Mijn groene gazonpartner: BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW Review (2023)

Goede accu grasmaaier: 18V Powerconnect met de BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW voor gazons tot 325m2.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

1 februari 2023

Inleiding

Black+decker bcmw3318l2 qw 1

De BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW is een accumaaimaaier - draadloos - die een soepele bediening heeft en een gewicht van slechts 13,2 kilo, wat hem zeer hanteerbaar maakt. Met een maaibreedte van 33 cm biedt het apparaat een goede balans tussen compactheid en prestatie, en is het in staat om tuinen tot een oppervlakte van 325 vierkante meter effectief te maaien. Het is voorzien van een dubbele accu, wat zorgt voor een langere maaitijd zonder dat u tussendoor hoeft te stoppen om op te laden. Voor het opslaan is er speciale aandacht geweest voor het ontwerp; de handgrepen zijn zo ontworpen dat ze ingeklapt kunnen worden, waardoor de maaier weinig ruimte in beslag neemt.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Aandrijving Accu Gazonoppervlakte 325 m2
Mulching functie Ja Maaibreedte 33 cm
Maximaal geluidsniveau 86 dB Aandrijving Accu
Gazonoppervlakte 325 m2 Mulching functie Ja
Maaibreedte 33 cm Maximaal geluidsniveau 86 dB

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Black+decker bcmw3318l2 qw 16 Black+decker bcmw3318l2 qw 7 Black+decker bcmw3318l2 qw 5 Black+decker bcmw3318l2 qw 11 Black+decker bcmw3318l2 qw 10 Black+decker bcmw3318l2 qw 3 Black+decker bcmw3318l2 qw 13 Black+decker bcmw3318l2 qw 23 Black+decker bcmw3318l2 qw 15 Black+decker bcmw3318l2 qw 18

Gebruikservaring en Handzaamheid

Black+decker bcmw3318l2 qw 2

De BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW accumaaimaaier blijkt een handzame partner voor het onderhouden van kleinere gazons. Gebruikers merken op hoe het apparaat licht en makkelijk te manoeuvreren is, wat zeker bijdraagt aan een prettige maaierervaring.

Het feit dat deze grasmaaier accu-aangedreven is, wordt gezien als een groot pluspunt. Geen gedoe meer met snoeren of de geur van benzine, en dat draagt alleen maar bij aan het gebruiksgemak. De speed charger waarmee de accu’s binnen no-time weer vol zijn, maakt het hele proces nog efficiënter.

Een greep uit de gebruikerservaringen laat zien waarom deze maaier in de smaak valt:

 • Gebruiksklaar: De maaier is snel in elkaar te zetten en klaar voor gebruik.

 • Lichtgewicht: Een gewicht van slechts 13,2 kg maakt deze maaier gemakkelijk hanteerbaar.

 • Compact: Door de inklapbare handgrepen is de maaier zonder veel moeite op te bergen.

Toch zijn er ook kleine minpunten te noemen. De maaibreedte is met 33 centimeter niet gigantisch, wat het maaien van grotere gazons een tikkeltje tijdrovend kan maken. Ook wordt opgemerkt dat bij lange grassen of natte ondergrond, deze maaier soms wat moeite heeft om alle grassprieten mee te pakken. Een gebruiker geeft daarnaast aan dat het terrein echt vlak moet zijn voor de beste maaiprestaties.

Er is ook aandacht voor de vierdelige duwstang. Dit is enerzijds een voordeel voor het eenvoudig opbergen, maar het kan soms als onhandig worden ervaren als het in meerdere delen uit elkaar gehaald moet worden.

Verder blijkt uit de feedback dat zelfs een klein gazon op een manier gemaaid kan worden die eerder niet mogelijk was met een handkoolmaaier. Dit benadrukt hoe de BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW de klus beter klaart dan zijn voorgangers.

De maaier is niet alleen licht en makkelijk te gebruiken, maar ook stil, wat zorgt voor minder overlast tijdens het maaien. Bovendien spreekt het gegeven dat deze maaier deel uitmaakt van het Powerconnect 18V accuplatform veel eigenaren van overige BLACK+DECKER gereedschappen aan. De uitwisselbare accu’s zijn daarmee niet alleen handig, maar ook kostenefficiënt.

