De Miele WSF 363 WCS Wasautomaat: grond en zuinig de was doen (2023)

Mijn indruk van de Miele WSF 363 WCS: geluidsniveau van 69 dB en QuickPowerWash programma - ideaal voor huishoudens van 2-3 personen.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

5 april 2023

Inleiding

Miele wsf 363 wcs 1

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 combineert een uitzonderlijke waskwaliteit met een laag energieverbruik en is uitgerust met een aantal handige functies. Daarnaast maakt hij grondig schoon.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Vulgewicht 8 kg Toerental 1600 rpm
Energiebesparing over levensduur 290 € Geluidsniveau centrifugeren 69 dB
Diepte 64,3 cm Vulgewicht 8 kg
Toerental 1600 rpm Energiebesparing over levensduur 290 €
Geluidsniveau centrifugeren 69 dB Diepte 64,3 cm

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Miele wsf 363 wcs 30 Miele wsf 363 wcs 2 Miele wsf 363 wcs 44

Geluidsniveau en Nachtelijk Gebruik

Miele wsf 363 wcs 2

Het eerste wat opvalt bij de Miele WSF 363 WCS is de uitzonderlijke stilte tijdens het draaien van wasprogramma’s. Voor iemand die de luxe heeft om ’s nachts te wassen zonder de slaap van het huishouden te verstoren, is dit een ware uitkomst. Ook in een gehorig appartement of naast een kinderkamer bewijst deze wasmachine zijn waarde. Het geluidsniveau van slechts 69 dB tijdens het centrifugeren is vergeleken met andere modellen een stille kracht.

Deze Miele maakt het mogelijk om de was te doen wanneer het jou uitkomt, zonder zorgen over geluidsoverlast:

 • Geluidsniveau bij wassen is laag, zeker vergeleken met andere modellen.
 • Centrifugeren op 1600 rpm gebeurt relatief stil.
 • Het is mogelijk ’s nachts te wassen dankzij de lage geluidsniveaus.

Toch, wanneer de machine op haar maximale toerental van 1600 rpm komt, kun je een toename in geluid verwachten. Maar zelfs dan blijft het geluid binnen perken, waarbij de machine niet transformeert in een bonkende herrieschopper. Dit betekent dat je zonder zorgen je was kunt laten draaien terwijl je door het huis scharrelt of zelfs als je besluit een oogje dicht te doen.

Er zijn natuurlijk kleine aandachtspuntjes, zoals het feit dat het eindsignaal van de wasmachine vrij prominent is. Hoewel het een duidelijke indicator is dat je was klaar is, kan dit voor sommigen als hinderlijk ervaren worden wanneer je rust zoekt. Gelukkig zijn dit soort zaken instelbaar, en kan het eindsignaal naar persoonlijke voorkeur worden aangepast of zelfs uitgeschakeld.

Het design van de wasmachine is strak en past goed in moderne huishoudens. Hoewel het design niet direct bijdraagt aan het geluidsniveau, versterkt het wel het idee van een geavanceerde machine die met de tijd mee is gegaan. De Miele WSF 363 WCS komt niet alleen met een laag geluidsniveau, maar ook met een gevoel van degelijkheid en betrouwbaarheid.

Een ander aspect dat lof verdient, is het gemak waarmee tussendoor nog was toegevoegd kan worden. Dit is vooral handig als je ’s avonds laat nog dat ene vergeten shirt wilt toevoegen aan de nachtelijke was.

Hoewel de wasmachine dus op vele vlakken een stille kracht is, kan het wasmiddelbakje enigszins stroef openen. Dit is echter een klein minpuntje in het grote geheel van voordelen. Met een ruime capaciteit van 8 kilogram en een indrukwekkende energiebesparing over de levensduur, is dit een machine die zijn plek in de wasserette van het huis verdient.

