Mijn Draadloze Vrijheid: DeWalt DCMWSP564N-XJ Gazonverzorging (2024)

Ontdek de DeWalt DCMWSP564N-XJ: accukracht voor 825 m2 gazon, mulching, stil met 87 dB en compacte opslag.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

3 april 2024

Inleiding

Dewalt dcmwsp564n xj (zonder accu) voorkant

De DeWalt DCMWSP564N-XJ grasmaaier is een krachtpatser voor je gazon, uitgerust met de nieuwste snufjes voor een efficiënte tuinervaring. Met zijn draadloze ontwerp en stevige stalen maaidek is deze maaier gebouwd voor zowel werkgemak als duurzaamheid. Deze machine biedt een indrukwekkend maaivermogen, geschikt voor gazons tot 825 vierkante meter, zonder in te leveren op mobiliteit of gebruiksgemak.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Aandrijving Accu Gazonoppervlakte 825 m2
Mulching functie Ja Maaibreedte 53 cm
Maximaal geluidsniveau 87 dB Aandrijving Accu
Gazonoppervlakte 825 m2 Mulching functie Ja
Maaibreedte 53 cm Maximaal geluidsniveau 87 dB

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Dewalt dcmwsp564n xj (zonder accu) zijkant Dewalt dcmwsp564n xj (zonder accu) voorkant Dewalt dcmwsp564n xj (zonder accu) merk

Prijzen

Ontwerp en mobiliteit

Dewalt dcmwsp564n xj (zonder accu) merk

De DeWalt DCMWSP564N-XJ grasmaaier staat synoniem voor draadloze flexbiliteit, wat een revolutie betekent voor het onderhoud van grote gazons tot 825 vierkante meter. Dit model is een krachtige aanvulling voor elke tuinliefhebber die zoekt naar een combinatie van sterk ontwerp en gebruikersgemak bij het verzorgen van hun gazon.

Een indrukwekkende eigenschap van deze grasmaaier is zijn zelftrekkende functie. Je bespaart jezelf hiermee een hoop moeite en zweet, aangezien de maaier grotendeels zelf vooruit beweegt. Een behoorlijke plus voor iedereen die liever niet achter een zwaar apparaat aan worstelt.

Laten we eens kijken naar enkele speerpunten van dit product:

 • Mobiliteit: De zelftrekkende functie gecombineerd met het feit dat deze maaier op een accu werkt, maakt hem enorm mobiel. Geen gedoe met snoeren of brandstof.

 • Compactheid: De maaier is gemakkelijk op te bergen door de inklapbare duwboom. Zelfs in volgepakte schuren of garages vindt de DeWalt gemakkelijk zijn plek.

 • Accu: Werkt met twee 18 volt accu’s uit het DeWalt XR 18V platform, welke je apart dient aan te schaffen.

 • Design: Robuust met een stalen maaidek en toch elegant, zoals we van DeWalt gewend zijn.

Hoewel de mobiliteit zonder twijfel fantastisch is, is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat je de accu’s apart moet aanschaffen. Dit kan als een minpunt worden gezien, maar het is relatief eenvoudig te rechtvaardigen als je bedenkt dat je met DeWalt’s universele accu-platform flexibel blijft en dezelfde accu’s kunt gebruiken voor ander DeWalt gereedschap.

Daarnaast bezit dit model een stevige 55 liter opvangbak, wat betekent dat je niet na elke baan de bak hoeft te legen – een flinke tijdswinst! Het stalen maaidek is niet alleen duurzaam, maar garandeert ook een gelijkmatig en schoon maairesultaat.

Als het gaat om de breedte van de maaier, met zijn 53 cm, maai je grote oppervlakten in minder tijd. Dit betekent meer vrije tijd over voor andere klussen of gewoonweg genieten van je tuin. En ja, grotere machines hebben soms moeite met nauwe tussenruimtes, maar de DCMWSP564N-XJ compenseert dit met zijn wendbaarheid.

Wat het geluidsniveau van 87 dB betreft, kan dit als storend worden ervaren, maar het is een normaal niveau voor een krachtige grasmaaier. Oordopjes kunnen een simpele oplossing bieden.

In een notendop, is de DeWalt DCMWSP564N-XJ een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare, krachtige en mobiele grasmaaier. Je investeert in een product dat ontworpen is om je gazon snel en efficiënt te onderhouden, terwijl je geniet van de draadloze vrijheid die deze machine biedt. En laten we niet vergeten dat de drie jaar garantie die wordt aangeboden door Coolblue een mooi gebaar is, waardoor je met een gerust hart je groene oase kunt verzorgen.

