Mijn Liebherr GP 1486-21: prima energiezuinige vriezer (2024)

Mijn Liebherr GP 1486-21 vriezer: Low Frost technologie, energieklasse D en stil gebruik tot 37 dB.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

27 september 2023

Inleiding

Liebherr gp 1486 vriezer

De Liebherr GP 1486-21 vriezer blinkt uit in energie-zuinigheid en gebruiksvriendelijkheid. Dit model, met een A+++ energielabel, belooft een aanzienlijke besparing op de energierekening terwijl het 103 liter netto inhoud biedt. De functionele vormgeving wordt gecomplementeerd door het SmartFrost-systeem voor minder ijsvorming en eenvoudiger ontdooien. Met zijn aanpasbare deurscharnieren biedt de vriezer een praktische oplossing voor verschillende opstellingen in huis of buitenshuis.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Energieklasse D Anti-ijsvorming Low Frost (2x per jaar ontdooien)
Netto inhoud 103 l Hoogte 85,1 cm
Breedte 60,2 cm Energieklasse D
Anti-ijsvorming Low Frost (2x per jaar ontdooien) Netto inhoud 103 l
Hoogte 85,1 cm Breedte 60,2 cm

Prijzen

Ontwerp en afmetingen

Liebherr gp 1486 vriezer d03ez1w0jm2a

Het ontwerp van de Liebherr GP 1486-21 vriezer is duidelijk met de nodige aandacht voor detail ontworpen. Een compact tafelmodel dat ideaal is voor kleinere keukens of appartementen. Met een hoogte van slechts 85,1 cm en een breedte van 60,2 cm, is het een discreet apparaat dat toch voldoende opslagruimte biedt. De 103 liter netto inhoud is verdeeld over vier lades, waardoor je je boodschappen overzichtelijk kunt ordenen.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken:

 • Compact tafelmodel: past gemakkelijk in kleinere ruimtes.

 • Vier lades: voor een heldere indeling van je boodschappen.

 • Inverter compressor: voor stillere en efficiëntere koeling.

 • Low Frost-technologie: betekent dat je de vriezer slechts een paar keer per jaar hoeft te ontdooien.

Hoewel de bouwkwaliteit als zeer degelijk wordt beschouwd, zorgt de uitmuntende isolatie ervoor dat de binnenruimte iets beperkter is. Dit is echter een klein offer voor de energiezuinigheid waar de vriezer om bekend staat. Een kleine ruimte betekent ook dat je misschien voorzichtiger moet zijn met wat je invriest, aangezien grote items mogelijk niet passen.

Het apparaat beschikt over een deur die aanpasbaar is naar linksdraaiend, voor extra gemak bij plaatsing in diverse interieuren. Met een strakke witte afwerking en metalen deur met coating past de vriezer bij de meeste keukenontwerpen. Het feit dat de frontpaneel niet benodigd is, betekent dat integratie in de keuken daadwerkelijk soepel verloopt.

Hoewel de vriezer niet is uitgerust met een LED-lamp of binnenverlichting, is dit vaak niet noodzakelijk voor een apparaat van dit formaat omdat je meestal snel vindt wat je nodig hebt. Sommige gebruikers kunnen dit als een nadeel beschouwen, maar dit wordt vaak als een kleinigheid afgedaan.

Het gemis aan een dooiwaterafvoer en luchtcirculatie zou door sommigen als minder punten kunnen worden gezien. Echter, gezien de lage frequentie van ontdooien en de algehele kwaliteit van de vriezer, merken veel gebruikers hier weinig van in de dagelijkse praktijk.

Kortom, de Liebherr GP 1486-21 is een solide keuze als je zoekt naar een stijlvolle, compacte vriezer die genoeg biedt voor een één- of tweepersoonshuishouden. De kleine nadelen doen weinig af aan het praktische en zuinige karakter van dit apparaat. Met een gebruiksvriendelijk digitaal temperatuurregelingssysteem en een robuuste bouwkwaliteit, toont Liebherr met dit model aan dat goed ontworpen huishoudelijke apparaten niet groots hoeven te zijn om te imponeren.

Gebruiksgemak en functies

Liebherr gp 1486 vriezer ep3qx8wp6n2m

Bij het kiezen van een vriezer staat gebruiksgemak voorop. De Liebherr GP 1486-21 voldoet ruimschoots aan deze eis met functies die het leven net even wat makkelijker maken. Met de overzichtelijke 4 vrieslades heb je direct zicht op je bevroren voedsel, wat een hoop gezoek en getrek voorkomt.

