Compacte dingen invriezen met De Inventum VR550B (2024)

De Inventum VR550B: stil, efficiënt, 88 l capaciteit en Energieklasse E. Perfect voor kleine huishoudens.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

11 november 2023

Inleiding

Inventum vr550b vriezer

De Inventum VR550B vriezer is een handige oplossing voor het bewaren van levensmiddelen in kleinere woonruimtes. Met afmetingen van 85 x 55 x 58 cm (hxbxd) en een inhoud van 85 liter, is deze staande vriezer speciaal ontworpen voor huishoudens die behoefte hebben aan voldoende vriesruimte zonder in te boeten op leefruimte. De vrieskast beschikt over drie ruime lades en een snelvriesfunctie die zorgen voor een overzichtelijke indeling en het efficiënt invriezen van etenswaren.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse E Anti-ijsvorming Nee (6x per jaar ontdooien)
Netto inhoud 88 l Hoogte 85 cm
Breedte 55 cm Energieklasse E
Anti-ijsvorming Nee (6x per jaar ontdooien) Netto inhoud 88 l
Hoogte 85 cm Breedte 55 cm

Prijzen

Design en uitstraling

Inventum vr550b vriezer 3orqvdog4r4a l5gbz3l

De Inventum VR550B vriezer komt binnen in de keuken als een echte sfeermaker. Met zijn chique zwarte jas past hij elegant in het moderne huishouden. Zowel in een strakke design keuken als tussen de meer sfeervolle inrichting, staat deze vriezer zijn mannetje. Maar, hij is niet alleen een lust voor het oog. Deze compacte kampioen bewaart jouw etenswaren met zorg, zonder teveel ruimte in beslag te nemen. Ideaal voor kleinbehuisden of als extra vriesruimte.

Belangrijke eigenschappen op een rijtje:

 • Kleur: Zwart met een subtiele glans

 • Afmetingen: 85 x 55 x 58 cm (H x B x D)

 • Capaciteit: 88 liter (geschikt voor 1 of 2 personen)

 • Indeling: 3 transparante lades

Verwacht geen enorme eye-catcher maar een ondersteunende rol in je keukenensemble. De matzwarte look blijkt bij nader inzien een lichte glans te hebben, wat voor sommigen net dat beetje extra stijl toevoegt. De deur is omkeerbaar, wat flexibiliteit in de opstelling biedt. Ideaal als je nog eens van keukenindeling wilt wisselen.

Bij het ontwerp is ook aan onderhoudsvriendelijkheid gedacht. De afgedekte condensor voorkomt de noodzaak van frequent stofzuigen aan de achterkant – een handige tijdbesparende eigenschap.

Er zijn wat kleine puntjes van aandacht. Zo verwachten sommige gebruikers binnenverlichting voor die late night snacks, maar helaas ontbreekt deze feature. Dit kan in het pikkedonker net de uitkomst bieden die je mist. Ook het geluidsniveau is niet fluisterstil, maar met een maximaal geluidsniveau van 39 dB valt dit in de praktijk vaak niet echt op.

Wat wel meteen in het oog springt, zijn de stevige bakken binnenin. Deze bieden genoeg ruimte voor broden, pizzadozen en ja - natuurlijk - dat stracciatella ijs waar je zo van houdt. Het is een plezier om de vrieswaren netjes te sorteren en altijd een goed overzicht te behouden dankzij de transparante voorfronten van de lades.

De Inventum VR550B houdt, ondanks zijn soms aanwezige geluid, vooral de gemoederen kalm met zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is een model dat doet wat het belooft, zonder al te veel poespas of ingewikkelde extra’s. De ruimte is prima, vooral als je weet dat deze vriezer vooral voor kleinere huishoudens bedoeld is.

Laten we ook niet vergeten dat deze vriezer een energieklasse E heeft. Niet de allerzuinigste op de markt, maar ook zeker niet de grootste stroomslurper. Kortom, de Inventum VR550B is een praktische aanwinst voor elke keuken waar design, functionaliteit en een behapbare energierekening van belang zijn.

Prestaties en capaciteit

Inventum vr550b vriezer 44mrg04j5m57 l5gbz3l

Wie op zoek is naar een compacte vriesoplossing zit bij de Inventum VR550B vriezer helemaal goed. Dit tafelmodel past perfect bij de dagelijkse behoeften van een klein huishouden en pakt uit met een verrassend ruime binnenkant. Het vriezen zelf, dat doet deze vriezer snel en effectief - of het nu gaat om brood dat lekker vers moet blijven of een stapel diepvriespizza’s voor de luie zondagmiddag.

