Onze recensie van de Miele WSI 863 WCS: Automatische dosering voor goede wasresultaten (2023)

De Miele WSI 863 WCS wasmachine: Twintig dos, 9 kg capaciteit en energiezuinige functies.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

13 november 2023

Inleiding

Miele wsi 863 wasmachine

De Miele WSI 863 WCS wasmachine heeft Twindos voor automatische dosering en een zuinig A+++ (-30%) energielabel. De wasmachine heeft een ruime capaciteit van 9 kg en verschillende speciale programma’s, en de ProfiEco motor zorgt voor een stille en duurzame werking.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Vulgewicht 9 kg Toerental 1600 rpm
Energiebesparing over levensduur 290 euro Geluidsniveau centrifugeren 68 dB
Diepte 63,6 cm Vulgewicht 9 kg
Toerental 1600 rpm Energiebesparing over levensduur 290 euro
Geluidsniveau centrifugeren 68 dB Diepte 63,6 cm

Prijzen

Ontwerp en Gebruiksgemak

Miele wsi 863 wasmachine 3qw3gmzbb2or

Het ontwerp van de Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos scoort hoge ogen qua gebruiksgemak en esthetiek. De wasmachine is uitgerust met een strak wit design en een gebruiksinterface die uitnodigt tot interactie. Waar het bij apparaten vaak gaat om functioneren, geeft Miele net dat beetje extra met oog voor detail in ontwerp.

Enkele pluspunten op een rij:

 • Groot vulgewicht van 9 kg, ideaal voor gezinnen.

 • ProfiEco motor voor minder lawaai en langere levensduur.

 • TwinDos system voor automatische dosering van wasmiddel.

 • Touchscreen display met een recht bedieningspaneel voor makkelijk gebruik.

 • App-bediening waarmee de wasmachine ook op afstand te bedienen is.

De vele wasmogelijkheden en -programma’s worden duidelijk weergegeven op het touchscreen display, wat het gebruikersgemak aanzienlijk verhoogt. Daarnaast kun je een keuze maken tussen automatische dosering met TwinDos of handmatig je favoriete wasmiddel toevoegen, wat de machine een flexibele hulp maakt voor diverse huishoudelijke wensen en behoeften.

Een aspect dat echter beter kan, is de instelling van de wifi-verbinding, die sommige gebruikers als een gedoe ervaren. Maar laten we eerlijk zijn, eenmaal goed ingesteld biedt de app bediening pure luxe en gemak door meldingen te versturen zodra een wasprogramma klaar is.

Kijk je naar het bedieningspaneel, dan zie je dat het ontworpen is met het oog op intuïtiviteit. Dat is te waarderen, want niemand wil een halve dag kwijt zijn aan het ontcijferen van complexe menu’s. Bovendien is er een feature voor het tussentijds toevoegen van was, super handig als je nog snel dat ene vergeten shirt erin wilt gooien.

Natuurlijk, geen enkele machine is perfect. Zo zijn de kosten voor de extra TwinDos-navulreservoirs wellicht een domper op de feestvreugde, gezien deze apart aangeschaft moeten worden. Ook leveren de CapsDosing capsules fantastisch gerichte wasbehandelingen, maar die magie komt wel met een prijskaartje.

Ondanks dat, het algehele ontwerp en het gebruiksgemak van de Miele WSI 863 WCS zijn top of the bill. Het zorgt ervoor dat wassen minder tijdrovend wordt en je meer tijd overhoudt voor andere dingen. En zeg nu zelf, wie wordt er nu niet blij van een machine die fluisterstil haar werk doet en ook nog eens energiezuinig is?

Wasmachines staan bekend om hun ronkende, bonkende karakter, maar bij de Miele WSI 863 WCS is er van geluidshinder amper sprake, zelfs niet tijdens het centrifugeren. Dit bewijst weer dat Miele niet alleen aandacht heeft voor praktisch design, maar ook voor het wooncomfort van de gebruiker.

Kortom, voor wie waarde hecht aan een slim, strak en solide ontwerp en gebruiksgemak, zal deze Miele wasmachine zeker niet teleurstellen. Het mag dan soms even puzzelen zijn met de digitale snufjes, het resultaat is een zorgeloze waservaring die je kleding langer als nieuw houdt. En is dat niet precies wat je wilt bij de aanschaf van een duurzaam huishoudelijk apparaat?

