Strijken leuk gemaakt: mijn ervaring met de Philips 7000 Series PSG7040/10 stoomgenerator (2023)

Review: de Philips 7000 series PSG7040/10 stoomgenerator: 8 bar stoomdruk en 1,8l waterreservoir voor efficiënt strijken.
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

19 december 2023

Inleiding

Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 1

De Philips 7000 Series PSG7040/10 stoomgenerator heeft 8 bar stoomdruk en een stoomstoot tot 600 gram per minuut maken korte metten met kreukels in alle soorten textiel. Met een waterreservoir van 1,8 liter biedt dit apparaat de mogelijkheid om lang achter elkaar te strijken zonder onderbreking. Het lichte ontwerp van het strijkijzer zorgt voor gemak bij langdurig gebruik.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type strijkijzer Stoomgenerator Antikalksysteem Reinigingsprogramma
Stoomproductie stoomstoot 600 g/m Automatisch uitschakelen Ja
Hervulbaar tijdens gebruik Ja Type strijkijzer Stoomgenerator
Antikalksysteem Reinigingsprogramma Stoomproductie stoomstoot 600 g/m
Automatisch uitschakelen Ja Hervulbaar tijdens gebruik Ja

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 9 Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 1 Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 2 Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 6 Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 7 Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 4 Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 5 Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 10

Strijkervaring en gebruiksgemak

Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 2

Strijken kan aanvoelen als een tijdrovend karwei, maar met de Philips PerfectCare 7000 Stoomgenerator PSG7040/10 wordt deze klus een stuk lichter en sneller. Wie had ooit gedacht dat strijken bijna leuk zou kunnen worden, met een apparaat dat zo’n krachtige stoomstoot levert dat zelfs de meest hardnekkige kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Strijkervaring en gebruiksgemak

Dit strijkmonster pakt alles aan wat je maar op de plank durft te leggen:

 • Lichtgewicht: De strijkbout ligt verrassend licht in de hand, wat zorgt voor een minder vermoeiende strijkervaring.

 • Temperatuurcontrole: Geen gedoe met verschillende instellingen voor linnen of zijde; het ijzer past zich automatisch aan de stof aan.

 • Groot waterreservoir: Met 1,8 liter water aan boord en de mogelijkheid om tussendoor bij te vullen, strijk je moeiteloos de berg was weg.

 • Krachtige stoomstoot: Met de 600 g/min stoomstoot zijn ook stuggere stoffen geen enkel probleem.

Uiteraard zijn er ook wat punten die minder ideaal zijn. Het apparaat is vrij groot, waardoor het opbergen soms een uitdaging kan zijn. Ook het vastzetten van de strijkbout op het reservoir kon in sommige gevallen wel wat strakker. Dit zijn echter kleine verbeterpunten die niet opwegen tegen de enorme tijds- en moeitebesparing die de stoomgenerator biedt.

Het gebruik van de Philips PerfectCare 7000 is een verademing, zeker als je van een standaard strijkijzer komt. Gordijnen of hangende kledingstukken? Geen probleem, want verticaal stomen gaat net zo makkelijk als horizontaal. De automatische temperatuurregulatie neemt een grote zorg weg, en je merkt dat zelfs na een lange strijksessie, je armen niet schreeuwen om rust.

Natuurlijk, je moet wel de ruimte hebben om dit apparaat een plekje te geven. Maar goed, als je het gebruikt als een excuus om minder vaak te strijken omdat je meteen een hele hoop wegstrijkt, dan verdient het zichzelf ook in ruimte terug. En wat betreft die niet zo opgeruimde kabels, ja, dat zou beter kunnen, maar laten we eerlijk zijn: welk huishoudelijk apparaat heeft dat nou wel perfect voor elkaar?

De kwaliteit van het strijkresultaat daarentegen is onomstreden. De Philips PerfectCare 7000 maakt zijn beloften waar en zorgt ervoor dat zelfs strijkhaters zich misschien twee keer bedenken voor ze deze taak weer als vervelend bestempelen.

Het is misschien aan de prijzige kant, maar je krijgt wel een apparaat wat zijn werk uitstekend doet. En het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ geldt hier zeker: investeer in een goede stoomgenerator en je hoeft niet elke twee jaar op zoek naar een vervanger.

Of de Philips PerfectCare 7000 een plekje verdient in iedere huishouden? Voor mensen die veel strijken of simpelweg het beste gereedschap voor hun kleding willen, absoluut. Het efficiënt omgaan met je tijd en je kleding er verzorgd uit laten zien was nog nooit zo gemakkelijk. En zeg nou zelf, een beetje extra tijd over op een dag, wie wil dat nu niet?