Met een netto inhoud van maar liefst 88 liter, verdeeld over drie lades, biedt de VR550B genoeg ruimte voor de wekelijkse boodschappen. Deze vriezer is ook uitermate geschikt voor iedereen die graag zijn ingrediënten bewaart voor dat spontane kookexperiment. Maar er is meer:

 • Netto inhoud: 88 liter

 • Invriesvermogen: 4 kg/dag

 • Bewaartijd bij stroomuitval: 15 uur

 • Afmetingen (H x B x D): 85 x 55 x 58 cm

Een kleine tegenvaller is het ontbreken van LED-verlichting binnenin. In de avonduren kun je dus voor verrassingen komen te staan als je op zoek bent naar die ene lekkernij. Ook al zul je niet dagelijks een expeditie ondernemen in je vriezer, goed licht is toch wel prettig.

Wat verder opvalt, is dat de uitstraling misschien niet direct aan ieders verwachtingen voldoet. Het model lijkt matzwart, maar in werkelijkheid vind je een meer glimmende afwerking terug. Dit is een kwestie van smaak, maar het kan bij sommigen toch een beetje als een teleurstelling komen.

Een ander detail dat noemenswaardig is, is dat deze vriezer niet uitgerust is met een anti-ijsvormingssysteem. Dat betekent dat je ongeveer zes keer per jaar de handen uit de mouwen moet steken om te ontdooien. Een kleine inspanning, maar let op: consequent onderhoud is wel essentieel om het energieverbruik stabiel te houden.

Ondanks deze kleine kritiekpuntjes levert de Inventum VR550B verder uitstekende prestaties. Het invriesvermogen van 4 kilogram per dag zorgt ervoor dat je boodschappen snel op temperatuur zijn. Dat beschermt niet alleen de kwaliteit van je etenswaren, maar het levert je ook een besparing op in tijd. Stel je voor, je komt thuis met een lading boodschappen, legt ze in de vriezer en voor je het weet is alles veilig en wel ingevroren - klaar voor gebruik wanneer jij dat wilt.

In het geval van een stroomuitval houdt deze vriezer je producten nog 15 uur bevroren. Hoewel we allemaal hopen dat het licht blijft branden, is het toch een geruststellende gedachte dat de vriezer even volhoudt als er iets mis gaat.

De vraag blijft natuurlijk: is de Inventum VR550B een goede aankoop? Absoluut. Hoewel niet volmaakt, biedt de vriezer degelijke prestaties voor zijn prijsklasse. Een paar handmatige klusjes en een verrassende glans houden je misschien op je tenen, maar als het op vrieskracht aankomt, staat dit model z’n mannetje. Kortom, een solide keuze voor wie niet al te veel wil spenderen voor een ruime en efficiënte vriezer.

Gebruiksgemak en functionaliteit

Inventum vr550b vriezer 7yk9pzpgn6pr n6q79e

In de zoektocht naar een praktische oplossing voor extra vriesruimte is de Inventum VR550B een interessante keuze. Dit tafelmodel biedt voldoende capaciteit voor de dagelijkse boodschappen van een klein huishouden. Met het afdekken van de achterzijde wordt stofophoping verminderd, wat de vriezer onderhoudsvriendelijk maakt. Gemak in onderhoud is immers een belangrijk punt bij de keuze voor een vriezer.

Een kort overzicht van gebruiksgemak en functionaliteit laat de volgende kenmerken zien:

 • Afgedekte achterzijde: verminderde noodzaak voor regelmatig stoffen.

 • Verwisselbare draairichting deur: aanpaasbaar voor verschillende keukenopstellingen.

 • Drie transparante lades: maakt het makkelijk om te zien wat waar ligt.

Deze vriezer is uitgerust met drie ruime lades die je voldoende overzicht geven en helpen om je voedingswaren netjes te organiseren. Toch is de Inventum VR550B niet alleen functioneel, maar denkt ook aan jouw comfort. Zo is er geen binnenverlichting wat een gemis kan zijn als je in de late uurtjes op zoek bent naar die ene pizza.

