Mijn nieuwe gazon gemaaild met de Wolf Garten A 370 E Grasmaaier (2023)

Mijn ervaring met de Wolf Garten A 370 E grasmaaier: praktisch design, 37cm maaibreedte, mulching, stil en krachtig voor middelgrote gazons.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

23 november 2023

Inleiding

Wolf garten a 370 e grasmaaier

De Wolf Garten A 370 E Grasmaaier is perfect voor de kleine tot middelgrote tuin. Deze elektrische maaier met een vermogen van 1600 Watt en een maaibreedte van 37 centimeter garandeert een strak en egaal gemaaid gazon met minimale inspanning. Dankzij de aanpasbare maaihoogte die varieert tussen 25 en 75 millimeter kan de gebruiker de lengte van het gras naar wens instellen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Aandrijving Elektrisch Gazonoppervlakte 425 m2
Mulching functie Ja Maaibreedte 37 cm
Maximaal geluidsniveau 96 dB Aandrijving Elektrisch
Gazonoppervlakte 425 m2 Mulching functie Ja
Maaibreedte 37 cm Maximaal geluidsniveau 96 dB

Prijzen

Ontwerp en Gebruiksgemak

Wolf garten a 370 e grasmaaier jgor6x8wdp9 wmbmxaw

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe grasmaaier, dan is gebruiksgemak een van de kernelementen waar je op let. De Wolf Garten A 370 E beantwoordt aan de roep om comfort met een aantal punten die het maaien een stuk aangenamer maken. Zo profiteer je van:

 • Een centraal instelbare maaihoogte met een keuze uit maar liefst zes posities, lopend van 25 tot 75 millimeter.

 • Een inklapbare duwboom, wat het apparaat niet alleen gemakkelijk te manoeuvreren maakt, maar ook nog eens zorgt dat je hem na gebruik zonder al te veel ruimte in te nemen kunt opbergen.

 • Het feit dat de maaier licht van gewicht is, waardoor je niet als een gewichtheffer door je tuin hoeft te banjeren om het gras te kortwieken.

Een ander punt dat niet onbesproken mag blijven, is het design van de grasmaaier. Compact en vervaardigd uit stevig kunststof, is de grasmaaier een handzaam apparaat dat door zijn beperkte afmetingen soepel door de tuin glijdt. Daarbij oogt hij met zijn typische Wolf Garten-kleuren niet alleen strak, maar ook herkenbaar.

Toch zitten er ook wat kanttekeningen aan dit model. Het feit dat de grasmaaier met een stekker zonder kabel komt, betekent dat je altijd een verlengsnoer paraat moet hebben om de maaier effectief te kunnen gebruiken. Dit kan als enigszins onhandig worden ervaren en beperkt je bewegingsvrijheid enigszins. Het is een klein punt van irritatie dat echter met de juiste organisatie prima te omzeilen valt.

Ook merk je dat de maaier moeite heeft met langer gras. Dit zorgt voor een wat minder perfect maairesultaat in dergelijke situaties, maar wordt gecompenseerd door regelmatiger maaien. Mocht het gras toch eens de overhand krijgen, dan zou het kunnen dat je twee keer over hetzelfde stuk moet gaan voor een strak gazon.

Als we kijken naar het opvangsysteem, dan zit de Wolf Garten A 370 E goed in elkaar. Met een opvangbak van 40 liter is het niet continu noodzakelijk om de bak te legen. Weliswaar kan het gras soms in de maaier blijven hangen, maar dit is een kwestie van onderhoud en schoonhouden.

De mulching functie mag niet worden vergeten. Hoewel sommige gebruikers opmerken dat er hoopjes gras achterblijven, lijkt dit meer een uitzondering dan regel. Goed uitgevoerd, biedt het mulchen een mooie, natuurlijke bemesting voor het gazon. Het vergt wellicht wat oefening en aanpassing in maaitactiek om het optimale resultaat te bereiken.

Samengevat biedt de Wolf Garten A 370 E een keur aan gebruiksgemak met een design dat het werk in de tuin licht en luchtig maakt. Hoewel het niet zonder nadelen komt, zoals de afhankelijkheid van een verlengsnoer en de uitdagingen met zeer hoog gras, staan deze in schril contrast met de efficiëntie en het comfort die deze maaier brengt. Voor iedereen die zijn tuin graag met gemak en zonder rugklachten wil onderhouden, is dit model een sterke kandidaat om te overwegen.

