Recensie van de Samsung WW90T534AAW wasmachine: slim en hygiënisch de was doen (2023)

Samsung WW90T534AAW: autodose, stille werking, verbinding met SmartThings app, ruim 9kg capaciteit en stoomfunctie.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

12 april 2023

Inleiding

Samsung ww90t534aaw autodose 1

De Samsung WW90T534AAW Autodose is uitgerust met een automatische doseringsfunctie,en heeft een capaciteit van 9 kilogram. MEt energielabel A is het een energiezuinig apparaat. Met de ingebouwde WiFi-verbinding kan je de wasmachine op afstand bedienen en meldingen te ontvangen, en de stoomfunctie zorgt voor een grondige reiniging van de kleding.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Vulgewicht 9 kg Toerental 1400 rpm
Energiebesparing over levensduur 290 euro Geluidsniveau centrifugeren 72 dB
Diepte 63,5 cm Vulgewicht 9 kg
Toerental 1400 rpm Energiebesparing over levensduur 290 euro
Geluidsniveau centrifugeren 72 dB Diepte 63,5 cm

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Samsung ww90t534aaw autodose 7 Samsung ww90t534aaw autodose 5 Samsung ww90t534aaw autodose 4 Samsung ww90t534aaw autodose 17 Samsung ww90t534aaw autodose 15 Samsung ww90t534aaw autodose 1 Samsung ww90t534aaw autodose 3 Samsung ww90t534aaw autodose 2 Samsung ww90t534aaw autodose 19 Samsung ww90t534aaw autodose 9

Slimme Automatisering van Wasbeurten

Samsung ww90t534aaw autodose 2

Moderne huishoudens vereisen slimme oplossingen die het dagelijks leven vereenvoudigen, en de Samsung WW90T534AAW Autodose wasmachine sluit hier perfect op aan. Met de innovatieve Autodose-functie neemt deze wasmachine je een belangrijke huishoudelijke taak uit handen, door automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toe te voegen. Dit voorkomt verspilling en zorgt ervoor dat kleding en textiel langer mooi blijven.

Belangrijkste kenmerken in één oogopslag:

 • Autodose: Automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter.

 • SmartThings: Koppelbaar met smartphone voor eenvoudige bediening.

 • Grote Capaciteit: Met 9 kilogram vulgewicht geschikt voor grote ladingen.

 • Hygiënisch Stoomprogramma: Verwijdert bacteriën en allergenen effectief.

Het is begrijpelijk dat de veelvoud aan wasprogramma’s en instellingen overweldigend kan zijn, maar met een beetje gewenning vind je snel de weg. Bovendien maakt de slimme SmartThings app-integratie het mogelijk je wasmachine vanaf je smartphone te bedienen, waardoor je nooit meer vergeet dat de was klaar is en je op de hoogte blijft van de voortgang.

Ondanks het geavanceerde karakter van deze machine, kan het gebruik van de wasmiddellade soms tot kleine frustraties leiden, zoals meldingen over een bijna leeg wasmiddel terwijl dit nog niet het geval is. Gelukkig is dit met een simpele handeling snel opgelost.

Het ontwerp van de Samsung WW90T534AAW is ontegenzeggelijk aantrekkelijk en het toestel integreert moeiteloos in zowel moderne als traditionele wasruimtes. Het bespaart niet alleen geld en middelen door efficiënte energieverbruik en watergebruik, maar ook je waardevolle tijd. Voor wie interesse heeft in een wasmachine met vergelijkbare zuinigheid en kwaliteit, is het lezen van onze ervaring met de Miele WSD 023 WCS wasmachine een aanrader.

Het kan niet ontkend worden dat de wasmachine soms nog geluid maakt tijdens het centrifugeren en dat het einddeuntje van het programma als storend ervaren kan worden. Voor velen is echter het stille functioneren tijdens het wassen en de overall efficiëntie van het apparaat voldoende compensatie voor deze kleine ongemakken.

Bij een nieuwe wasmachine komt altijd een leercurve kijken, en dat is bij dit apparaat niet anders. Met de tijd en ervaring zullen de instellingen steeds intuïtiever aanvoelen. Bovendien is de klantenservice en ondersteuning van Samsung doorgaans uitstekend, dus hulp is altijd dichtbij mocht je tegen problemen aanlopen.

Een ander punt van overweging is dat het instellen van wasprogramma’s via de app een nieuwe benadering vraagt van het doen van de was. Voor sommigen kan de digitale interface aanvankelijk als complex worden ervaren, maar voor anderen is het juist een stap voorwaarts in gebruiksgemak.