Hoewel de BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW wordt geadverteerd voor gazons tot 325 vierkante meter, merken sommige gebruikers op dat de werkelijke capaciteit lager ligt,– een punt om rekening mee te houden.

Tot slot, hoewel sommige gebruikers vinden dat de maaibreedte en de capaciteit van de opvangbak wat aan de kleine kant zijn, heerst er overwegend tevredenheid over deze accumaaimaaier. De BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW biedt een gebruiksvriendelijke ervaring voor tuiniers die hun gazon snel en moeiteloos willen onderhouden.

Prestaties en Maairesultaat

Black+decker bcmw3318l2 qw 3

Met de BLACK+DECKER BCMW3318L2 Accumaaimaaier krijg je een behendige partner voor het onderhoud van je gazon. Dit apparaat is een efficiënte keuze voor de middelgrote tuinen tot 325 vierkante meter. De maaiprestaties worden versterkt door de krachtige combinatie van twee 18 volt Powerconnect accu’s, wat zorgt voor een totaal van 36 volt aan maaikracht. Hierdoor hoef je niet in te leveren op efficiëntie ten opzichte van een bedrade maaier.

Laten we het hebben over de belangrijkste eigenschappen:

 • Dubbele accu: voor extra kracht en langdurig maaien.

 • Maaibreedte: 33 cm, wat het behendig maakt in kleinere tuinen.

 • Maaihoogte-instellingen: vijf opties, van 25 tot 65 millimeter.

Een van de pluspunten is dat de BLACK+DECKER BCMW3318L2 een strak en gelijkmatig maairesultaat levert. Het is bekend dat precisie één van de sleutels is tot een verzorgd gazon en daar stelt dit apparaat zeker niet in teleur. De veelzijdige maaihoogte-instellingen zorgen ervoor dat je heel precies kunt bepalen hoe het eindresultaat eruitziet, wat vooral handig is wanneer je gras hebt van verschillende hoogtes of wanneer je de lengte wil aanpassen aan het seizoen.

Bij het gebruik op een vlak gazon merk je hoe makkelijk het is om deze maaier te hanteren. Het lichte gewicht en de wendbaarheid maken het een fluitje van een cent om je grasmat vlot te onderhouden. Het moet gezegd worden dat het apparaat het beste presteert op een egale ondergrond; bij oneffenheden kan het iets meer moeite kosten om de maaier te duwen.

Hoewel de smalle maaibreedte perfect is voor de niet al te grote tuin, kan het als een minpunt beschouwd worden voor wie een grotere oppervlakte in minder tijd wil maaien. Toch is dit een begrijpelijke afweging als je kijkt naar het gebruiksgemak en de andere voordelen.

Een heikel punt bij andere grasmaaiers kan de opvangbak zijn, maar deze van de BLACK+DECKER BCMW3318L2 is met een volume van 35 liter ruim genoeg om minder vaak te hoeven legen. En ondanks dat de maairesultaten bij vochtig of lang gras iets minder optimaal kunnen zijn, voldoet het ruimschoots aan de verwachtingen voor regulier gazononderhoud.

Het is ook vermeldenswaard dat je bij dit apparaat wellicht iets vaker moet maaien, vooral als je gebruikmaakt van de mulchfunctie. Mulching helpt voedingsstoffen terug te brengen naar je gazon, maar vereist dat het gras niet te lang is.

Samenvattend kan gesteld worden dat deze BLACK+DECKER grasmaaier een solide keuze is voor een gemiddeld gazon. Hij is krachtig, gebruiksvriendelijk en levert een keurig maairesultaat. De relatief kleine opvangbak en maaibreedte zijn kleine compromissen in ruil voor een lichte en wendbare maaier die ook op accu werkt, wat de vrijheid in je tuin enorm vergroot.

Accuduur en Oplaadsnelheid

Black+decker bcmw3318l2 qw 4

Wanneer je kiest voor een accugedreven grasmaaier, valt of staat alles met de accuduur en de oplaadsnelheid. De BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW stelt op dit vlak niet teleur; gebruikers melden dat de 2 Powerconnect 18 volt accu’s voldoende kracht leveren om rond de 200 vierkante meter gazon te maaien. Dit maakt het apparaat een uitstekende keuze voor eigenaars van een klein tot gemiddeld gazon. En mocht de energie toch opraken, dan zit je niet lang zonder: de accu’s zijn binnen zo’n 30 minuten alweer volledig opgeladen.