Maairesultaat en Mulchfunctie

Wolf garten a 370 e grasmaaier jyn0y7ndjrjk

Als je zoekt naar een grasmaaier die je gazon netjes houdt en tegelijkertijd het milieu een handje helpt, dan zou de Wolf Garten A 370 E zomaar je nieuwe tuinvriend kunnen zijn. Met zijn mulchingfunctie verandert hij grasafval in voedende bemesting voor je gazon. Toch, zoals bij elk tuingereedschap, komt deze grasmaaier met enkele kleine kanttekeningen.

De mulchfunctie is een van de meest besproken eigenschappen. Het werkt erg simpel: de grasmaaier snijdt het gras heel fijn en blaast het dan terug over het gazon. Hierdoor krijgt je grasmat een natuurlijke voeding en hoef je minder vaak te bemesten. Dat bespaart geld en is beter voor het milieu.

Enkele positieve punten van deze functie zijn:

 • Natuurlijke bemesting: het gemulchte gras dient als bemesting en beschermt tegen uitdroging.

 • Geen grasafval: door de mulching hoef je niet steeds de opvangbak te legen, wat tijd scheelt.

 • Betere gezondheid voor het gazon: een regelmatige mulchbeurt maakt je gazon sterker.

Echter, niet elk tuinfeestje blijft zonder rommel. Soms, met name wanneer het gras wat langer is, laat de mulchingfunctie hoopjes gras achter. Waarschijnlijk is het dan tijd voor een extra maaibeurt om het best mogelijke resultaat te garanderen. Ook wordt genoemd dat bij erg lang gras de grasmaaier wat vermogen mist om het werk in één keer goed te doen.

Over het maairesultaat van deze Wolf Garten zijn de geluiden voornamelijk positief. Het gras wordt mooi gelijkmatig en strak gemaaid. Met zes instelbare maaihoogtes heeft de gebruiker voldoende opties om het gazon naar wens bij te werken. Hierbij een aantal pluspunten qua maairesultaat:

 • Egaal gazon: dankzij de verschillende hoogtestanden kun je het gras precies zo kort maaien als je zelf mooi vindt.

 • Goede opvang: wanneer je de mulchingfunctie niet gebruikt, vangt de ruime opvangbak het maaisel netjes op.

 • Compact ontwerp: ondanks zijn krachtige prestaties, is dit model handzaam en wendbaar.

Toch moet je soms, met name bij langer of natter gras, niet verbaasd zijn als het resultaat wat minder strak uitvalt. Scrhier is het legen van de opvangbak wel wat frequent nodig. Ook lijkt het apparaat soms wat kracht te kort te komen wanneer het gazon een beetje de jungle probeert na te doen.

De Wolf Garten A 370 E weet echter met zijn positieve eigenschappen dit soort kritiekpunten vaak naar het tweede plan te duwen. Voor wie regelmatig het gazon onderhoudt en niet vergeet af en toe een extra rondje te maaien voor de mulching, biedt deze elektrische grasmaaier een prima maairesultaat met een handige extra door de natuurlijke bemestingsfunctie. Wat ons betreft een aanwinst voor je tuingereedschap, zolang je de kleine ongemakken voor lief neemt. Kort gezegd, voor een middelgrote tuin kan deze groene maaimachine zeker de show stelen.

Duurzaamheid en Kwaliteit

Wolf garten a 370 e grasmaaier p1vyp0xynkpw

Bij het kiezen van een grasmaaier speelt de duurzaamheid een grote rol, en in het geval van de Wolf Garten A 370 E kan ik concluderen dat deze maaier een solide keuze is voor de langere termijn. De duurzame kunststofbehuizing voelt stevig aan en wekt de indruk dat hij de tand des tijds goed zal doorstaan. Hoewel het materiaal misschien een tikkeltje “speelgoedachtig” kan aanvoelen, staat deze lichtheid garant voor eenvoudige manoeuvreerbaarheid en minder fysieke belasting bij frequent gebruik.