Samenvattend, biedt de Samsung WW90T534AAW wasmachine met Autodose een krachtige integratie van automatisering en capaciteit voor een moderne waservaring. Hoewel er ruimte is voor verbetering in gebruikersinterface en programmaflexibiliteit, zijn deze nadelen relatief en wegen ze niet op tegen de handige functies en betrouwbare wasresultaten die deze machine biedt.

Stil en Efficiënt Design

Samsung ww90t534aaw autodose 3

Met zijn stille werking en efficiënte design verovert de Samsung WW90T534AAW Autodose wasmachine snel de harten van vele huishoudens. Deze wasmachine is niet alleen een toonbeeld van moderne technologie, maar ook een praktisch hulpmiddel in de dagelijkse strijd tegen vuile was.

Belangrijke kenmerken die direct opvallen:

 • Autodose-technologie die automatisch de hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert.

 • Groot vulgewicht van 9 kg, geschikt voor ruime hoeveelheden wasgoed.

 • Verrassend stil met een geluidsniveau van slechts 72 dB tijdens het centrifugeren.

Het is een genot om te ervaren hoe deze wasmachine slim doseert, waardoor wasmiddel bespaard wordt en je was langer mooi blijft. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over te veel of te weinig wasmiddel. Dit lijkt misschien een kleine verbetering, maar het maakt een wereld van verschil in het onderhoud van je kleding en milieuvriendelijk wassen.

Het trendy design past bovendien moeiteloos in elke moderne bijkeuken of washok. De wasmachine is eenvoudig te plaatsen en met zijn diepte van 63,5 cm ruimtebesparend, terwijl het toch een royale inhoud van de trommel behoudt.

Een ander pluspunt is de duidelijke en gebruiksvriendelijke bediening via het paneel of de SmartThings-app. Je kunt gemakkelijk je wasprogramma’s beheren en aanpassen, waarbij je dankzij de stille werking nauwelijks merkt dat de wasmachine aan het werk is. Dit schept een rustige omgeving, zelfs in open woonruimtes. Voor wie hecht aan een stil huishoudelijk apparaat, kan de Haier HW80-B14939 wasmachine een uitstekende keuze zijn, bekend om zijn stille werking en allergie-vriendelijke functies.

Hoewel de Samsung WW90T534AAW veel lof verdient, zijn er ook kleine kanttekeningen. Sommige gebruikers vinden het aantal programma’s en de bediening aanvankelijk ingewikkeld. Echter, na gewenning biedt het juist veel persoonlijke instelmogelijkheden, wat in de praktijk betekent dat je was optimaal verzorgd wordt.

Specifieke voordelen zoals de hygiënische stoomfunctie maken deze machine bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Het is echter wel zo dat de stoomfunctie en andere specifieke programma’s het geluidsniveau iets kunnen verhogen, maar dit is minimaal vergeleken met oudere of minder geavanceerde wasmachines.

Het centrifugeren is effectief, wat betekent dat je was sneller droogt. Toch kan de was soms nog wel wat natter uitvallen dan gewenst. Dat gezegd hebbende, vergeleken met oude wasmachines is dit een aanzienlijke verbetering.

Het SmartThings-platform verbindt de wasmachine aan je smartphone, een slimme touch die bijdraagt aan de algehele functionaliteit. Hierdoor blijf je op de hoogte van de status van je was, zelfs als je niet in de buurt bent. Dit zorgt voor een zorgeloze waservaring die naadloos aansluit bij de smart home van tegenwoordig.

In alle eerlijkheid, de Samsung WW90T534AAW Autodose levert meer dan alleen frisse kleding. Het is een geavanceerde, energiezuinige hulp in het huishouden die het welzijn van je garderobe en je comfort serieus neemt. Kleinere pijnpunten verblijken bij de talrijke voordelen die deze machine biedt en zijn vaak met een beetje gewenning of aanpassing geen langdurig probleem.

Deze wasmachine biedt, met zijn innovatieve functies en zorgvuldige constructie, zonder twijfel veel gemak en betrouwbaarheid. Een stille partner in je huishouden die z’n werk doet zonder veel ophef, precies zoals een moderne wasmachine zou moeten zijn.

Gebruiksgemak en Connectiviteit

Samsung ww90t534aaw autodose 4

Het gebruiksgemak en de connectiviteit zijn twee pijlers waar de Samsung WW90T534AAW Autodose wasmachine hoog op scoort. Het apparaat heeft diverse features die het wassen niet alleen makkelijker, maar ook nog eens een stuk slimmer maken. Hiermee is het een echte hulp in de huishouding voor diegenen die graag met de tijd meegaan.