De accu’s van deze maaier maken deel uit van het BLACK+DECKER 18V Powerconnect platform, wat betekent dat ze uitwisselbaar zijn met andere tools van hetzelfde merk. Dit is bijzonder handig omdat je daardoor:

 • Kostenefficiënt te werk kunt gaan; accu’s hergebruiken voor je andere BLACK+DECKER apparaten.

 • Minder vaak nieuwe accu’s hoeft aan te schaffen, wat zowel goed is voor de portemonnee als voor het milieu.

 • Altijd een back-up accu bij de hand hebt, wat zorgt voor langere werkintervallen.

Toch moet je niet denken dat je met deze maaier de groene velden van een voetbalstadion onder handen kunt nemen. Voor een gazon van 325 vierkante meter - de maximale capaciteit volgens de specificaties - kan het nodig zijn om tussentijds de accu’s te verwisselen of op te laden. Bij de maaier wordt slechts één lader meegeleverd, wat betekent dat je de accu’s om beurt moet opladen, tenzij je een extra lader aanschaft.

Het voordeel van de accuaandrijving is verder dat er geen sprake is van lawaai, stank of geknoei met benzine. Het apparaat is relatief stil, met een maximaal geluidsniveau van 86 dB, wat zeker voor stadstuinen een welkome eigenschap is. Bovendien is het toestel licht in gewicht, waardoor het gemakkelijk te hanteren is.

Hoewel de maaibreedte aan de smalle kant is, moet dit geen problemen opleveren voor de beoogde tuinoppervlaktes. Echter, voor wie een groter terrein heeft, kan dit betekenen dat het maaien wat meer tijd in beslag neemt. Ook wordt er gemeld dat de grasmaaier moeite kan hebben met zeer lang of vochtig gras, iets wat vaak voorkomt aan het begin van het maaiseizoen.

Samenvattend biedt de BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW een goede balans tussen accuduur en oplaadsnelheid voor eigenaars van kleinere tuinen. Met zijn dual-battery systeem, snelle oplaadtijd en het gemak van een snoerloze ervaring, is het een solide keuze voor de milieubewuste tuinier. Verwacht geen wonderen op het gebied van maaioppervlak of bij zeer ongelijk terrein, maar voor de dagelijkse maaiwerkzaamheden is deze elektrische maaier meer dan toereikend.

Mulchfunctie en Grasopvang

Black+decker bcmw3318l2 qw 5

Voor de tuinliefhebber die gesteld is op een strak gazon en tegelijkertijd het milieu een warm hart toedraagt, benadrukt de BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW zich als een ware groene gazonpartner. De accumaaimaaier handelt het maaiwerk met een zuinige finesse waar menig tuinierder blij van wordt. Een integratie van de mulchfunctie combineert het nuttige met het aangename door het gras fijn te hakselen en terug te voeren als natuurlijke bemesting van het gazon. Niet alleen voedzaam voor het gras, maar je bent ook nog eens verlost van het legen van de opvangbak, wat een tijdsbesparing is.

Laten we eens kijken naar wat deze grasmaaier zo bijzonder maakt:

 • Mulchfunctie: verbetert de bodemkwaliteit zonder extra handelingen.

 • 35 liter opvangbak: vangt het gemaaide gras op wanneer mulchen niet gewenst is.

 • Accuaandrijving: milieuvriendelijk en snoerloos gebruiksgemak.

De opvangbak kan voor sommigen aan de kleine kant zijn, echter is de bevestiging hiervan kinderspel en leegt men deze met weinig moeite. Zo blijft de tuin verzorgd en het grasmaaien een lichtere taak. Hoewel dikker of vochtig gras soms een uitdaging kan vormen om in de opvangbak te krijgen, snijdt de machine door normaal gazon alsof het boter is. Daarbij is hij niet zelfrijdend, wat te verwachten valt in deze prijsklasse, en vereist dus een beetje fysieke inspanning – al wordt dit relatief makkelijk gemaakt dankzij het lichte ontwerp.

Het dient wel vermeld te worden dat de maaibreedte van 33 centimeter aan de smalle kant is. Voor de kleine tot gemiddelde tuin is dit geen dealbreaker, maar het kan betekenen dat je net een paar extra banen moet maaien. Het voordeel hiervan is weer wel dat je makkelijk langs randen maait, wat het tuinonderhoud net iets preciezer maakt.