Vermogen en batterijduur

Dewalt dcmwsp564n xj grasmaaier 7v4ml6049zvj 47xp2

In de wereld van draadloos tuinieren neemt de DeWalt DCMWSP564N-XJ een prominente plek in. Als je het over vermogen en batterijduur hebt, moet deze grasmaaier zeker genoemd worden. Het is immers een krachtpatser die door zijn twee 18V accu’s je de vrijheid geeft om zonder snoer je gazon tot 825 m2 te onderhouden.

Belangrijke punten in een oogopslag:

 • Aangedreven door twee 18V accu’s (niet bijgeleverd)

 • Geschikt voor grote gazons tot 825 m2

 • Zelftrekkend voor meer gebruiksgemak

 • Maximaal geluidsniveau van 87 dB

Door de zelftrekkende functie heeft de grasmaaier genoeg pit om moeiteloos door het gras te snijden, zelfs als het terrein iets minder egaal is. De accu’s zijn een verhaal apart; ze bieden voldoende kracht om een groot gazon te maaien zonder dat je halverwege moet stoppen voor een oplaadpauze. Het is wel zo dat je, wanneer je een enorm gazon hebt, mogelijk niet het hele veld in één keer kunt maaien zonder de accu’s een boost te geven.

Een kanttekening is dat de accu’s en oplader niet bijgeleverd worden. Dit kan als een nadeel worden gezien, maar aan de andere kant biedt dit de flexibiliteit om accu’s te kiezen die passen bij je bestaande DeWalt-gereedschappen. De grasmaaier is onderdeel van het DeWalt XR 18V accuplatform, wat inhoudt dat je dezelfde accu’s kunt gebruiken voor een reeks andere gereedschappen van hetzelfde merk - een slimme zet voor de efficiënte doe-het-zelver.

Hoewel het maximale geluidsniveau van 87 dB niet het stilste op de markt is, is het zeker niet zodanig luid dat het storend is. De kracht van de maaier maakt dit kleine ongemak ruimschoots goed.

Per volle accu kun je een behoorlijk stuk maaipad afleggen. De batterijduur is afhankelijk van diverse factoren, zoals de dichtheid van je gazon en hoe hoog je je gras hebt staan. De maaihoogte is instelbaar, wat betekent dat je zelf controle hebt over hoe intensief de grasmaaier moet werken.

Het is duidelijk dat DeWalt met de DCMWSP564N-XJ een product heeft neergezet dat barst van het vermogen en ongehinderde werkvrijheid biedt, mits je natuurlijk de accu’s bij de hand hebt. Voor de prijsbewuste koper kan de extra aanschaf van accu’s een drempel zijn, maar voor degenen die al in het XR 18V platform hebben geïnvesteerd, vormt dit geen enkel probleem.

De kracht en betrouwbaarheid maken van de DeWalt DCMWSP564N-XJ een aanwinst voor iedereen die zijn gazon snel en efficiënt wil beheren. En hoewel je wellicht even moet slikken bij de aanschaf van de accu’s, zal de vrijheid en de kwaliteit van maaien die je ervoor terugkrijgt, de investering zeker waard maken.

Maairesultaten en functies

Dewalt dcmwsp564n xj grasmaaier 7zzljxw1poxb j3wkbp

De DeWalt DCMWSP564N-XJ Grasmaaier bewijst dat een strak gazon niet ten koste gaat van je rug. Door zijn zelftrekkende karakter pak je grote klussen aan zonder te sjouwen. Perfect toch? Maar er is meer waardoor dit apparaat zich onderscheidt in de tuin:

 • Mulching functie: versnippert het maaisel tot fijne deeltjes die als natuurlijke meststof dienen.

 • Maaibreedte van 53 cm: zorgt ervoor dat je met minder banen toch snel klaar bent.

 • In hoogte verstelbaar: kies uit 6 maaihoogten voor de ideale lengte van je gazon.

 • Ruime opvangbak van 55 liter: minder vaak leegmaken, meer tijd om van je tuin te genieten.

Laten we het maairesultaat eens onder de loep nemen. Of het nu de eerste snit van het seizoen is of wekelijks onderhoud, dit apparaat levert consequent een egale snede. Die maaibreedte van 53 cm is trouwens geen overbodige luxe, want wat je winst hier is, is tijd die je in de hangmat kunt spenderen!

De mulchplug is een uitkomst voor iedereen die zijn of haar gazon een extra gezonde boost wil geven. Het fijne is dat je het maaisel niet hoeft weg te brengen maar dat je het werk laat doen door de natuur zelf. Minder gedoe en beter voor de tuin.

