplaatje kijken, biedt de Inventum VK1422W een solide ervaring als het gaat om het koelen en bewaren van je voedsel. Het is een betrouwbare partner in huishoudens waar extra vriezercapaciteit welkom is. Ondanks enkele kleine kanttekeningen, zoals het ontbreken van een automatische ontdooifunctie en binnenverlichting, blijft het een vrieskist die zijn werk uitstekend doet, en zijn plek in de markt meer dan verdiend heeft.

Onderhoud en energieverbruik

Inventum vk1422w vriezer yxo2dk3edjl2 wdl0rw

Onderhoudsgemak en energie-efficiëntie zijn twee belangrijke factoren die veel mensen over het hoofd zien als ze een nieuwe vriezer kiezen. Gelukkig zet de Inventum VK1422W hierin een nieuwe standaard. Deze vrieskist, met zijn ruime inhoud van 418 liter, vraagt opmerkelijk weinig onderhoud; iets wat elke gebruiker kan waarderen.

Laten we beginnen bij het onderhoud:

 • De vrieskist heeft een afgedekte condensor, wat betekent dat er minder stof zich verzamelt en het apparaat langer schoon blijft.

 • Zes keer per jaar ontdooien klinkt misschien als veel, maar is een peulenschil door de eenvoudige toegang en dooiwaterafvoer.

 • Hoewel er geen sprake is van een anti-ijsvorming technologie, wat een lichte domper kan zijn, is de frequentie van het ontdooien te overzien en draagt het bij aan een efficiënte werking op de lange termijn.

Dan het energieverbruik:

De Inventum VK1422W heeft een energieklasse E, waarmee het niet de meest energiezuinige optie op de markt is. Ondanks dat, bedraagt de jaarlijkse energiekost ongeveer 107,6 euro, gebaseerd op een gemiddeld energieverbruik van 269 kWh. Dit is relatief voordelig voor een vrieskist van deze grootte. Ter relativering: de kosten zijn te vergelijken met het verbruik van een gemiddelde koel-vriescombinatie.

Andere aspecten die van invloed zijn op energie-efficiëntie en onderhoud:

 • De vriezer is geschikt voor plaatsing in schuren of garages, ook als de temperatuur daar daalt tot -15 graden Celsius, wat hem flexibel ivm plaatsing maakt.

 • Met een bewaartijd bij stroomuitval van 50 uur hoef je niet direct in paniek te raken bij een stroomstoring.

 • De digitale temperatuurregeling zorgt voor een precieze instelling, wat bijdraagt aan efficiënt energieverbruik.

De Inventum VK1422W laat wat te wensen over met een afwezigheid van binnenverlichting, wat het vinden van producten in een volle vrieskist bemoeilijkt. Echter, de twee voorraadkorven helpen om de inhoud alsnog overzichtelijk te houden. Ook het geluidsniveau van 44 dB is niet fluisterstil, maar zeker acceptabel voor plaatsing in minder gebruikte ruimtes zoals een schuur of garage.

Over het geheel genomen is de Inventum VK1422W een solide keuze voor wie op zoek is naar veel vriesruimte zonder daar al te veel omkijken naar te willen hebben. De efficiëntie en het gebruiksgemak scoren goed, terwijl de noodzaak tot regelmatig ontdooien en het energielabel E lichte compromissen zijn in wat verder aanvoelt als een sterke prijs-kwaliteitverhouding. Met de 5 jaar garantie die Inventum biedt, kan je er bovendien van uitgaan dat dit een apparaat is dat gemaakt is om lang mee te gaan.

Prijs-kwaliteitverhouding en conclusie

Inventum vk1422w vriezer gk1rqp2rpz4r wdl0rw

De Inventum VK1422W vriezer presenteert zich als een budgetvriendelijke keuze voor iedereen die behoefte heeft aan een fors volume aan vriesruimte. Echter, de aanschafprijs is niet de enige factor die meespeelt bij het beoordelen van prijs-kwaliteitverhouding. De duurzaamheid, functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid spelen een minstens zo belangrijke rol. Laten we deze aspecten eens onder de loep nemen met een nuchtere blik.

Om te beginnen, de duurzaamheid van het apparaat lijkt op het eerste gezicht in orde. Inventum heeft zichzelf een goede naam gegeven wat betreft betrouwbare huishoudelijke apparatuur en dat wordt nog eens benadrukt met de vijfjarige garantie. Dit biedt een gevoel van zekerheid die waarde toevoegt aan je aankoop.

Ondanks dat het geen luxe model is, heeft de functionaliteit van de vriezer toch een paar aangename verrassingen in petto. Zo kan het apparaat acceptabele temperaturen aan ook al staat het in een onverwarmde ruimte en de optie tot supervriezen is een handige bijkomstigheid voor wie snel voedsel wil invriezen.

Echter, zoals bij elk product zijn er ook kanttekeningen die gemaakt moeten worden:

 • Geen anti-ijsvorming: je moet het apparaat 6x per jaar ontdooien.

 • Geluidsniveau: de 44 dB kan voor sommige gebruikers te luid zijn, afhankelijk van waar de vrieskist geplaatst wordt.

Hoewel bovenstaande punten lichtelijk de aantrekkelijkheid kunnen drukken, biedt de Inventum VK1422W voldoende tegenwicht met zijn ruime 418 liter netto inhoud en een beschermde condensor, wat het onderhoud vereenvoudigt. Bovendien, met een bewaartijd van 50 uur tijdens stroomuitval, blijven je etenswaren lange tijd bevroren, zelfs als de stroom het even laat afweten.

In lijn met de prijs-kwaliteitverhouding is het energieverbruik van de Inventum VK1422W. De vrieskist valt in energieklasse E, wat niet bijzonder zuinig is, maar ook niet uitzonderlijk kostbaar in gebruik, gezien de energiekosten per jaar. Het neemt niet weg dat toekomstgerichte kopers wellicht naar zuinigere opties kunnen lonken.

Hier een kijkje in wat je krijgt voor je geld:

 • Duurzaamheid met 5 jaar garantie

 • Grote netto inhoud van 418 liter

 • Kan goed tegen koude omgevingen (-15 °C)

 • Supervriezen functionaliteit

 • Eenvoudig ontdooien met dooiwaterafvoer

Houd in gedachten dat dit model niet voorzien is van toeters en bellen zoals een digitaal display of binnenverlichting. Voor sommigen kan dit een minpunt zijn, maar laten we wel wezen: voor een vrieskist waar vooral voorraad in wordt bewaard, is dit vaak geen doorslaggevende factor.

Concluderend, met de Inventum VK1422W krijg je waar voor je geld, mits je kan leven met de noodzaak tot handmatig ontdooien en het geluidsniveau. Voor wie een degelijke hoeveelheid vriesruimte zoekt zonder de bank te breken, is dit een prima optie. Echt spannend wordt het niet met dit apparaat, maar hey, een vrieskist hoeft ook niet het leven van het feest te zijn. Hij moet gewoon doen wat hij belooft: jouw spullen steenkoud houden. En dat doet de VK1422W zonder twijfel.