Een paar punten springen eruit bij dit model:

 • Handige lades: Uitneembaar voor flexibel gebruik en eenvoudig schoonmaken.

 • Digitale temperatuurregeling: Zorgt voor een stabiele temperatuur en is makkelijk te bedienen.

 • Supervriezen: Nieuwe etenswaren snel invriezen voor behoud van kwaliteit.

 • Open deur alarm: Safety first, je wordt meteen gewaarschuwd als de deur niet goed dicht zit.

De inverter compressor van de Liebherr draagt bij aan de stabiliteit van de vriezer en vermindert slijtage, wat de levensduur verlengt. Over levensduur gesproken, het apparaat lijkt zijn voorganger te kunnen overtroeven die het maar liefst 16 jaar heeft volgehouden. Een puntje van aandacht is wel dat de isolatie tot iets minder ruimte binnenin leidt. Ook zit er geen verlichting in de vriezer, waardoor je in een donkere ruimte even moet turen naar je diepvries pizza.

Ondanks dat deze vriezer geen No Frost heeft en je dus af en toe moet ontdooien, is dit minder vaak nodig dan bij een apparaat zonder Low Frost. Dit scheelt tijd en moeite. Bovendien is de energieklasse D nog steeds zuinig, wat een fijne bijkomstigheid is gezien de stijgende energiekosten.

Een kleine aanmerking is op de relatief beperkte hoogte van de lades. Voor het stapelen van bijvoorbeeld pizzadozen kun je een uitdaging ervaren. Maar haal een lade er uit, leg een glazen plaat erin en je hebt een flexibele workaround.

De regelbare pootjes kunnen handig zijn, maar ze komen niet bij iedereen even degelijk over. Aan de andere kant, eenmaal goed ingesteld staat je vriezer als een huis. Het is goed om te benadrukken dat dit model zich prima leent voor plaatsing in koudere ruimtes zoals een schuur, om de winter te trotseren zonder verlies van prestatie.

Het compacte formaat maakt het mogelijk de Liebherr GP 1486-21 ook in kleinere keukens of appartementen een plek te geven. Hou wel in gedachte dat je, voordat je overgaat tot aankoop, goed moet meten en nadenken over wat je wilt invriezen. Zo komt de vriezer optimaal tot zijn recht.

Dus, is deze vriezer een aanrader? Absoluut, als je zoekt naar een duurzame, gebruiksvriendelijke vriezer met voldoende functies voor gemakkelijk beheer van je diepvriesvoorraad. Kleinere ongemakken vallen in het niet bij de kwaliteit en duurzaamheid die je van een merk als Liebherr mag verwachten. Het enige wat rest, is proberen je boodschappen te beperken tot wat erin past — en dat is al een uitdaging op zich.

Energiezuinigheid en prestaties

Liebherr gp 1486 vriezer jp3xkywp7v29

De Liebherr GP 1486-21 vriezer onderscheidt zich vooral door zijn energiezuinigheid en consistente prestaties. Zeker in deze tijden waar energie weer centraal staat, is het niet verrassend dat dit aspect veel lof krijgt van gebruikers. Maar wat houdt dat nu precies in?

De vriezer valt in energieklasse D, wat wellicht niet de hoogste klasse lijkt, maar onder de nieuwe, strenge EU-regelgeving van 2021 is dit behoorlijk indrukwekkend. Het apparaat heeft een jaarlijks energieverbruik van 137 kWh, wat neerkomt op ongeveer 55 euro per jaar. Een zacht prijsje voor een stukje gemak in uw huis.

Belangrijke energie- en prestatiekenmerken zijn:

 • Low Frost-technologie, wat betekent dat je de vriezer slechts 1 tot 2 keer per jaar hoeft te ontdooien.

 • Een invriesvermogen van 11 kg/d, zodat producten snel diepgevroren worden.

 • Supervriezen - een handige functie die de temperatuur tijdelijk verlaagt om nieuwe producten snel in te vriezen, zonder de al ingevroren producten te beïnvloeden.

Hoewel men positief is over de isolatie, merken sommige gebruikers op dat dit resulteert in iets minder binnenruimte dan verwacht. Maar, zoals velen zeggen, de grootte blijft ideaal voor 1 tot 2 mensen en door de gescheiden lades is de ruimte die er wel is, efficiënt te gebruiken.

