Mijn Haier HW80-B14939 wasmachine: zuinig, stil en allergie-vriendelijk (2023)

De energiezuinige en stille Haier HW80-B14939 is de ideale wasmachine voor huishoudens met allergieën.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

4 oktober 2023

Inleiding

Haier hw80 b14939 1

De Haier HW80-B14939 heeft een royale capaciteit van 8 kilogram en een hoge energie-zuinigheid (klasse A). Met een scala aan wasprogramma’s, waaronder een speciaal anti-allergie programma en een praktische stoomfunctie, biedt deze machine een antwoord op de dagelijkse wasbehoeften van een modern huishouden.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Vulgewicht 8 kg Toerental 1400 rpm
Energiebesparing over levensduur 290 euro Geluidsniveau centrifugeren 67 dB
Diepte 62 cm Vulgewicht 8 kg
Toerental 1400 rpm Energiebesparing over levensduur 290 euro
Geluidsniveau centrifugeren 67 dB Diepte 62 cm

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Haier hw80 b14939 14 Haier hw80 b14939 21 Haier hw80 b14939 7 Haier hw80 b14939 3 Haier hw80 b14939 22 Haier hw80 b14939 32 Haier hw80 b14939 26

Energiezuinigheid en Milieuvriendelijkheid

Haier hw80 b14939 2

Bij de Haier HW80-B14939 i-Pro 3 Silence wasmachine staat energiebesparing hoog in het vaandel. Met een energieklasse A label is dit apparaat niet alleen een vriend voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De besparing loopt op tot zo’n 290 euro over de levensduur van het apparaat. Dat is een bedrag waar je zeker iets leuks mee kunt doen! Bovendien verbruikt het slechts 115 kWh per jaar aan energie, wat ontzettend zuinig is voor een wasmachine met dit vulgewicht.

Een wasmachine die zuinig is met energie en water is een must in de moderne tijd. Dit model past elk programma automatisch aan met zijn beladingssensor, waardoor het nooit meer water of energie gebruikt dan nodig voor de hoeveelheid wasgoed. Dit zijn enkele slimme features:

 • Beladingssensor: Past water- en energieverbruik aan op de lading.

 • Energieklasse A: Minimaal energieverbruik, maximaal milieuvoordeel.

 • Besparing: Tot wel 290 euro over de levensduur.

 • Energieverbruik: 115 kWh per jaar, wat laag is voor een wasmachine.

Natuurlijk heeft elk product ook zijn mindere kanten. Zo zou het apparaat voor sommigen toch nog net iets minder energie mogen verbruiken of zijn er apparaten die nog wat meer geavanceerde eco-functies bieden. Maar dit toestel biedt echt waar voor zijn geld als je het hebt over de balans tussen zuinigheid en prestatie.

Het apparaat laat zien dat er met zorg nagedacht is over het verbruik van water en energie. Een klein minpuntje kan zijn dat het geen waterbeveiliging heeft. Echter, veel gebruikers zullen deze extra beveiliging misschien niet eens missen.

Daarnaast is de wasmachine niet met ‘ecocheques’ te koop, wat voor sommige milieubewuste kopers een gemiste kans is. Maar met zo’n lage jaarlijkse energie- en waterkosten is het alsnog een milieubewuste keuze.

Ook is het praktisch dat je geen zorgen hoeft te maken over je energierekening. De wasmachine verbruikt namelijk opvallend weinig energie, waardoor de energiekosten per jaar geschat worden op slechts 46 euro. Als je kijkt naar je waterverbruik, dan is deze ook indrukwekkend laag met 9460 liter per jaar voor een kostenpost van ongeveer 15,05 euro. Milieuvriendelijk was nog nooit zo kostenbesparend.

Dat de Haier HW80-B14939 een koolborstelloze motor heeft, draagt bij aan de duurzaamheid. Want deze motoren gaan niet alleen langer mee, ze zijn ook nog eens energie-efficiënter dan modellen met koolborstels. Het apparaat is dus gebouwd om lang mee te gaan, waardoor je minder snel toe bent aan een nieuw model en minder afval genereert.

Hoewel je misschien zou willen dat alle programma’s gelijk staan aan de energiezuinigste instelling, biedt de ruime keuze aan programma’s toch de kans om voor elke lading de meest efficiënte optie te kiezen. Dat is slim wassen met oog voor het milieu en je portemonnee.

