Mijn compacte maaier: de Wolf Garten Select 3200 E (2024)

Mijn indruk van de Wolf Garten Select 3200 E: compact, 1000 watt vermogen, maait met 32 cm breedte en verstelbare hoogte. Ideaal voor kleine tuinen.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

5 januari 2024

Inleiding

Wolf garten select 3200 e 1

De Wolf Garten Select 3200, met zijn elektrische motor en een vermogen van 1000 watt, biedt een milieubewuste oplossing voor het maaien van kleine tot middelgrote gazons. De breedte van het snijvlak bedraagt 32 centimeter, wat de maaimachine bijzonder geschikt maakt voor tuinen tot 200 vierkante meter.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Aandrijving Elektrisch Gazonoppervlakte 200 m2
Mulching functie Nee Maaibreedte 32 cm
Maximaal geluidsniveau 93 dB Aandrijving Elektrisch
Gazonoppervlakte 200 m2 Mulching functie Nee
Maaibreedte 32 cm Maximaal geluidsniveau 93 dB

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Wolf garten select 3200 e 16 Wolf garten select 3200 e 7 Wolf garten select 3200 e 23 Wolf garten select 3200 e 8

Prijzen

Ontwerp en Bouwkwaliteit

Wolf garten select 3200 e 2

Wanneer we het hebben over de Wolf Garten Select 3200 E Grasmaaier, staat ons een compact en handig model te wachten dat zonder twijfel een trouwe kameraad kan zijn voor de kleinere tuin. Met zijn 1000 watt elektrische motor en een maaibreedte van 32 centimeter is deze maaier met name geschikt voor gazons tot 200 m². Wat opvalt aan dit apparaat, is het lichte gewicht en de inklapbare duwboom, wat de maaier bijzonder praktisch maakt voor de snelle klus.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste aspecten van het ontwerp en de bouwkwaliteit:

 • Compactheid: Gemakkelijk op te bergen en te vervoeren door het kleine formaat.

 • Gewicht: Met slechts 12 kg is de maaier verrassend licht en dus makkelijk hanteerbaar.

 • Duwboom: De inklapbare duwboom maakt het toestel erg flexibel en ruimtebesparend.

Met een verstelbare maaihoogte die varieert van 20 tot 60 millimeter, stelt deze maaier de gebruiker in staat het gazon naar persoonlijke voorkeur te onderhouden. Het gebruikersgemak wordt verder verhoogd door de inklapbare duwboom, waarmee de grasmaaier na het maaien moeiteloos kan worden opgeborgen.

Echter, sommige gebruikers maken melding van het feit dat de maaier wat speelgoedachtig kan aanvoelen en dat de bevestiging voor de verlengsnoer wat beter uitgewerkt zou mogen zijn. Dit zijn punten die ongetwijfeld voor verbetering vatbaar zijn.

Wat de bouwkwaliteit betreft, dit is doorgaans waar Wolf Garten zich onderscheidt. De Select 3200 E maakt dan ook gebruik van kunststof materialen die geschikt lijken voor regelmatig gebruik. Toch melden sommige gebruikers dat de opvangbak wat fragiel aanvoelt en dat de machine moeite heeft met het opvangen van nat of lang gras. Dit zijn aandachtspuntjes, maar relatief in het licht van de prijs en de beoogde gebruiksomgeving.

Het model zou effectiever kunnen zijn met wat meer vermogen, want bij het aanpakken van langer of natter gras moeten gebruikers soms meerdere malen over hetzelfde stuk maaien om een bevredigend resultaat te krijgen. De maaier wordt ook als lawaaieriger ervaren dan sommige gebruikers zouden willen, met een geluidsniveau van 93 dB, wat best stevig is.

Desondanks doet de Wolf Garten Select 3200 E wat hij moet doen als het gaat om de kleinere gazonnetjes. De maaihoogtes zijn per wielas in te stellen, wat een handmatige aanpassing iets arbeidsintensiever maakt, maar het geeft wel meer controle over de maairesultaten.

Ondanks de kleine kanttekeningen, kan deze maaier gezien worden als een waardevolle aanwinst voor de bescheiden tuinier. Deze machine combineert gemak en functionaliteit met een degelijk ontwerp, iets waar Wolf Garten een reputatie in heeft opgebouwd. De Select 3200 E is een solide keuze voor wie een gemakkelijk te hanteren, lichtgewicht grasmaaier zoekt die de klus in een kleinere tuin geklaard krijgt. En, met een garantie van 3 jaar heeft men ook wat extra zekerheid over de bouwkwaliteit en de levensduur van het apparaat. Kortom, een grasmaaier die doet wat hij belooft, zolang men de verwachtingen afstemt op de mogelijkheden en beperkingen van het toestel.

