De Samsung WW11BB534AABS2 wasmachine: effectief en hygygiënisch wassen in stijl (2023)

Mijn review van de Samsung WW11BB534AABS2 met Autodose, 11kg capaciteit en AI Control. Stil en energiebesparend met opvallend design.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

2 februari 2023

Inleiding

Samsung ww11bb534aabs2 1

De Samsung WW11BB534AABS2 is uitgerust met een energielabel A, een grote trommelcapaciteit van 11 kilogram en de Autodose-functie voor automatische dosering. Het ontwerp garandeert een energiezuinige werking en beperkt geluidsoverlast tot een minimum, waarmee het toestel zich onderscheidt van veel andere wasmachines.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Vulgewicht 11 kg Toerental 1400 rpm
Energiebesparing over levensduur 290 euro Geluidsniveau centrifugeren 72 dB
Diepte 60 cm Vulgewicht 11 kg
Toerental 1400 rpm Energiebesparing over levensduur 290 euro
Geluidsniveau centrifugeren 72 dB Diepte 60 cm

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Samsung ww11bb534aabs2 11 Samsung ww11bb534aabs2 5 Samsung ww11bb534aabs2 10 Samsung ww11bb534aabs2 12 Samsung ww11bb534aabs2 13 Samsung ww11bb534aabs2 7 Samsung ww11bb534aabs2 9 Samsung ww11bb534aabs2 22 Samsung ww11bb534aabs2 23 Samsung ww11bb534aabs2 18

Innovatie en gebruiksgemak

Samsung ww11bb534aabs2 2

In een wereld waar tijd kostbaar is en gemak de standaard wordt, springt de Samsung WW11BB534AABS2 wasmachine eruit met zijn innovatieve functies. Het Autodose-systeem is een verademing: vul het reservoir met wasmiddel en wasverzachter, en het apparaat doet de rest. Het berekent exact hoeveel nodig is voor elke wasbeurt, wat je bespaart op verbruik en kosten, maar belangrijker nog, het is beter voor je kleding en het milieu.

De uitgebreide keuze aan programma’s biedt iets voor elke situatie:

 • 22 programma’s: Of je nu een snel wasje moet draaien of een speciale zorg nodig hebt voor die delicate stoffen, deze wasmachine heeft het juiste programma.

 • EcoBubble-technologie: Zelfs op lage temperaturen krijg je een schoon resultaat.

 • Stoomprogramma: Voor een extra hygiënische reiniging.

De grote capaciteit van 11 kg maakt het mogelijk om veel wasgoed efficiënt aan te pakken. Ideaal voor grote gezinnen of voor wie graag minder vaak wil wassen. Bovendien is de beladingssensor een handige toevoeging; deze past het water- en energieverbruik aan op de hoeveelheid wasgoed in de trommel.

Gebruikersgemak wordt naar een hoger niveau getild met de AI Control. Koppel dit toestel aan de SmartThings app, en je hebt toegang tot instellingen en advies, waar je ook bent. Ontvang meldingen wanneer je was klaar is - handig als je even niet in de buurt bent van de wasmachine.

Natuurlijk zijn er ook kleine verbeterpunten. Zo kan het grote aanbod aan programma’s overweldigend zijn en vereist de app wellicht wat gewenning. De installatie en het gebruik kunnen in eerst instantie wat hobbels op de weg geven, maar dit valt meestal weg tegen de voordelen die het systeem biedt op lange termijn.

Hier zijn enkele pluspunten op een rij:

 • Geluidsarme werking: Ideaal voor wassen op momenten dat het stil moet zijn in huis.

 • Autodose-functie: Zeg vaarwel tegen het steeds opnieuw moeten doseren van wasmiddel en wasverzachter.

 • Kledingbeschermende trommel: Minder slijtage betekent dat kleding langer meegaat.

Hoewel het lage toerental ervoor kan zorgen dat kleding iets natter uit de machine komt dan bij hogere snelheden, is dit een klein minpuntje wanneer we kijken naar het totale plaatje van gebruiksgemak en de prestaties van deze wasmachine.