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, stelt de Haier HW80-B14939 niet teleur. Het is een wasmachine die zuinig is in gebruik zonder in te leveren op prestaties. Een prima keuze voor elke milieubewuste consument.

Gebruiksgemak en Functionaliteit

Haier hw80 b14939 3

Een wasmachine die je leven vereenvoudigt en tegelijkertijd boordevol functies zit; dat is de Haier HW80-B14939 i-Pro 3 Silence in een notendop. Met haar intuïtieve bediening, rijkelijk aanwezige programma’s en op maat aangepaste cyclussen via de beladingssensor, scoort dit apparaat hoog op gebruiksgemak en functionaliteit.

De beladingssensor is bij uitstek een functie die lof verdient. Het past automatisch de hoeveelheid water en energie aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, waardoor je nooit teveel verbruikt. Slim en zuinig!

Het Refresh programma, die shirts snel opfris met stoom zonder ze te hoeven wassen, is een uitkomst voor iedereen die graag nog iets langer doet met zijn favoriete kledingstukken. En als we spreken over gebruiksgemak:

 • Makkelijk te bedienen paneel
 • Duidelijke resttijdindicatie
 • Optie tot tussentijds was toevoegen
 • Uitgestelde startfunctie voor wasjes in eigen tijd

Het toestel voelt aan wat je nodig hebt en laat met de startuitstelfunctie toe om je dag te plannen hoe jij dat wilt, zonder dat je wasroutine daarvoor moet wijken.

En ja, zelfs de beste machines kennen soms lichte minpuntjes. Zo kan bijvoorbeeld de deur enkel aan één zijde geopend worden en kunnen de knopjes voor sommigen in het begin wat onduidelijk lijken. Maar dit weegt niet op tegen de enorme voordelen en het leereffect dat snel intreedt bij regelmatig gebruik.

Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren is aangenaam zacht, met slechts 67 dB is het niet meer dan een achtergrondsoundtrack van je dagelijkse bezigheden. Vergeleken met oudere modellen is deze wasmachine een verademing voor de zintuigen.

Over de wasprogramma’s gesproken, iedereen vindt wel zijn gading binnen het ruime aanbod van 15 programma’s. Of het nu gaat om een specifieke behoefte zoals allergieën of beddengoed, de Haier HW80-B14939 biedt een optie voor elke situatie. Het aanpassen van de programma’s aan de hoeveelheid was is handig en voorkomt onnodige verspilling van tijd en middelen.

Het design van de machine is strak en de bouwkwaliteit solide, maar we zullen dieper ingaan op deze aspecten in een andere sectie van het artikel. Hetzelfde geldt voor de bijzonder stille werking en de echt allergie-vriendelijke opties die beschikbaar zijn.

Het totale gebruiksgemak en de functionaliteit van de Haier HW80-B14939 zijn indrukwekkend. Deze wasmachine is zo ontworpen dat het alledaagse wasklussen vermindert tot een simpele druk op de knop, terwijl je altijd kunt vertrouwen op een grondige schoonmaak en aanzienlijke energiebesparingen. Het is een toestel dat aantoont dat moderne technologie en klassiek wassen wel degelijk hand in hand kunnen gaan.

Stilte tijdens het Wassen en Centrifugeren

Haier hw80 b14939 4

Bij de zoektocht naar een nieuwe wasmachine is het geluidsniveau tijdens het wassen en centrifugeren een belangrijk aspect. Veel gebruikers hebben ondervonden dat de Haier HW80-B14939 op dit vlak een topper is. Ervaar de rust in huis, zelfs wanneer de wasmachine zijn werk doet.

Laten we even de belangrijkste punten op een rijtje zetten:

 • Zeer stil: Met een geluidsniveau van slechts 67 dB tijdens het centrifugeren, kun je gerust iets anders doen zonder gestoord te worden.

 • Balanssysteem: Goed uitgebalanceerd waardoor er weinig trillingen en geluid zijn.

 • Direct Motion motor: Deze koolborstelloze motor draagt bij aan de stilte en duurzaamheid van de machine.