Laten we eens een blik werpen op enkele kernpunten die de kwaliteit en duurzaamheid van deze maaier onderstrepen:

 • Stevigheid: Hoewel vervaardigd van kunststof, is de maaier stabiel en bestand tegen normale belasting en gebruik.

 • Onderhoud: Reinigen gaat gemakkelijk en de onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals het mes, zijn zonder veel moeite te vervangen.

 • Betrouwbaarheid: De elektrische motor is krachtig genoeg voor regelmatig maaien van kleine tot middelgrote gazons en laat zelden steken vallen.

 • Garantie: Met 3 jaar garantie toont Wolf Garten vertrouwen in hun product en biedt de klant gemoedsrust.

Echter, geen enkel product is zonder nadelen. Zo kan de motor wat krachtiger zijn om gemakkelijker door hoog gras te maaien, iets wat enkele gebruikers hebben opgemerkt. Dit probleem kan verholpen worden door het gazon niet té hoog te laten worden. Een ander puntje van kritiek is de grasopvang: bij een volle opvangbak kan de maaier wat achterover kantelen, wat het gebruiksgemak enigszins kan verminderen. Dit is echter een kwestie van gewenning en de opvangbak regelmatiger legen.

Qua looks zit je met de Wolf Garten A 370 E ook goed. Het aantrekkelijke design, met zijn kenmerkende kleurcombinatie rood en geel, staat mooi in elke schuur of garage. En met het lichte gewicht van slechts 17 kg is deze grasmaaier een makkie om door de tuin te vervoeren.

Afgezien van een paar kleine aanmerkingen, levert deze elektrische grasmaaier waar voor zijn geld. Het is een betrouwbare machine die gebouwd is met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid, aspecten die bijdragen aan een langere levensduur en daarmee een betere investering voor de thuistuinier.

Ten slotte, hoewel er altijd een verlengsnoer nodig is bij deze grasmaaier – omdat hij geleverd wordt zonder kabel – is dit een kleine prijs om te betalen voor de duurzaamheid en efficiëntie die de Wolf Garten A 370 E biedt. Het is een grasmaaier die weet wat er van hem verwacht wordt: een strak gazon leveren, jaar in jaar uit.

Motorvermogen en Geluidsniveau

Wolf garten a 370 e grasmaaier gkgkgdzr9b8l wmbmxaw

Als je zoekt naar een grasmaaier die je gazon weer snel in vorm krijgt, dan is de Wolf Garten A 370 E een interessante optie. Ik heb de motorvermogen en het geluidsniveau goed onder de loep genomen en deel graag mijn bevindingen.

Allereerst het motorvermogen. Met 1600 Watt heeft de A 370 E genoeg kracht voor een gazon tot 425 m². Of je nu te maken hebt met een pas bijgehouden gazonnetje of een veld dat weer jungle-ambities krijgt; deze grasmaaier houdt zich kranig. Slechts bij zeer hoog gras kan het gebeuren dat je een keertje extra over dezelfde plek moet. Maar eerlijk gezegd, zie je dat bij de meeste maaiers in deze klasse.

Een klein puntje van aandacht:

 • Het motorvermogen neemt zichtbaar af bij lang of natter gras. Je moet dus niet verwachten dat hij door dik en dun altijd dezelfde kracht levert. Een beetje bijsturen is soms nodig.

Dan over naar het geluidsniveau. Met een maximaal geluidsniveau van 96 dB kun je stellen dat de Wolf Garten A 370 E niet fluisterstil is, maar hij veroorzaakt ook geen lawaai-overlast. Ik kan nog steeds mijn buurman groeten zonder te schreeuwen. Bovendien - en dit kunnen we relativeren - valt het geluid in de openbaarheid snel weg.

De machine kent enkele hoogtepunten:

 • Lichtgewicht: de maaier is geen spierbundel nodig om door het gras te duwen.

 • Mulching functie: hiermee versnipper je het gras en laat je het als een natuurlijke bemesting achter op het gazon.

 • Verschillende maaihoogtes: zes instellingen laten je speels wisselen van grassnede.

Voor het reguliere onderhoud van je gazon is de Wolf Garten A 370 E een flinke hulp. Z’n motorvermogen is voor de meeste situaties meer dan voldoende en het geluidsniveau is acceptabel voor huishoudelijk gebruik. De geluidsoverlast zou ik zeker niet als storend omschrijven, maar je wil misschien niet een zondagochtend op het vroegste tijdstip de buurt ermee wakker brullen.