Maaiervaring en Prestaties

Wolf garten select 3200 e 3

De Wolf Garten Select 3200 E grasmaaier blijkt een trouwe kameraad te zijn voor iedereen met een bescheiden tuin die op zoek is naar een handzame, eenvoudig te bedienen oplossing. Dit lichtgewicht model, met een elektrische aandrijving en een overzichtelijke maaibreedte van 32 cm, is speciaal ontworpen om het onderhoud van kleinere gazonnen tot een aangename bezigheid te maken.

Laten we eens kijken naar wat deze maaier in het veld laat zien:

 • Compact en licht: Je haalt de maaier moeiteloos uit de schuur en na het maaien berg je hem door zijn inklapbare duwboom en geringe gewicht van 12 kg net zo snel en simpel op.

 • In hoogte verstelbaar: Met een simpele instelling verander je de maaihoogte tussen 20 en 60 mm, afhankelijk van jouw voorkeur voor gazonlengte.

 • Zoemend stil: Met een maximaal geluidsniveau van 93 dB is deze maaier aan de stille kant, waardoor je de vroege vogels of laatste zonnestralen niet stoort tijdens het bijwerken van je gazon.

 • Gebruiksvriendelijkheid: Door de duidelijke markeringen en handvaten is de Select 3200 E een grasmaaier waarbij gebruiksgemak hoog in het vaandel staat.

Een puntje van aandacht bij de Select 3200 E is dat de maaier af en toe wat moeite heeft met het verwerken van langer gras en de grasopvang kan soms omslachtig aanvoelen. Toch, deze lichte uitdagingen doen weinig af aan de algemene efficiëntie en het gemak waarmee deze machine de klus klaart. Zeker wanneer je het gras regelmatig bijhoudt, zal deze maaier niet snel teleurstellen.

Hoewel de mulching functie bij sommige grasmaaiers een aantrekkelijke aanvulling is, beschikt de Select 3200 E niet over deze optie. In de praktijk blijkt ze echter ook niet vaak gemist te worden in de beoogde kleine tuinen waar hij het meest tot zijn recht komt.

De grasmaaier vraagt een verlengsnoer omdat de meegeleverde kabel kort is. Dit kan als beperkend worden ervaren, maar met de juiste verlengkabel is ook dit probleem snel en simpel opgelost.

Enkele van de meest gewaardeerde eigenschappen van de Wolf Garten Select 3200 E zijn de relatieve stilte tijdens het maaien, de instelbare maaihoogte, en de gebruiksvriendelijke opvangbak. De machine is misschien niet gemaakt voor het zwaarste terrein of de meest omvangrijke gazons, maar voor een strakke, goed onderhouden kleine tuin is het een zeer geschikte keuze.

Ondanks enkele minpunten is de Wolf Garten Select 3200 E een solide keuze voor diegenen die waarde hechten aan betrouwbaarheid, gemak en een netjes gemaaid grasveldje. Het is een grasmaaier die zonder veel bombarie doet wat hij moet doen, zonder de bank te breken of je rug te ruïneren. En dat is exact waar veel tuinliefhebbers naar op zoek zijn.

Gebruiksgemak en Functionaliteit

Wolf garten select 3200 e 4

Bij het kiezen van een grasmaaier voor de kleinere tuin is gebruiksgemak vaak een belangrijk criterium. De Wolf Garten Select 3200 E presenteert zich als een handige en praktische optie, en levert op diverse fronten. Dit lichtgewicht model is moeiteloos de schuur uit te rijden dankzij de inklapbare duwboom en het compacte design. Hieronder valt meer te lezen over de voornaamste kenmerken die het gebruiksgemak ten goede komen:

Licht van gewicht, gemakkelijk te manoeuvreren door tuin en schuur Inklapbare duwboom, bespaart ruimte bij opbergen Eenvoudige hoogte-instelling, aanpasbaar comfort voor elke gebruiker Stekker zonder kabel, waardoor een verlengsnoer noodzakelijk is (let op: dit kan als een nadeel worden gezien maar verzekert dat je altijd de juiste lengte snoer voor jouw tuin hebt)

Voor kleinere gazons tot ongeveer 200 m² is deze elektrische grasmaaier meer dan toereikend. Met een maaibreedte van 32 cm is het overzichtelijk maaien en, ondanks sommige geluiden dat de maaier moeite heeft met langer gras, doet hij wat er van hem verwacht wordt. Het is evenwel belangrijk om te beseffen dat een dergelijk apparaat niet de kracht van bijvoorbeeld een benzine grasmaaier evenaart. Desalniettemin, bij regelmatig onderhoud van het gazon, levert de 1000 watt motor voldoende power.

Een aandachtspunt is dat de grasmaaier geleverd wordt zonder mulching functie, wat betekent dat het gras in de opvangbak terechtkomt en niet als natuurlijke bemesting op het gazon achterblijft. Dit hoeft niet per se een nadeel te zijn; het hangt af van persoonlijke voorkeur en de bereidheid om de opvangbak te legen. De opvangbak zelf heeft een inhoud van 30 liter, wat een redelijke capaciteit is voor een kleiner gazon.