Tot slot heeft de Samsung WW11BB534AABS2 een krachtige, maar subtiele aanwezigheid met zijn stijlvolle zwarte design. De machine biedt een combinatie van efficiëntie, innovatie en gebruiksgemak die het tot een uitblinker maakt binnen zijn categorie. Kleinere ongemakken zoals het vaker vullen van de Autodose-functie bij een groot gezin, wegen niet op tegen de voordelen die het brengt. Voor wie een slimme, grote capaciteit wasmachine zoekt die doet wat het belooft, is dit model zeker het overwegen waard.

Ontwerp en capaciteit

Samsung ww11bb534aabs2 3

Met de Samsung WW11BB534AABS2 Bespoke Autodose krijg je een wasmachine die niet alleen mooi staat in je huis, maar ook een flinke lading aan wasgoed aankan. De 11 kg trommel is groot genoeg voor het beddengoed van een heel gezin of een flinke stapel handdoeken. Bovendien is dit model voorzien van een zwart design met een glazen deur, wat zorgt voor een stijlvolle uitstraling.

Essentiële punten van het design en de capaciteit:

 • Stijlvol zwart design met glazen deur, past in elk interieur.

 • Grote trommel: ruimte voor 11 kg wasgoed, ideaal voor grote wasbeurten.

 • Autodose component: automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, goed voor consistent wasresultaat en besparing op wasmiddel.

 • Het model is ondanks zijn capaciteit relatief niet groot, dankzij het SpaceMax design.

Vooral de autodose functie bespaart niet alleen tijd maar ook het milieu. Je vult een keer de reservoirs voor wasmiddel en wasverzachter, en de wasmachine regelt de rest. Dit betekent ook dat je vaak niet hoeft na te denken over bijvullen, al is het wel zo dat deze reservoirs voor grotere gezinnen misschien wat aan de kleine kant kunnen zijn.

De wasmachine zelf is vrij diep, wat met een diepte van 60 cm overeenkomt met de standaardmaten van de meeste keukens en badkamers. Dus zelfs als je ruimte beperkt is, kan deze Samsung zich prima aanpassen.

Een detail dat misschien niet direct opvalt, maar wel erg praktisch is, is de grote vulopening. Dit maakt het in- en uitladen van je was veel gemakkelijker – vooral als je te maken hebt met omvangrijk beddengoed en zware handdoeken.

Toch zijn er kleine punten van aandacht. Zo kan het lagere toerental van 1400 rpm ertoe leiden dat de was iets natter uit de machine komt dan je misschien wilt. Maar als je de was toch uithangt, is dit een klein ongemak tegenover de overige voordelen.

Een minpuntje dat sommige gebruikers aankaarten is het navigeren door het menu om het gewenste programma te vinden. Terwijl de wasmachine je meest gebruikte instellingen onthoudt, kan het scrollen door de verschillende opties even wat tijd vergen om aan te wennen.

Concluderend, de Samsung WW11BB534AABS2 is een stille kracht in de wasruimte. De combinatie van de ruime capaciteit, het mooie design en de slimme automatisering van wasmiddeldosering maakt het een gewaardeerde toevoeging voor huishoudens die comfort en stijl waarderen. Kleinere minpuntjes zoals de gebruiksinformatie zoeken op internet en het lagere toerental doen niets af aan het feit dat dit een wasmachine is die zijn werk uitstekend doet.

Programmakeuze en wasresultaat

Samsung ww11bb534aabs2 4

De opties en het wasresultaat zijn essentieel bij het kiezen van een wasmachine. De Samsung WW11BB534AABS2 hecht hier duidelijk belang aan met maar liefst 22 programma’s. Of je nu een berg handdoeken hebt of delicaat zijde wilt wassen, voor elke wasuitdaging lijkt er een oplossing.

