Mijn Bosch CityMower 18V-32: Lichtgewicht krachtpatser voor de stadstuin (2024)

Mijn ervaring met de Bosch CityMower 18V-32: 32 cm maaibreedte, accuduur en ErgoFlex grepen voor comfortabel maaien.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

5 januari 2024

Inleiding

Bosch citymower 18v 32 1

De Bosch CityMower 18V-32 is een accugrasmaaier ontworpen voor de kleinere tuin, waarbij gebruiksgemak en mobiliteit centraal staan. Dit model, uitgerust met een 18 volt accusysteem, maakt deel uit van het Bosch POWER FOR ALL 18V platform en biedt daarmee het voordeel van verwisselbare accu’s binnen het gehele Bosch-assortiment.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Aandrijving Accu Gazonoppervlakte 300 m2
Mulching functie Nee Maaibreedte 32 cm
Maximaal geluidsniveau 89 dB Aandrijving Accu
Gazonoppervlakte 300 m2 Mulching functie Nee
Maaibreedte 32 cm Maximaal geluidsniveau 89 dB

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Bosch citymower 18v 32 9 Bosch citymower 18v 32 1 Bosch citymower 18v 32 3 Bosch citymower 18v 32 6

Prijzen

Ontwerp en opbouw’, ‘Gebruiksgemak en comfort’, ‘Prestaties en maairesultaat’, ’Compatibiliteit en batterijduur

Bosch citymower 18v 32 2

De Bosch CityMower 18V-32 is met zijn compacte formaat en lichte gewicht een uitkomst voor iedereen met een stadstuin. Hij is niet alleen handig in gebruik, maar door het Bosch POWER FOR ALL 18V accu platform ook nog eens erg flexibel.

Ontwerp en Opbouw

Met een gewicht van slechts 10 kilogram zet Bosch hier een lichtgewicht neer die makkelijk te manoeuvreren is tussen bloembedden en langs tuinpaden. De kunststof maaidek is degelijk, maar houd er rekening mee dat het minder robuust is dan metalen alternatieven. Een minor puntje, maar zeker niet iets wat de prestaties beïnvloedt. De opvangbak heeft een inhoud van 31 liter, wat voldoende is voor kleinere gazons, hoewel je deze misschien iets vaker moet legen in vergelijking met grotere modellen.

Gebruiksgemak en Comfort

Met ErgoFlex grepen is gebruiksgemak een belangrijk pluspunt van deze maaier. Je werkt comfortabel zonder ongemakkelijke houdingen aan te nemen, wat voorkomt dat je na afloop last van je rug krijgt. Het gemak waarmee je de maaihoogte kunt aanpassen, van 30 tot 60 millimeter, is ook een opvallend kenmerk. Voor sommigen kan het ontbreken van een mulching functie als een minpunt beschouwd worden, maar dat is vaak minder relevant voor kleinere gazons.

Prestaties en Maairesultaat

De Bosch CityMower presteert boven verwachting op gazons tot 300 m². De maairesultaten zijn egaal en dankzij de graskam laat je geen sprietje onaangeraakt, zelfs niet aan de randen. De maaier beschikt niet over de optie om buiten de wielen te maaien, maar dit is in de praktijk meestal ook niet nodig bij een compact gazon. Het maximale geluidsniveau van 89 dB kan als hoog worden ervaren, maar dit is vergelijkbaar met andere maaiers in deze categorie.

Compatibiliteit en Batterijduur

De meerwaarde van de Bosch CityMower ligt in de compatibiliteit met andere Bosch 18V gereedschappen. Je hebt maar één type accu nodig voor al je klus- en tuinwerk. De batterijduur is goed, en hoewel je slechts één batterij meegeleverd krijgt, is deze voldoende voor het voltooien van een maaibeurt in een stadstuin. Heb je meerdere Bosch 18V tools, dan is die enkele accu geen probleem. Een tweede accu aanschaffen is een optie, maar niet per se noodzakelijk tenzij je een groter oppervlak hebt te maaien.

Belangrijke punten samengevat:

  • Lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren

  • Eenvoudig aanpasbare maaihoogte

  • ErgoFlex grepen voor verhoogd comfort

  • Maaiprestaties die indruk maken

  • Maakt deel uit van het Bosch POWER FOR ALL 18V platform

Als we deze punten afwegen tegen het aantal keren dat je de opvangbak mogelijk moet legen of het ontbreken van een mulching functie, dan blijft de Bosch CityMower 18V-32 een sterk aanbevolen optie voor iedereen met een stadstuin. De voordelen overstemmen de mindere kanten, die wellicht voor de grotere tuinen relevanter zouden zijn.

In de context van een stadstuin, waar gebruiksgemak, beweeglijkheid en de afwezigheid van brandstof- of elektriciteitskabels belangrijk zijn, slaagt de Bosch CityMower 18V-32 erin om het leven van tuinliefhebbers een stuk eenvoudiger te maken. Het is een handige, comfortabele en effectieve maaier die goed aansluit bij de moderne tuinbehoeften.