Wastechnologie en Programma Opties

Miele wsi 863 wasmachine 49rme4zmpg1j

Met de Miele WSI 863 WCS haalt u een wasmachine in huis die staat voor innovatie en efficiëntie. Een blik op de programma-opties en het wordt meteen duidelijk dat er aan bijna alles is gedacht. Met maar liefst 32 wasprogramma’s kunt u elke textielsoort onder handen nemen:

Fijne was, Katoen, Korte was, Opfrissen, Wol - voor het dagelijkse wasgoed. * Specifiek voor Allergieën, Beddengoed, Donkere was - voor de bijzondere zorg. * Outdoorkleding, Overhemden, Sportkleding - omdat ieder stuk kleding zijn aandacht verdient.

Het PowerWash 2.0 systeem staat garant voor een snelle, grondige reiniging, zelfs bij de meest hardnekkige vlekken. En de kers op de taart is natuurlijk de TwinDos technologie die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel doseert. Natuurlijk, niet alles is perfect. Gebruikers signaleren dat het instellen van wifi nogal een gedoe kan zijn en de navulreservoirs zijn wellicht aan de prijzige kant – kleinere nadelen die in het niet vallen bij wat de machine allemaal te bieden heeft.

Het design mag dan strak en modern zijn, het is het gebruiksgemak waar de Miele WSI 863 WCS echt mee scoort. Van het soepele toevoegen van wasgoed via de ruime vulopening tot het moeiteloos kiezen van het juiste programma, alles werkt intuïtief.

De was komt niet alleen schoon uit de machine, maar ook opvallend minder gekreukt dankzij de ProfiEco motor. Hierdoor hoeft u minder tijd aan strijken te besteden. En hoewel sommige gebruikers geen groot verschil merken met de voorstrijkfunctie, bewijst de technologie toch zijn waarde voor wie een hekel heeft aan de strijkbout.

Een ander punt van kritiek is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren. Hoewel de machine op 68 decibel zeker niet de luidruchtigste is, kan het geluid in sommige gevallen als storend worden ervaren. Evenwel, de algemene consensus is dat de wasmachine tot de stilere behoort, een zegen voor wie een open keuken of washok dicht bij leefruimtes heeft.

Over het energieverbruik hoeft u zich geen zorgen te maken; door gebruik te maken van de energiebesparende programma’s en de efficiënte ProfiEco motor kunt u gerust spreken van een milieuvriendelijke keuze. En met een energieklasse A kunt u daar nog een schepje bovenop doen.

Tot slot, voor wie houdt van technologische snufjes, biedt de Miele@mobile app een nieuwe dimensie van gemak met wasadvies en berichtgeving. Het is even wennen, maar eenmaal de handigheid te pakken, wilt u niet meer anders.

In een notendop: de Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos wasmachine is een toestel dat moderne huishoudens met gemak bedient, ongeacht de uitdaging. Het blinkt uit in prestatie en gemak, terwijl de paar minderheden in gebruik al snel naar de achtergrond verdwijnen zodra u de voordelen ervan ervaart.

Twintig Dos en Caps Systeem

Miele wsi 863 wasmachine 7lj1n6gmrkrg

Automatische doseringssystemen in wasmachines zijn een ware uitkomst voor hen die graag tijd en wasmiddel besparen. De Miele WSI 863 WCS met het TwinDos en CapSysteem zorgt voor een optimale waservaring door automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen. Deze Miele bevat alle vernuftigheden die je van een modern huishoudelijk apparaat mag verwachten.

De lijst van voordelen is indrukwekkend:

TwinDos: automatisch doseringssysteem voor vloeibaar wasmiddel, bespaart wasmiddel en zorgt voor een perfect schone was. CapDosing: gebruik van speciale wascapsules voor delicate stoffen zorgt voor extra zorg. Energiezuinig: met klasse A een vriend voor de portemonnee en het milieu. Stilte: door de ProfiEco motor verrassend stil, zelfs tijdens het centrifugeren. Bediening via app: voor wie van slimme gadgets houdt, kun je de wasmachine op afstand beheren.

De machine weet keer op keer te verrassen met zijn 32 wasprogramma’s die uiteenlopen van een snelle opfrisbeurt tot intensieve reiniging voor beddengoed en sportkleding. Het systeem is intelligent genoeg om het wasproces aan te passen aan de lading, waardoor onnodige verspilling van water en energie wordt voorkomen.