 • Katoen programma voor alledaagse was

 • EcoBubble voor een efficiënte was op lage temperaturen

 • Super Speed voor een snelle wasbeurt

 • Hygiënisch stomen voor een extra diepe reiniging

De automatische dosering is een geniale zet die niet alleen wasmiddel bespaart, maar ook het milieu een handje helpt. Bovendien blijft je kleding hierdoor langer mooi.

Hoewel het assortiment aan programma’s indrukwekkend is, kan het navigeren door het menu even zoeken zijn. Het is een kwestie van wennen, maar eenmaal onder de knie, biedt de wasmachine een intuïtieve en gepersonaliseerde ervaring, waarbij je favoriete instellingen handig worden opgeslagen.

De wasmachine oogt slank, maar kan toch een gigantische 11 kg wasgoed aan - perfect voor grote gezinnen of het wegwerken van stapels beddengoed. En hoewel de wasmachine uitblinkt in efficiëntie, heeft deze wel een (relatief) laag toerental van 1400 rpm. Dit betekent dat de was soms iets natter uit de trommel komt, wat meer droogtijd kan vereisen.

Een ander punt is dat de reservoirs voor wasmiddel en wasverzachter aan de kleine kant lijken voor huishoudens met veel was. Regelmatig bijvullen kan nodig zijn, afhankelijk van hoe vaak je wast. Maar voor velen weegt dit minpunt niet op tegen de gemakken die de wasmachine biedt.

Alles overziend levert de Samsung WW11BB534AABS2 een wasresultaat dat je verwachtingen overtreft, en dat met een gebruiksgemak die menig wasdag vereenvoudigt. Een uitstekende keuze voor wie zowel diversiteit als effectiviteit in wasprogramma’s zoekt.

Slimme connectiviteit

Samsung ww11bb534aabs2 5

De Samsung WW11BB534AABS2 wasmachine biedt een nieuwe dimensie aan efficiënt wassen met slimme connectiviteit. Het eerste dat opvalt, is dat deze wasmachine bedienbaar is via een app. Dit betekent dat je je was kunt starten, pauzeren en bewaken, waar je je ook bevindt. Niet meer thuisblijven om de was in de gaten te houden - een druk op je smartphone scherm volstaat om het proces te overzien.

Laten we eens kijken naar wat deze slimme functies echt betekenen:

 • AI Control: Pas je wasprogramma’s eenvoudig aan en ontvang wasadvies direct op je apparaat.

 • SmartThings app: Krijg meldingen wanneer je was klaar is en stel je favoriete wasprogramma’s in, zelfs op afstand.

 • Autodose: Vul één keer het reservoir met wasmiddel en wasverzachter, en de machine regelt de rest per wasbeurt.

 • Stoomfunctie: Een extra hygiënische dimensie voor het verwijderen van allergenen en bacteriën.

Hoewel de Autodose-functie een geweldige aanvulling is op de slimme capaciteiten – nooit meer gissen naar de juiste hoeveelheid zeep – hebben sommige gebruikers aangegeven dat het reservoir niet erg groot is, wat iets vaker navullen vereist dan wellicht gewenst, vooral in grotere huishoudens. Echter, als de besparing van wasmiddel wordt meegewogen, is dit een klein ongemak tegenover een grotere efficiëntie.

Een ander punt van discussie is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren. Hoewel de wasmachine grotendeels stil is, kan het geluid tijdens de laatste centrifugefase merkbaar zijn. Desalniettemin valt dit in het niet vergeleken met de rustige werking tijdens de rest van het wasproces.

De mogelijkheid voor het instellen van de wasmachine via een app is een game-changer voor de drukke huishoudens. Echter, het instellen van de app kan initieel wat zoekwerk vereisen, maar eenmaal ingesteld, brengt het veel gemak met zich mee.

Een wasmachine die bijna als vanzelf werkt, dat is de indruk die je krijgt bij het gebruik van deze specifieke Samsung. Hij herkent jouw favoriete programma’s en zorgt ervoor dat je met enkele simpele tikken alles naar wens kunt instellen.

