Mijn gazon met gemak gemaaid met de Bosch EasyMower 18V-32-200 (2024)

De Bosch EasyMower 18V-32-200 grasmaaier maakt gazononderhoud eenvoudig met een maaibreedte van 32 cm en compacte opbergopties.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

5 januari 2024

Inleiding

Bosch easymower 18v 32 200 (zonder accu) 1

De Bosch EasyMower 18V-32-200 is een praktisch stuk tuingereedschap voor de kleinschalige tuinbezitter die efficiëntie en gebruiksgemak hoog in het vaandel heeft staan. Deze snoerloze elektrische grasmaaier met een maaibreedte van 32 centimeter is ontworpen voor het moeiteloos bijhouden van middelgrote tuinen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Aandrijving Accu Gazonoppervlakte 300 m2
Mulching functie Nee Maaibreedte 32 cm
Maximaal geluidsniveau 88 dB Aandrijving Accu
Gazonoppervlakte 300 m2 Mulching functie Nee
Maaibreedte 32 cm Maximaal geluidsniveau 88 dB

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Bosch easymower 18v 32 200 (zonder accu) 21 Bosch easymower 18v 32 200 (zonder accu) 19 Bosch easymower 18v 32 200 (zonder accu) 4 Bosch easymower 18v 32 200 (zonder accu) 12

Prijzen

Ontwerp en opslag

Bosch easymower 18v 32 200 (zonder accu) 2

De Bosch EasyMower 18V-32-200 maakt indruk met zijn slanke ontwerp en gebruiksvriendelijkheid als het gaat om opslag. Hij valt op door een aantal kenmerken:

 • Compacte maaibreedte van 32 cm, ideaal voor kleinere tuinen.

 • Lichtgewicht constructie van slechts 8,1 kg, wat hem makkelijk te manoeuvreren maakt.

 • De opvangbak van 31 liter betekent dat je niet continu hoeft te stoppen om hem te legen.

 • Door de inklapbare duwboom neemt de grasmaaier weinig ruimte in beslag bij opbergen.

Hoewel de EasyMower niet komt met mulching functie en dus grasafval niet als voeding terug in het gazon legt, is de opvangbak ruim genoeg om meerdere malen het gazon te maaien voordat deze geleegd moet worden. Wel iets om in je achterhoofd te houden als je waarde hecht aan deze natuurlijke bemestingstechniek.

Wat opbergen betreft, onderscheidt dit model zich door zijn inzetbaarheid. Heb je een beperkt opbergplek, dan is deze Bosch jouw maatje. Na gebruik klap je de duwboom naar beneden en zet je het toestel moeiteloos in een hoekje van de schuur of garage. Geen gedoe, geen ruimteverspilling.

Een lichte kanttekening: voor degenen met een iets groter gazon, kan de maaibreedte van 32 cm wat aan de krappe kant zijn. Bosch claimt een gazonoppervlakte van tot 300 vierkante meter binnen zijn bereik, maar voor ruimtes aan de bovenkant van deze schaal kan de EasyMower misschien net iets minder vlot door het werk heen snijden.

Aangezien de grasmaaier op accu werkt en deze niet wordt meegeleverd, is het essentieel dat je al beschikt over een compatibele Bosch Power For All 18V accu of bereid bent deze aan te schaffen. Toch, als je al geïnvesteerd hebt in andere Bosch 18V-gereedschappen, dan biedt de EasyMower een mooie aanvulling op je verzameling zonder extra investering in accu’s.

Het geluidsniveau is met 88 dB niet fluisterstil, maar ook zeker niet te onderschatten als je in een stille buurt woont. Het is daarom raadzaam om gehoorbescherming te dragen tijdens het maaien, een kleine moeite voor het behoud van je gehoor.

Samenvattend is de Bosch EasyMower 18V-32-200 een sterk staaltje van efficiënt tuinonderhoud. Zijn ontwerp is gericht op het leveren van gemak en efficiëntie, zowel tijdens het maaien als bij het opbergen. Het toestel demonstreert dat ook in een wereld vol technologie, eenvoud en gebruiksgemak nog steeds hoog in het vaandel staan.

Prestaties en efficiëntie

Bosch easymower 18v 32 200 (zonder accu) 3

De Bosch EasyMower 18V-32-200 scoort flink als het gaat om het strak houden van je gazon. Met z’n maaibreedte van 32 centimeter klaren we het klusje voor gazons tot 200, ja zelfs 300 vierkante meter, zonder veel poespas. De grasmaaier is niet een of andere logge machine; hij is verrassend lichtgewicht met 8,1 kg, makkelijk om dus door het gazon te manoeuvreren.