Technische innovaties en functies

Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 3

Sta versteld van de technische hoogstandjes die de Philips 7000 Series PSG7040/10 stoomgenerator te bieden heeft. Het apparaat komt met een indrukwekkende stoomdruk van maar liefst 8 bar en een stoomstoot van 600 gram per minuut, waarmee zelfs de meest hardnekkige kreukels kansloos zijn. Geen enkele stof is een obstakel voor dit strijkijzer, van dunne overhemden tot zware jeans, alles wordt moeiteloos glad.

Bekijk eens de volgende punten die deze stoomgenerator tot een krachtige partner in het huishouden maken:

 • Stoomdruk van 8 bar: voor snelle en effectieve resultaten.

 • Stoomstoot van 600 g/m: maakt korte metten met kreukels.

 • Waterreservoir van 1,8 liter: goed voor een lange strijksessie zonder onderbrekingen.

 • Automatische temperatuurinstelling: voorkomt brandplekken en sorteren is overbodig.

 • Reinigingsprogramma: houdt de stoomgenerator eenvoudig kalkvrij.

Met het ruime waterreservoir van 1,8 liter hoef je minder vaak bij te vullen en kun je makkelijk doorstrijken, tot twee uur aan een stuk. Ideaal voor grote gezinnen met bergen wasgoed. Bovendien is het mogelijk om het apparaat te gebruiken voor verticaal stomen; denk aan gordijnen of even snel een colbertje opfrissen. Praktisch als je haast hebt of gewoon even snel iets wilt bijwerken.

Een minder kant van de zaak is de grootte van het apparaat, het is een vaste waarde op je strijkplank en vereist de nodige opbergruimte. Maar met het afneembare waterreservoir en de dubbelzijdige strijkplank, is verplaatsen en bijvullen een koud kunstje.

De Philips 7000 Series PSG7040/10 levert gebruiksgemak op verschillende fronten. Het apparaat gaat automatisch uit bij inactiviteit, waardoor je nooit hoeft te stressen over het per ongeluk aan laten staan van je stoomgenerator. Ook handig, de stoomgenerator kan hervuld worden tijdens gebruik, zodat je niet hoeft te wachten en je zo weer door kunt met strijken.

Natuurlijk zijn er altijd kleine verbeterpunten. Zo zou een langere kabel voor meer bewegingsvrijheid zorgen, en een betere opbergmogelijkheid van de snoeren het apparaat nog net wat eleganter maken. Maar laten we wel wezen, bij een apparaat dat zo effectief is in zijn primaire taak, kunnen we dit makkelijk door de vingers zien.

De Philips PerfectCare 7000 staat voor een stoomgenerator die je strijktaken naar een nieuw niveau tilt. De slimme temperatuurregeling en de krachtige stoomafgifte laten zien dat Philips innovatie hoog in het vaandel heeft staan. Het is een solide keuze voor iedereen die strijken ziet als een noodzakelijk kwaad en het proces zo pijnloos mogelijk wil maken.

Zet de minpunten af tegen de voordelen, dan klinken ze bijna verwaarloosbaar. Want zeg nou zelf, een strijksessie die halveert in tijd en resulteert in plooivrije kleding, dat is toch goud waard? De Philips 7000 Series PSG7040/10 stoomgenerator is technologisch een parel voor diegenen die op zoek zijn naar gebruiksgemak, efficiëntie en tijdswinst.

Design en opberggemak

Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 4

De Philips PerfectCare 7000 Stoomgenerator PSG7040/10 zet een nieuwe standaard als het gaat om het combineren van krachtige prestaties met een stijlvol design en makkelijk opbergen. Bij het eerste gebruik van deze stoomgenerator valt direct op hoe soepel de klus van het strijken nu verloopt. Uiteraard mag het oog ook wat hebben, en gelukkig stelt Philips met dit model niet teleur; het moderne, enigszins futuristische uiterlijk van de PSG7040/10 is een mooie toevoeging aan de huishoudelijke gadgets.

Hieronder enkele highlights die direct opvallen:

 • Strakke vormgeving: Met zijn zilveren kleur en gestroomlijnde look past hij prima in het zicht op de strijkplank.

 • Groot waterreservoir: Met 1,8 liter water aan boord hoef je niet constant te onderbreken voor een bijvul-sessie.

 • Lichtgewicht: De strijkbout zelf is opvallend licht, wat het strijkproces minder belastend maakt.

Een uitgesproken pluspunt is het gebruiksgemak vanwege het lichtgewicht van de strijkbout. De arm moe maken tijdens een grotere strijkbeurt lijkt verleden tijd. Deze stoomgenerator biedt de mogelijkheid om zonder onderbrekingen door je was heen te strijken, dankzij het royale waterreservoir en de snelle opwarmtijd.