Terwijl ‘Innovatie en gebruiksgemak’, ‘Ontwerp en capaciteit’, ‘Programmakeuze en wasresultaat’, en ‘Energiezuinigheid en stilte’ in de andere secties worden behandeld, is het duidelijk dat de slimme connectiviteit een centrale rol speelt in de gebruikerservaring met deze wasmachine. Slimme toepassingen zorgen voor minder verspilling, een verhoogde efficiëntie, en het toevoegen van gemak en controle in het drukke dagelijks leven. Het zou kunnen dat je even moet wennen aan de nieuwe technologie, maar de kans is groot dat je snel de vruchten ervan plukt.

De Samsung WW11BB534AABS2 doet zijn taak goed door zich aan te passen aan onze steeds veranderende levensstijl, waarin tijd een kostbaar goed is en gemak geen overbodige luxe, maar een vereiste. Met een wasmachine die letterlijk in de palm van je hand ligt, kun je dat extra kopje koffie drinken, die extra pagina van je boek lezen, of gewoon genieten van pure ontspanning terwijl de was gedaan wordt. Slim wassen met Samsung gaat niet alleen over reinheid, het gaat over het slim aanpakken van alledaagse taken.

Energiezuinigheid en stilte

Samsung ww11bb534aabs2 6

Wanneer de zoektocht naar de ideale wasmachine zich richt op energiezuinigheid en een stille werking, komt de Samsung WW11BB534AABS2 wasmachine al snel in beeld. Dit model, niet alleen een pareltje voor het oog in zijn strakke zwarte uitvoering, valt vooral op door zijn indrukwekkende en geruisloze prestaties.

 • Energiezuinigheid: Met een energieklasse A verbruikt de wasmachine slechts 116,6 kWh per jaar, wat zich vertaalt in een besparing van zo’n 290 euro over de levensduur.

 • Stilte: Met een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, kan deze wasmachine zelfs ’s nachts haar werk doen zonder slapende gezinsleden of buren te storen.

Niet onbelangrijk is de Autodose-functie die het mogelijk maakt om wasmiddel en wasverzachter automatisch te doseren waardoor je wasgoed niet alleen langer mooi blijft, maar er ook geen verspilling van wasmiddel optreedt. Hiermee slaat Samsung een dubbelslag in zuinigheid en gemak.

Een ander punt dat bijdraagt aan de efficiëntie van deze machine is de riante trommelcapaciteit van 11 kilogram. Dit maakt het mogelijk grote hoeveelheden wasgoed in één keer te wassen, wat bespaart op water, stroom en tijd. Een nadeel kan zijn dat kleinere hoeveelheden was soms wat minder economisch aanvoelen, maar dit wordt gecompenseerd door de slimme beladingssensor die de lading detecteert en het programma daarop aanpast.

Ondanks al deze voordelen mag niet onvermeld blijven dat sommige gebruikers vinden dat de was door het relatief lage toerental van 1400 rpm iets natter uit de trommel komt dan gewenst. Echter, als dit wordt gerelativeerd met het snelle Super Speed programma van 59 minuten en uitstekende droogresultaat, lijkt dit bezwaar te verbleken.

Ook de ecologische voetafdruk van de wasmachine wordt beperkt dankzij het bescheiden waterverbruik van 11880 liter per jaar. Koppel dit aan het gemak van de SmartThings app en de vele afgestemde wasprogramma’s voor diverse textielsoorten, en het is duidelijk dat Samsung verder kijkt dan enkel de basisfuncties van een wasmachine.

Ter afsluiting van de recensie en met een knipoog naar het grotere artikel “Mijn Samsung WW11BB534AABS2 Ervaring: Efficiëntie en Hygiëne in Stijl (2023)”, brengt deze wasmachine stilte en energiezuinigheid samen op een manier die je bijna zou doen vergeten dat er überhaupt een wasmachine in huis is. Het is een stille krachtpatser die met gemak en zuinigheid de vuile was aanpakt, zonder onnodige herrie of verspilling van energie. De Samsung WW11BB534AABS2 is daarmee een uitmuntende keuze voor wie waarde hecht aan rust in huis en respect voor de portemonnee.