Hoewel het een stille vriezer is, moet er rekening worden gehouden met de plaatsing. Vooral in open keukens of studio-appartementen kan geluid een belangrijke factor zijn. De Inventum VR550B is niet fluisterstil, maar produceert ook geen overlast.

Aan het design is duidelijk aandacht besteed, de vriezer heeft een modern uiterlijk wat goed past in de hedendaagse keuken. Dit model straalt een bepaalde robuustheid uit met zijn stevige bakken, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het snel beschadigt.

Een minder punt kan zijn dat sommige gebruikers hebben verwacht dat er LED verlichting ingebouwd zou zijn, terwijl dit niet het geval is. Ook het geluidsniveau kan iets hoger uitvallen dan verwacht, maar dit is doorgaans niet hinderlijk. Zolang je rekening houdt met de noodzaak om zes keer per jaar te ontdooien, biedt de vriezer een hoog gebruiksgemak.

De Inventum VR550B is duidelijk een functionele en gebruiksvriendelijke vriezer. Hij doet wat hij belooft zonder te veel poespas. Met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een mooie uitstraling past deze vriezer goed in een klein huishouden waar efficiëntie en gemak hoog in het vaandel staan.

Geluidsniveau en energieverbruik

Inventum vr550b vriezer y0pjqp0jggba l5gbz3l

De Inventum VR550B vriezer heeft een naam opgebouwd als een betrouwbare partner voor wie compactheid en efficiëntie hoog in het vaandel draagt. Het geluidsniveau en energieverbruik zijn twee aspecten waar deze vriesmaat in uitblinkt, al is er altijd ruimte voor een kritische blik.

Met een maximaal geluidsniveau van 39 dB is de VR550B ontegenzeggelijk een stille krachtpatser. Hij doet zijn werk in stilte, handig voor kleine ruimtes waar je geen constant zoemgeluid op de achtergrond wil. Zet je deze vriezer in een open keuken of studioappartement, dan zul je hem nauwelijks horen.

Waar we over geluidsniveau zeer te spreken zijn, is het verhaal over energieverbruik evenwichtig. Met een energieklasse E ligt het jaarlijkse energieverbruik op 165 kWh, wat zeker niet het meest zuinige op de markt is, maar voor een model van deze prijsklasse is het acceptabel. De jaarlijkse kosten van ongeveer 66 euro zijn zeker geen dealbreaker, maar het is belangrijk deze kosten in je overweging mee te nemen voordat je deze vriezer aanschaft.

Laten we het even hebben over de wat mindere kanten van dit product: * Hoewel de VR550B zich profileert als een zuinige vriesoplossing, zit hij toch in het lagere spectrum van energie-efficiëntie klassen. * De gebrek aan anti-ijsvorming betekent dat je zo’n zes keer per jaar de vriezer zult moeten ontdooien — niet de meest gezellige huishoudelijke klus.

Hoe deze punten te relativeren? Nou, qua energieverbruik biedt de vriezer een degelijke prestatie tegen een betaalbare prijs. En hoewel het regelmatig ontdooien misschien wat ouderwets klinkt, is het proces gelukkig eenvoudig en kan het helpen om nog eens kritisch te kijken naar wat je echt in je vriezer bewaart.

Het is wel belangrijk om op te merken dat sommige gebruikers verwachtten dat er een LED binnenverlichting aanwezig zou zijn, wat niet het geval is. Dit kan als een misser worden beschouwd als je gemakkelijk in de vriezer wilt kunnen kijken. De afwerking, die meer glanst dan sommigen hadden verwacht, kan ook als een klein nadeel worden gezien, maar het blijft een kwestie van smaak. En voor degenen die zich afvragen over het daadwerkelijke geluidsniveau, het kan iets hoger uitvallen dan sommige verwachtingen, maar over het algemeen blijft de vriezer binnen de perken van wat als ‘stil’ kan worden beschouwd.

Ter afsluiting, de Inventum VR550B is een goede keuze voor kleine huishoudens die een stille en relatief energiezuinige vriezer zoeken. De pluspunten wegen ruimschoots op tegen de kleinere ongemakken die met regelmatig onderhoud en wat aanpassingen in energieverbruik gepaard gaan. Als de balans tussen prijs, prestatie en het compacte formaat bovenaan je lijst staat, dan zou deze vriezer weleens perfect kunnen passen in jouw keukenrepertoire.