Gemak zonder ijs met de RFNM200E40WN vriezer (2024)

Mijn ervaring met de Beko RFNM200E40WN vriezer: ruim, stil en voorzien van No Frost technologie. Ideaal voor 2-3 personen.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

21 november 2023

Inleiding

Beko rfnm200e40wn vriezer

De Beko RFNM200E40WN vriezer staat vooraan wat betreft functionaliteit en doelmatigheid in zijn klasse. Uitgerust met een capaciteit van 168 liter biedt deze solide diepvrieskast voldoende ruimte voor het bewaren van grote hoeveelheden levensmiddelen. Geavanceerde No Frost technologie voorkomt de vorming van ijs, waardoor een tijdrovende ontdooibeurt tot het verleden behoort. Door de praktische aanwending van de Supervriezen functie, worden nieuwe producten snel en veilig bevroren, terwijl de huidige inhoud zijn kwaliteit behoudt.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse E Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien)
Netto inhoud 168 l Hoogte 145,7 cm
Breedte 54 cm Energieklasse E
Anti-ijsvorming No Frost (nooit ontdooien) Netto inhoud 168 l
Hoogte 145,7 cm Breedte 54 cm

Prijzen

Ontwerp en ruimte

Beko rfnm200e40wn vriezer byg8g7lmvzko rj4dql

De Beko RFNM200E40WN vriezer is een ware toevoeging voor elk huishouden dat op zoek is naar gemak en ruimte. Met een netto inhoud van 168 liter is deze vrijstaande vrieskast een middelgrote unit die voldoende opslagruimte biedt, zonder dat het apparaat zelf te veel ruimte in beslag neemt in uw keuken, bijkeuken of garage.

Hier een snelle kenmerkenlijst:

 • Vrijstaand model: Flexibel te plaatsen.

 • No Frost: Nooit meer ontdooien.

 • Energieklasse E: Redelijk energiezuinig.

 • Afmetingen: 145,7 cm hoog, 54 cm breed.

 • Netto inhoud van 168 liter: Ruim voor middelgroot huishouden.

 • Vijf doorzichtige lades: Direct zichtbaar wat u voorradig heeft.

De indeling van de vrieskast is praktisch. Vijf doorzichtige vriesvakken geven direct een overzicht van wat u in huis heeft. De lades zijn makkelijk uit te trekken en bieden voldoende ruimte voor uiteenlopende producten. Zo past in de grootste lade met gemak een stapel pizzadozen. Een klein nadeel kan zijn dat de ijsblokjeslade enige ruimte inneemt, wat ten koste kan gaan van overige opslag. Echter, voor velen zal dit een welkome toevoeging zijn om altijd ijsklontjes bij de hand te hebben.

Het ontwerp is strak en modern, met een witte metaal gecoate afwerking die in veel keukenstijlen past. De vriezer is voorzien van een hevelgreep, wat het openen van de deur vergemakkelijkt. Het kan wel voorkomen dat door de lichte bouwkwaliteit de kast iets van z’n plek komt bij het onbedachtzaam openen van de deur. Dit is eenvoudig op te lossen door de vriezer tegen een muur te plaatsen of de voetjes beter af te stellen.

Een bijzondere vermelding verdient het No Frost-systeem, wat ervoor zorgt dat u dit apparaat nooit hoeft te ontdooien. Dit bespaart tijd en moeite en draagt bij aan de duurzaamheid van de vriezer.

De Beko RFNM200E40WN kan ook functioneren in een minimale omgevingstemperatuur van 10 graden Celsius. Dit maakt het apparaat geschikt voor plaatsing in een garage of schuur, waar het soms kouder kan worden. Let op, bij extreem koude temperaturen moeten extra maatregelen genomen worden om het apparaat correct te laten functioneren.

Ook al is deze vrieskast van basisklasse bouwkwaliteit, het biedt de essentiële functionaliteiten die men verwacht van een moderne vrieskast. Wat soms gemist wordt, is een temperatuurindicatie na stroomstoring en een verlicht interieur; deze functies zijn niet altijd aanwezig, wat voor sommigen een punt van aandacht kan zijn.

De afhandeling van een defect gebeurt bij u thuis en met een garantie van twee jaar op de vrieskast, biedt Beko een redelijke zekerheid op een duurzame investering. Er is ook de optie om uw oude apparaat gratis te laten retourneren, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid van het merk.

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat de compacte afmetingen ervoor zorgen dat deze vriezer in kleinere ruimtes past en dat te brede deuren geen obstakel hoeven te vormen bij het plaatsen ervan.

De Beko RFNM200E40WN is een degelijk apparaat dat, ondanks enkele kleine kanttekeningen, zijn belofte van ruimte en design waarmaakt. Het is een praktische en moderne oplossing voor de dagelijkse bewaarbehoeften van vele gezinnen.