Laten we beginnen met de Autodose-functie. Deze feature voorkomt dat je ooit nog te veel wasmiddel of wasverzachter gebruikt. Het is alsof de wasmachine nadenkt voor jou:

 • Geen overdosering van wasmiddel;

 • Besparing op wasmiddel;

 • Langere levensduur van de kleding.

Dit is vooral handig voor degenen die misschien niet altijd de tijd hebben om nauwkeurig de dosering per wasbeurt te meten. Er zijn echter ook gebruikers die graag meer controle willen over de hoeveelheid wasmiddel. Zij kunnen de Autodose desgewenst uitschakelen, maar dit kan even zoeken zijn naar de juiste instelling.

De connectiviteit van dit model is een ander sterk punt, met mogelijkheden die je met een paar tikken op je smartphone toestaan om de wasmachine aan te sturen. Dankzij de SmartThings-app kun je:

 • Het wasproces op afstand starten of pauzeren;

 • Notificaties ontvangen wanneer de wasbeurt klaar is;

 • Favoriete programma’s opslaan voor toekomstig gebruik.

Het is werkelijk een gemak om niet steeds naar de wasmachine te hoeven lopen om te controleren of de was al gedaan is. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld boven een film aan het kijken bent en je direct een melding op je mobiel krijgt dat de was klaar is.

Wel mag opgemerkt worden dat niet iedereen staat te springen om high-tech snufjes. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan een meer conventionele bediening en kunnen de vele opties en mogelijkheden van de app en de machine als overweldigend ervaren. Gelukkig is het mogelijk om zonder de app een wasprogramma te starten en te bedienen, al mist men dan wel de handige meldingen en de mogelijkheid om de machine vanaf de bank te bedienen.

Bij deze wasmachine valt ook positief op dat je met startuitstel de machine zo kunt instellen dat hij begint met wassen op een moment dat het jou uitkomt. Stel je voor dat je het zo plant dat de was klaar is tegen de tijd dat je uit je bed stapt. Vers gewassen kleding in de ochtend zonder dat je daar zelf vroeg je bed voor uit moet - het is mogelijk.

Als we het over gebruiksgemak hebben, kunnen we de grote vulopening niet negeren. Met gemak dekbedden of een stapel jeans in de machine krijgen is een fluitje van een cent. Geen geworstel meer met te smalle openingen.

De Samsung WW90T534AAW past in het heden waarin apparaten niet alleen hun primaire functie vervullen, maar ook samensmelten met onze levensstijl en onze manier van wonen en werken. Toch blijft het een feit dat, hoe slim de functies ook zijn, ze ten dienste moeten staan aan de gebruiker en niet andersom. Voor degenen die houden van snufjes en comfort zal deze machine een verrijking zijn, terwijl het voor anderen een kwestie van wennen zal zijn. Feit blijft dat de Samsung WW90T534AAW een wasmachine is die modern wassen naar een hoger niveau tilt.

Wasprestaties en Programmakeuzes

Samsung ww90t534aaw autodose 5

Bij de keuze voor een nieuwe wasmachine kijken we allemaal naar de nauwkeurigheid en doeltreffendheid van de wasprestaties. De Samsung WW90T534AAW Autodose laat hier weinig te wensen over. Wat direct opvalt is het Autodose-systeem, wat automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert:

 • Minder verspilling: je verbruikt exact wat nodig is voor je was.

 • Gemak: geen gedoe meer met het afmeten van wasmiddel.

 • Behoud van kleding: de juiste hoeveelheid wasmiddel zorgt voor langere frisheid en kleurbehoud.

Maar, zoals bij elk apparaat zijn er ook dingen die iets minder fijn zijn. Een veelgehoorde zorg is het aanpassen aan de automatische dosering, vooral als je wisselt tussen verschillende soorten wasgoed. Blijf echter gerust, met een beetje uitprobieren wordt ook dit routine.

Wat betreft de programmakeuzes biedt deze wasmachine een brede waaier aan mogelijkheden. Of je nu een snelle was nodig hebt of specifieke instellingen voor het wassen van sportkleding - de Samsung heeft hier een passend antwoord op. Vooral het hygiënisch stoomprogramma blinkt uit:

 • Grondige schoonmaak: bacteriën worden effectief verwijderd.

 • Allergievriendelijk: minder last van allergenen zoals huisstofmijt.

 • Veelzijdigheid: maar liefst veertien programma’s om uit te kiezen.

Sommige gebruikers vinden echter de programmering en bediening wat ingewikkeld. Het moderne display en de veelheid aan opties vragen in het begin wat gewenning. Maar, laten we eerlijk zijn, de tijd die je ermee bespaart eenmaal gewend - noemen we dat niet gewoon een goede investering?