Ondanks de genoemde krachtvermindering bij weerbarstiger gras, blijft het voor de prijs een degelijk apparaat. Het blijft natuurlijk opletten met de stekker: het verlengsnoer moet je zelf in de gaten houden. En dat brengt ons op een ander klein minpuntje: de relatief korte kabellengte van 30 cm dwingt je dus wel bijna direct om het verlengsnoer te benutten.

Kortom, de Wolf Garten A 370 E grasmaaier doet wat je ervan verwacht zonder al te veel poespas. Het is geen extreme hoogvlieger als het om motorvermogen gaat, maar hij zal je ook niet in de steek laten op een zonnige zondagmiddag. Het geluid is normaal voor een machine van deze capaciteit - je krijgt immers een beetje rumoer als je kracht wilt. Toch kun je deze grasmaaier met een gerust hart aanslingeren; je gazon zal je dankbaar zijn.

Montage en Opslag

Wolf garten a 370 e grasmaaier

Montage en Opslag

De Wolf Garten A 370 E Grasmaaier is een goede toevoeging aan de tuinuitrusting van iedere hobbymaaien enthusiast. De montage is een fluitje van een cent, en dat is zeker een pluspunt voor mensen die niet graag urenlang aan het puzzelen zijn met instructieboekjes. Bij het uitpakken van de maaier vind je alle onderdelen overzichtelijk terug en met een beetje logisch nadenken, zit alles binnen no-time op z’n plek.

Belangrijk om te weten bij de montage:

 • Eenvoudige opzet zonder gereedschap

 • Duwboom eenvoudig vast te klikken

 • Opvangbak klikt moeiteloos aan de maaier

Wat de opslag betreft, is de inklapbare duwboom een ware uitkomst. In een paar seconden tijd klap je de maaier in tot een compact formaat dat in de meeste schuren of garages past zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Het lichte gewicht van de machine maakt hem bovendien makkelijk te manoeuvreren, ook als je hem in en uit de opslagplaats tilt.

Nu zijn er wel wat kanttekeningen. Zo kan tijdens het gebruik de duwboom soms wat bewegelijk zijn, wat door sommigen als minder prettig wordt ervaren. Echter is dit een kleinigheidje die met wat gewenning niet meer als storend wordt beschouwd.

De opslag van het snoer zou wat beter kunnen. De grasmaaier komt met een korte kabel, dus een verlengsnoer is een must. Dit betekent dat je na het maaien even bezig bent met het op- en afrollen van het verlengsnoer. Klein nadeel, maar met de juiste oplossing - denk aan een oprolsysteem - is dit makkelijk te verhelpen.

Aan de luchtige kant zou je kunnen zeggen dat de Wolf Garten A 370 E de Ferrari onder de grasmaaiers lijkt, althans wat het uiterlijk betreft. Zijn felrode kleur geeft het werken in de tuin een extra vrolijke noot en dat is zeker wat waard. En ondanks dat de opvangbak nog iets robuuster had mogen zijn, doet dit niet af aan de kwaliteit van het maaien zelf.

Na het maaien is het reinigen van de maaier ook een koud kunstje. Dankzij het kunststof maaidek veeg je de vastzittende grasresten zo weg, en de maaier kan, klaar voor de volgende maaironde, weer netjes terug de schuur in.

Het is belangrijk te benadrukken dat de Wolf Garten A 370 E zich richt op de particuliere markt met een middelgroot gazon. Voor grotere gazons of professioneel gebruik zou je mogelijk tegen de grenzen van zijn kunnen aanlopen. Maar voor de gemiddelde huis-, tuin- en keukengebruiker is deze grasmaaier meer dan toereikend.

Samenvattend: de Wolf Garten A 370 E kenmerkt zich door gebruiksvriendelijke montage en praktische opslagmogelijkheden. Het is een solide partner voor de verzorging van je gazon, met gebruikelijke kleine aandachtspunten die bij de meeste huishoudelijke apparaten aanwezig zijn. Als je op zoek bent naar een no-nonsense grasmaaier die zijn werk goed doet en waar je snel mee aan de slag kunt, dan ben je bij de Wolf Garten A 370 E aan het juiste adres.