Natuurlijk zijn er ook wat kleine puntjes waar de wenkbrauwen eventjes fronsten. Zo krijg je er geen navulreservoirs bij voor de TwinDos, wat toch wat zuur is na de investering in zo’n hoogwaardig apparaat. De prijszetting hiervan voelt een beetje als het betalen voor extra saus bij je al dure hamburger. Ook de stoomfunctie, hoewel aanwezig, zou nog wat meer kracht kunnen gebruiken.

Het TwinDos systeem is een ware hulp in het huishouden - nooit meer gokken naar de juiste hoeveelheid wasmiddel. Bovendien wordt de dosering aangepast aan de hoeveelheid wasgoed in de machine, waardoor het wasmiddel optimaal benut wordt. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar deze Miele maakt het waar: een persoonlijke wasassistent die moeiteloos zorgt voor schone kleding zonder verspilling. Echter zijn de speciale Miele capsules voor het CapDosing systeem aan de dure kant, maar ze zijn ook niet noodzakelijk voor een goed resultaat.

Een klein nadeel, dat niet onvermeld kan blijven, is de complexe wifi-instelling waardoor het enthousiasme voor de app-bediening een deukje krijgt. Het zou toch een fluitje van een cent moeten zijn om de wasmachine te verbinden met het thuisnetwerk?

Voor de tech-savvy gebruiker is de mogelijkheid om de wasmachine via de app te bedienen een zegen. Hoe handig is het om je wasmachine te starten terwijl je nog op het werk bent zodat de was klaar is wanneer je thuis komt? De meldingen op de telefoon als de was klaar is, zijn ook bijzonder praktisch. Toch is het voor sommigen een luxe die ze liever overslaan voor een wasmachine die doet wat hij moet doen, zonder poespas.

Al met al, de Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos is zonder twijfel een indrukwekkend stuk technologie. Hoewel niet geheel zonder nadelen – welke wasmachine is dat wel – maakt de uitstekende bouwkwaliteit, wasprestaties en gebruiksgemak onder de streep veel goed. Het is een investering in de dagelijkse huishoudelijke routine die zich, als de geschiedenis van Miele’s duurzaamheid een indicatie is, zal lonen over de lange termijn.

Geluidsniveau en Energiezuinigheid

Miele wsi 863 wasmachine 7nbkrk01z3wo xg8rxnp

Wanneer je op zoek bent naar een energiezuinige en geluidsarme wasmachine, dan is de Miele WSI 863 WCS een sterke kandidaat. Deze voorlader biedt een uitstekende balans tussen moderne technologie en vertrouwde kwaliteit die we van het merk Miele gewend zijn.

Belangrijke kenmerken op een rijtje:

 • Energiebesparing over levensduur van 290 euro, wat inhoudt dat de machine niet alleen je kleding schoonmaakt, maar ook vriendelijk is voor je portemonnee en het milieu.

 • Met een geluidsniveau van 68 dB bij het centrifugeren kun je hem zelfs ’s nachts laten draaien zonder dat je er wakker van ligt.

 • De koolborstelloze ProfiEco motor zorgt voor een lange levensduur én minder geluid, wat een groot pluspunt is voor wie houdt van rust in huis.

 • 9 kg vulgewicht en een toerental van 1600 rpm geven je de capaciteit en efficiëntie voor zowel grote wassen als kleine tussendoortjes.

Toch zijn er een paar kanttekeningen bij deze wasmachine te plaatsen. Ten eerste is het instellen van wifi verbinding wat gecompliceerd, wat niet iedereen zal waarderen. Ook de prijs van extra navulreservoirs voor je eigen wasmiddel kan als aan de hoge kant worden ervaren. Desondanks zijn dit soort kleine nadelen in het licht van de algehele prestaties snel te vergeten.

Waar deze wasmachine echt in uitblinkt, is de combinatie van energiebesparing en stilte. Het is een waar genot om thuis te komen in een stil huis, wetende dat de was al gedaan is zonder enige overlast. De energieklasse A is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Met een jaarlijks verbruik van slechts 108 kWh is deze Miele een van de meer economische keuzes op de markt.

Hoewel sommige gebruikers het ontbreken van een trommelverlichting als een gemis kunnen ervaren, is dit in de praktijk slechts een kleine ongemak en echt een luxe probleem. De machine excelleert namelijk op gebieden die er echt toe doen: een schone was, efficiënt verbruik en een zachte behandeling van je kleding dankzij de SoftCare trommel.