Nu zijn er natuurlijk momenten waarop je denkt, kan het nóg stiller? Sommige gebruikers melden dat het afpompen van het water en het plonzen toch iets meer geluid maakt dan ze hadden verwacht. Hoewel dit voor de één een kleinigheid is, kan het voor de ander een puntje van aandacht zijn.

De wasmachine zorgt ervoor dat je op elk moment van de dag je was kunt draaien, zonder dat je bang hoeft te zijn voor geluidsoverlast. Ideaal voor de nachtbrakers of de vroege vogels die hun dag graag starten met een schone was. Ook in een open woonruimte of appartement vormt geluidsoverlast geen obstakel meer.

Gebruikers geven aan dat ondanks het hoge toerental van 1400 rpm, de wasmachine een waar stilte-wonder is. En als we het toch over centrifugeren hebben, het restvochtpercentage van 53% zorgt ervoor dat je was al behoorlijk droog uit de trommel komt. Dit bespaart weer tijd bij het drogen, ook niet onbelangrijk.

Natuurlijk is geen enkel apparaat perfect. Zo kan de wasmachine weliswaar stil zijn, maar gebruikers melden dat de centrifuge-cyclus soms iets natter eindigt dan verwacht, vooral in vergelijking met andere modellen. Dit lijkt echter een minder punt te zijn in het licht van de algehele stilte en prestaties.

Al met al, biedt de Haier HW80-B14939 een fijne balans tussen efficiënt en geruisloos wassen. Is het einde van het programma genaderd, dan zou een akoestisch signaal prettig zijn, maar deze ontbreekt. Hoewel je aan de ene kant kunt genieten van onafgebroken stilte, betekent dit ook dat je de machine in de gaten moet houden om te weten wanneer de was klaar is.

In conclusie, degenen die op zoek zijn naar een stille, efficiënte wasmachine zouden de Haier HW80-B14939 zeker moeten overwegen. Het apparaat scoort hoog op het gebied van geluidsreductie, terwijl het ook nog eens zuinig en effectief zijn werk doet. Enkele kleine aandachtspunten zijn er wel, maar die vallen in het niet bij het comfort van een stil huis en een schone was.

Design en Bouwkwaliteit

Haier hw80 b14939 5

De eerste blik op de Haier HW80-B14939 i-Pro 3 Silence wasmachine doet recht aan het moderne thuis. Het strakke witte design en de breed uitgelichte bedieningspaneel dragen bij aan een moderne uitstraling die niet misstaat in de hedendaagse bijkeuken of badkamer. Maar hoe houdt deze wasmachine zich op het gebied van design en bouwkwaliteit?

Een blik op de specificaties en klantenervaringen geeft aan dat de Haier HW80-B14939 meer is dan alleen een mooi gezicht:

 • Vulgewicht van 8 kg: geschikt voor de wasbehoefte van een gemiddeld gezin.

 • Strakke vormgeving: met zijn diepte van slechts 62 cm past hij in de meeste nissen.

 • Solide metalen behuizing: die bestand is tegen alledaags gebruik.

 • Koolborstelloze motor: die bekend staat om zijn duurzaamheid en stille werking.

 • RVS trommel en kunststof kuip: vervaardigd uit materialen die een langere levensduur waarborgen.

Gebruikers benadrukken vaak het gemak van de ruime vulopening van 32 cm, wat helpt bij het in- en uitladen van grotere stukken wasgoed zoals beddengoed. Verder wordt de kinderbeveiliging gewaardeerd door gezinnen met kleine kinderen, veiligheid staat voorop.

Het moet gezegd worden dat de wasmachine een basisklasse bouwkwaliteit heeft, wat betekent dat het wellicht geen levenspartner zal zijn zoals sommige premium modellen. Echter, dit relativeren gebruikers vaak met de schappelijke prijs en de energiebesparing die het apparaat met zich meebrengt. Een bouwkwaliteit die strookt met de verwachtingen voor de gevraagde prijs.

Ondanks dat het apparaat van Haier komt, een merk dat door sommigen minder bekend zou kunnen zijn, bewijst de HW80-B14939 dat vooroordelen over niet-westerse merken ongegrond zijn. Gebruikers zijn verrast door de solide prestaties en de stevige constructie die de machine biedt.