Gebruikers merken op dat het apparaat soms niet alle gras opvangt, vooral bij langer gras. Dit kan frustrerend zijn maar is vaak het gevolg van het overschrijden van de aanbevolen maaihoogte. Met een verstelbereik van 20 tot 60 millimeter is de machine echter geschikt voor verschillende graslengtes.

Naast het snijvermogen is het geluidsniveau van 93 dB zeker een punt van aandacht. Hoewel dit niet extreem luid is voor een grasmaaier, is het alsnog raadzaam om eventueel oorbescherming te overwegen bij langdurig gebruik.

Een minpunt dat niet over het hoofd gezien mag worden, is het feit dat de grasmaaier geleverd wordt met een stekker zonder kabel, wat betekent dat er altijd een verlengsnoer nodig is. Voor sommigen kan dit als een storing gezien worden, maar een positieve spin zou kunnen zijn dat dit je de flexibiliteit biedt om een snoer van de juiste lengte te kiezen voor jouw specifieke tuin.

De Wolf Garten Select 3200 E bewijst dat een goede grasmaaier voor een kleine tuin niet duur of complex hoeft te zijn. Het biedt ondanks enkele kleine nadelen een prima prijs-kwaliteitverhouding. Voor de bescheiden tuinbezitter die waarde hecht aan gemak en functionaliteit, zou dit zomaar de nieuwe tuinvriend kunnen zijn.

Conclusie en Eindoordeel

Een persoon die een compacte grasmaaier gebruikt op een klein gazon

Na een grondige testperiode is het tijd om de balans op te maken over de Wolf Garten Select 3200 E grasmaaier. Voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een compacte, lichte en handige grasmaaier, lijkt dit model een geschikte kandidaat. Vooral kleinere gazons tot circa 200 m² kunnen met dit wendbare apparaat goed onderhouden worden.

Enkele opvallende eigenschappen zijn:

 • Gering gewicht van 12 kg, wat het manoeuvreren vergemakkelijkt.

 • Inklapbare duwboom die zorgt voor gemak bij opslag en transport.

 • Eenvoudige hoogteverstelling per wielas voor persoonlijke afstemming.

 • Milieubewust door de elektrische aandrijving en de afwezigheid van uitlaatgassen.

Ondanks dat de maaimachine veel positieve feedback heeft gekregen op zijn lichtgewicht design en gebruiksgemak, zijn er toch wat puntjes die voor sommige gebruikers tegenvallen. Zo heeft de maaier moeite met langer gras en kan de opvang van het gemaaide gras verbeterd worden. Echter, bij regulier en frequenter onderhoud van het gazon kunnen deze kanttekeningen vaak ondervangen worden.

Het apparaat heeft niet de robuustheid van een grote benzine grasmaaier, maar dat is te verwachten in deze prijscategorie en van een machine die zich focust op handzaamheid en opberggemak. Die aspecten maken deze Wolf Garten juist aantrekkelijk voor degenen met een knus tuintje.

Als het gaat om het geluidsniveau, levert de Select 3200 E een redelijke prestatie. Met 93 dB valt het binnen de normen, maar het kan voor sommigen nog wel een punt van aandacht zijn. Zet dus maar een lekker muziekje op als je gaat maaien!

Het model heeft een op het eerste oog eenvoudig montagesysteem, maar de handleiding kan voor wat onduidelijkheden zorgen. Hier is eventueel wat ruimte voor verbetering. Eenmaal geïnstalleerd biedt de grasmaaier echter een vlotte en prettige maaibeleving.

Een aspect waarover gebruikers verdeeld zijn, is de mulchfunctie. Waar de een de voordelen hiervan roemt, vindt de ander dat het beter kan. Het is maar net welke verwachtingen je hebt bij het gebruik van deze functie.

Samenvattend levert de Wolf Garten Select 3200 E een prima prestatie voor de doelgroep waar het voor gemaakt is. Het is geen machine voor woeste wildernissen maar een fijne partner voor het bescheiden thuisgazon. Wie op zoek is naar een betaalbare, gebruiksvriendelijke en effectieve grasmaaier voor regelmatig onderhoud, zou met dit model goed uit de voeten moeten kunnen.

Voor wie dus op zoek is naar een maaier die zonder al te veel ophef zijn werk doet en die makkelijk weg te zetten is na de klus, schiet deze Wolf niet mis. Met de kabel in de ene hand en een tevreden glimlach op het gezicht, wordt grasmaaien bijna een ontspannen bezigheid. Bijna, want laten we eerlijk zijn, het blijft natuurlijk wel gewoon tuinieren.