Belangrijke kenmerken op een rijtje:

 • Gazonoppervlakte: Geschikt voor 200-300 m²

 • Volume opvangbak: 31 liter, werkt dus lekker door zonder legen

 • Maaibreedte: 32 cm, effectief voor de kleinere tot middelgrote gazons

 • Geluidsniveau: Met 88 dB is het geen fluisteraar maar ook geen oorverdovende herrieschopper

 • Accu: Maakt onderdeel uit van het Bosch Power For All 18V platform — handig als je al Bosch tools hebt

We moeten wel even vermelden dat deze rakker geen mulching functie heeft. Voor de mensen die hun maaisel graag teruggeven aan moeder natuur als voeding is dat een minpuntje. Maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen zit te wachten op die extra’tjes en dan is de EasyMower een nagelvast keuze.

Ook qua lawaai gaat hij prima mee. Het maximaal geluidsniveau van 88 dB kan op zich wel een ronk maken, maar dat is te verwachten. En zeg nu zelf, niemand verwacht een stille symphonie tijdens het grasmaaien, toch?

Er is wel een dingetje. De accu is niet inbegrepen, dus dat is een bijkomende aanschaf als je die nog niet hebt liggen. Maar als je afgaat op de Bosch Power For All reeks, is de kans groot dat je wel een passende accu in huis hebt. Zo niet, dan is het wel een investering die je maakt voor al je Bosch gereedschap.

Wat echt top is, is de inklapbare handgreep. Man, wat een uitkomst. Even maaien en hoppa, vouw die stok om en je bergt hem op in een nisje in plaats van dat hij een eigen parkeerplek in de schuur vraagt.

Het kunststof maaidek is misschien niet het stoerste kind op het blok, maar het maakt de maaier wel weer lekker licht en wendbaar. Mijn ervaring is dat het goed tegen een stootje kan, zolang je er geen rally mee rijdt over je klinkerpad, natuurlijk.

Hij is niet zelfrijdend, dus je moet wel zelf de kracht leveren om hem vooruit te duwen. Aan de andere kant, zo krijg je nog eens wat beweging, altijd mooi meegenomen, zeker na die barbecues in de zomer, nietwaar?

Door het lichte gewicht van slechts 8,1 kilogram is deze maaier uiterst wendbaar en makkelijk te hanteren. Bovendien zorgt een opvangbak van 31 liter dat je niet vaak hoeft te stoppen om het gras te legen. Met een geluidsniveau van 88 decibel werkt de grasmaaier relatief stil, waardoor het gebruik in woongebieden geen grote overlast zal veroorzaken.

Kortom, voor wie een grasmaaier wilt die doet wat hij moet doen, zonder al te veel fratsen, dan is de Bosch EasyMower 18V-32-200 een gazonmaaier die je serieus moet overwegen. Licht, efficiënt en zonder onnodige extra’s die je toch niet gebruikt. Hij werkt gewoon, punt.

Accu compatibiliteit en gebruiksgemak

Bosch easymower 18v 32 200 (zonder accu) 4

De Bosch EasyMower 18V-32-200 is een uitkomst voor de moderne tuinier die waarde hecht aan comfort en efficiëntie. Met een maaibreedte van 32 centimeter pakt deze grasmaaier met gemak gazons aan tot 300 vierkante meter. Een puntje waar verwarring kan ontstaan, is de capaciteit die in de titel genoemd wordt (200 m²), terwijl de productkenmerken spreken over 300 m². Gelukkig is dit klein verschil vaak niet dealbrekend voor veel gebruikers.

Laten we de accu compatibiliteit eens nader bekijken:

 • Werkt op een 18V 4.0 Ah Li-ion accu (niet inbegrepen)

 • Onderdeel van het Bosch Power For All 18V accu platform

 • Geschikt voor wie al een dergelijke accu bezit

Het systeem waarbij deze maaier zich voegt in het Bosch Power For All netwerk is een ontzettende plus. Vooral omdat dit de noodzaak weghaalt om meerdere accu’s voor verschillende apparaten te kopen en beheren. Het nadeel? Nou, als je niet al een Bosch 18V accu hebt liggen, moet je apart een aanschaffen – en dat kan het budget overstijgen.

Gebruikers melden dat de opvangbak van 31 liter ideaal is om langdurig te werken zonder onderbrekingen om deze te legen. Een flinke tijdswinst dus op een zaterdagochtend. Aan het einde van je maaibeurt klap je simpelweg de handgreep in, wat de maaier compact maakt voor gemakkelijke opslag. Geen gesleep en passen en meten in de schuur of garage.

De gebruiksvriendelijkheid staat voorop bij deze maaier, er zijn geen ingewikkelde instellingen voor nodig. Starten gaat gemakkelijk en de machine is vrijwel meteen klaar om te gaan. Het lichte gewicht van slechts 8,1 kilogram draagt bij aan een moeiteloze maai-ervaring.