Kortom, de Miele WSF 363 WCS slaagt erin om efficiëntie en stilte harmonieus samen te brengen. Het is een wasmachine die laat zien dat een krachtige schoonmaakbeurt niet ten koste hoeft te gaan van de rust in huis. Voor huishoudens die waarde hechten aan een stille werking en gemak tijdens alle uren van de dag, is dit de machine die je zoekt. Met een paar kleine kanttekeningen biedt de Miele alsnog een vlekkeloze ervaring.

Gebruiksgemak en Functionaliteiten

Miele wsf 363 wcs 3

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 staat als een huis in de wereld van wasmachines. Wat direct opvalt aan deze wasautomaat is het gebruiksgemak. Met een veelzijdig aanbod aan wasprogramma’s kun je alle kanten op, of je nu een snelle was nodig hebt voor diezelfde avond of een specifiek programma voor die delicatesse wollen trui. Even een paar voordelen op een rijtje:

 • CapDosing capsules zorgen voor gemak en de perfecte dosering wasmiddel.

 • QuickPowerWash voor een snelle halve lading in 49 minuten.

 • Een ruime 8 kg vulgewicht om meer was in één keer te doen.

 • Spin&Spray technologie die minder water gebruikt en dus energie bespaart.

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Een puntje van kritiek is dat bij verkeerde keuzes in het programma deze niet altijd aangepast kunnen worden na start. Een klein smetje op een verder vlekkeloze bediening.

Het is ook slim om de Miele-app te gebruiken voor extra gemak; je krijgt bijvoorbeeld een seintje op je telefoon als het wasprogramma klaar is. Dat is pas handig!

Natuurlijk, je moet iets dieper in de buidel tasten voor dit apparaat, maar de investering lijkt zich op termijn terug te betalen in duurzaamheid en lage energiekosten. Het is een stukje Miele-kwaliteit dat je in huis haalt.

Een klein puntje van ergernis voor sommige gebruikers: het wasmiddelbakje dat wat stug opengaat. Maar laten we eerlijk zijn, als dat het grootste probleem is, zit je eigenlijk best goed.

Het feit dat deze wasmachine is uitgerust met 1600 rpm geeft ook aan dat dit geen kleintje is. Je was komt er vrij droog uit, waardoor de droger minder vaak of zelfs helemaal niet nodig is. En dat bespaart je weer dure energiekosten.

Al met al is de Miele WSF 363 WCS een wasmachine die uitermate geschikt is voor modern huishoudelijk gebruik; een huishouden van 2 of 3 personen kan met deze machine zorgeloos klein en groot vuil te lijf gaan. Met de instelbare starttijd is de machine bovendien in te passen in ieder druk schema.

Samengevat kun je met deze Miele wasmachine rekenen op een krachtige, zuinige en intuïtieve waservaring. De machine doet wat hij belooft en is daarbij een stille kracht in de wasruimte. Een taak die vroeger wellicht als een last werd beschouwd, wordt zo bijna een plezier. Bijna dan, want we zijn natuurlijk nog altijd liever in de weer met leukere zaken dan met de was.

Wasresultaten en Programmaduur

Miele wsf 363 wasmachine yymzkemyqeqo

Wanneer je een wasmachine kiest, speelt de kwaliteit van de wasresultaten een hoofdrol. Met de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 heb ik tot dusver alleen maar positieve ervaringen gehad. Deze wasautomaat gaat efficiënt om met een diversiteit aan was, van katoen tot zijde, en levert keer op keer een smetteloos resultaat.

Belangrijke kenmerken voor de wasresultaten:

 • QuickPowerWash programma wast een halve lading binnen 49 minuten schoon.

 • CapDosing capsules bieden speciale wasmiddelen voor delicate stoffen.

 • Spin&Spray technologie zorgt voor een grondige reiniging en spoeling.

Natuurlijk draait niet elk programma even snel. Een volledig programma kan oplopen tot 219 minuten, maar met de bepaling dat een wasbeurt nooit langer dan 3 uur zal duren. Het is een geruststelling te weten dat zelfs als de tijd verstrijkt, je was in goede handen is.