Gebruikersgemak en functies

Beko rfnm200e40wn vriezer jrky882rvvgk rj4dql

De Beko RFNM200E40WN vriezer staat bekend om zijn gebruiksgemak en veelzijdige functies die het leven van iedere gebruiker een stuk gemakkelijker maken. Het No Frost-systeem neemt bijvoorbeeld de behoefte aan manueel ontdooien volledig weg, een belangrijk voordeel genoemd door verschillende gebruikers. Bovendien zorgt de supervriezen functie ervoor dat levensmiddelen snel en efficiënt worden ingevroren, wat het overzicht en de planning in de keuken ten goede komt.

Een veelgeprezen kenmerk is de ruime capaciteit van 168 liter, die voldoet aan de behoeften van kleine tot middelgrote huishoudens. De vriezer is uitgerust met vijf doorzichtige lades, wat het vinden van producten vergemakkelijkt en tijd bespaart. Hieronder een overzicht van de pluspunten:

No Frost-technologie: nooit meer ontdooien. Grote capaciteit: genoeg ruimte voor de wekelijkse voorraad. Doorzichtigheid: met een simpele blik zie je wat je in huis hebt. Supervriezen: snel invriezen van verse producten. Plaatsingsvrijheid: werkt goed in zowel keuken als bijkeuken.

Ook de plaatsing van het apparaat blijkt flexibel; de vrieskast kan zonder zorgen in de schuur of garage staan, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Gelukkig is er volgens gebruikerservaringen minder overlast van geluid op deze plekken, waardoor dit een prima oplossing is.

Gebruikers geven aan dat deze vriezer relatief eenvoudig te bedienen is. Er hoeft geen hoogtechnologische kennis aan te pas te komen om de draaiknop voor temperatuurregeling te gebruiken. Plus, de hevelgreep maakt het openen van de deur een fluitje van een cent.

Echter, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Er zijn enkele kleine aandachtspuntjes zoals het materiaal van de buitenkant dat als licht kwalitatief wordt ervaren; het kan ervoor zorgen dat de vrieskast wat verschuift bij een enthousiast geopende deur. Ook kan het gebruik van de ijslade voor sommigen onduidelijk zijn. Toch hebben deze aspecten een relatief lage impact op de totale ervaring.

Er is ook een punt van gemak waar menig gebruiker zijn waardering voor uitspreekt, en dat is de kinderbeveiliging. Handig wanneer je kleine kinderen hebt rondlopen die de avontuurlijke wereld van een vriezer willen ontdekken.

Tot slot het visuele aspect; ondanks dat dit vriesapparaat vrij standaard en onopvallend oogt, spreekt het simpelwitte design velen aan. Het past ongecompliceerd in verschillende soorten interieurs en laat de kracht spreken door functionaliteit, niet door uiterlijk.

Al met al biedt de Beko RFNM200E40WN vriezer een uitstekende balans tussen functionaliteit en gebruiksgemak, met slechts enkele kleine kanttekeningen. De ervaring leert dat de voordelen ruimschoots opwegen tegen de nadelen, wat dit model tot een geschikte keuze maakt voor iedereen die op zoek is naar een ongecompliceerde vriesoplossing.

Geluidsniveau en energie

Beko rfnm200e40wn vriezer nroeoo2yznbp rj4dql

Wanneer je op zoek bent naar een vrieskast die zijn werk stil en efficiënt doet, zou je zeker de Beko RFNM200E40WN in overweging moeten nemen. Een van de eerste dingen die opvalt bij dit model is het lage geluidsniveau van slechts 40 decibel. Dit maakt deze vriezer ideaal om in een open keuken of in een andere leefruimte te plaatsen, zonder dat je gestoord wordt door een constant gezoem.

Naast het geluidsniveau is ook de energie-efficiëntie een punt van belang bij de aankoop van een nieuwe vrieskast. Hoewel dit model is ingedeeld in energieklasse E, wat niet het allerhoogste is, biedt het toch een redelijke balans tussen verbruik en prestatie. Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 212,5 kWh, wat neerkomt op zo’n 85 euro per jaar, afhankelijk van de actuele energietarieven natuurlijk. En met een No Frost-systeem zeg je vaarwel tegen het tijdrovende ontdooiingsproces, wat ook bijdraagt aan het gemak en de energiebesparing.

Belangrijke kenmerken op een rij:

 • Geluidsniveau: Slechts 40 dB - fluisterstil.

 • Energieverbruik: 212,5 kWh per jaar, wat resulteert in een kostenpost van ongeveer 85 euro.

 • No Frost: Geen ijsvorming betekent minder energieverbruik en onderhoud.