Toch mag het geluidsniveau van 88 dB niet onopgemerkt blijven. Het is raadzaam om gehoorbescherming te dragen, want het kan vrij luid zijn bij lang gebruik. Echter, als je het vergelijkt met veel benzine-aangedreven alternatieven, is dit nog altijd relatief stil.

Niet te vergeten is de garantie van 2 jaar die je krijgt bij de EasyMower 18V-32-200, samen met een service waarbij je oude apparaat gratis retour kan. Dit zorgt voor een zorgeloze aankoop.

Het gemak waarmee de Bosch EasyMower 18V-32-200 het gras op je gazon aanpakt, zou al reden genoeg moeten zijn om dit product een kans te geven. De accu compatibiliteit, gekoppeld aan het comfort en gebruiksgemak, vormen een krachtige combinatie. Met de juiste accu blijkt deze grasmaaier een betrouwbare partner voor een strak en goed onderhouden gazon. En bij eventuele kanttekeningen onthouden we: met de juiste voorbereiding en bescherming is het maaien met dit apparaat een fluitje van een cent.

Duurzaamheid en onderhoud

De opvangbak van de grasmaaier waarin het gemaaide gras zich verzamelt

Wanneer het op duurzaamheid en onderhoud aankomt, scoort de Bosch EasyMower 18V-32-200 aanzienlijk goed. Het is immers gemaakt van stevig kunststof, waardoor het niet roest en bestand is tegen een stootje. Natuurlijk is het geen tank, dus een flinke smak tegen de stoeprand kan er wel degelijk inhakken. Maar met een beetje oplettendheid, gaat deze maaier lang mee.

Onderstaande lijst geeft de kern van wat je kan verwachten op het gebied van duurzaamheid en onderhoud:

 • Robuuste bouwkwaliteit: Het apparaat voelt solide aan, geen krakende onderdelen.

 • Kunststof maaidek: Bestand tegen roest, simpel schoon te houden.

 • Onderhoudsvrij: Geen olie verversen of bougies vervangen, dat is het voordeel van een elektrisch apparaat.

 • Eenvoudig te reinigen: Na het maaien even met een borstel of tuinslang erover en klaar.

Hoewel de maaier zelf dus onderhoudsarm is, moeten we het have en have nots ook niet vergeten. Er is namelijk geen accu bijgeleverd. Je moet dus al een 18V accu van Bosch hebben liggen of er eentje aanschaffen. Dat is een extra stap, maar als je eenmaal een accu hebt, is het wisselen een eitje.

Het moet wel gezegd worden, de levensduur van een accu is niet eeuwig en de prestatie kan over tijd afnemen, waardoor je eens per zoveel jaar mogelijk een nieuwe moet kopen. Maar aangezien deze maaier deel uitmaakt van het Bosch POWER FOR ALL 18V platform, heb je wellicht al een batterij thuis die je kan gebruiken.

Een ander punt is het geluidsniveau van 88 dB. Dit is niet fluisterstil, maar ook zeker niet oorverdovend. Voor wie in een rustige buurt woont, is het iets om rekening mee te houden. Gelukkig zal de meeste tuinier dit geluid voor lief nemen, gezien het bijna therapeutische effect van een vers gemaaid gazon.

De inhoud van 31 liter voor de opvangbak is best groots, wat je spaart van constant legen. Maar natuurlijk, als je een enorm grasveld hebt, of gewoon lang maait, zal de bak vol geraken. Echter, het ledigen is zo gepiept en de handvaten op de bak helpen hier zeker bij.

Het gebruik van kunststof is tweesnijdend; enerzijds lichtgewicht en weinig onderhoud, anderzijds minder stevig dan metaal. Toch is deze maaier bedoeld voor kleinere gazons en zolang je geen rally ermee gaat rijden, zal het materiaal zijn mannetje staan.

Tot slot, met een gewicht van 8,1 kg is hij niet zwaar en kun je het gemakkelijk optillen. Dit is ideaal bij opberg- of schoonmaakwerkzaamheden, hoewel een sterke rug natuurlijk altijd van pas komt.

Kortom, de Bosch EasyMower 18V-32-200 biedt een goede balans tussen duurzaamheid en onderhoudsgemak. Het is een verstandige keuze voor wie een onderhoudsvriendelijke en degelijke maaier zoekt voor zijn bescheiden stukje groen, zonder te veel gedoe met olie en dergelijke. Het ontbreken van de accu kan een drempel zijn, maar ook een kans als je al in het Bosch accu-ecosysteem geïnvesteerd hebt.