Wat het opberggemak betreft zijn er echter wat kanttekeningen. Ondanks dat het design goed doordacht is, kan het formaat van de stoomgenerator een uitdaging zijn voor kleinere opbergruimtes. Ook mist dit model een handige manier om de kabels netjes weg te werken na gebruik. Het is een kwestie van prioriteiten stellen; de strijkprestaties zijn top, maar wat meer oog voor het opbergaspect had dit product bijna perfect gemaakt.

Toch zijn er oplossingen denkbaar. Door het afneembare waterreservoir makkelijker te kunnen vullen, wordt wel een praktisch probleem ondervangen. Het apparaat zal wel iets meer ruimte innemen op je strijkplank of in je kast, maar de prestaties lijken dit kleine ongemak te compenseren.

Afsluitend is de Philips PerfectCare 7000 een stoomgenerator die vorm en functie op een slimme manier combineert. De uitdaging van het opbergen neemt niet weg dat de stijlvolle uiterlijk en de uitstekende strijkresultaten zwaar wegen. De kleine tekortkomingen worden relatief, zodra je ervaart hoe soepel en snel je door je strijkberg heen gaat. Na een lange zoektocht naar het optimale huishoudelijke hulpje, zou dit zomaar eens het einde kunnen zijn van die zoektocht – de Philips PerfectCare 7000 maakt het verschil in het dagelijkse strijkroutine.

Prijs-kwaliteitverhouding en conclusie

Philips 7000 series perfectcare psg7040/10 5

Met de Philips 7000 Series PSG7040/10 stoomgenerator haal je een echte krachtpatser in huis. Het is een consumentenervaring die overwegend positief is, met een paar kleine kanttekeningen die de meeste gebruikers niet lijken te deren. Laten we de balans opmaken van de prijs-kwaliteitverhouding en een conclusie trekken uit wat we tot nu toe hebben gehoord.

Voordelen:

 • Krachtige stoom: Met een stoomdruk van 8 bar en een stoomstoot van 600 gram per minuut strijk je moeiteloos de meest hardnekkige kreuken glad.

 • Gebruiksgemak: Dankzij de automatische temperatuurinstelling is het risico op brandplekken nihil en hoef je niet te sorteren op stofsoort.

 • Waterreservoir: Met een capaciteit van 1,8 liter kun je je berg was flink te lijf gaan zonder constant bij te hoeven vullen.

 • Lichtgewicht: Het strijkijzer is makkelijk te hanteren, wat vooral prettig is bij langdurige strijksessies.

Echter, geen enkel product is perfect. Een veelvoorkomend minpunt dat genoemd wordt, heeft betrekking op de opberging van het snoer en de grootte van het apparaat. Het lijkt een beetje onhandig dat er geen geïntegreerde oplossing is voor het wegbergen van het snoer. Ook is het formaat van de stoomgenerator aan de grootse kant, wat een uitdaging kan zijn bij het opbergen in kleinere ruimtes.

Wat betreft de prijs, het valt niet te ontkennen dat de Philips 7000 Series PSG7040/10 aan de prijzige kant is. Maar het geldt ook: goed gereedschap is het halve werk. Je betaalt misschien meer dan voor een standaard strijkijzer, maar in dit geval krijg je ook aanzienlijk meer terug. Een slimmer en sneller strijkresultaat, minder fysieke inspanning en een stukje duurzaamheid, gezien de bouwkwaliteit die Philips doorgaans levert.

De conclusie is duidelijk: dit strijkijzer is een investering die vooral voor degenen die geregeld bergen was wegwerken of snel last hebben van fysieke ongemakken bij het strijken, een uitkomst kan bieden. Het gebruiksgemak en de efficiëntie wegen ruimschoots op tegen de hogere prijs en de kleine ergonomische verbeterpunten.

Op de lange termijn zou de Philips 7000 Series PSG7040/10 best eens voordeliger kunnen zijn omdat je tijd bespaart en het apparaat minder belastend is. Daarbij is Philips een merk dat bekendstaat om zijn klantenservice en garantievoorwaarden, wat ook een rol speelt in de afweging.

Voor wie een strijkervaring wil die efficiënt, snel en comfortabel is, is deze stoomgenerator zeker het overwegen waard. Bekijk je het vanuit de invalshoek van iemand die zijn wasgoed liefdevol en meedogenloos glad wil strijken, dan is de Philips 7000 Series PSG7040/10 simpelweg een topaankoop.