Af en toe zijn er minder positieve kanten aan een product en die zijn hier ook aanwezig. Zo kan de inverter compressor soms bij het opstarten van een supervriezen cyclus iets meer hoorbaar zijn, maar dit weegt niet op tegen de algehele stille werking. Bovendien zorgt deze functie ervoor dat je voedingswaren snel worden ingevroren, wat de kwaliteit weer ten goede komt.

Een ander punt dat genoemd moet worden, is de plaatsing van de temperatuurregeling. Deze zit aan de binnenzijde, wat betekent dat je de deur moet openen om aanpassingen te doen. Dit is een kleine onhandigheid die je snel gewend raakt. De vrieskast is zo ontworpen dat, ondanks deze kleine ongemakken, de gebruiker nog steeds voorzien is van een grote mate van gebruiksgemak en efficiëntie.

Het apparaat is ook geschikt voor plaatsing in ruimtes die niet volledig zijn geïsoleerd, zoals een schuur of garage, zolang de temperatuur daar niet onder de 10 graden Celsius zakt. Dit is een sterk punt voor diegene die thuis niet genoeg ruimte in de keuken hebben maar wel graag extra invriesmogelijkheden willen hebben.

Het kwaliteitsgevoel van de behuizing en laden, in tegenstelling tot duurdere modellen, kan voor sommigen wat licht aanvoelen, maar dit lijkt geen invloed te hebben op de functionaliteit of levensduur van de vrieskast. De No Frost-technologie en indrukwekkende invriescapaciteiten compenseren ruimschoots voor deze perceptie.

Met zo’n vriezer in huis heb je dus voldoende ruimte voor je voorraad bevroren levensmiddelen, terwijl het apparaat toch uiterst stil en energiebewust zijn werk doet. Afwegend tegen de hele context, biedt de Beko RFNM200E40WN een mooie balans tussen comfort, prestatie en efficiëntie.

Prijs en kwaliteit

Een vrijstaande vriezer in een moderne keuken

Wanneer we het hebben over de Beko RFNM200E40WN vriezer, is de balans tussen prijs en kwaliteit het eerste dat in het oog springt. Deze vrieskast biedt voor een schappelijke prijs een combinatie van ruimte, gemak en efficiëntie aan, wat hem een populaire keuze maakt voor zowel kleine huishoudens als mensen met een beetje meer mondjes om te voeden.

Laten we even een lijstje maken van wat deze vriezer zo aantrekkelijk maakt:

 • No Frost technologie voorkomt ijsvorming en bespaart je het regelmatige ontdooiwerk.

 • Met 168 liter inhoud heb je voldoende plek voor je boodschappen, waardoor je efficiënt kunt inkopen.

 • Supervriezen functie zorgt ervoor dat nieuwe etenswaren snel ingevroren worden zonder de reeds opgeslagen items te beïnvloeden.

Het is wel zo prettig dat je geen lawaai van een zoemende vriezer hebt. De Beko RFNM200E40WN houdt zich netjes op de achtergrond met zijn stille werking. Het is ook bijzonder handig dat de deur van dit model omkeerbaar is, wat de plaatsing ervan in vrijwel elke keuken of bijkeuken vereenvoudigt.

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten te noemen, zoals bij elk product. Een gebruiker merkte op dat de buitenkant van licht materiaal is en de vrieskast kan verschuiven als je de deur te krachtig opent. Echter kan dit relatief eenvoudig worden opgelost door de vriezer op een veilige en stabiele plaats te installeren.

Toch kan de ijslade wat onduidelijk zijn in gebruik en vinden sommigen de vakjes aan de kleine kant, wat zou kunnen leiden tot een minder efficiënte inrichting van de ruimte. Dit wordt echter gecompenseerd door de vele voordelen, zoals de praktische digitale display en de mogelijkheid om hem in koelere ruimtes te plaatsen, wat bijdraagt aan de flexibiliteit van dit model.

Een detail wat ook vermeld dient te worden is dat hoewel dit model een E-energieklasse heeft, veel gebruikers rapporteren dat het energieverbruik aanzienlijk lager ligt dan dat van hun voorgangers. Dit is een positieve noot, vooral in een tijd waarin energiekosten een belangrijke rol spelen in de huishoudboekjes.

We kunnen concluderen dat de Beko RFNM200E40WN een slimme aanschaf is voor wie zoekt naar een vriezer met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een toestel dat zonder poespas doet wat het moet doen, en waar de luxere features zoals een ijsblokjesmaker en supervriezen net dat extraatje bieden dat het leven ietwat eenvoudiger maakt. Het apparaat laat hier en daar wellicht een steekje vallen, maar de algemene tevredenheid van gebruikers laat zien dat zijn positieve punten zwaar wegen. Een ding is zeker: deze Beko vriezer voldoet aan de hedendaagse verwachtingen van een middenklasse diepvrieskast.