Er zijn notities van klanten over de onduidelijkheid van bepaalde knopjes op het bedieningspaneel, maar dit lijkt sneller een kwestie van gewenning dan een wezenlijk designgebrek. Na wat gebruik blijken de meeste gebruikers hier geen probleem meer mee te hebben.

Een klein nadeel zou ook kunnen zijn dat het deurmechanisme niet toelaat dat de deur naar de andere kant opent, wat een beperking kan zijn voor sommige huiselijke configuraties. Desalniettemin is dit voor de meerderheid geen breekpunt.

Op de lange termijn is een wasmachine natuurlijk niet alleen een esthetisch meubelstuk, maar een gebruiksvoorwerp dat dagelijks in het huishouden zijn rol speelt. De Haier HW80-B14939 i-Pro 3 Silence belooft met zijn doordachte functies en bouwkwaliteit een verstandige investering te zijn die zich niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua prestatie in je leefomgeving zal mengen. Hiermee is de wasmachine niet alleen een plaatje om naar te kijken, maar ook een stille kracht in de dagelijkse strijd tegen vuil wasgoed. Voor wie geïnteresseerd is in een wasmachine die zowel krachtig als energiezuinig is, kan onze ervaring met de efficiënte Miele WSF 363 WCS wasautomaat interessant zijn.

Allergie-vriendelijke Opties en Stoomfunctie

Haier hw80 b14939 6

Voor wie last heeft van allergieën of gevoelig is voor stoffen, biedt de Haier HW80-B14939 wasmachine uitkomst met zijn Anti-Allergie programma. Deze functie gebruikt hogere temperaturen om allergenen en bacteriën effectief te verwijderen, wat zorgt voor een schonere was en minder irritatie na het dragen van de kleding. Daarnaast kan men met de stoomfunctie kleding snel opfrissen zonder deze helemaal te wassen. Dit is niet alleen tijdbesparend, maar het vermindert ook het strijkwerk aanzienlijk.

De voordelen op een rijtje:

 • Anti-Allergie programma verwijdert bacteriën en allergenen.

 • Stoomfunctie voor snel opfrissen en minder strijkwerk.

 • Energieklasse A: zuinig voor zowel je portemonnee als het milieu.

 • Refresh programma: kleding wordt opgefrist zonder volledige wasbeurt.

Natuurlijk kan geen enkele machine perfect zijn. Zo merken sommige gebruikers dat bepaalde programma’s net niet alle 8 kg kunnen hanteren of dat de machine met het afvoeren van water iets meer geluid maakt dan verwacht. Toch blijkt uit ervaringen dat deze puntjes in de praktijk vaak wegvallen tegen de prestaties en de rust die de machine biedt.

Naast de allergie-vriendelijke opties is de wasmachine vooral geprezen om zijn stille werking. Vooral voor mensen die in een studio wonen of hun wasmachine graag ’s nachts laten draaien, is deze eigenschap van goudwaarde. Qua prijs-kwaliteitverhouding is deze Haier een slimme koop; hij biedt functies die je normaliter in duurdere modellen zou verwachten.

Er zijn gevallen waarin de was wat natter uit de machine lijkt te komen dan gehoopt, zelfs na een centrifugebeurt op 1400 toeren. Dit kan een punt van aandacht zijn, maar veel gebruikers ervaren de was als bijna droog na het centrifugeren, wat duidt op individuele variatie of verschil in verwachtingen.

De geluidsniveaus worden als prettig laag ervaren, en dat is vooral te merken tijdens het centrifugeren, een fase waarin veel wasmachines luidruchtig zijn. Het ontwerp is strak en het gebruiksgemak hoog, wat bijdraagt aan de tevredenheid van gebruikers. De veelheid aan programma’s en de mogelijkheid om de starttijd uit te stellen, verhogen het comfort nog meer.

In conclusie is de Haier HW80-B14939 wasmachine een stevige concurrent in de middenklasse wat betreft wasmachines. Met zijn reeks aan allergie-vriendelijke opties en effectieve stoomfunctie krijgt het wassen een nieuwe dimensie. Hoewel er kleine kanttekeningen zijn bij sommige aspecten van het gebruik, blijft de algehele consensus overwegend positief. Dit model lijkt een goede keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare, stille en veelzijdige hulp in het huishouden.