Wat kleinere wasjes betreft, kun je rekenen op een schitterend schone en relatief droge was met het QuickPowerWash programma. Een uitkomst als je haast hebt, maar toch fris en fruitig voor de dag wilt komen. De was komt er bovendien net zo droog uit als bij langere programma’s, wat een droger soms overbodig maakt. Dit aspect is vooral een plus voor energiebewuste gebruikers en een milieuvriendelijk huishouden.

Een klein aandachtspunt is dat, hoewel de wasresultaten uitmuntend zijn, sommige gebruikers hebben ervaren dat wasgoed af en toe nog te nat is naar hun zin, ondanks de hoge centrifugeersnelheid van 1600 toeren per minuut. Echter, deze ervaring lijkt geen regel te zijn en past in het beeld van individuele variatie die altijd kan optreden.

Een ander punt van aandacht bij langere wasprogramma’s is het energie- en waterverbruik. Hoewel de Miele WSF 363 WCS is ontworpen om efficiënt om te gaan met beide, zullen diegenen die zuinigheid zeer hoog in het vaandel hebben staan, wellicht voor kortere of specifiek eco-vriendelijke programma’s kiezen.

De aanwezigheid van verschillende wasprogramma’s voor specifieke stoffen zoals wol, zijde en outdoorkleding, biedt een grote mate van flexibiliteit. Hierdoor wordt slijtage geminimaliseerd en de levensduur van de kleding verlengd, wat weer bijdraagt aan zowel financiële besparingen als aan duurzaamheid.

Met de Miele WSF 363 WCS lijkt het wassen bijna een moeiteloze taak. Het inzicht dat je wasgoed goed verzorgd en schoon zal zijn na ieder programma, geeft een gemoedsrust die niet in geld uit te drukken is. Hoewel de programmaduur voor sommige gebruikers een punt van overweging kan zijn, tonen de onberispelijke wasresultaten aan dat de tijd die de machine neemt om te opereren in veel gevallen gerechtvaardigd is. Het is een machine die belooft efficiënt en zorgvuldig om te gaan met je textiel, van de robuuste jeans tot de delicate zijden blouse.

Design en Bouwkwaliteit

Miele wsf 363 wasmachine yymzlxz43nkp

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is een wasmachine die meteen opvalt door zijn strakke design en robuuste bouwkwaliteit, kenmerkend voor het vertrouwde merk Miele. Met een grote vulopening van 30 cm is het vullen van de machine een fluitje van een cent. De geëmailleerde witte behuizing oogt niet alleen fraai, maar staat ook garant voor een lange levensduur, een punt waar Miele altijd hoge ogen scoort.

Belangrijke aspecten van het design en de bouwkwaliteit:

 • Stevige RVS trommel en kuip: Lange houdbaarheid en bestand tegen intensief gebruik.

 • Zelfreinigende wasmiddellade: Gemakkelijk onderhoud draagt bij aan de duurzaamheid.

 • Deur met stevig RVS scharnier: Blijft soepel openen en sluiten, ook na veelvuldig gebruik.

 • Topklasse bouwkwaliteit: De machine staat rotsvast tijdens het gebruik.

Toch kleven er wat minder sterke punten aan. Zo kan het wasmiddelbakje wat stroef openen en is het jammer dat de deur niet omdraaibaar is. Desondanks zijn dit kleine kanttekeningen bij een overwegend solide en functioneel apparaat.

De Miele WSF 363 WCS is uitgerust met sensoren die belading detecteren. Dit is niet alleen handig, maar ook een indicatie van de moderne technologieën waarover deze wasmachine beschikt. Mocht de deur iets lager zitten dan ideaal is voor het plaatsen van een wasmand, dan is dit met een simpele aanpassing in de wasroutine te verhelpen en zeker geen dealbreaker.

De machine oogt niet alleen goed, maar voelt ook aan als een degelijk apparaat dat gebouwd is om vele jaren mee te gaan. Een extra laagje zekerheid wordt aangebracht door de 2 jaar garantie die Miele biedt. U kunt dus met een gerust hart investeren in deze wasautomaat, wetende dat eventuele defecten thuis afgehandeld worden.

