Onze ervaring met de Bosch GSN58AWCV Vrieskast (2024)

Onze ervaring met de Bosch GSN58AWCV vrieskast: ruimte voor veel diepvriesproducten, No Frost technologie en energieklasse C.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

8 december 2023

Inleiding

Bosch gsn58awcv vriezer

De Bosch GSN58AWCV vriezer, met een ruime capaciteit van 366 liter en voorzien van de nieuwste No Frost technologie, stelt een nieuwe standaard in gebruiksgemak en efficiëntie in de wereld van huishoudelijke apparaten. Dit model, uitgerust met handige functies zoals een ijstwister en BigBox lade, biedt een moderne oplossing voor het langdurig en optimaal bewaren van uw diepvriesproducten.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse C Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Netto inhoud 366 l Hoogte 191 cm
Breedte 70 cm Energieklasse C
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Netto inhoud 366 l
Hoogte 191 cm Breedte 70 cm

Prijzen

Ontwerp en capaciteit

Bosch gsn58awcv vriezer 025vgyep9rgk gzok7p8

De Bosch GSN58AWCV vriezer blinkt uit in zowel ontwerp als capaciteit. Met zijn 366 liter netto inhoud en robuuste 70 centimeter breedte biedt deze diepvrieskast meer dan voldoende ruimte om een grote hoeveelheid diepvriesproducten overzichtelijk op te bergen. De handige BigBox lade is ideaal voor het bewaren van omvangrijke items, denk aan een flinke kalkoen of stapels diepvriespizza’s.

Belangrijke kenmerken in één oogopslag:

 • Netto inhoud: 366 liter

 • BigBox lade: voor grote diepvriesproducten

 • Supervriezen: om voedsel snel en effectief in te vriezen

 • No Frost: nooit meer het tijdrovende ontdooien

Wat direct opvalt, is het gebruiksgemak van deze diepvrieskast. Dankzij de transparante lades zie je in een oogopslag wat je waar hebt liggen zonder alles overhoop te hoeven halen. De ledverlichting helpt hier ook bij en is een feature die je pas echt gaat waarderen als je het eenmaal hebt.

Een kleine irritatie kan het randje zijn dat iets uitsteekt als het klepje van de lade open gaat. Dit kan in de praktijk net wat onhandiger zijn bij het in- en uitladen van producten. De deur die soms vacuüm lijkt te zitten en wat meer kracht vereist om te openen, kan ook als minder prettig worden ervaren, maar dit is tevens een teken van de goede isolatie en daarmee behoud van de koude lucht – en dat laatste is natuurlijk waar het om gaat in een vrieskast.

Hoewel de BigBox erg praktisch is, loopt hij aan de bovenkant taps toe waardoor je net even wat minder kwijt kunt in het bovenste vak. Anderzijds zorgt dit design wel weer voor een fraai uiterlijk dat in veel keukens niet zal misstaan.

Over het algemeen wordt de gebruikservaring als luxueus beschouwd, mede door de handige extra’s zoals het open deuralarm en de optie om de draairichting van de deur aan te passen. Deze elementen tillen de Bosch GSN58AWCV naar een hoger niv

Functies en gebruiksgemak

Bosch gsn58awcv vriezer 3j4xm7mojjjn zmy1nwr

Als je op zoek bent naar een vriezer die het dagelijks leven een stuk gemakkelijker maakt, is de Bosch GSN58AWCV wellicht jouw nieuwe beste vriend. Met een royale inhoud van 366 liter en een breedte van 70 centimeter heb je ruim voldoende plek om jouw diepvriespizza’s, soepen en zelfgemaakte ijsjes te bewaren. Wat direct opvalt is het gebruiksgemak dat deze vrieskast biedt. Hieronder enkele highlights:

 • No Frost-technologie voorkomt ijsvorming, dus nooit meer ontdooien.

 • Een ruime BigBox lade voor het opbergen van grote items zoals een kalkoen.

 • Supervriezen functie, die nieuwe producten snel invriest zonder de andere etenswaren te beïnvloeden.

 • IJstwister meegeleverd voor als je snel ijsblokjes nodig hebt voor je drankjes.

 • Het alarmsysteem waarschuwt als de deur te lang open staat, wat verrassend vaak kan gebeuren.