Als we het hebben over de eigenlijke wasresultaten dan zijn deze over het algemeen zeer tevredenstellend. Kleding komt er schoon en fris uit, en door het ruime trommelgewicht van 9 kg kun je veel tegelijk wassen. Ideaal voor de grotere huishoudens. Toch noteerden een aantal gebruikers dat soms het wasgoed nog wat te nat is na het centrifugeren. Dit lijkt echter meer uitzondering dan regel te zijn.

In de zeldzame gevallen dat er iets niet helemaal naar wens verloopt, is er een goede garantieperiode van 2 jaar en een eenvoudige afhandeling van defecten waarbij de service meestal aan huis wordt geregeld. Bovendien neemt Samsung je oude apparaat gratis retour, wat het vervangen een stuk zorgelozer maakt.

Samenvattend kan worden gesteld dat de Samsung WW90T534AAW Autodose een solide keuze is voor wie op zoek is naar een wasmachine die zowel slim doseert als grondig reinigt. Met gebruiksvriendelijke snufjes en een breed scala aan wasmogelijkheden, past deze machine in het moderne, drukbezette leven. En die paar kleine puntjes van kritiek? Die verdwijnen al snel naar de achtergrond als je de wasmachine beter leert kennen.

Overige Opvallende Functies en Bedenkingen

Samsung ww90t534aaw autodose 6

De Samsung WW90T534AAW Autodose is een wasmachine die slimme technologie combineert met gebruiksgemak. Maar wat maakt dit apparaat nu zo bijzonder, naast de reeds benoemde slimme functies en efficiënt design? Het zijn de kleine dingen die vaak het verschil maken. Laten we de overige opvallende functies en enkele bedenkingen eens onder de loep nemen:

 • Geluidsniveau: Met een maximaal geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, kunnen we spreken van een wasmachine die relatief stil zijn werk doet. Het is fijn dat je huishouden niet overstemd wordt door een lawaaiige machine.

 • Stoomfunctie: De hygiënische stoomfunctie is een pluspunt voor iedereen die waarde hecht aan een extra grondige reiniging. Bacteriën en allergenen krijgen geen kans, waardoor deze functie zeker gewaardeerd wordt door mensen met allergieën.

 • Groot vulgewicht: Die ruime trommel van 9 kilogram is ideaal voor gezinnen of iedereen die graag minder vaak de was wil doen. Een dekbed of een lading gordijnen? Geen probleem voor deze Samsung.

Ook zijn er een paar kanttekeningen bij deze wasmachine:

 • De bediening kan in het begin best als complex ervaren worden. Met een veelvoud aan programma’s en instellingen is het even zoeken naar hoe alles werkt. Maar zoals elk slim apparaat, is het een kwestie van wennen.

 • Sommige gebruikers melden dat de wasmiddellade signalen kan geven over bijna op zijnde wasmiddel terwijl dit niet het geval is. Een klein mankement dat meestal met een eenvoudige handeling verholpen is.

 • Hoewel de wasmachine een schone en frisse was garandeert, kan het zijn dat sommige gebruikers het tegenovergestelde ervaren en de was als muf ervaren. Dit kan liggen aan het type wasmiddel of de gekozen instellingen en verdient misschien wat extra aandacht bij gebruik.

In de dagelijkse gang van zaken valt het op dat de Samsung WW90T534AAW vooral een steun en toeverlaat is in het huishouden. De automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter zorgt ervoor dat je niet steeds hoeft na te denken over hoeveel je nu weer moet gebruiken en voorkomt verspilling - een win-win voor jou en het milieu.

Het ontwerp van de wasmachine is strak en past in de moderne huisinrichting. Het witte exterieur met het heldere display zorgen ervoor dat je niet tegen een doorn in het oog aankijkt in je bijkeuken of waar de wasmachine ook staat.

De installatie en service van Coolblue, waar veel gebruikers hun wasmachine hebben aangeschaft, verdienen ook een compliment. Vrolijke en behulpzame bezorgers die niet alleen je nieuwe apparaat installeren, maar ook alle rommel meenemen - zelfs je oude wasmachine - worden als zeer positief ervaren.

Laten we concluderen dat met de Samsung WW90T534AAW Autodose de was doen geen wekelijkse last hoeft te zijn, maar een klusje dat meer een zorgeloze handeling wordt. Mits je door de initiële instellingen geworsteld hebt, staat de machine klaar om op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier je kleding fris te houden. En met zijn stilte en zijn slimme connectiviteit is het een verademing voor iedereen die houdt van een huis waar niet constant het geluid van huishoudelijke apparaten overheerst.