Een klein minpuntje is dat je zonder de bijgeleverde accu’s aanvankelijk niet vooruit kunt. Maar heb je eenmaal geïnvesteerd in de 18V DeWalt XR-accuplatform, dan ben je er helemaal klaar voor. Daarna kun je zonder onderbreking werken aan dat keurige gazonnetje.

Nu kan het maximale geluidsniveau van 87 dB wat aan de hoge kant lijken. Echter, voor een krachtige maaier als deze ligt dit binnen de verwachtingen. Met wat oorbescherming als standaarduitrusting is dit euvel snel verholpen.

Het staal waaruit het maaidek is vervaardigd, maakt de grasmaaier robuust en bestand tegen een stootje. Je hoeft je dus minder zorgen te maken over beschadigingen tijdens het maaien. En de centrale maaihoogteinstelling? Een kind kan de was doen. Eenvoudig aan te passen voor een zomerse trim of een langer wintervachtje voor je gazon.

Toch, voor wie een hekel heeft aan lege accu’s, kan de afwezigheid van een batterijindicator frustrerend zijn. Een beetje planning is dus gewenst om niet midden in het maaien te moeten stoppen voor een oplaadbeurt.

Al met al blijkt de DeWalt DCMWSP564N-XJ een betrouwbare partner voor het maaien van middelgrote tot grote gazons. Zijn gebruiksgemak, strakke maairesultaten en extra’s als mulching zorgen dat er meer tijd overblijft voor plezier in de tuin. En met een beetje voorzorg kun je het kleine ongemak van de accu’s gemakkelijk ondervangen. Een slimme keuze voor een ieder die houdt van een mooi gazon, zonder de pijn in de rug.

Onderhoud en opberging

Dewalt dcmwsp564n xj grasmaaier 8azmkyb1mpyr j3wkbp

Wanneer je klaar bent met dat strakke gazonnetje, komt de vraag: “Waar laat ik dat beest van een maaier?” Nou, met de DeWalt DCMWSP564N-XJ grasmaaier, is dat probleem zo goed als verdwenen. Deze maaier maakt zowel het onderhoud als de opberging tot een fluitje van een cent.

Laten we eerst de simpele opberging even tackelen:

 • Compactheid is de troef; na gebruik klap je gewoonweg de duwboom in.

 • De slanke afmetingen van 61,5 cm breed, 45,5 cm hoog en 99 cm diep laten de grasmaaier toe om in het kleinste hoekje van de schuur of garage te passen.

 • Met een gewicht van 30 kg verre van lichtgewicht, maar de zelfrijdende functie verlicht een groot deel van dit ongemak bij het manoeuvreren.

“En hoe zit het met onderhoud?”, hoor ik je vragen. Wel, de DeWalt DCMWSP564N-XJ is zo onderhoudsarm als ze maar komen. Zonder accu geen gedoe met olie verversen of bougies vervangen. En het stalen maaidek? Robuust en klaar om weer en wind te trotseren. Natuurlijk is geen enkel apparaat helemaal vrij van onderhoud, dus af en toe een doekje over de maaier halen kan zeker geen kwaad. En die accu’s? Zorg ervoor dat je ze niet te lang leeg laat liggen.

Maar he, elk voordeel heb z’n nadeel, zullen we maar zeggen. Je moet de accu’s apart aanschaffen en zorgen dat ze opgeladen zijn voor je aan de slag gaat. Dat vergt dus iets meer voorbereiding. Mocht je in het bezit zijn van ander DeWalt XR 18V gereedschap, dan is dat meteen een mooie bonus omdat je de accu’s kan wisselen.

Misschien vraag je je nu af: “Is dit wel wat voor mijn gazon?” Makker, met een capaciteit om tot 825 m² aan gazon te onderhouden, is de kans groot dat deze maaier meer dan genoeg kracht biedt voor jouw stuk groen. En dankzij de mulching functie wordt grasafval versnipperd en terug aan het gazon gegeven als voeding. Zo bespaar je tijd en hou je het gazon gezond. Als mulchen niet jouw ding is, dan laat de ruime opvangbak van 55 liter je toe om lekker door te maaien zonder constant te stoppen om ’m te legen.

In het kort, de DeWalt DCMWSP564N-XJ is een praktische, gebruiksvriendelijke grasmaaier die de klus moeiteloos klaart. Het gemak van draadloos werken, gecombineerd met de DeWalt kwaliteit en betrouwbaarheid, maakt dit de ideale maaier voor wie houdt van efficiëntie in de tuin. Sure, je moet even die accu’s fixen, maar zodra die bezigheid achter de rug is, sta je versteld van de bewegingsvrijheid zonder een hinderlijk snoer. Onderhoud is minimaal, opbergen geen gedoe, en je gazon blijft er tip-top uitzien. Ga er maar aan staan!