Mijn gebruik van de BLACK+DECKER LM2000-QS grasmaaier (2024)

Mijn gebruik van de BLACK+DECKER LM2000-QS: een 2000W elektrische grasmaaier met mulching, brede maaibreedte van 48 cm en 7 maaihoogtes.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

4 januari 2024

Inleiding

Black+decker lm2000 qs 1

De BLACK+DECKER LM2000-QS grasmaaier valt op door zijn vermogen en gebruiksgemak. Deze elektrische maaier, met een motor van 2000 watt en een maaibreedte van 48 cm, is ontworpen voor tuinen tot 700 m². Deze machine biedt naast het traditionele maaien ook een mulchfunctie, wat betekent dat het gesneden gras verpulverd wordt om als natuurlijke bemesting te dienen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Aandrijving Elektrisch Gazonoppervlakte 700 m2
Mulching functie Ja Maaibreedte 48 cm
Maximaal geluidsniveau 96 dB Aandrijving Elektrisch
Gazonoppervlakte 700 m2 Mulching functie Ja
Maaibreedte 48 cm Maximaal geluidsniveau 96 dB

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Black+decker lm2000 qs 8 Black+decker lm2000 qs 7 Black+decker lm2000 qs 6 Black+decker lm2000 qs 4 Black+decker lm2000 qs 5 Black+decker lm2000 qs 2 Black+decker lm2000 qs 1 Black+decker lm2000 qs 3

Prijzen

Gebruiksgemak en instellingen

Black+decker lm2000 qs 2

Voor iedereen die zich in het groen wil uitleven zonder gedoe, biedt de BLACK+DECKER LM2000-QS grasmaaier uitkomst. Met zijn 2000 watt motor en 48 centimeter maaibreedte, behoort deze elektrische krachtpatser tot de top voor grote tuinen tot wel 700 m2. Maar wat maakt hem nu echt zo gebruiksvriendelijk?

 • Centrale maaihoogteinstelling: je kunt de maaihoogte aanpassen zonder dat je hoeft te bukken of meerdere instellingen moet aanpassen. Slechts één hendel en je wisselt tussen de 7 standen, variërend van 38 tot 100 millimeter.

 • Opvangbak van 50 liter: gigantisch genoeg om niet continu het gras te legen, wat een tijdspaarder is.

 • Mulching functie: snippert je gras tot fijne voeding voor je gazon, wat ook nog eens een hoop opruimwerk scheelt.

 • Inklapbare duwboom: hierdoor is de maaier na het werk compact op te bergen, wat altijd handig is als je schuur al vol staat.

 • Eenvoudig te hanteren: vlotte instelbaarheid en handige ingebouwde functies maken van de maaibeurt bijna een recreatieve activiteit.

Je merkt meteen: vanaf het eerste gazon dat je maait, ervaar je het gemak waarmee deze maaier te werk gaat. De machine is niet zelfrijdend, wat voor sommigen een nadeel kan zijn, maar het lichtgewicht ontwerp en de wendbare wielen compenseren dit ruimschoots. Je loopt soepel langs de randen van je gazon, zonder te worstelen met de maaier.

Het instellen van de maaihoogte is een fluitje van een cent en zorgt ervoor dat je gazon eruitziet alsof het door een professionele hovenier is verzorgd. En hoewel de ruime maaibreedte betekent dat je minder vaak heen en weer hoeft te lopen, betekent dit ook dat de machine ietwat minder wendbaar kan zijn dan kleinere modellen. Dit is echter een kleinigheid in het licht van de efficiëntie die het biedt.

Wat betreft het geluidsniveau, met 96 dB kan deze jongen behoorlijk luid zijn. Echter, dit is te verwachten van een machine met een dergelijk vermogen. Over het algemeen genomen, weerspiegelt dit robuustheid en kracht, iets wat je nodig hebt bij het aanpakken van hoge grassoorten of een groot oppervlak.

De machine vereist een verlengsnoer, gezien hij met een korte kabel van 30 cm komt. Maar dit is nu eenmaal eigen aan de meeste elektrische grasmaaiers en eigenlijk snel opgelost met een bezoekje aan de bouwmarkt.

Ik signaleer ook het gemak waarmee je de opvangbak bevestigt, welke efficiënt het afgesneden gras verzamelt. Dus, behalve dat je nu en dan het snoer moet verleggen, is het gebruik van de BLACK+DECKER LM2000-QS gewoon ontspannen maaien. En zeg nou zelf, wie wordt er nou niet blij van een mooi en strak gazon zonder al te veel moeite?