Er zijn gebruikers die aanmerken dat de grasmaaier alleen optimaal presteert op vlakke terreinen zonder oneffenheden en dat er slechts twee maaihoogte-instellingen beschikbaar zouden zijn. Echter, de vijf beschikbare hoogte-instellingen en het lichte design maken het ook geschikt voor licht golvend terrein en bieden voldoende flexibiliteit voor de meeste maai-omstandigheden.

Bij dit alles blijft het credo: onderhoud het gazon regelmatig, zodat het maaiwerk een fluitje van een cent blijft. En laat u vooral niet afschrikken door het kritiekpunt dat de grasmaaier niet ideaal zou zijn voor een voetbalveld; de gemiddelde tuin bezitter zal met de twee meegeleverde 18 voltsaccu’s en een beetje planning gemakkelijk het gazon kunnen bijhouden.

Samengevat, deze grasmaaier van BLACK+DECKER biedt met zijn mulchfunctie een duurzaam alternatief voor de traditionele grasopvang, terwijl de opvangbak nog steeds klaarstaat voor diegenen die het ouderwets willen houden. Het geheel combineert functionaliteit met gemak waardoor tuinieren een genoegen blijft en je gazon er piekfijn bijligt.

Ontwerp en Opslaggemak

Black+decker bcmw3318l2 qw 6

Voor wie een gestroomlijnde oplossing zoekt voor het maaien van kleinere gazons, biedt de BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW accumaaimaaier uitkomst. Het opvouwbare ontwerp en het opberggemak zijn aanzienlijke voordelen die het de ideale groene partner maken voor uw tuinonderhoud. Echter, zelfs binnen zijn doelgebied kent deze maaier zijn eigenaardigheden.

Laten we direct inzoomen op het ontwerp: met een maaibreedte van 33 cm is deze maaier beslist compact. Dit maakt hem behendig en makkelijk te besturen, wat in de praktijk betekent dat u snel uw gazonnetje op maat heeft. Dit betekent ook dat het een handige keuze is voor die lastige hoekjes en nauwere passages in uw tuin. De machine is overigens lekker licht, slechts 13,2 kg, wat het gebruik een stuk prettiger maakt, zeker voor degenen die moeite hebben met zwaardere apparaten.

Over het opslagcomfort is goed nagedacht. De handgrepen kunnen gemakkelijk ingeklapt worden, waardoor de grasmaaier bijzonder weinig ruimte inneemt wanneer u deze opbergt. Hoewel het frame bestaat uit vier delen, wat het opbergen een klein beetje een puzzel kan maken, zorgt dit wel voor een uiterst efficiënt gebruik van de beschikbare opslagruimte.

Echter, zoals bij elk product, zijn er ook kanttekeningen:

 • Sommige gebruikers vinden het een uitdaging om te manoeuvreren over minder egale grasvelden. Perfect egale ondergrond is een pré voor het comfortabel maaien.

 • De grasmaaier heeft geen optie om buiten de wielen te maaien, wat betekent dat u misschien een strimmer nodig heeft om de randjes bij te werken.

 • Er is aandacht voor de stabiliteit van de hoogte-afstelling, hierbij lijkt de duurzaamheid en sterkte een verbeterpunt.

Nu, even een lijstje om het nog eens samen te vatten: Positieve aspecten:

 • Licht en wendbaar

 • Slim inklapbare handgrepen voor compacte opslag

 • Geschikt voor kleinere gazonoppervlaktes tot 325 m2

Punten van aandacht:

 • Vereist een zeer vlak terrein

 • Stabiliteit van de hoogte-instelling

Concluderend, de BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW accumaaimaaier past perfect bij hen die een handig, compact en efficiënt maaiapparaat zoeken voor hun niet al te ruige en grote tuin. Het biedt een mooie maaibeleving zonder het gedoe van snoeren of zware machines. De paar nadelen wegen vaak niet op tegen het gemak en gebruiksgenot, zeker als men zich realiseert dat geen enkele grasmaaier alle oplossingen in één kan bieden. Ga voor de BCMW3318L2-QW als u waarde hecht aan gebruiksvriendelijkheid, opslagcomfort en een merk dat staat voor kwaliteit en innovatie binnen de tuinwereld.