Maar geen product is perfect, en de Bosch GSN58AWCV komt met een paar kanttekeningen. Zo kan de deur, door het vacuüm dat soms ontstaat, wat moeilijk te openen zijn. Hoewel dit een indicatie is van een goede afsluiting en isolatie, kan het in de praktijk onhandig zijn. De grote capaciteit wordt soms ook ervaren als een nadeel omdat die extra diepte en breedte vragen om de nodige ruimte in huis. Toch wegen deze kleine nadelen niet op tegen het overduidelijke pluspunt dat je nooit meer hoeft te zwoegen met ontdooien, dankzij de efficiënte No Frost-functionaliteit.

De handmatige temperatuurregeling is digitaal en gemakkelijk in te stellen, waardoor je altijd de vrieskast aan jouw wensen kunt aanpassen. Gebruikers zijn positief over het lage geluidsniveau van 38 dB, iets wat in drukke huishoudens als een zegen kan worden ervaren. Daarnaast is de verlichting in de vrieskast een uitkomst; nooit meer grabbelen in het donker naar die ene vergeten ijslolly.

Voor liefhebbers van ijskoude drankjes op een warme zomerdag is de ijstwister ideaal: met een simpele draai heb je snel ijsblokjes tot je beschikking. Echter, let op: dit systeem is niet feilloos en kan soms vastlopen of vastvriezen.

De vriezer is energieklasse C, wat tegenwoordig als gemiddeld wordt beschouwd - niet de zuinigste in zijn klasse, maar ook zeker niet de grootste energieverbruiker. Met een jaarlijks energieverbruik van 178 kWh is de vrieskast bovendien relatief zuinig te noemen, wat het een slimme lange termijn investering maakt.

Het is duidelijk dat de Bosch GSN58AWCV met zijn uitgebreide functies en gebruiksgemak ontworpen is om het leven gemakkelijker te maken. Het apparaat is vrijstaand, wat betekent dat je het overal in huis kunt plaatsen waar je de ruimte hebt. En met de meegeleverde garantie van 2 jaar geeft Bosch je dat extra stukje vertrouwen in je aankoop.

Samenvattend biedt deze vriezer een ruime hoeveelheid plaats gecombineerd met modern gemak. Ideaal voor grotere gezinnen, kookfanaten die graag vooruit koken, of voor hen die simpelweg graag een voorraad inslaan. Zo wordt invriezen niet gezien als een dagelijkse sleur, maar als een praktisch en efficiënt onderdeel van je keukenroutine.

Energie-efficiëntie en duurzaamheid

Bosch gsn58awcv vriezer 6mnro7g4086l gzokael

Wanneer het op energiebesparing en duurzaamheid aankomt, doet de Bosch GSN58AWCV vriezer het verrassend goed, ondanks zijn forse afmetingen. Met een energieklasse C in de nieuwe, strengere energielabeling, behoort deze vriezer niet tot de top energiebespaarders, maar gezien de royale inhoud is het verbruik relatief laag. Het is zeker geen energieslurper en dat scheelt in de portemonnee én draagt bij aan een lagere milieu-impact.

Belangrijke energiegerelateerde punten:

 • No Frost-technologie: Deze functie voorkomt ijsvorming, wat betekent dat je nooit hoeft te ontdooien. Dit spaart niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat de vriezer constant energie-efficiënt blijft functioneren.

 • Jaarlijks energieverbruik: Met 178 kWh per jaar ligt het verbruik in de lijn van verwachting voor een vriezer van deze omvang. Het is belangrijk te beseffen dat de grootte ook invloed heeft op het verbruik.

 • Invriesvermogen: Met een invriesvermogen van 26 kg per dag is dit model zeker geschikt voor het invriezen van grotere hoeveelheden producten. Supersnel invriezen beschermt de kwaliteit van je voedsel én kan meer energiezuinig zijn omdat producten snel de juiste temperatuur bereiken.

Ondanks deze positieve punten is het van belang te erkennen dat de vriezer een D-label heeft in de vóór 2021 geldende classificatie. Dit kan voor sommigen als een teleurstelling komen. Toch is het relativerend te bedenken dat veel oude modellen een veel hoger verbruik kennen en de GSN58AWCV met zijn moderne inrichting en functies hiermee een flinke stap vooruit is.