Veel reviews prijzen ook de degelijke bouwkwaliteit van Liebherr - niet bepaald een verrassing gezien de reputatie van het merk. De vier lades geven genoeg organisatiemogelijkheden. Ook niet onbelangrijk is de bewaartijd van 10 uur bij stroomuitval; een geruststelling als de elektriciteit het onverwacht laat afweten.

Een teleurstelling voor sommigen is het ontbreken van een LED-lamp aan de binnenkant. Dit kan het zoeken naar die ene pizza in het donker een uitdaging maken. Gelukkig blijkt uit ervaring dat de rustige witte kleur en heldere indeling het gebrek aan verlichting enigszins compenseren.

Het apparaat werkt bovendien prima in onverwarmde ruimtes zoals garages, mits de temperatuur niet onder de -15 °C zakt. Dit geeft dus stukken flexibiliteit voor plaatsing, ook al zal deze review daar niet te diep op ingaan.

Het is niet te ontkennen dat het ontbreken van No Frost misschien een minpunt lijkt. Toch laat de praktijk zien dat het Low Frost-systeem zo effectief is dat ontdooien nauwelijks nog een karwei is en het energieverbruik dus opweegt tegen een iets hogere onderhoudsvereiste.

Om het geheel samen te vatten: de Liebherr GP 1486-21 is een doordachte keuze voor wie een balans zoekt tussen grootte, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid. De vriezer doet stil en onopvallend zijn werk, zonder dat u daarvoor diep in de buidel hoeft te tasten voor de energierekening. Het apparaat blinkt uit in rendement en betrouwbaarheid, zoals we dat van Liebherr gewend zijn. En zeg nu zelf, een keertje minder ontdooien in een jaar is toch ook wel erg prettig?

Geluidsniveau en plaatsingsflexibiliteit

Liebherr gp 1486 vriezer k63e71965w2l

Als we kijken naar de Liebherr GP 1486-21 vriezer, vallen een paar dingen meteen op die zeker de moeite van het benadrukken waard zijn:

 • Stil: Met een geluidsniveau van slechts 37 dB is deze vriezer fluisterstil.

 • Flexibel te plaatsen: Dankzij zijn afmetingen en de functie om goed te functioneren bij lage omgevingstemperaturen, is deze vriezer zowel in huis als in de schuur of garage te plaatsen.

 • Ruimte: Ondanks de compacte buitenkant, biedt de vriezer verrassend veel ruimte, met 103 liter netto inhoud verdeeld over 4 lades.

In een wereld waar iedereen druk is en we zoeken naar apparaten die ons leven makkelijker maken zonder veel herrie, sluit de Liebherr GP 1486-21 naadloos aan. Je plaatst hem in een hoekje en vergeet bijna dat hij er staat, zo stil is hij. Dat is ideaal voor kleinere woningen of open leefruimtes waar je niet zit te wachten op een constante zoem op de achtergrond. Daarnaast, als je toch ruimte tekortkomt in de keuken, dan kun je ’m zonder zorgen in een koude schuur zetten. Hij doet het namelijk nog steeds prima bij temperaturen tot -15 °C.

Een zorg minder is toch wel de geringe geluidsproductie. Voor wie het huis als thuiswerkplek gebruikt, of gewoon van een rustige omgeving houdt, verstoort deze vriezer de stilte niet. Wat betreft het plaatsen, het feit dat je de draairichting van de deur naar wens kunt aanpassen maakt het nog gemakkelijker om hem precies daar neer te zetten waar je wilt.

Toch, aan de binnenkant heeft de uitstekende isolatie een keerzijde. Voor de energiezuinigheid top, maar het betekent wel dat je iets inlevert op het gebied van de beschikbare ruimte binnenin. Dit wordt echter weer relatief goed gemaakt door de praktische indeling en de verwijderbare lades, waardoor je flexibel bent in hoe je je diepvrieswaren opbergt.

Laten we eerlijk zijn, geen enkel apparaat is perfect. Zo heeft de GP 1486-21 geen binnenverlichting, wat in een donkere schuur of late avonduren niet altijd handig is. En hoewel hij grotendeels ijsvrij blijft dankzij de Low Frost technologie, vraagt hij toch om enige ontdooi-inzet van jouw kant, zij het minimaal.

Alles bij elkaar is de Liebherr GP 1486-21 een vriezer waar je op kan rekenen. Hij staat zijn mannetje in stilte en zonder te klagen, ongeacht waar je hem neerzet. En hoewel elke medaille een keerzijde heeft, valt er over deze keerzijde zeker te praten. Het is een apparaat dat laat zien dat goede dingen in kleine, stille pakketjes komen.