De diepte van de wasmachine, 64,3 cm, is iets om rekening mee te houden bij het plaatsen. Het apparaat neemt wat ruimte in beslag, maar dat is te verwachten bij een laadvermogen van 8 kg. Verder valt de duidelijke bouw en interface positief op; de machine is vrij intuïtief in zijn bediening met een recht bedieningspaneel en een duidelijke display. Het design gaat hand in hand met gebruiksgemak, wat leidt tot een aangename alledaagse interactie met de wasmachine.

De Miele wasmachine is zeker geen lichtgewicht met zijn 93 kilogram, maar dit draagt bij aan de stabiliteit tijdens het centrifugeren, zeker bij een toerental van 1600 rpm. Natuurlijk heeft niet iedereen de behoefte aan veel complexe extra’s, maar voor gebruikers die wel van slimme functies houden, biedt de Miele WSF 363 WCS met zijn wifi-connectiviteit en app-bediening veel moderne flexibiliteit. De afwezigheid van een trommelverlichting kan in sommige gevallen als een minpunt worden ervaren.

Al met al is de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 een wasmachine die zijn prijs rechtvaardigt met zijn robuuste design, praktische bouwkwaliteit en prettige gebruikersinterface. Eventuele minpunten worden al snel naar de achtergrond gedrukt door de vele voordelen.

Energiezuinigheid en App-bediening

Miele wsf 363 wasmachine gnky0v0jxqpz

In de zoektocht naar een energiezuinige en gebruiksvriendelijke wasmachine, valt de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 met zijn app-bediening zeker op. Met het oog op duurzaamheid en gemak steekt deze wasautomaat met kop en schouders boven anderen uit.

Belangrijke kenmerken zijn:

 • Energieklasse A: voor de bewuste consument een cruciaal punt. Deze wasmachine bespaart niet alleen op je energierekening, maar draagt ook bij aan een groene toekomst.

 • QuickPowerWash: hiermee was je de was niet alleen snel, maar ook zuinig. Halve lading in slechts 49 minuten klaar is ideaal voor een last-minute wasbeurt.

 • Spin&Spray technologie: een innovatie die ervoor zorgt dat er minder water nodig is, wat weer leidt tot energiebesparing.

Nu zijn er ook enkele lichte nadelen, zoals de prijs die voor sommige budgetten aan de hoge kant kan liggen. Maar als je dit afzet tegen de levensduur en energiebesparing over de jaren heen, valt dit vaak in het niet.

Een ander punt dat aandacht verdient is de app-bediening. De Miele@mobile-app biedt een hoop gemak; zo krijg je een melding als de was klaar is, wat vooral handig is als je niet in de buurt van de wasmachine bent. Echter, er zijn gebruikers die aangeven dat er soms problemen zijn met de connectiviteit of dat de functionaliteiten van de app beperkt zijn. Maar laten we wel wezen: als de app doet wat hij moet doen, namelijk het bedieningsgemak verhogen, is dat al een flinke plus.

Een energie-efficiënte machine als de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is een investering die op de lange termijn rendabel is. Dit zie je terug in de energiebesparing, wat in het milieu en in je portemonnee een verschil maakt. Er is ook een capaciteit van 8 kilogram, ruim voldoende voor een huishouden van 2 of 3 personen. Bovendien is het apparaat voorzien van het EcoFeedback-functie, die je inzicht geeft in het verbruik per wasbeurt.

Het is duidelijk dat Miele heeft gedacht aan diegenen die milieu en kosten willen sparen zonder in te leveren op kwaliteit en functionaliteit. Hiermee biedt de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 een krachtige en praktische oplossing voor het dagelijks wasgoed.

Als we het geheel overzien, is de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 een wasmachine die uitblinkt in energiezuinigheid en geavanceerde app-bediening. Kleine minpunten worden ruimschoots gecompenseerd door het gebruikerscomfort en de duurzaamheid die dit model biedt. Kortom, voor wie op zoek is naar een wasmachine die het leven zowel eenvoudiger als groener maakt, is dit een uitstekende keuze.