Aan de kant van duurzaamheid heeft Bosch verschillende initiatieven geïntegreerd. De inverter compressor draagt bijvoorbeeld bij aan een langere levensduur van het apparaat en een stillere werking. Verder zorgt de robuuste bouwkwaliteit van de vriezer ervoor dat deze niet snel vervangen hoeft te worden; een pluspunt voor iedereen die waarde hecht aan duurzaamheid.

Kleine nadelen zijn er natuurlijk ook. Het feit dat de deur soms vacuüm zuigt en dan met kracht geopend moet worden, zou potentieel een aandachtspunt kunnen zijn. Echter, dit fenomeen is eigenlijk een teken van goede isolatie, wat weer bijdraagt aan het behoud van de lage temperaturen en dus een verminderd energieverbruik.

Om al deze redenen is de Bosch GSN58AWCV een aanrader voor wie zoekt naar een balans tussen ruimte, efficiëntie en duurzaamheid. Hij is misschien niet de zuinigste op de markt, maar voor een apparaat van deze grootte doet hij het meer dan behoorlijk.

Prijsverhouding en conclusie

Bosch gsn58awcv vriezer 7j8xyqyoznq1 qj3pnr

De Bosch GSN58AWCV vriezer heeft zich ontpopt als een ware bevriezingskampioen in menig Nederlandse huishouden. Deze diepvrieskast biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zit vol met functies die het leven in de keuken aanzienlijk comfortabeler maken. Laten we de balans opmaken van dit apparaat dat meer lijkt op een koele bondgenoot dan zomaar een gebruiksvoorwerp.

Een van de meest geprezen kwaliteiten van deze vriezer is de grote capaciteit. Met een netto inhoud van 366 liter is er genoeg ruimte voor al het diepvriesgoed dat je maar kunt verzamelen. Of het nu gaat om vooruit koken, groot inkopen of wellicht het bewaren van de oogst uit eigen tuin, met de Bosch GSN58AWCV kom je zelden ruimte tekort. Daarbij is de ingebouwde ijstwister handig voor liefhebbers van een koude versnapering op zijn tijd.

Hoewel de vriezer breed en diep is, wat als een nadeel kan worden gezien, is het juist deze afmeting die bijdraagt aan de bruikbaarheid. Hierdoor kunnen grote objecten zoals een kalkoen makkelijk worden opgeslagen. Belangrijke positieve punten zijn:

 • No Frost technologie: zeg vaarwel tegen het ontdooien.

 • Supervriezen: nieuwe producten zijn snel ingevroren.

 • BigBox lade: ruimte zat voor grotere items.

 • Ledverlichting: een heldere binnenkant, waardoor je alles vindt.

 • Stil: met een geluidsniveau van 38 dB.

Dat gezegd hebbende, bevat ook deze vrieskast een paar kinderschoenen in termen van designkeuzes. Het systeem voor het maken van ijsblokjes is bijvoorbeeld niet ‘foolproof’ en kan wat behendigheid vereisen. Ook is de deur niet door iedereen gemakkelijk te openen vanwege het vacuüm. Dit zijn puntjes van aandacht, maar in de algehele ervaring vallen deze in het niet bij de voordelen.

Een zorg bij sommige klanten is het energielabel C, wat in de nieuwe classificatie in 2021 naar een D-label is verschoven. Echter, gezien de grootte en het vermogen van de vriezer, is dit nog steeds relatief energiezuinig en rapporteren sommige gebruikers dat het werkelijke verbruik zelfs lager uitvalt.

Het gebruikersgemak is evident. Het overzicht dat de transparante lades bieden, het alarm dat klinkt als de deur te lang openstaat en de eenvoud van de bediening zijn allemaal factoren die de Bosch GSN58AWCV tot een favoriet maken. Bovenal is hij ook kindvriendelijk; kinderen kunnen makkelijk bij de snacks zonder hulp van volwassenen.

Kortom, de investering in deze diepvrieskast blijkt voor de meesten een verstandige keuze te zijn. Betrouwbaarheid, capaciteit en de fijne extra’s maken de Bosch GSN58AWCV tot een toestel waar men op kan rekenen. Kleine mankementen daargelaten, biedt het apparaat een solide prestatie die zich vertaalt in talloze vriesavonturen. Als we alle plussen en minnen tegen elkaar wegstrepen, blijft deze vrieskast fier overeind als een waardevolle aanwinst voor iedereen die behoefte heeft aan een royale opslagcapaciteit en efficiënte diepvriestechnologie.