Maaiprestatie en functies

Black+decker lm2000 qs 3

Met een 2000 watt motor en 48 centimeter maaibreedte zet de BLACK+DECKER LM2000-QS zich met recht neer als een serieuze speler voor het onderhouden van flinke gazons. Deze elektrische grasmaaier belooft het gazon niet alleen bij te trimmen maar ook te voeden dankzij de mulching functie. Hierdoor wordt het gemaaide gras verkleind en teruggebracht in het gazon als natuurlijke meststof. Een flinke pluspunt voor wie het tuinieren efficiënt maar ook ecologisch wil aanpakken.

De maaihoogte is in te stellen op zeven niveaus variërend van 38 tot 100 millimeter. Ideaal voor als het gras weer eens iets te wild is geworden na een flinke regenperiode. Plus, het gemaaide gras verdwijnt mooi in de 50 liter opvangbak; scheelt weer werk met de hark.

Gebruikers melden dat de machine soepel te bedienen is en prijzen het brede maaioppervlak. Het maaien langs randjes is ook geen probleem, iets wat bij grasmaaiers nog wel eens voor frustraties wil zorgen. Met de LM2000-QS ligt perfectionisme binnen handbereik, en dat zie je terug aan je gazon.

Belangrijk:

 • Krachtige motor: Zelfs hoog gras is geen partij

 • Mulching optie: Snippers terug het gazon in voor een gezonde mat

 • Maaibreedte: 48 cm zorgt voor efficiëntierondes

 • Geluid: Met 96 dB aan de luidruchtige kant

Hoewel inzetbaarheid op grote oppervlakten als een voordeel wordt gezien, kan de grootte van de maaier wat ten koste gaan van de wendbaarheid. Vooral in vergelijking met kleinere maaiers vraagt de LM2000-QS iets meer spierkracht en geduld in krappe bochten. Desondanks blijkt uit gebruikerservaringen dat dit punt relatief eenvoudig wordt vergeven zodra men de uitmuntende maaiprestaties in ogenschouw neemt.

Perfektie komt niet zonder herrie en dat is iets wat deze maaier letterlijk onderstreept. Het maximale geluidsniveau van 96 dB is niet onopgemerkt gebleven bij de gebruikers. Dit kan lichte overlast veroorzaken, maar met een goede planning en wellicht wat gehoorbescherming hoeft dit geen onoverkomelijk obstakel te zijn.

De machine is er een uit de categorie ‘stekker in het stopcontact en gaan’. Simpel, doeltreffend, en met een vermogen dat je niet laat steken in de weelderigste grassen. Natuurlijk, net zoals met elk elektrisch tuingereedschap dien je een verlengsnoer paraat te hebben, aangezien de meegeleverde kabel met een lengte van slechts 30 cm vooral symbolisch aanwezig lijkt.

Ondanks de eenvoudige toepassing en het ontbreken van tierelantijntjes, weet de BLACK+DECKER LM2000-QS te verrassen waar het telt. Een solide en efficiënte maaier rol je de schuur uit voor een grondige knipbeurt van je gazon. Zet de kleine kanttekeningen over geluid en wendbaarheid in perspectief en wat resteert is een maaimachine die doet wat het belooft: flinke gazons strak en gezond houden.

Ontwerp en opslag

Black+decker lm2000 qs 4

De BLACK+DECKER LM2000-QS Grasmaaier valt direct op door zijn ruimdenkende ontwerp en de praktische aanpak van opslag. Zeker voor de tuinier die na het klaren van het groene werk zijn machine graag weer vlot opbergt, is deze elektrische maaier een slimme keuze. Met een forse maaibreedte van 48 cm blijft de tijd die je zwoegend in de tuin doorbrengt tot een minimum beperkt, terwijl de oplagebak van 50 liter ervoor zorgt dat je niet steeds hoeft te stoppen om het gras te legen.

Wanneer we kijken naar het ontwerp, merken we de volgende punten op:

 • Brede maaibreedte: hierdoor pak je meer in één keer mee en is het maaien zo gepiept.

 • 7 verschillende maaihoogtes: perfect om je gazon precies naar wens te krijgen.

 • Inklapbare duwboom: zodat het toestel in elke schuur of garage past zonder al te veel ruimte in te nemen.

Ook het feit dat de machine niet zelfrijdend is, draagt bij aan de compactheid en het lichte gewicht. Je moet dus wel zelf de machine over het gazon duwen, maar gezien zijn vlotte design is dat geen onoverkomelijke opgave.

Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zoals velen opmerken, maakt de maaier aardig wat lawaai (96 dB om precies te zijn). Maar met het juiste paar oorbeschermers is dit euvel al snel vergeven. Eveneens kunnen we niet om de stekker heen, die zonder kabel komt. Je zal dus moeten investeren in een degelijk verlengsnoer om je maaier tot in de uithoeken van je tuin te kunnen manouvreren.

Wat betreft de opslag vinden we ook hier enkele plussen en minnen. De positieve kanten zijn duidelijk: je klapt de machine in en zet ’m weg. Geen poespas. De houder voor het snoer zou echter wat robuuster mogen zijn. Het is geen groot minpunt, maar wel iets om op te letten.

Door deze factoren is het duidelijk dat er over de LM2000-QS goed is nagedacht. Het apparaat is stevig, maar blijft gebruikersvriendelijk en eenvoudig op te bergen. De grote maaibreedte samen met de mulchfunctie maken van deze maaier een echte multitasker. Desondanks zou een iets stillere motor geen overbodige luxe zijn.

Als we een balans moeten opmaken, valt de BLACK+DECKER LM2000-QS goed in de smaak. De machine scoort hoge punten op de gebieden van slim ontwerp en handige opbergmogelijkheden. Dus, trek je tuinhandschoenen maar aan en maai er vrolijk op los, wetende dat als het werk gedaan is, je maaier zonder gedoe weer in de schuur past. Het lawaai vergeet je snel als je ziet hoe netjes en snel je gazon erbij ligt. En zodra het apparaat zijn plek weer inneemt in de schuur, doet het keurig ogende ontwerp je bijna vergeten dat je net nog in het zweet stond voor een strakke grasmat.

Prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid

Black+decker lm2000 qs 5

Wanneer je investeert in een grasmaaier, wil je natuurlijk de beste knal voor je knaken. De BLACK+DECKER LM2000-QS lijkt op het eerste gezicht een behoorlijk veelbelovende kandidaat. Met een krachtige 2000 watt motor en een ruime maaibreedte van 48 centimeter is deze machine een regelrechte uitkomst voor tuinbezitters met een stevige lap grond.

Laten we eens kijken naar de voornaamste troeven die deze maaier in handen heeft:

 • Krachtige motor: ideaal voor grotere gazons tot zo’n 700 m².

 • Ruime maaioppervlakte: snel klaar en minder heen-en-weer lopen.

 • Mulchfunctie: niet alleen maaien, maar ook het gras verpulveren en zo je gazon bemesten.

Voor een prijs die niet door de dak gaat, krijg je behoorlijk wat in huis. Een stuk gereedschap dat multifunctioneel is en toch gemakkelijk in gebruik. Het maaier is niet een of ander slap ding, nee, hij beschikt over flink wat kracht om door het gras heen te blazen. Ook voor de lange tuinliefhebbers onder ons is dit een winnaar; je loopt niet gebukt zoals bij sommige andere modellen.

Natuurlijk, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je je portemonnee trekt. Ja, het apparaat is redelijk luid met een geluidsniveau van 96 dB, maar laten we wel wezen, dat is te verwachten bij zoveel power. Zorg gewoon voor oorbescherming en het probleem is al half opgelost. En ja, het heeft een stekker zonder kabel, dus je moet wel een verlengsnoer bij de hand hebben - wat misschien een beetje een gedoe lijkt, maar eens je de juiste snoerlengte hebt gevonden, is het apparaat een droom om mee te werken.

Wat duurzaamheid betreft, het is een beetje koffiedik kijken omdat de maaier nog niet lang genoeg op de markt is voor lange-termijnbeoordelingen. Echter, de ervaringen tot nu toe zijn voornamelijk positief; het ding zit stevig in elkaar en met een beetje onderhoud zou het zomaar eens een lange levensduur kunnen hebben. Trouwens, met twee jaar garantie krijg je toch nog wat slaapcomfort mocht het misgaan.

Om het af te ronden: de BLACK+DECKER LM2000-QS is een solide keuze voor wie op zoek is naar een goede maaier die zijn werk doet zonder al te veel poespas. Het levert een net maaibeeld, is flexibel inzetbaar en vriendelijk voor de beurs. Dus, als je wat meer gazon hebt dan de gemiddelde stadstuin en je wilt een apparaat dat niet na een seizoen de geest geeft, dan kan dit zomaar je nieuwe maatje worden. Schouderklopje voor BLACK+DECKER, zij weten wel hoe ze een stukje tuinplezier in elkaar zetten.