Dus, als we kijken naar de balans tussen geluid, energieverbruik en prestatie, staat de Miele WSI 863 WCS sterk in zijn schoenen. Inderdaad komt de machine met een prijskaartje, maar zoals velen al hebben ervaren: een investering in een Miele wasmachine betaalt zich over de jaren heen terug, zowel in duurzaamheid als in gebruiksgemak.

Al met al is de Miele WSI 863 WCS een indrukwekkende wasmachine die doet wat je ervan verwacht en meer. De PowerWash 2.0 & TwinDos-technologieën zorgen dat je was perfect wordt zonder dat je er veel omkijken naar hebt. En, hoewel er ruimte voor verbeteringen is, zoals bij elk product, zijn de voordelen aanzienlijk. Op het vlak van energie-efficiëntie en geluidsniveau is deze Miele wasmachine zeker een aanrader.

Mijn Conclusie na Twee Weken Gebruik

Miele wsi 863 wasmachine bn6vymomo602

Na twee weken intensief gebruik van de Miele WSI 863 WCS wasmachine heb ik een goed beeld gekregen van dit apparaat. Het eerste dat opvalt is hoe stil de machine werkt. Zelfs tijdens het centrifugeren op een hoge toeren van 1600 rpm is het geluidsniveau van 68 dB zeer acceptabel. Ideaal dus voor huishoudens waar de wasmachine dicht bij de leefruimte staat.

De eco-programma’s voor wit en bont werken uitstekend; de was komt er fris en met weinig kreukels uit, wat ook het strijkwerk verlicht. Hoewel ik in het begin wat sceptisch was over de automatische dosering van het Twindos systeem, moet ik toegeven dat het bijzonder handig is. Nooit meer gedoe met maatbekers; de wasmachine bepaalt zelf de perfecte hoeveelheid wasmiddel.

Hieronder wat plus- en minpunten op een rij: Pluspunten:

 • Extreem stil tijdens gebruik

 • Automatische Twindos dosering bespaart wasmiddel

 • Uitgebreid scala aan wasprogramma’s voor elke situatie

 • Makkelijk bedienbaar en energiezuinig

 • De QuickPowerWash functie is ideaal voor kleine, snelle wasjes Minpunten:

 • Instellen van wifi kan wat gebruiksvriendelijker

 • Navul reservoirs Twindos aan de prijzige kant

 • Stoomfunctie ietwat beperkt

De app-bediening was in het begin een puzzel; vooral het koppelen aan het wifi-netwerk was even een gedoetje. Ondanks deze digitale hobbels biedt de app wel een extra laag gebruiksgemak. Zodra alles naar behoren is geïnstalleerd, kan ik overal de status van mijn was volgen en meldingen krijgen als de was klaar is.

De bouwkwaliteit van de WSI 863 WCS is zoals verwacht van Miele zeer degelijk. Met een gewicht van 95 kg staat deze robuust en stabiel. De ProfiEco motor draagt bij aan de stilte en duurzaamheid van de machine. Hoewel ik nog niets kan zeggen over de langetermijnduurzaamheid van dit model, geeft mijn ervaring met vorige Miele modellen mij een goed voorgevoel.

Ook het grote vulgewicht van 9 kg is een enorme plus. Voor een gezin betekent dit minder vaak wassen en dus meer vrije tijd over. Tot slot is de kledingbeschermende trommel, die ervoor zorgt dat je kleding niet alleen schoon maar ook onbeschadigd uit de was komt, een erg fijne feature.

Natuurlijk, enkele kleine nadelen zijn er wel. Zo is de stoomfunctie beperkt en zou een upgrade hier niet misstaan. Ook zijn de navulreservoirs voor het Twindos-systeem een aparte aankoop die, gezien de al niet bescheiden prijs van de wasmachine, pittig aanvoelen.

Al met al, ondanks een paar kleine kanttekeningen, staat de Miele WSI 863 WCS te boek als een werkpaard dat klaarstaat om de berg was van elk huishouden aan te pakken. Het is zonneklaar dat het comfort van automatische dosering, veelzijdige wasprogramma’s en een fluisterstille operatie het dagelijks leven een stukje gemakkelijker maken. De Miele WSI 863 WCS is een investering die, mits de machine net zo lang meegaat als zijn voorgangers, zichzelf terugverdient in gebruiksgemak en kwaliteit. En dat is uiteindelijk waar het om draait bij een apparaat dat je vrijwel dagelijks gebruikt.